Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   PACC-Dlaczego taki drogi? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=34602)

Dimix 09-05-2005 14:59

ja mam ropozycje

zaproponuj rodzicą np: że bedziesz sie lepiej uczył zrezygnuj z kieszonkowegopopytaj o wiecej obowiązków domowych o prezent na urodziny (pacc) na samych rodzicach jest sporo możliwości!

Mikelp 09-05-2005 15:12

Omg

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez boberman
jesli was nie stac na pacca to dziekujcie swojim rodzicom:/

Na Pacca mnie stać (mnie a nie moich rodzicow ale ich na pewno tez) tylko ze jak mamie powiedzialem ze chce kupic premium accounta do Tibii to powiedziala "nigdy..." pytam sie "czemu? Kupie za swoje" "do tibii nigdy" -.-. OMG wkurza mnie takie podejscie... swojej kasy mam jakies 2000 zł (to nie pomylka)....uzbieralo sie z komunii i z innych duperelow (urodziny, gwiazdka etc.).....i leza tak od wielu lat nieruszone (nawet nie wiem gdzie sa)....dla mnie 71 zł (w dolarach) to nie tak duzo biorac pod uwage moje "roczne" zyski ;)...wlasnie sie zastanawiam jak lepiej..czy uzbierac 120 k czy moze lepiej gdzies kiedys je schowac i np. dac kumplowi zeby przelewem na moja postac przy okazji jak bedzie kupowal dla swojej.....zreszta ludzie..po co pracowac? wam babcia albo jakas ciocia nie przysyla kasy na urodziny, dzien dziecka (lol) albo inne gwiazdki czy cos?

boberman 09-05-2005 15:17

hehe ja za kaske z komuni kupilem wiele zeczy b odostawalem tylko kase:/ miedzy innymi komputer ale to kiedys wtedy jescze drogie jak hu.............. kompy byly za 6 tysow taki szajs ze sie mozna bylo serwac czekajac az ci sie gra wczyta:D

Nozuman 09-05-2005 15:18

nie mozna spokojnie? ;)
ale nie zgodze sie z tym ze to czy mamy na pacca zalezy od wyksztalcenia rodzicow.
np. moi sa w separacji, mama ciezko pracuje, znajduje na wszystko czas, nie brakuje nam nic ale wiesz, 3 rodzenstwa to tez a to brat chce na kino a to siostra na plyte...
uwazam ze sprawa pacca nie zostanie rozwiazana znizka cen...
ale jak juz wspomnial ktos mozna zarobic powolo

boberman 09-05-2005 15:21

moji rodzice sa wyksztalceni na tyle ze moge miec co chce , ale tez nie zawsze:D siostra :/ pol kieszonkowego mi zabiera:(

Hallabard 09-05-2005 15:24

Cytuj:

dobijacie mnie:/ wy myślicie ze komuś chce się zbierać puszki z trawników lub myć samochody???? nie dość że cała buda was wyśmieje jak się o tym dowie to jeszcze ile ludzi patrzy na ulicy:/ jeśli się nie bojicie opciachu na całe miasto to prosze :/ a potem podejdzie jakis bogacz i 1 złoty żuci pod nogi z pogardą jak nie macie kasy na pacca to powiem jedno : to czy macie kase czy nie , to zalezy od waszych rodzicow i ich wykształcenia , jedni bardziej zdolni ale leniwi nie ucza sie a potem do niczego nie dochodza a inni przykladaja sie do nauki i wlasne domy buduja :/ jesli was nie stac na pacca to dziekujcie swojim rodzicom:/
To gratuluje ludzią którzy wyśmieją Cię za to że zarabiasz i masz pieniądze. Śmieją się z czego ? Z własnej głupoty ? Z tego że oni mają gładziutkie łapki i jak poproszą o co chcą tatusia i mamusie to dostaną to ? Z tego że są dziećmi które nie potrafią sobie poradzić w życiu ? No to gratuluję. I jaki "opciach" na całe miasto ? Jeżeli sam zarabiasz (częściowo) na swoje potrzeby czyli można powiedzieć że jesteś odpowiedzialny i wkraczasz powoli w dorosłe życie, to tutaj nie ma się z czego śmiać. Tylko inni mogą zazdrościć Tobie że masz pieniądze i nie musisz każdego grosza żebrać od rodziców.

Matek 09-05-2005 15:27

Cytuj:

moji rodzice sa wyksztalceni na tyle ze moge miec co chce , ale tez nie zawsze:D siostra :/ pol kieszonkowego mi zabiera:(

Nie zabardzo rozumiem. Co ma wyksztalcenie do zdobywania rzeczy, ktore sie chce?

Ja jak narazie mam wysztalcenie srednie a na kase nie narzekam?

boberman 09-05-2005 15:29

ok:P

widzisz mieszkales kiedys w Warszawie? lub w miastach bliskich od warszawy? naprzuklad Mińsk mazowiecki? tam jest inaczej niz w np Sokółce , tam nikogo nic nei obchodzi nie ma plotek itp a w warszawie to jak ktos z twojej kalsy zobaczy cie na ulicy zbierajacego puszki to rozpowie calej budzie jescze dolozy co nieco dla lepszych efektow :evul: i juz masz przekichane zycie w szkole X(

Hallabard 09-05-2005 15:33

Wiem coś o tym. No ale co się poradzi jak osoby w wieku 14 < lat zachowują się jak dzieci śmiejąc się ze wszystkiego albo jak stare bapcie (specjalnie) plotkując co krok że ten robił to ten tamto. Poprostu nie zwracać na to uwagi. Ten kto mądry będzie wiedział że rozpowiadający takie głupoty to debil.

