Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Dlaczego nie lubię tibii. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=29212)

L-fan 29-04-2005 15:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Baron Kaldrick
Tibia ma żałosny kod źródłowy. Mechanika - tak jak i grafiki - zerżnięta z Ultimy, prosty gui, brak optymalizacji. Nie wspominając o tym, że obsługa protokołów jest conajmniej śmiechu warta.

Jak jestes taki kozak to skontaktuj sie z CIPsoftem, pokaz im co potrafisz, popraw kod zrodlowy i zobaczymy...

Nie bede juz zagladal do tego tematu, mam dosc osob ktore umieja tylko krytykowac. Zostawcie Tibie w spokoju, grajcie w gry ktore wam sie podobaja. Koniec.

zajac Gro Sho 29-04-2005 17:25

ja jak juz wiele osob napisalo nie lubie w tibi ze mnie tak wciagnela co sie juz robi nalogiem a druga sprawa jest hakowanie co w tej grze jest tez duzym bezsensem zwlaszcza u hakerow ktorzy sami graja. chodz z drugiej strony gdy stracimy postac mozemy skonczyc z tibia co nam wyjdzie na dobre...

pc5 29-04-2005 19:31

Witam wszystkich!

I ja przyłączę się do dyskusji. Gram w tibię od około 2 miesięcy i kończę grę. Żałuję troche czasu spędzonego nad grą, a jednocześnie ciesze się tym co urało mi się uratować z mojego cennego czasu. Chciałbym zauważyć parę rzeczy :
1. Duża ilość noobów (w dosłownym tego słowa znaczeniu), co wiąże się z pkt2.
2. Bardzo dużo dzieci gra w tą grę, dla mnie dziecko to ktoś do 15 roku życia.
3. Grafika, interfejs, sterowanie - porażka, midoność gry - słaba

i masa innych, za dużo tego jest by wypisywać, a zalty mogę policzyć na palcach... jednej ręki.

I NAJWAŻNIEJSZE... Ci którzy podniecają się tą grą i bronią jej do upadłego albo są ślepi albo zbyt młodzi wiekiem (lub rozumem) by przyznać że gra wypada cienko w porównaniu z innymi tytułami na rynku (nawet tymi free).

Co do CIPsoftu... zarabiają $, PO TO jest tak gra, jeśli ktoś tego nie widzi, stwierdzam z pełnym przekonaniem że jest ograniczony. 16 osobowy skład, a co ciekawego zrobili? Ile mineło od wydania gry? Czy kochani zwolennicy Tibi wiecie jak bardzo zepsuli tą grę? Można to było zrobić duzo lepiej, ale po co? Ludzie w to grają, $ lecą, więc nie śpieszmy się. Dla Was jest super. Ale czego oczy nie widzą tego sercu nie żal.

Oczywiście gra się może Tobie drogi czytelniku podobać i masz prawo krzyczeć na ulicy że tak piszę i inni piszą podobne rzeczy. Każdy ma prawo.

Jeżeli ktoś bluzga na kogoś że ten wyraża swoje negatywne zdanie o grze, znaczy to tylko o jego poziomie. Po co bronić gry do upadłego skoro widać na kilometr że jest słaba? Może ktoś tego nie chce zobaczyć? Nie musi. Kiedyś jednak Tibia się znudzi.

I jeszcze jedna sprawa. Skoro mamy taki czas że są pewne gry na topie to dlaczego mamy wybrać jedną z tych najgorszych? Dlaczego nie grać w WoWa, albo chociażby Diablo2? Dlaczego upierać się przy Tibi? Tak więc drodzy zwolennicy Tibi, grajcie sobie dalej, ale negatywnymi opiniami na temat gry chcę Was zachęcić do wyglądnięcia z tego małego ciasnego pokoiku zwanego Tibią na świat zwany gry-online, rozglądnijscie się dobrze zanim znowu tam wejdziecie. Do nikogo nie mam żalu, chcę tylko pomóc, bo czasami człowiek sam nie wie w jakim g**** siedzi i jeszcze się upiera że jest mu dobrze.

Pozdrawiam - KM 21 lat

Lord Sauron 29-04-2005 19:37

Brawo Brawo :D . Jesteś super ja grałem 1 rok i po pewnym czasie zrozumiałem że Tibia jest tak za przeproszeniem zła w dosłownym znaczeni z tego sie bierze :
1Podkrążone oczy
2Bolące palce
3Nerwy (Dosłownie)
Nie chce obrażać tych co grają . To tylko moje zdanie na ten temat . :/

YAYUUU 29-04-2005 22:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez L-fan
Nie bede juz zagladal do tego tematu, mam dosc osob ktore umieja tylko krytykowac. Zostawcie Tibie w spokoju, grajcie w gry ktore wam sie podobaja. Koniec.

Co Ci się nie podoba w tym, że krytykujemy? Jak już napisałem wcześniej mamy prawo. Jeśli masz takie zdanie a nie inne to w porządku. Ja uważam, że Tibia jest cienka. Taką grę nie jest trudniej zrobić niż Mario. Zobacz co się dzieje z wykorzystaniem procesora po uruchomiu Tibii. Aż żal dupę ściska. Jeśli uważasz, że Tibia jest dobra to napisz dla czego tak uważasz, a nie zabraniasz mi pisać czemu ja uważam, że jest zła. Poza tym ja umiem coś więcej niż tylko krytykować, ale ten temat niczego więcej nie wymaga.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:02.