![]() |
Ehh
Gdyby na balerze gs kosztował tyle to by było fajnie. Dlatego większość ludzi robi skille na clubach bo tanio koszują i łatwo je zdobyć ;)
|
Cluby to broń na krótką metę, tzn. jeśli nie masz zamiaru grać do 100+ lvl wybierasz axe/sword (tak, są update'y ale nie wiadomo czy cipowie dodadzą coś i kiedy to nastąpi więc możemy tylko przypuszczać).
Axe mają generalnie większy atk. i mniejszy def. niż swordy (wyjątek - knight axe) i nieporównywalnie bardziej dostępne zaraz po wyjściu z rooka tak do 20 lvla (dla porównania serpent(26:15)/spike(24:21) sword na nowym serwie kosztuje ~2,5k i bardzo trudno dostać, a barbarian axe(28:18) można kupić u npc za 590gp już na samym początku). Moim zdaniem def. broni 1 ręcznej ma znaczenie, bo po jaką cholerę w ogóle by go robili?? Po prostu sumuje się z obroną tarczy, tylko pod innym przelicznikiem(czyli ma mniejszy wkład w obronę całkowitą). Na bardzo młodym serwie łatwiej dostępny jest bright sword (quest od 45 lvl-u ; nie mówię tu o cenie) a fire axe dopiero od 60+ (i to potrzeba całkiem dobrego teamu) a o zlootowaniu z demona na tym etapie nie ma raczej mowy. |
Piszesz że axe'a byś nie polacał dla sorców bo to czysta siła ataku, ależ właśnie dlatego axe jest najlepszy dla druidów/sorców. F-axe ma 38 ataku, czyli najwięcej z 1h broni, którem można kupić za rosądna cene. A postaciami magicznymi chodzi o to żeby dobic ten ~30lvl na rotach/larvach jak najszybciej. Te pare punktów obrony przy swordach i tak nic nie da przy skilu w okolicach 20...
|
Moim skromnym zdaniem...
Knight na starym świecie: powinien trenować axe... ma więcej ataku, wcale nie jest takie drogie. Osobiście na przyklad mój best hit na 45 lvlu z dragon lance 47/16 bez axe ringa i ze skillami kolo 75 to 218. Mojego kolegi ze skillami kolo 75 i lvlem 56 best hit to 210... Knight na nowym servie: chyba lepsze sa swordy. Mozna je kupic juz 2 dni po starcie servera, a potem latwiej dostac fire sworda/bright sworda od fire axe albo giant sworda or dragon lance :) jest po prostu taniej. Sorc, druid: chyba najwygodniejsze sa cluby. Sorc nie potrzebuje mocnej broni. Cluby (zwlaszcza na nowych swiatach) sa bardzo tanie. Takie clerical mace spokojnie wystarczy, i tak lvl bije sie za pomoca run/summonow. Takie jest moje zdanie. Nagmatwałem, nagmatwałem... ale trudno |
Cluby są dobrym rozwiązaniem na nowych servach, ponieważ jest je latwo zdobyć i są tanie, a axy i swordy polecam na starszych serverach. B)
|
Jezeli wiesz ze bedziesz grac rycerzem do 100lv i wiecej wybierz Axe-Sc posiada 50 atk co daje roznice zadania maksymalnego ciosu o 14hp niby nie duzo a jednak no i zwieksza sie srednia siła uderzenia czyli np.Bije czesciej po 100+.
Posiadajac SoVa mamy 5 def wiecej roznica ta nie jest az tak bardzo odczuwalna i przez to ilosc uh uzytych na huncie zmiejsza sie nieznacznie. Cluby rzeczywiscie są nieopłacalne no chyba ze cipsoft Planuje w kolejnym update dodać quest na 100lv na Thunder Hammera w co jednak watpie...Wybór nalezy do was ja preferuje Axe ktos inny Sword wolny kraj wolny wybór |
ale macie problemy każdy walczy czym chce jak np knight woli cluba co mnie do tego?ja uważam że najczesciej walczą swordami bo najlatwiej dostepne
|
Po co ta cała debata ?
