Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Poprawki do klienta Tibii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=37622)

Kin 07-06-2005 21:03

0_o po 30 sek kurde muszę szybciej robić to w wc :P <zart>.

DR.UTi 07-06-2005 21:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jasin_Alkaida
W morde kopane zablokowali nawet T GG :baby:
kończe z tibio forever jeśli nowa nie wyjdzie ;(

Kocham tego gościa !! Daje ten tekst do podpisu. Że też są tacy idioci na świecie...=).

Co do update, miejmy nadzieje że usunięcie tych małych bugów, uda się odczuć podczas gry. A co do cheatów, tak czy siak reebow właśnie zabawia się w hexach. aby jutro połowa tibijskiego świata mogła ściągnąć cheaty. Nie mam zamiaru najeżdzać na cheaterów którzy kryją swoje działania, bo sam kiedyś używałem, ale Jasin_Alkaida to traktuje jako wyjątek. Przypał...

Tak mi się wydaje czy tu się tworzy temat o cheatach ? :)

Lord Slash 07-06-2005 21:22

Nareszcie CiPowie zrobili coś z tymi cheaterami (^,^). Zawsze jednak mogę napisa swojego light hacka od postaw(w c++) albo użyc MTC ;).

Trufelak 07-06-2005 21:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wrzood
gdy tylko sciagnal mi sie plik tibia***** musze zrestartowac aplikacje a po tym juz sie nie wlacza blad :
TIBIA spowodował błąd: nieprawidłowa strona w
module <nieznany> przy 0000:005ffffe.
Rejestry:
EAX=005ffffe CS=01af EIP=005ffffe EFLGS=00010a82
EBX=00720000 SS=01b7 ESP=0082fe3c EBP=0082ff78
ECX=81ddbbf4 DS=01b7 ESI=81ddbbd4 FS=11ef
EDX=81ddbc34 ES=01b7 EDI=00000000 GS=4526
Bajtów w CS:EIP:
probowalem z tibia.com ta sama sytuacja help plx ;/

@edit:
usz ok choc troche sie nameczylem za 3 razem download z tobia.com sukces :)

a ja miast scignąć program od razu, najpierw odinstalowałem i zainstalowałem nowy i teraz poszła w d**e cała moja mapka :D:D:D

Bartix 07-06-2005 21:31

Aaaaa, ile jeszcze razy bedziecie pisali, ze wam jakies cheaty nie dzialaja ? To naprawde jest kwestia 1-2 dni (kilku godzin jasli sie komus bedzie chcialo)

EDIT: oo widze, ze Dobo, Raul & Drom wzieli sie do roboty xD

Emmers of Celesta 07-06-2005 21:48

je je je koniec z cheaterami(na tydzień góra dwa). ale ten update nic nie dał prawie. ooo lista się zamyka co za bajer ^^ B)

Mc macio 07-06-2005 21:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emmers of Celesta
je je je koniec z cheaterami. ale ten update nic nie dał prawie. ooo lista się zamyka co za bajer ^^ B)

lol. bo to nie ma byc update tylko drobna poprawka!
jakies male bledy itp.

atka 07-06-2005 21:54

Uptade?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mc macio
lol. bo to nie ma byc update tylko drobna poprawka!
jakies male bledy itp.

Dobry:)zgadzam sie z kolega,klijenta najpierw dawali ,pozniej test serwer no i na samym koncu deser;)UPTADE,wiec nie zdziwie sie jak za nie dlugooooo beda zablokowane serwrey:D :)

Lifjana 07-06-2005 22:00

ROTFL. Ty chlopie nie masz pojecia jakie idiotyzmy piszesz. Zadnego ip nie trzeba zmieniac. Wystarczy odpowiednie dane w paki!!
jesli zrobiles programik ktory uruchamia cie wpierw niz tibia i pakiety sa wysylane wpierw do programiku a potem wysylane na serv tibia to pomysl ze najperw trza sie jakos wlogowac!!!A serv logowania jest zmeniony jak bys nie zauwazyl !!!Wiec moze ty najpierw pomysl co piszesz!!

Osak_ 07-06-2005 22:06

Kiedy ?

A tak w ogole wie ktos kiedy bedzie ten letni update (z niecierpliwoscia czekam na nowe questy i potwortki :D oraz oczywiscie test server ;])

Pozdro

MatKus 07-06-2005 22:13

@Lifjana : nie licząc już szczegółów, że to nie jest forum o tym, jak działają cheaty, to zapewniam cię, że dla większości botów (po za tibia proxy chyba) IP serwera do niczego nie jest potrzebne, bo i tak robią to na zasadzie "ej, ty, windowsie, tibia ci mowi, ze masz wysłać do serwera to a to, ale to nie ja wysyłam, tylko to ta tibia".
Zresztą, dane w pakietach też nie muszą być zmieniane, w końcu AFAIK od tibii 7.1 zostały tam wprowadzone tylko chyba 4 zmiany, i to w większości bez znaczenia dla botów, więc i tym razem pewnie wiele nie zmienili. Jedyne, co trzeba zmienić, to adresy w pamięci klienta, gdzie są przechowywane HP, MP, przedmioty w plecakach itp. itd.
CIPowie mogli by wreszcie wpaść na genialny pomysł, na który wpadło już większość autorów gier online, i nieco pozmieniać protokół wprowadzając jakieś szyfrowanie.

