Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   KalOnline - 3D MMORPG - Ogromna mapa, dużo potworów i graczy. Dołącz ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=38132)

Radix 09-07-2005 21:02

@up mi tez cos takiego wyskakuje dzisiaj caly dzien...... a szkoda bo chce bic lvl :)) juz mam prawie 20. Moze ktos bardziej wtajemniczony np Radek666 zrobil by cennik przedmiotow ? Bardzo sie przyda poczatkujacym (w tym i mnie) za ile mozna kupic (tym samym sprzedac).

Dudek 16-07-2005 14:12

mam pytanie odnosnie od rejestracji nie wiem o co chodiz cos nei dizla z tym id

gdzie jest nemo 18-07-2005 21:50

Bardzo fajna gra tylko mam 2 pytania na które nie znam odpowiedzi:
1. Co dokładnie daje nauczyciel i jakie on ma z tego korzyści że weźmie mnie na ucznia.
2. Czy doświadczenie jajka rośnie tyko podczas walki, czy mogę usiąść powiedzmy na moście pomiędzy Jook-Suh Cargo Station a Geum-Oh Mine i też będzie ten exp leciał ?

To na razie byłoby wszystko.

Radix 18-07-2005 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gdzie jest nemo
Bardzo fajna gra tylko mam 2 pytania na które nie znam odpowiedzi:
1. Co dokładnie daje nauczyciel i jakie on ma z tego korzyści że weźmie mnie na ucznia.
2. Czy doświadczenie jajka rośnie tyko podczas walki, czy mogę usiąść powiedzmy na moście pomiędzy Jook-Suh Cargo Station a Geum-Oh Mine i też będzie ten exp leciał ?

To na razie byłoby wszystko.

1. na 16 lvl dostajesz 20 tysiecy i twoj nauczyciel takze. Byl jeszcze jeden lvl co sie dostawalo tez kase ale nie pamietam ktory i ile.
2. Exp jajka rosnie caly czas jak jestes w grze.

gdzie jest nemo 19-07-2005 14:32

Naszło mnie kolejne pytanie,a mianowicie:
Jajko moze juz pomagac w walce od g11, ale kiedy następuje to final evolution o którym mowa na stronie www.kalonline.za.pl ?
Jesli jajko moze ewoluowac juz na g11 to czemu niektórzy robią je na wyższe poziomy (jak g23 itp)? Co to im daje?

Hadi 19-07-2005 19:00

Up:To samo co ci podczas awansu , czyli punkty .Czym większy poziom tym lepsze staty , więcej zdrowia itp.

gdzie jest nemo 19-07-2005 22:29

Nabiłem lvl 16 i pojawił się napis że zarówno ja jak i nauczyciel dostaniemy po 20k i że te 20k będzie w moim storage. Ale gdzie te storage się dokładnie znajduje ?

~~~~~~~~~
Wszystkim którzy chcieli mi pomóc serdeczne Bóg Zapłać, ale już sam doszedłem gdzie mogę odebrać te 20k ;)
~~~~~~~~~
No a teraz jest nowe pytanie:
Jaki poziom jest wymagany aby zostać czyimś nauczycielem ?

Radix 20-07-2005 11:37

Cytuj:

No a teraz jest nowe pytanie:
Jaki poziom jest wymagany aby zostać czyimś nauczycielem ?

O ile dobrze sie orientuje to juz od 16 lvl`u mozna zostac czyims nauczycielem. Mozna miec wielu uczniow jednak ich limit jest ograniczony. Wlasnego nauczyciela mozna miec tylko jednego na jedno konto.

Radek 666 20-07-2005 11:46

Cytuj:

Naszło mnie kolejne pytanie,a mianowicie:
Jajko moze juz pomagac w walce od g11, ale kiedy następuje to final evolution o którym mowa na stronie www.kalonline.za.pl ?
Jesli jajko moze ewoluowac juz na g11 to czemu niektórzy robią je na wyższe poziomy (jak g23 itp)? Co to im daje?

