Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Beznadziejne Talkshow'y i bajki-.- (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=37506)

Shinjix 07-06-2005 13:52

:topic:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Baron Kaldrick
Nie ma też nic złego w cenzurowaniu baśni braci Grimm, Andersena czy innych tego typu? Dzisiaj dzieci nie wiedzą co to jest taka np. Królowa Śniegu - która była piękną i wzruszającą baśnią. Mimo, że brutalną momentami.

Porwała mnie królowa śniegu,
Bieeeeedny Kajjjjjj.....
Zamknela mnie w lodowym pudle,
Ajjjjjjj ja jajjjjjj.....
Tysiac balwanow na cztery zmiany,
Trzyyyymaaaa strazzzzz.....
Krolowa Sniegu ciagle mnie bije w twarz,
dum dum dum dum.....
:D :D :D

Shein Silvershadow 07-06-2005 13:56

Odlotowe Agentki są fajne:P Jedyna kreskówka, którą oglądam, hihi. Ale poziom intelektualny takich jak na przykład, Ed, Edd i Eddy, Oggy i Karaluchy, czy też na przykład Atomówki, to już lepiej nie wspominać.

Aha, oglądam też czasami X-mena.

Thero 07-06-2005 14:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kin
@Wujek:

Hmm no tak ja w prawdzie też, ale jak małe dziecko to ogląda i późnej mówi w szkole:

-A masz ty głópi karaluchu <*** młotem [ręką[>

?

Wiesz ostatnio grałem w Postala... do dziś mam wyżyty sumienia po tym biednym kotku, potem było jeszcze gorzej... zobaczyłem reklamę Fanty...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Baron Kaldrick
Najpierw mnie do Wojewódzkiego porównywali, teraz do Smugga... Boję się pomyśleć, co będzie następne.

Kaczor Donald..?

@Shein SilverShadow
Chętnie bym teraz wziął jakiś duży kijak (taki żeby sięgał do Białystoku) i wyżył bym się za wszystkie lata oglądania Odlotowych Agentek, może Simpsoni są dla ciebie źli? Oggy I karaluchy to jest jedna z lepszych bajek (zaraz obok Jacka Pirata), które jeszcze od czasu jak lecą to spojrzę. Atomówki są o dużo lepsze od Agentek, mimo, że są debilne to Odlotowe coś jest na takim poziome, że należy płakać za umysłami biednych, ograniczonych twórców takiego shitu, jak to się może komuś podobać?! Przecież to bajka dla debili >.>, z Oggyego można wychwycić kilka na prawdę fajnych odcinków, Jack Pirat to też całkiem fajna bajka, ale takie rzeczy jak Odlotowe Agentki?! Mi to wygląda na sprawkę o. Rydzyka -.-...

@Topic
Bzdurny ten temat, i to bardzo... pożaliłbyś się, że Muzyczna Winda to debilizm, że Plebania już nie ta, ale czego ty do qr*y nędzy chcesz od bajek dla dzieci? Ja, jak byłem mały to nałogów oglądałem Dragon Balla (w zasadzie to też głupia bajka, trudno mi dojść do wniosku, że jej nie lubię ;)), i widzisz co ze mnie wyrosło (pytanie retoryczne plx)? Ale ja przynajmniej nie oglądam Odlotowych Agentek...

Shinjix 07-06-2005 14:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero
(...)Ja, jak byłem mały to nałogów oglądałem Dragon Balla (w zasadzie to też głupia bajka,(...)

Jaka bajka??!?!?!?!? To Anime X( Ale jedno ci przyznam - glupie :P
Ja czasem z siostrzencami bajki ogladam. Czasem sie dziwie - jakim cudem takie glupie bajki wymyslaja, nieraz - o Boze takie cos dziecia..., a czasem wysiadam - niektore bajki sa nawet smieszne...

Scream 07-06-2005 14:52

niewiem co wy od atomowek chcecie.... ja lubie ta bajke xD ( mam nawet tapete i skore z atomowkami do tlena, ktorych oczywiscie uzywam lol xD).
btw. bajki sa nie tylko dla dzieci... moj tata ostatnio pszczolke maje ogladal -.-

Kin 07-06-2005 15:17

A widzieliście bajkę Ziemniak ostatnie starcie (-.-"). oO NO TAK DB!!! szatańska bajka :P. W ameryce 2 dzieci weszło na parapet, i nawalało siew powietrzu -.- no i bach :P.