Kot Behemot 07-06-2005 22:13

hehe

A mój braciszek miał jazde jak mu wyskoczyło to update po relogu :p a pozniej sie żalił, że musi z torchem po rotach naginać :P a tak do zreczy... to jak narazie jest spokuj... to znaczy tych 11 druidow mniej :P tylko jakoś "porzuconych" rybek tez ubyło...

Dr. Omader 07-06-2005 22:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lifjana
jesli zrobiles programik ktory uruchamia cie wpierw niz tibia i pakiety sa wysylane wpierw do programiku a potem wysylane na serv tibia to pomysl ze najperw trza sie jakos wlogowac!!!A serv logowania jest zmeniony jak bys nie zauwazyl !!!Wiec moze ty najpierw pomysl co piszesz!!

Jesli zrobiles program, ktory wymaga do dzialania postawienia proxy to tak, ale do samego swiatla nie musisz podawac IP serwera logowania, to sie da zalatwic inaczej, bez potrzeby stawiania proxy miedzy tibia, a serverem. Pozatym nie potrzeba uzywac zadnych shitow od kogos, jak mozna samemu to zrobic przy pomocy programu do edycji pamieci(np. wlasnie tibii) i nie potrzeba wtedy podawac IP servera logowania, bo pracujesz bezposrednio na pamieci tibii.
Pozatym mozna swiatlo jeszcze zrobic nie ruszajac wogole pakietow, ani pamieci, mozesz je zrobic poprzez odpowiednia edycje tibia***** ;) Mozna tez poprzez edycje tibia.pic, ale to kijowo wychodzi.
Mozliwosci zrobienia swiatla bez podawania IP servera logowania jest multum ;)

Wiec dochodzac do podsumowania: zgodzisz sie chyba ze mamy oboje racje, zalezy kto jak kto robi ;)

ps. shit matkus mi sie wepchal ;)

Marcin wymiatacz 07-06-2005 22:20

Yupi

W końcu tibia staje się coraz lebsza bez cheatow :D

Itachi 07-06-2005 22:23

Jak dlamnie takie male update moga byc co kilka dni. To dobry sposob na te chore cheaty. :evul:

Edit:
Kumpel tez ma "malego buga" - Ma dwa okna z eq.
Ale jak zreinstalowal Tibie wszystko wrucilo do normy.

Mati z Ohio.. 07-06-2005 22:28

Jak mi się zdaje lista postaci zamka mi się po 30 sekundach chyba już o 2 tygodni.Ale niejestem pewien tego na 100% czy tak bylo ale wtej chwili wylacza sie po 30 sekundach :]

Toomek 07-06-2005 22:44

srry juz bug nei aktualny wystarczylo ponownie tibia odpalic
heh jednak znowu sie powtarza gdy mam wiecej bp otwartych ikonka ktora jest do przeskakiwania do bp poprzedniego nei dziala mi

Pasorzytek 07-06-2005 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tychanowicz
Już się pewnie martwią czy macra i MC będzie chodziło ;D

nowy klient ma wbudowane mc ;p niewyswietla sie okienko a po 2 fajnie wyglada [fajnie ze forum cenzuruje linki] http://img87.echo.cx/my.php?image=****a1yr.jpg http://img186.echo.cx/my.php?image=lol4md.jpg jak niebedzie 1szy dzialal to loknijcie 2
http://img186.echo.cx/img186/8639/lol4md.th.jpg

Carissa 07-06-2005 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pasorzytek
nowy klient ma wbudowane mc ;p niewyswietla sie okienko a po 2 fajnie wyglada [fajnie ze forum cenzuruje linki jak niebedzie 1szy dzialal to loknijcie 2

Ja mialem cos podobnego :)

khazad 07-06-2005 23:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatKus
CIPowie mogli by wreszcie wpaść na genialny pomysł, na który wpadło już większość autorów gier online, i nieco pozmieniać protokół wprowadzając jakieś szyfrowanie.

ale jak zwykle jest problem. znajac zycie nie bedzie to jakis super wymyslny sposob szyfrowania. znajac zycie na zasadzie kluczy prywatnych i publicznych. sadze ze klucz bedzie generowany jak juz dla wszystkich takisam. wiec nie sadze ze dlugo pozostanie tajemnica jaki to klucz. jesli nawet bedzie dla kazdego klienta osobny klucz, to i tak w pliku tibia***** bedzie musial sie znalesc algorytm do szyfrowania/deszyfrowania.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tychanowicz
Już się pewnie martwią czy macra i MC będzie chodziło ;D

nie boj sie. teresa orlovsky gepruft. mc dziala.

edit:
poza tym ten bugfix powinien sie nazywac bugmake. jest taki "maly" bug. jesli da sie na otworzenie bpka w nowym oknie i kliknie sie na strzalke, zeby wrocic do nadrzednego plecaka to to nie dziala...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:52.