Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Wszystkie serwery wyłączone (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=28597)

sknerus22 09-03-2005 21:28

TO WSZYTKO PRZEZ BAL... ROK KOGUTA

Mar Cin 09-03-2005 21:34

A ja nawet nie zauważyłem... jak co dzień IP ADRESS BLOCEK FOR 30 MINUTES te cipy z cipsoftu już mnie wnerwiają trochę...

Elmer 09-03-2005 21:37

No i dalej tibia.pl nie może pogodzić się z 4 miejscem w votowaniu. Może i to prawde, że jest mniej polaków co mają pacce, ale porażki już nie cofniecie :P (btw. Ja głosowałem na tibia.pl)

Porzeracz Trawy 09-03-2005 21:40

.... i pamiętajcie, dowiedzieliście się o tym pierwsi dzięki TIBIA.PL :P....

Vanhelsen 09-03-2005 21:57

ODKRYŁEM!!!!!!
Wiem dlaczego servery padły!!!
To był wielki spisek CipSoftu i teamów fanowskich stron o tibii (Razem z tibia.pl)
Oni poprostu chcieli pobić rekordy userów na stronie!!!
Tak! MatKus zgadał się z CipSoftem i specjalnie wyłączyli servery :P 8o8o8o

(Dla tych mniej kumatych: j/k)

Ashlon 09-03-2005 22:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatKus
Kilkanaście minut temu wszystkie serwery Tibii zostały nagle wyłączone.
Nie wiemy, co jest tego przyczyną, w związku z tym prosimy nie pytać o to na forum.
Obecnie na forum jest przeszło 2000 osób, na samej stronie równierz jest bardzo dużo ludzi, więc prosimy także nie dziwić się, że tibia.pl ledwo działa lub wcale nie działa.

[edit]
Tibia działa ponownie.
Nadal nie wiadomo, co było powodem wyłączenia wszystkich serwerów.

W czasie, kiedy tibia nie działała, obserwowałem fora tibia.pl, tibia.de oraz tibiabr.com. Na naszym forum padł nowy rekord, 2211 użytkowników jednoczesnie.
Na tibiabr.com w szczytowym momencie udało mi się złapać około 1400 użytkowników. Tibia.de zgromadziła jeszcze mniej, bo ledwo 1000 przekroczyła. Tak więc niewiele nam brakowało, a mieli byśmy więcej użytkowników, niż obie te strony razem wzięte. Zastanawiające jest więc, dlaczego w głosowaniu na tibia.com mieliśmy dużo mniej głosów. Wydaje mi się, że w polsce jest dużo mniej osób z Premium Accounts, które nie mogły głosować.
Oczywiście w tym czasie wszystkie strony internetowe o Tibii ledwo działały i częściej leżały, niż chodził :(

Strajk plx? Btw i tak wydaje mi sie, ze rownieŻ w _P_olsce moze byc coraz wiecej pacc-playerow...;)

khazad 09-03-2005 22:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jactrans Pacera
Czyzby padly lacza? X(

pierwsze pomysl, pozniej pisz... kazdy serwer jest gdzie indziej, wiec raczej trudno by bylo zeby wszedzie lacza padaly i to w tym samym czasie...

Darky 09-03-2005 23:33

Serva także cofneli na Azurze.... Kumpel skille stracił a inny 20k expa :P ale to było rano a teraz miałem ostrego cykora że padne bo trenowałem :P Ale wszystkich wylogowalo nawet jak sie tłukli bo gdze trenowałem powinny byc spdery.

Sry za ortografie.

Lepa 09-03-2005 23:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kumulus
jak by cofneli mythere to bym przestał w to grać :P

Ta jakby mythere cofneli to bym olał tą gre.4 bp hmm w tył i 2 lvle.
O i kumulus jaki masz nick w grze?

DeeJeyek 10-03-2005 07:40

Cofke Elysi plx

Elysie by mogli cofnac ;) bo bym red skulla stracił :D

Silver_Wolfos 10-03-2005 11:55

Cofneli, Cofneli ale tez trzeba Tibie.pl pochwalic co nie :> ze utrzymala i wogule za urode i za wdziek i no jeszcze za cos tam :P :D

Shyym-ski 10-03-2005 14:39

Pewnie jakaś awaria głownego serwera albo sieci :D w końcu to chyba jakies centrum sterowania tym jest

Raczeq 10-03-2005 15:21

Matkus niecukruj juz tak sobie :P

djkuter 13-03-2005 11:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatKus
W czasie, kiedy tibia nie działała, obserwowałem fora tibia.pl, tibia.de oraz tibiabr.com. Na naszym forum padł nowy rekord, 2211 użytkowników jednoczesnie.
Na tibiabr.com w szczytowym momencie udało mi się złapać około 1400 użytkowników. Tibia.de zgromadziła jeszcze mniej, bo ledwo 1000 przekroczyła. Tak więc niewiele nam brakowało, a mieli byśmy więcej użytkowników, niż obie te strony razem wzięte. Zastanawiające jest więc, dlaczego w głosowaniu na tibia.com mieliśmy dużo mniej głosów. Wydaje mi się, że w Polsce jest dużo mniej osób z Premium Accounts, które nie mogły głosować.
Oczywiście w tym czasie wszystkie strony internetowe o Tibii ledwo działały i częściej leżały, niż chodził :(

Chyba dlatego że w Polsce gra wiele osób młodych , którym szkoda kasy na PACCa (vide me). U brazoli jest trochę inna godzina i może dlatego mielu tylko tyle, zwykle jest ich więcej

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:04.