O.o Axe rulez ! |
Cytuj:
BUAHHAHAHAHA kolejny n00b który myśli że oszuka innych...-.- weź dzicko zabierz się za expienie na trollach i zrobieniem skilli ''mocnych -.^'' 30/30 BUAHHAHAH a porpo cluby sa lepsze niż sword i axe (chociasz knightem posługuje sie axami) ale mój driud ma tanio war hammera do expienia i dragon hammera do huntow kiedy uciekam przed potworkiem-.- |
Wole cluby tańsze pierwsze ale swordy lepsze
|
Ja tam używam swordów i nie nażekam... chodzę na razie z fire swordem i nawalam max 120 coś obrażeń :]. No i jest jeszcze taka fajna rzecz jak ice rapier, którym nawet słaby knight mając ich bp może iść expić na całkiem mocnych potworach...
|
Cytuj:
napisz jeszcze na jakich potworach chcialbys expic z bp IR |
eee na cos mocnego z ice rapierami <hahaha>
1.slaby knight bedzie miał kase na bp IC ( cos około 40k + zbieranie bp zajmie cały tydzien zeby potem w 1 minute zmarnowac) 2.Ic ma obrony 1 wiec dostawał by duze hity od "silnych potworów" 3.Nigdy by sie nie wzrociło |
Sprawa jest prosta i banalna.
Grając na dłuższą metę zawsze się wybiera swordy. Czego? Dlatego, że możemy kupić FS (najpierw serpenta i zarabiać na FS) dobić do 40 levelu sprzedać FS (orc fortness quest i mamy pare gp :) ) A potem już z górki na BS (45 level) i tylko się męczyć, mamy 60 level, wiec banshee quest (GS i pare zawalistych przedmiotów). I to bez PACC! A axe? Też 40 i mamy knight axe (tylko można kupić dużo wcześniej niż FS) A potem? Potem trzeba mieć PACC i czekać na jakiś 60 level i dopiero mamy FA.... (ten quest jest oceniany za trudniejszy niż na GS) I co dalej? Idziemy na Warloch quest z 70 level który jest zaje... trudny do zrobienia na nowych światach, a nagrodą jest DL. Wiec na nowszych światach najlepiej wybrać swordy a na starych axe, bo żeczywiście FA jest lepszy od BS, ale na nowiutkich światach nie ma co mażyć i tylko nabić 40 i mieć FS, potem BS i najlepszego GS. A cluby? Na nowych światach (Refugia) SS (dopiero się pojawiły) chodzą po 40K, a ten serv już ma kilka dużych leveli wiec sprzedają FS za 20K, a ten FA... nawet nikt nie sprzedaje. O co tyle krzyku? Niewiem... :D EDIT: Down: Sorry, ale warhammer ma tylko 45 ataku i jest najgorszą bronią z tych najpoteżniejszych czyli: DL, GH, GS wiec jak można lepiej wymiatać skoro ma najmniej ataku z tych wymienionych? Fakt tańsza, ale wspomniałeś o skillach, a tu się mylisz :D , bo WH ma mniej ataku i zada mniej obrażeń niż GS, DL i GH. Dajmy na to, że znalazłeś 4 typów mających te same skille w czym innym (dwuch z axe, bo mamy 2 najlepsze bronie z tej rodziny) i pomyśl kto wygra? Oczywiście ten gostek z DL potem GH lub GS, a na marnym końcu bedzie WH. Koniec... |
ehm,... powalilo cie?
WARHAMMER WYMIATA!! z dobrymi skillami mozna peknąc każdego!!! |
A ja mam druida z knight axem :P
PEWNIE BEZNADZIEJNIE ZROBIŁEM CO NIE ??? |
Ja tam SWORD
Ja wybrałęm swordy i jestem z nich zadowolony,według mnie jak bym zabrał topory to bym nie ujechał z defem broni,a jeśli chodzi o cluby to zbytnio za nimi nie przepadam bo jak masz załuszmy 40 level to niema nic dobrego do walki.(a War Hammer nieda zadużo poniewarz wole już Giant Sworda) :)
I jeszcze jedno KAŻDY MA SWOJA OPINIE :p Moja profesja to: :crusader: Mój Level:20 (Rośnie) Mój :mag: :3 (Rośnie) Moje :miecz: to:60/60 (Rosną) |
Osobiscie wole cluby potem swordy a na koncu axy. Powod? Cluby sa najtansze przyklad: Morning star 200gp 25atk , spike sword 1k 24 atk. Morning star za to ma o wiele mniej obrony ale wedlut mnie bron jest od atakowania bo od obrony jest tarcza!!! :p
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:31. |