Shanhaevel 07-06-2005 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scream
niewiem co wy od atomowek chcecie.... ja lubie ta bajke xD ( mam nawet tapete i skore z atomowkami do tlena, ktorych oczywiscie uzywam lol xD).
btw. bajki sa nie tylko dla dzieci... moj tata ostatnio pszczolke maje ogladal -.-

Czy jak np. mój tata przekartkuje "Misia blabla" albo obejrzy "Pszczółkę Maje" to ubędzie mu lat? Odmóżdży się? I don't think so...

Avager 07-06-2005 17:13

Hmmm co do Talkshow'ów to jedyny co mnie na serrio wkurza (tak że już wytrzymać się nie da ) to "Taniec z Gwadami" (czy jakieś takie badziewie) - oni nie mają już co dawać na antene -.- .

Co do bajek... co wy chcecie od nich..wczoraj se smerfy obejrzałem ! (i tak już nie pamiętam ;P ).

Freaqs 07-06-2005 18:22

Popieram.
Tak samo szkodzi hip-hop który budzi agresje u dzieci :P
Biega taki 7 latek i bawią się w pokemon a po pewnym czasie biegniem z spalonym ryjem do starej i wrzeszczy ze mateusz go benzyna polał i podpalil bo powiedział , że to ogniomon czy tam jak to.
A z hip-hopem jest tak ze bójki sa najlepsze wiec trzeba komus w ryja przywalic :)
A talkshowy sa beznadziejne , tylko 1 jest dobry "Jerry Springer" :P
Sprowadzaja faceta jego żone i kochanke facia....
I zaczyna sie dyskusja co powoduje do utraty kontroli ! :)
Latają krzesła (czasami) baby biją ochroniarzy (też czasami) a czasami jakieś niespodzianki :)

Scream 07-06-2005 18:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel
Czy jak np. mój tata przekartkuje "Misia blabla" albo obejrzy "Pszczółkę Maje" to ubędzie mu lat? Odmóżdży się? I don't think so...

mozesz mi powiedziec o co ci chodzilo?? bo chyba niezbyt dokladnie przeczytalas to co napisalem ;/

Avager 07-06-2005 19:10

Cytuj:

mozesz mi powiedziec o co ci chodzilo?? bo chyba niezbyt dokladnie przeczytalas to co napisalem ;/

Takie małe sprostowanie, Shan to chłopak ... nie dziewczyna -.- .

Shanhaevel 07-06-2005 19:18

Cytuj:

<Gleba>

Chodziło mi o to, że niektórzy ludzie myślą, iż bajki są tylko dla dzieci i śmieją się z dorosłych, którym zdarzy się np. obejrzeć Smerfy. :P

Cytuj:

Mój post właśnie to potwierdzał.

Silvianas 08-06-2005 14:40

@Shanhaevel

normalka ze Ed wymiata, ale lepiej zeby dzieciaki go nie nasladowaly.

Bambuko 08-06-2005 15:02

Czemu mają go nie naśladować? Jestem dzięciołem! Ale ziemnym!

AnElKa 09-06-2005 09:43

@Silvianas
fany avek

@topic
eh....są bajki edukacyjne i sa bajki pobudzające agresje w dziecku...

Ghost Nieudany 09-06-2005 22:04

Jakieś 60% osób krytykujących TV, internet, gry komputerowe nie widziała na oczy opieprzanego przedmiotu... To tylko tak a propo głupoty i szkodliwości mediów na psychikę różnych osób.

Co do przytoczonej rozmowy z "Rozmów w toku", to akurat na talk-showy jest zapotrzebowanie w mediach. Stanowią one rozrywkę dla mas, telewidzowie mogą się dowiedzieć co nieco o życiu innych ludzi żyjących w taki a taki sposób (mnie to, szczerze mówiąc, g0wn0 obchodzi...), zaś ci opowiadający mogą się wyżalić na antenie. Natomiast stacja zbija kokosy oglądalności.
Wszyscy są więc zadowoleni. Póki wszyscy będą zadowoleni/program będzie przynosił bycze zyski, takie programy z ramówek różnych stacji telewizyjnych nie zejdą.
Niczego mała grupka antyfanów nie zmieni, a więc? Pozostaje omijanie kanałów.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:08.