Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   brazylijski (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=28702)

Tiboszek 05-06-2005 20:20

Prosiłbym o przyklejenie tematu ;)

Pitlord 19-06-2005 19:50

mam pytanie dużo br-ów często mówi "jjajajajajaja". O co im chodzi? :p

Ponury 21-06-2005 11:16

jajajajjaja-hahaahhah chyba sie nie myle :p

wjskatecrew 21-06-2005 23:43

brazyliczycy są tak samo nOObami jak i duzo polaków...
np texty...
"ejj cześc jest polakiem pomozesz mi??!!"
"polakowi nie pomożesz"

więc może i przydatne ale nie możesz mówić że ludzie br to przeważnie nooby bo mozna by tak powiedzieć również o wielu high lvlowych polakach...

ale gratz za pomysł... :p

Guriel 22-06-2005 08:34

error ;d

dozuce swoje grosze ;] a mianowicie mowiac zauwazylem 2 bledy ktos pisal jeden ale tez go chce poprawic ;]

nie (po br jest) nah (nao tez spotykane ;])
tak sim (jezeli ktos uwaza ze "si" albo "s" to , to nie jest az taki duzy blad bo si ozna tak jak unas "ta"(badz tez "taaaa")tutaj podam przylad dla tych ktorzy moga nie czaic... "polak?" , ja tu odpowiadam "taaa"
to jush z przyzwyczajenia...

a s oznacza tak jakby "T"

Kumkfatka 23-06-2005 16:17

:g

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez @Kamilek@
fuck---foda
:)

a fuck you = foda-se

I zgadzam sie ze wiekszosc n00bow to polacy. policz sobie, ile razy zostales oszukany przez brazola, a ile przez polaka. czemu tylko polacy dra sie na trade txty w stylu 'www.shackujeciejaktuwejdziesz.pl <--- FREE PACC DEMON SET GIANT SWORD WCHODZ NATYCHMIAST'? czemu co chwile widzisz polakow klacych na siebie pod dp?

Burakou 23-06-2005 16:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kumkfatka

I zgadzam sie ze wiekszosc n00bow to polacy. policz sobie, ile razy zostales oszukany przez brazola, a ile przez polaka. czemu tylko polacy dra sie na trade txty w stylu 'www.shackujeciejaktuwejdziesz.pl <--- FREE PACC DEMON SET GIANT SWORD WCHODZ NATYCHMIAST'? czemu co chwile widzisz polakow klacych na siebie pod dp?

Zgadzam się z tym. Czy nie zauważyliście, że większość "reklamowanych" stron na kanale Trade ma końcówkę ".pl"?

Scooby-Doo 02-07-2005 15:40

up: z tym co napisales o Polakach zgadzam sie, jednak uwazam ze "br" czesciej kradna looty, zabijaja potwory treningowe itp.

Prawo Kruka 02-07-2005 15:47

15:51 Drow Do'Urdenn: how is tomorrow in portuguese?
15:52 Molow sorcs: amanhă

sprawdzić proszę, bo moze byc wiecej bledow chyba ze to synonimy

Pogromca pk 03-07-2005 20:38

Rozsmieszylo mnie stwierdzenie ze brazylijczycy to nooby - padlo ono z ust polaka, przedstwiciela najbardziej noobowatej i tempawej narodowosci, nie znajacej angielskiego. Polskiego tez.

Oto 3 zwroty ktore ja stosuje:

Năo, năo sou brasileiro, nao me pergunte de novo -
Nie, nie jestem brazylijczykiem i nie pytaj mnie o to wiecej.

eu nao sei do que ves estao falando -
nic nie rozumiem co ty do mnie mówisz.

Sou da polônia e nao falo portugues. -
ja jestem z Polski i nie mówię po brazylijsku.

Odradzam stosowania, gdyż zazwyczaj brazylijczyk po uslyszeniu zdania w swoim jezyku nie bedzie chcial sie odczepic. Tak samo dziala to u polakow, ktorzy sa w stanie ulozyc proste zdanie.