No dobra, wróciłem do domu, i tym samym na forum :).
Przy g11 jajko awansuje na pierwszy stopień, czyli tak zwany Baby, przy g22 na drugi czyli Young a przy g33 na 3 czyli (chyba) Adult. Czym wyższy grade, tym dodaje więcej statystyk, i nowe "umiejętności". Nie jest to tak, że na każdym grade nowa umiejętność, jest to co kilka (chyba 4 czy 5 od g11 w góre). Narazie na serwerze International najlepsza transformacja to Young, i ma ją kilka osób, między innymi Ganjamon, niegdyś najwyższy lvl knight.
Co do napisania cennika, lepiej niech to zrobi mój brat, bardziej się orientuję w cenach. Ja już od jakiegoś czasu nie gram w KAL'a, a on ma 42 poziom i ciągle expi, więc on chyba jest trochę bardziej na bierząco.

pabloxxl 20-07-2005 12:28

Własnie zrobiłem 5 level knightem :) Mam teraz dalej expic czy moze jakies questy trzeba zrobić?

arvegil 20-07-2005 12:39

Grałem w ta grę dość długo i musze przyznać ze wciąga. Byłem w gildii polisharrows (chyba już nieistniejąca). Jakby ktoś chciał to mogę sprzedać lvl 31 archer full g 42 +8chul tae[6] (łuku dokładnie nie pamiętam) jajko panterka prawie g8 za kaske na hibernie :P. A co do questów to najlepiej robić wszystkie od początku, dostaje się za nie exp, jakieś nisko wartościowe itemy i contribution points, które są ważne jeśli chcesz wstąpić do gildii...

Pozdrawiam i życzę wszystkim miłej gry...

Ghost Nieudany 20-07-2005 14:22

A ja mam pytanie.

Czy ta gra ma więcej do zaoferowania niż KO, RYL, WoW (\m/) czy GW (\m/)?

gdzie jest nemo 20-07-2005 17:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Radek 666
...Narazie na serwerze International najlepsza transformacja to Young, i ma ją kilka osób...

Są jakieś inne serwery KalOnline ?

arvegil 20-07-2005 19:17

Cytuj:

Są jakieś inne serwery KalOnline ?

Jest tylko oficjalny i jest on darmowy.

panlol 20-07-2005 19:52

jest jeszcze koreanski serwer ale trza sie do niego dostac trikiem tak jak free resetowanie statow

co do postaci:
mialem juz kazda z nich i wiem jak rozdawac staty

mag:
tylko w inteligencje i wisdom (inteligencje najlepiej na 10 przy 70wis i laduj z 50whp) wybierajcie tylko 1 szkole magii polecam lodowa ze wzgledu na atak zamrazania i ze skili zrubcie se cure (czar leczenia) na poziom 10 jak chcecie rozwinac zwykle leczenie to jest to nie oplacalne!!!!!! klikacie na cure, trzymazie alt albo ctrl (nie pamietam) i klikacie na siebie i sie leczycie z cure g10 na 30lv mozecie w party z kumplami isc jako healerzy ale wtedy kupcie ze sticka sae hacka z +6 wisdom (minimum 6) oraz zaopatrzcie sie w set g42 +2 inteligencje dobrze sie orientuje bo mialem 30lv przed hackiem
rycek
to jest worek do obrazen duzo defa laduje sie w sile hp i aggility sile na full hp na 70 aggility na 40 by unikac ciosow, trza sie zaopatrzyc w fet g42 +2str troche kosztuje ale na 30lv powinniscie go juz miec
skille:
ladujcie w lightiing slash tylko 5 bo to szajski skill
mockey tylko na 1
upward slash 1
critical na maxa (5 potem mozna wiecej dodac od 34lv do 10)
weapon mastery max (20) - dodaje punkty ataku
Teacital blow (czy jakos tak sktot TB na maxa)
oraz zaopatrzcie sie w g40 miecz najlepiej expert NPC (najwieksza sila ataku) albo expert white sword ma wiecej on traget point (celnosc) dobrze sie orientuje bo mam 30lv
archer
tu sie laduje tylko w aggility oraz hp, praktycznie jak cos bijemy to musimy uwazac bo mozna latwo pasc, set g42 +2 aggility luk red tiger najlepiej skilli nie pamietam bo dawno nie gralem ;p

jak ktos potrzebuje pomocy w kalu to pisac do mnie na pw @UFOpl albo na gg 6638309

P.S nie daje kasy ani free itemow ;p

arvegil 20-07-2005 22:38

Zapomniałem dodać, że jeśli jesteśmy w gilidi z 4 lvl lub mamy z nią sojusz to możemy brać udział w guild wars. Polega to na zdobyciu flagi umieszczonej na szycie piramidy. Piramida znajduje się w zamku więc trzeba rozwalić bramy. Ogólnie to dużo dobrej zabawy przy tym jest. Posiadacz zamku ustala podatek w sklepach (im mniejszy podatek tym itemy tańsze). Walka o zamek odbywa się w każdą sobotę i trwa bodajże 2 godziny. Wiele osób próbowało już zdobyć zamek ale obecnie bronią go najsilniejsze gilidie w grze, więc troche będzie cieżko.

