Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Cheaty... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=35718)

slimaczek 20-05-2005 19:01

Ja sam uzywam Bota, cos jak tibia suite ze robi runki lowi ryby ale nie to. Co do cheatow, no coz, ja sie zgadzam full z postami Level'a. Najlepiej by bylo gdyby porobiono sklepy gdzie mozna wszystko sprzedawac i kupowac op jakiejs tam cenie, przez to ceny przedmiotow napewno nie beda rozne. Np. giant sword bedzie mozna sprzedawac po 50k a kupowac po 70k. Wtedy ceny nie zejda. Tak samo powinny byc bp uhow, bp sd np. bp uhow po 3k, bp sd po 5k (tak zeby druidzi i sorcowie mogli sprzedawac np. bp uhow za 2,5k)

bajerfull 20-05-2005 19:51

Giant sword sprzedawac za 50k?? Oj chyba troszku przesadziłeś. A ja uważam, że sklepy z runkami bylyby złym pomysłem

Wypas 20-05-2005 21:01

Dużo ludzi na światach non pvp używa mc i macro. A różne boty są wszędzie używane. Nie przez wszytkich na szczęście.

Level 20-05-2005 21:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bajerfull
Giant sword sprzedawac za 50k?? Oj chyba troszku przesadziłeś. A ja uważam, że sklepy z runkami bylyby złym pomysłem

uzasadnij dlaczego złym.

Runki uzywane sa w duzych ilościach...bez sklepu lub bez MC runemakerów bedzie ciągły niedobór run.

Pozatym Slimaczek napisał "np"=na przykład

W tej całej dyskusji chodzi o to,zeby pokazać, że niektóre wg. mnie programy uzupełniają Tibie lub wyrównują szanse dla nowych(i nie tylko nowych bo hlvl lepiej sie gra majac do dyspozycji pelne bp run)

Jakub Biały Mag 20-05-2005 21:27

tylko używam mc żebym nie musiał parcelką rzeczy wysyłać

Vekegi 20-05-2005 21:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
polecam utevo gran lux - ale kazda wymowka dobra

moze masz racje mozna sprobowac bo jak chodzilem na soldki i nie uzywalem ngg to nie mialem swiatla i expic nie moglem

dusiu 20-05-2005 21:49

No ja gram w sumie krótko w Tibię, ale nie używam cheatów i nie będę ich używał. Myślę, że to jest trochę nie fair do innych graczy :P no ale każdy ma swoje zdanie ;);)

Shein Silvershadow 20-05-2005 21:55

A ja nie używam - bo nie mam jak, nie gram w Tibię... Dzięki Bogu!, to jest chyba najlepsza rzecz, jaką w życiu zrobiłem:]

Poszukiwacz Prawdy 21-05-2005 08:31

@Offtipic
Denerwoja mnie ludzie ktorzy niegraja w tibie i wypowiadaja sie niemajac pojecia o tym o czym gadaja X(
@topic
Cheaty byly, sa, i beda uzywane... Ja uzywam jedynie czasami ice x zeby miec swiatlo i zobaczyc ile exp brakuje do next lvl... no i macro do traina bo niemam z kim trenic ;( po za tym tibia suite like auto logout jest bezczelnym cheatowaniem i jak ktos bedzie chcial was zabic auto log niepomoze (gfb przed ekranem) sam kiedys uzywalem suite i przez to padlem :baby: Co do mc... pomyslcie o kafejkach lub o sieciach lan.. ci ludzie maja takie same IP wiec niemozna odroznic czy mc czy nie najwyzej ze dance... ale gm zadko raczej looka na serv (przynajmniej moj elysia) wiec jak widze bardzo duzo osob uzywa cheatow

Wkurzony 21-05-2005 08:38

ja uzywam czitow i bede uzywal, przeciez czity sa dla ludzi :D

p.s jak sie nazywa programik ktory sam robi runy?

Radek 666 21-05-2005 09:52

Cheaty? Nie używałem, nie używam, i nie mam zamiaru używać, w rzadnej grze RRG Online!

Idler 23-07-2005 13:55

Wg. mnie cheat-y są przekleństwem tibii. Niestety używa ich coraz więcej osób... Zaczyna się od cheatów poprawiających robienie czynności monotonnych, tak jak np. łowienie ryb, zbieranie spear-ów, czy używanie światła. To może są drobnostki, ale najgorzej jest kiedy ktoś zaczyna dochodzić do wniosku, że skoro może już odpocząć od zbierania spear-ów, więc po co ma się nadal męczyć z robieniem loot-ów, aby zarobić na UH-y, skoro może korzystać z tibi MC i sam sobie je robić. To już zaczyna denerwować uczciwych graczy. Są tacy, którzy dochodzą do wniosku, iż: "skoro inni oszukują, to dlaczego ja miałbym tego nie robić?!"... liczba cheat-erów zaczyna się zwiększać. Później do urzytku dochodzą inne cheat-y, jak np. cheat pomagający w używaniu run UH-a w odpowiednim momencie, czy strzelający runami ofensywnymi, bo po co się męczyć, skoro można cheat-ów używać. Tak więc uczciwy gracz ma nikłe szanse w wyścigu z cheat-erem o lepszą postać. I w tym momencie, uczciwi gracze (których został już niewielu) grają już nie przeciwko ludziom, (podczas walki PvP) tylko przeciwko botom... I tutaj gra online traci swój urok...
Osobiście nie używam cheat-ów, bo zabijają tą fantastyczną grę. Już nawet osoba, która pokazała mi ją, pisze mi na gadu-gadu, że ma włączonych 5 MC... Na cheat-ach się wogóle nie znam, ale wiem, że głównym serwerem rozprowadzającym to g**** jest tibia.org.pl, która uważa to za powód do dumy... żałosne.
Co do mojej gry w tibię, to powoli zaczynam kończyć, bo taka gra traci sens...
Zachęcam do wzięcia udziału w krótkiej ankiecie i wypowiedzeniu się na temat cheat-ów, którą sam przygotowałem, a znajduje się ona na stronie mojego kolegi:
http://www.karolkaforum.fora.pl/viewtopic.php?t=64
Z góry dziękuję...