Imi18 05-07-2005 15:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pogromca pk
Rozsmieszylo mnie stwierdzenie ze brazylijczycy to nooby - padlo ono z ust polaka, przedstwiciela najbardziej noobowatej i tempawej narodowosci, nie znajacej angielskiego. Polskiego tez. (...) Tak samo dziala to u polakow, ktorzy sa w stanie ulozyc proste zdanie.

Dobra, ale bez przesady nie musisz obluzgiwac polakow moze niektorzy umieja mowic po angielsku gralem na 7 swiatach i uwierz mi poznalem 6 polakow, ktorzy nie umieja gadac po angielsku a najwiecej na mytherze i elysii. Jestes polakiem i ciesz sie z tego i nie nasmiewaj sie z rodakow wytrzeszczu!:p

emilok 05-07-2005 16:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Imi18
Jestes polakiem i ciesz sie z tego i nie nasmiewaj sie z rodakow wytrzeszczu!:p

n/c

---------------

gram na serwie amerykanskim i tam mam przyjaciol z wielu narodowosci, wiekszosc z brazyli i mojej kafejki :-]

jak koles nie umie angielskiego, to i tak sie z nim nie zaprzyjaznisz na sile

nawet na serwie w usa 80% " haksajtów" konczy sie na ~.pl

jak ci kosciu napieprza po br to odpowiedz jest prosta i nieskomplikowana : no abla, english pls

miastami br sa carlin i thais, polskim jest ab, w kaz bywam tylko po blesa, a w ven jest mieszanka jak na bazarze [wiem bo mieszkam]

Dowizul z Inferny 05-07-2005 17:06

Visita http://www.worldlingo.com/en/product...ranslator.html page a spaeking a língua brasilian
P.S
Eu não sou bom em inglês. BR?

Bartek89 07-07-2005 00:19

A nie lepiej brazula zabic?? :p
przewaznie nooby z brazyli maja male levele :baby:

Zandarn 07-07-2005 03:02

Czepiacie się, a jeszcze kilka lat temu, kiedy w polsce rozpoczynała się era internetu a co za tym idzie tibi, 90% naszych rodaków miala w nicku "PL" i gdzie popadnie waliła "PL?"\"POL?" (o lootowaniu\kradnięciu wspaminać chyba nie trzeba :P ). A drugą sprawą jest to że po kij brazylijczykom anglielski skoro WSZYSCY liczący się sąsiedzi mówią po hiszpańsku (i właśnie tego języku się uczą). Gdyby 90% państw europeiskich mówiła po niemiecku, uczylisbyście się niemieckiego czy anglielskiego?
Zejdźcie troche z brazylijczyków, niedługo i oni nauczą sie grać w tibie, a w tedy zostaniemy samotnymi liderami w kategori złodziej\looter\n00b.

EDIT: Moj 1 post od 8-12 miechów na tym forum :) . Cholera znów wracam do tej strasznej gry...HELP!

medivh 07-07-2005 13:22

Brawo!

Bardzo mi sie podoba ten temat =] Na pewno przyda sie nie jednemu playerowi. Nieraz sie zastanawialem co znaczy por favor =) Zauwazylem ze duzo swe zna podstawower slowka br albo pl , jednak najbardziej mnie smieszy jak polaczy ucza szwedow naszego jezyka - np. bye= ********am :D

Tiboszek 14-07-2005 14:51

oi-cze
ae-hiho
ven-hodź

doginator 31-07-2005 09:35

Kurde nie ma języka brazylijskiego !!!!!!!!!!!!! Oni mówią po portugalsku. B)

Bart92 31-07-2005 11:54

Rownież zbyt wysokiej oceny no bo niema brazylijskiego...jest Portugalski(i/lub) Hiszpański

Poradnik na pewno się przyda x)
Zgadzam się również z tym, że większość Polaków to n00by...
lecz zawsze jak na Securze(rookstayer) ktoś pyta "pl?" a ja siedze se z kolegami to sie przebieramy za "swe" xD i mamy spokoj xD

A jak sie znajdzie jakiś totalny natręt no to ide po jakieś shitowe itemy, wciskam mu i sie odczepia xD

royal eva 31-07-2005 19:13

nie ma takiego jezyka

nei ma takiego jezyka jak brazylijski.. ewentualnie hiszpanski
8o

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:45.