PS: proponuję zrobić oddzielny temat/przeniesć te posty do OWION pod nazwą "Praca dla młodzieży i co się z tym wiąże"

Matek 09-05-2005 15:34

Cytuj:

widzisz mieszkales kiedys w Warszawie? lub w miastach bliskich od warszawy? naprzuklad Mińsk mazowiecki? tam jest inaczej niz w np Sokółce , tam nikogo nic nei obchodzi nie ma plotek itp a w warszawie to jak ktos z twojej kalsy zobaczy cie na ulicy zbierajacego puszki to rozpowie calej budzie jescze dolozy co nieco dla lepszych efektow :evul: i juz masz przekichane zycie w szkole X(

Jestem innego zdania. Wlasnie w mniejszych miastach latwiej o takie 'przekichanie' bo tam cie prawei wszyscy znaja.

Ale dalej nie odpowiedzials mi na pytanie. i gdzie ja wspomnialem, ze zbieram puszki? Juz jestem na tyle stary, ze moge zalozyc wlasny biznes.

boberman 09-05-2005 15:41

bez wyksztalcenia nie masz dobrej pracy a sa takie prace ze nawet nie musisz sie podniesc z krzesla a zarabiasz forutne:P wszystko zalezy od tego z jaka ocena zdales studia

Maly =] 09-05-2005 15:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Druid'ek Miyakishi
A jak mieszkam w mieście mam 13 lat to jak mam zarobić ?? W miescie to troche wstyd łazić i zbierać puszki itp. ;(

(..) Żadna praca nie chańbi... (..)

Matek 09-05-2005 15:47

@boberman: NIe... wszystko zalezy od tego jak sie zaangazujesz we wlasna dzialalnosc. To, ze magisterke zdales na 5 nie oznacza, ze bedziesz zarabial niewiadomo ile.

Trzeba pracowac, miec pomysly, poparcie, dzialac aktywnie... przynajmniej na poczatku. Bez tego nic ci nie wyjdzie. myslisz, ze Bill Gates od razu dorobil sie fortuny?

Moj sasiad po zawodowie zalozyl firme i kasy ma wkrocie. Moj znajomy po studiach pracuje ze mna w UP i zarabia mniej niz ja. Kasa nie jest pochodna wyksztalcenia ale TWORCZEGO MYSLENIA.

PalAnonim 09-05-2005 16:35

Cytuj:

To sie ciesz...bez rodzicow bys to takiego stanu nie doszedl i nie ma co na nich zwalac wine za to, ze nie moga ci kupic pacc, za to na pewno wydadza lepiej te pieniadze na jakies ubranie czy cos innego. Trzeba im dziekowac, za to ze zyjemy, a nie j***** im do glowy o jakims paccu.
Jedni moga miec co chca i inni zyja od 1 do 1, ja gdybym chcial to mysle pacc bylby w zasiegu reki, ale nie odczuwam na razie potrzeby kupna pacc-a moze kiedys sie to zmieni.

Wipigi 09-05-2005 18:56

Ok. jak skoncze zbierac na komorke to zaczne zbierac na PACC (lato idzie :P) no wiec zalozmy ze mam juz na PACC no i co? Prosze mame: Mamo przelejesz pieniadze na konto takiej firmy, bo chce wykupic platne konto? A mama mi na to: Ze nie bede wywalal kasy na glupoty jakies :(

Druid'ek Miyakishi 10-05-2005 14:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wipigi
Ok. jak skoncze zbierac na komorke to zaczne zbierac na PACC (lato idzie :P) no wiec zalozmy ze mam juz na PACC no i co? Prosze mame: Mamo przelejesz pieniadze na konto takiej firmy, bo chce wykupic platne konto? A mama mi na to: Ze nie bede wywalal kasy na glupoty jakies :(

Dokładnie i mówi żebym uzbierał sobie na coś innego. ;( ;(

Aversin 10-05-2005 17:03

CipSpft nie jest instytucją charytatywną. Przecież tam też pracują zastępy ludzi, którym trzeba zapłacić za ich pracę. Utrzymanie serwerów, tworzenie nowych ... to wszystko kosztuje.
Mylicie się, że Cipsoft nie idzie na rękę graczom, których nie stać na płacenie. Tibia jest jedną z nielicznych gier online, w które można grać za darmo. Na co wy liczycie, że zaczną pracować za darmo lub dopłacać do interesu ?

Stefan12532 10-05-2005 17:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ravage
Tak jak w temacie :]
Dlaczego PACC jest taki drogi??

tak dla jaj -.-

Topic:

po co takie pytania przeciez wiadomo ze cipsoft musi na czyms zarabiac nie?

Evul Indigo 10-05-2005 18:19

?

A zalezy Ci na PACC? To calkiem inna sprawa. Jezeli chcesz miec PACC dla szpanu, to kasa odgrywa wieksza role. Jezeli jednak do ciekawszych celow - od razu cena wydaje sie inna

Artix pall 10-05-2005 18:51

Pacc nie jest drogi oplaca sie go kpic z kilku powodow:
mozesz isc na dodatkowe wyspy
na niekturych mozesz nabic 24 lvl w dzien
masz nowe wyglady
noby sie ciebie boja ze skoro masz pacc musisz miec lepszego chara
nowe czary
szybciej idzie mana i zycie !
sam bgym se kupil jak bym mial kase

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:20.