Miłej zabawy ;)

Radek 666 21-07-2005 13:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez panlol
jest jeszcze koreanski serwer ale trza sie do niego dostac trikiem tak jak free resetowanie statow

co do postaci:
mialem juz kazda z nich i wiem jak rozdawac staty

mag:
tylko w inteligencje i wisdom (inteligencje najlepiej na 10 przy 70wis i laduj z 50whp) wybierajcie tylko 1 szkole magii polecam lodowa ze wzgledu na atak zamrazania i ze skili zrubcie se cure (czar leczenia) na poziom 10 jak chcecie rozwinac zwykle leczenie to jest to nie oplacalne!!!!!! klikacie na cure, trzymazie alt albo ctrl (nie pamietam) i klikacie na siebie i sie leczycie z cure g10 na 30lv mozecie w party z kumplami isc jako healerzy ale wtedy kupcie ze sticka sae hacka z +6 wisdom (minimum 6) oraz zaopatrzcie sie w set g42 +2 inteligencje dobrze sie orientuje bo mialem 30lv przed hackiem
rycek
to jest worek do obrazen duzo defa laduje sie w sile hp i aggility sile na full hp na 70 aggility na 40 by unikac ciosow, trza sie zaopatrzyc w fet g42 +2str troche kosztuje ale na 30lv powinniscie go juz miec
skille:
ladujcie w lightiing slash tylko 5 bo to szajski skill
mockey tylko na 1
upward slash 1
critical na maxa (5 potem mozna wiecej dodac od 34lv do 10)
weapon mastery max (20) - dodaje punkty ataku
Teacital blow (czy jakos tak sktot TB na maxa)
oraz zaopatrzcie sie w g40 miecz najlepiej expert NPC (najwieksza sila ataku) albo expert white sword ma wiecej on traget point (celnosc) dobrze sie orientuje bo mam 30lv
archer
tu sie laduje tylko w aggility oraz hp, praktycznie jak cos bijemy to musimy uwazac bo mozna latwo pasc, set g42 +2 aggility luk red tiger najlepiej skilli nie pamietam bo dawno nie gralem ;p

jak ktos potrzebuje pomocy w kalu to pisac do mnie na pw @UFOpl albo na gg 6638309

P.S nie daje kasy ani free itemow ;p

Ale ty o magu głupoty napisałeś. Tak się daje do healera, nie do atakera. Po co atakerowi 70 wisdoma, zastanów się. On daję manę i zwiększa siłę leczenia. Magowi atakerowi spokojnie wystarczy 1000-1400 many. Głównie trzeba dodawać do inteligencji. Z tym serwerem koreańskim to mnie rozwaliłeś, LOL. Jak podmienisz pliki to nie jesteś na koreańskim serwerze, zmieniasz tylko język na koreański. BIG LOL. Tak to każdy by chciał, loguje się na koreański, kupuje itemek g50 za super hiper tanio (jak na iternational) a potem sprzedaje 5 razy drożej. Do koreańskiego trzeba ściągnąć klienta (tak to się piszę?) innego i zrobić nowy account. Skille dla knighta też źle. Nie opłaca się wogle do LIghitng Slash, a jeśli już to jakiś 1 lub 2, upward slash też się nie opłaca. Transidental Blow na maxa.
BTW
ZEDYTUJ TEGO POSTA, BO JAK SIĘ GO CZYTA, TO AŻ SIĘ ŻYGAĆ (RZ?) CHCĘ!

Eth Etherius 21-07-2005 13:25

Uee... ja wole zostac przy Tibii i Rubbies of Eventide :}
www.eventide.net :}

Yerhilliaeh 30-07-2005 01:30

Gdzie siewykonuje questy od 1 do 10 xD? ??

Ka sia czek 30-07-2005 14:39

www.kal.abc.pl tam masz opisane questy ;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:09.