Hory portier 23-07-2005 14:04

kiedys jak moi qmple chwalili sie ile maja kasy tylko dla tego ze na noc zostawiaja po 3-4 uh-makerow to przez chwile sie zastanawialem, ale w pewnej chwili stwierdzilem ze te kilkanascie k nie mialoby dla mnie zadnego znaczenia gdybym zdobyl je oszustwem i stwierdzilem ze lepiej samemu zapracowac.

jak jeszcze gralem palkiem uzywalem "sztucznego swiatla" X(
ale teraz juz nie uzywam i trocze sie wstydze ze kiedys uzywalem :)

Karo22 23-07-2005 14:24

Jasne że nie , mój kuzyn zanim przeszedł na Mu używał.
I nawet mnie namawiał ;/
Cheaty to nielegalny śmieć który uzwya każdy który nie umie dobrze grać w tibię.
Zreszta bez graczy z chetem nie mogłabym lurowac na nich potworków i zabierać loocik (tylko osoby używające maro do robienia runek.)

aionie la'Muerte 23-07-2005 14:26

Cheats

Ja cheatów nie używałam i niebede używać bo to tak jakby sie w innych grach wpisywało kody na kase, lób coś takiego. Nie polecam takiego rozwiązania nikomu przeciez torchy nie kosztują dużo, a gdy nagle jakiś potwór wyłania sie z ciemności zawsze jest to lepsze wrażenie.
Cheaty precz!!!!
B)

Karo22 23-07-2005 14:30

Szkoda że nie ma tej blokady.
Ale lurowanie jakiś potworków jest niezłe.
Ale luruje najwyzej minotaura , rota moge czasami .
ZNISZCZYĆ CHEATY I BOTY.

PiXik 24-07-2005 13:54

tibia mc żeby postawić sobie druida/sorca który robi runki bo nooby nie kupują eq czekają aż stanieje(co się nie stanie pricelist:) )ogólnie nie wyobrażam sobie wyżycia z itemów bo ekonomia się sypie przez cipteam,botów nie używam wole sam celować(w sumie mogliby zrobić celowanie przez battle do ludzi,każdy by miał równe szanse)ale im się nie chce mają gdzieś że 90%graczy cheatuje tylko dlatego że są nie udolni a kara spotyka ich żadko(chyba że wymierzona przez graczy)kiedy dostarczysz dowodód że ktoś cheatuje np tibicam to piowiedzą że to może być fake.póki oni nie zmienią nastawienia ccheaterzy górą

Shinjix 24-07-2005 14:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avager Tymczasowy
MC MA UPAŚĆ!!!!!! !!!!!! !!!!!!
przydało by się coś takiego że wykrywa ilość jednakowych adresów IP, i jeśli liczba ta przekracza 1, ip dostaje bana na 1 godzinę .

I ludzie, ktorzy maja osiedlówke nie beda mogli grac...

Sam nie uzywam zadnych cheatow - uzywalem 2.5 roku temu kiedyzaczynalem grac w tibie i wszyscy kumple uzywali. Bylem wtedy malym nuupkiem i newbie. Od 2 lat nie uzywam cheatow, bo uwazam, ze ludzie uzywajacy cheaty sa... Slabi. Nie potrafia poradzic sobie z gra to niech nie graja - przez to psuja zabawe innym. Kłótnia kumpli: jeden sork 83 level, 65 magic, a kolo niego sork 87 level i 69 magic. Ten "lepszy" jedzie gorszego, ze on robil swoja postac w 1 rok przy czym ten gorszy przez ok. 2 lata... I co z tego? Ten gorszy uzywal mc, uhmakerow, botów i innych, a ten gorszy grał bez "pomocy" i czuł przyjemnosc z rozgrywki.
Gra za trudna?
Nie graj, przez uzywanie cheatow psujesz zabawe innym...

I have nothing else to say...

kołbaś 24-07-2005 14:34

a ja uzywam Tibia Black ice czyli TBI ale tylko do robienia run a nie wiem jak inni ale u mnie na chimerze to uh chodzol czasami do 3.5 ale najczensciej do 3 k a to i tak tragicnie i co ma zrobic biedny low lvl a tak pozatym to jest sposób na kase i to kase dla was przeciesz jak ktos zostawia na noc to spi wienc jak cos zlurujesz to przez te 3/4 godz on na bank dednie wienc to jest sposób na kase zarówno dla heaterów jak i dla graczy ich zwalczających

2wniosek ogólny z heatami zle ale bez nich jeszcz gozej

Arzo 24-07-2005 14:39

Ja nie używam cheatów bo nie chce być z hackowany :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38.