Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Propozycje na Nową Tibię (8.0) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=3402)

Dejof 06-03-2004 22:09

ja tez mam pare pomyslow:
1. wiekszy swiat( taki jakby 2 kontynent caly i oczywiscie wyspy)
2. Czary (cos w stylo sd dla druida i cos w stylu uh dla sorca)
3.Nowe itemy
4. Duuuuuzo nowych potworkuw ale nie np zeby byly inne rodzje trolla tylko nowe rasy potworkuw( np krzyzuwka czlowieka z rotwormem takie duze chadzace na 2 nogach z wieelka czerwona paszcza.)
5. najazdy ppotworkuf na mista to moim zdaniem swietny pomysl np do thais kazda brama wchodzi 100 orc warriorow niezla jadka by byla:D:D

Piecyk11 06-03-2004 23:25

Równosc

Ja bym chcial zeby ludzie bez pacca mogli tez wejsc kiedy chca bo to mnie juz naprawde wqrwai to: too many...".

Piecyk11 06-03-2004 23:29

jeszcze raz

Czytajac to wszystk powiem wam ze jest mozliwe powiekszenie Tibi bo juz kiedys taki przekret mial miejsce. Mainowicie Tibia kiedys byla tylko ten cypelek gdzie jest Thais do mostu kolo cycow, a wiec o spora czesc powiekszyli wiec i teraz mozna by bylo.

oskar 06-03-2004 23:33

Taaaaaaaaa! tibia 3d niezle brzmi:D wiencej czrow!! wiencej broni(wszystkih)!! ubran!! i to najbardziej wiencej pojemnych servuw!!!!!!!!!!!!

-----
Jak by to bylo gdyby...

Robol 07-03-2004 01:36

He

Mogli by zrobic animacia nocy poslubnej heheh albo dodatkowe lole i balnty ktore dodawaly bo ludziom hp i mane :P

Aexer 07-03-2004 16:56

ciekawe ciekawe...

JA bym nic nie zmienial... To wlasnie jest urok tibii Slaba grafa itd. NO MOZE DODAL BYM DUZO WIECEJ POTWORKÓW ROZBUDOWAL MAPE NO I...

DODAL NOWE SPRZETY I WIECEJ QESTÓW

Bastien 07-03-2004 22:07

Nigdy nie powinni zmieniać grafiki!Ma swuj urok.Powinni dodac nowe outfity dla facc i pacc no i zawsze marzylem o koniach.Zaluzmy ze ktoś ma domek placi i ma stajnie i posiada konia.Wrazie problemuw wskakuje na wierzchowca i heja! :D

Bigvirus 09-03-2004 12:51

ja bym!!

Ja bym se dodal wiecej broni w club i axe bo sword ma hyba wystarczajaco broni:)
Zmienim tesz resp bo jest troszke za maly
Mapa powina byc nie co wieksza
i bylo by fajnie gdyby mozna bylo miec wszystkie czary bez pacca!!

Wtajemniczony 09-03-2004 14:08

wiekszy teren do expowania nowe potworki nowe itemki i bardzo ale to bardzo by przydal sie bag ktory by sam ciognol sie za postacio bo meczy mnie te caly czas rzucanie przed siebie baga z lootem

Wtajemniczony 09-03-2004 14:09

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Wtajemniczony
wiekszy teren do expowania nowe potworki nowe itemki i bardzo ale to bardzo by przydal sie bag ktory by sam ciognol sie za postacio bo meczy mnie te caly czas rzucanie przed siebie baga z lootem
ZAPOMNIalem dodac i wiecej domkow bo juz powoli robi sie ciasno

wjskatecrew 09-03-2004 16:56

ja to powiem tak : grafa zostaje bez tej grafy to już nie tibia,
a i dla palków powinno byc coś w stylu pierścień światła lub dist ring bo kazda profesja moze uzywac czegos takiego tylko nie palek jest juz axe sword i club ring to czemu nie dist ring
oczywiście więcej miejsca na servie i wieksza mapa oczywiście:D
nowe stworki nie mam pomyłow ale moze nie tylko lepsze od demonów moze coś słabszego dla lvl typu 30.
no i moze jeszcze jakies dzwieki prostte dzwieki nie mam pomysłów . no i tak jak było juz mówione w tym temacie nowe miasto zarówno potworów jak i dla ludzi
i te naloty potworów na miasta tez moga być ciach nawet by było

E@GLENEO 09-03-2004 18:40

Ja bym chcial zeby:
1. Byl trudniejszy quest od anihilatora (tak, tak, nic nie mowie o qustach).
2. Zeby wprowadzili tego Dzjina ktorego nie ma.
3. Wiecej clubow bo jednoreczny najlepszy club to Skull Stuff i Dragon Hammer (malo atk w porownaniu do axe i swordow)
4. Wieksza mape i wiecej respawnow przeroznych potworow (jak najmniej hunterow :) )
5. Troche slabszego Dragona

wjskatecrew 10-03-2004 13:43

jeszcze tak se mysle że nie którzy piszą ze palek nie powinien miec hmm a tto by było chamstwo bo iz ponieważ kazda inna profesja moze kozystać z ringów podnoszących im skille a palek nie ma czegoś takiego wiec to by chamstwo było

-miœ polarny- 11-03-2004 15:47

moje propozycje na ibie [8.0]
1.wiencej miast
2.wiencej broni i rzeby były tańcze :D
3.wiencej potworuw
4.wiencej miejsc gdzie soł potwory
5.wiencej czaruw dal kinga i innyh projesji
6.lepsze potwory od demona :D
noi to tyle :)

redfaction 11-03-2004 16:37

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Xander
Grafika- mi sie podoba tibia ma swój klimat , ale bierze mnie lekka zazdrosc jak widze mu.Cip-team mugł by ulepszyc grafike.
Wprowadzenie dzwieków po stronie KLIENTA , tak jak w HB cz MU , nie spowodowalo by to zwiekszenia laga , a podnioslo by poziom gry.
Wbudowanie w tibie procedur Team Speak , <chodzi o komunikacjie glosowa przez internet , i naprawde to by laga nie zwiekszalo np w CS czy MoH dziala to wysmienicie i nie podwoduje laga , a te gry sa bardziej wymagajace wzgledem bandwidth niz tibia>
Nowe PACC area , tak 1-2 wyspy , mi sie marzy cos w rodzaju poh tylko dla pacc <Imho poh to jedne z leszych expowisk>.
Wprowadzenie eventów < takich jak w UO , MU czy HB> Np zacmienie slonca i na ulice wylegaja Undead , ale tesh zeby te eventy byly zapowiadane tak jak w wyzej wymienonuch grach , zeby low lv nie logowaly sie wtedy albo uwazayly na siebie.
Zwieszkszenie pojemnosci serwa do 1k , ale tylko dla pacc .
Czary , kilka fajny czarów niekoniecznie przydatnych ale zwiekszajacych spektrum , mi sie marzy Great Energy Ball < cos na rodzaj GFB ale na energie Mass gs lur plx :P>
Odciecie paladynowi hmm , fb i destroy fiedl, ale w zamian wprowadzenie nowej amunicji dla paladyna , nowe arrowsy i bolty , wewentualnie nowa bron miotana .
Jakis MOCNY dobry club , w porównaniu z Swordami czy Axe cluby wypadaja cienko < a o quescie na silver mace nic nie slychac ale i tak pewnie od 100+ lv>.
Wiecej DOMKÓW , naprawde cieżko jest o dobry domek , ale wlasnie 2 wyspy dla pacc rozwiazaly by ten problem.
Kilka nowych stworków w skali wagowej dragon+ cos co daje 700-1500 xp , bo na hi lv naprawde nie ma czego jush bic.I demon overlodr czy cokolwiek silniejsze od demona , niestety po 120+ lv tylko demony do expienia a to na dłuższom mete jest nudne .
Wiecej outfitów dla pacc <te co zostaly dodane rox , im wiecej tym lepiej>.
Kilka fajnych czarów spontanicznych dla rycka , np cos cos daje +2 albo +4 do skila na 2 min i kosztuje okolo 100-150 mana , oczywisie pacc only < Cip-team da tylko nowe itemy spele i bonusy jezeli toprzyciagnie wiecej płacących klientów , dzieki którym ta gra istnieje>.
Strefa do dueli , nawet na non pvp gdzie zgon sie nie liczy < nic nie tracisz> pozwolilo by to zwiekszyc fun z gry i prawdopodobnie zmniejszyc ilosc pekerstwa,ja to widze jako wyspe dla pacc gdzie sie teleportujesz i mozesz z innym walczyc , duelowac i nic nie tracisz< oczywscie tam expa i hitów do skili sie nie zdobywa> to prawdopodobnie by zmniejszylo ilosc pekerstwa na pvp.

WIesz co może masz dobre pomysły ale wg jesteś pewnego radzaju rasistą (bez obrazy) bo piszesz tak
-......... dla pacc
-.......... dla pacc
-.......... dla pacc
Facc też istnieją i to dla nich mogliby wprowadzić coś innego gdyż nie każdy jest w stanie załatwić sobie pacca troche wyrozumiałości dla facc :P:P

Arucard 27-04-2004 22:42

Moim zdaniem cipy mogłyby zrobić coś takiego ze co rok lub pół odbywał by się turniej (1 na kazdym serwerze lub 1 w ktorym mógłby wziąc udział gracz z kaźdego świata). Gracze losowaliby numery wedlug których by walczyli(jedynka z dwojka, trojka z czworka , itd.). Ilość uczestnikow za kazdym razem by sie zmniejszała tylko o połowe(bylo by sporo walk:D ).Osoba ,która by zginęła nie traciłaby ani expa ani przedmiotow(jedynie rzeczy które uzyła w walce,np.:runki,fluidy,itp.) Zwycieżca otrzymywałby jakąś cenną nagrodę (hmm nie mam jescze pomusłu co to mogłoby być, ale może 100k).
Wiem że zazwyczaj wygrywała by osoba ,ktora ma najwyższy lvl,ale nie zawsze (kazdy czasem ma pecha:] ). Była by fajna zabawa i wiele osób by miało motywację żeby expic.

saxiu 28-04-2004 11:20

gdzieś tam widziałem krzyki o grafę 3d, respy, drzewa i lasy, itd... jest gierka rpg - knight online. ładna i wogóle, 3d, full wypas, chodzi na kompach powyżej 500 MHz z 64 MB grafą bez zająknięcia. pracuje w rozdziałkach od 1024x768. wymaga kilkaset MB na dysku, ale za to ładna jest, śliczna. ale co z tego? tibia jest kozak dla mnie właśnie dlatego że ten ludzik wygląda jak rozdeptana żaba, dlatego że mamy całe 5 rodzajów drzew. bo... bo to tibia i koniec. co do czarów? przyznajcie się sami przed sobą czy macie tak naprawdę wszystkie i wszystkei są Wam potrzebne? zgodzę się z powiększeniem świata i ilością osób na nim. powiedzmy zrobić jeszcze jeden kontynent z kilkoma miastami, przeprawa i hop, nowe tereny, itd. no i mogliby kilka monsterów dodać, nie wiem, może centaury, może archanioły (jako te najsilniejsze) może dla polewki kot z krainy z drugiej strony lustra który jak się go spotka będzie dawał jakiś itemik? może bniech dadzą mi pacc? (-;

pozdrawiam

Piotras 28-04-2004 12:37

A mi się podoba pomysł z konikami. :P Np można kupić konia mając PACC i promocje, mając tam minimum z 50 lvl. Poza tym zgadzam się z dodaniem nowych potworów dla lvl w rodzaju 30 - 40. 2 albo 3 nowych miast, więcej to chyba nie. Jedno prowadzone np przez orków, bo jak są elfy i dwarfy to mogą być orki albo minoski. Do tego 1 wyspe dla FACC i 1 dla PACC. Coś w rodzaju depo na rooku, ale za dobe się płaci ileś % od wartości rzeczy. To chyba tyle, pozdro.

Piotras 28-04-2004 12:39

Aha, zapomniałem dodać odnośnie tych turniejów, o których ktoś wspominał. Np za pierwsze 1, 2 i 3 miejsce pacc. Długość pacca zależna jest od miejsca.

Pcmichuneus 28-04-2004 12:40

Jak dla mnie to wystarczy więcej broni, czarów i większa pojemność severów tak do 1000 chociazby.
Co za problem...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:04.