Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Parkour (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=39440)

Dolhor Knight 28-06-2005 20:57

Po jasną cholere wy się kłucicie o takie bzdety, a po drugie po co robicie off-topic???

Cloud streef 28-06-2005 21:27

Gokufan albo kamyk ;) jak wolisz :P
TRENUJ!
CHODZI OTO ŻEBYŚ ZGUBIŁ TŁUSZCZYK JAK MASZ ;) DUŻO BIEGAJ PRÓBUJ ROBIĆ OBROTY NARAZIE A POTEM SALTA.SKACZ W DAL I W GÓRE :D
POTEM POPRÓBUJ POSKAKAĆ NAD JAKIMIŚ MURAMI 1-2 M. WLAŹ NA JAKIEŚ DACHY I TP. :] POTEM PRÓBUJ ROBIĆ TAKIE RZECZY Z WIĘKSZYCH WYSOKOŚCI I TP. :p

Dolhor Knight 28-06-2005 22:50

rada nie skacz z większych wysokości niż 4 do 5 metrów.
2.nie rub głupstw takich jak salto z 3 meatrów albo vaulta z 3 metrów.

Ktoś da jeszcze jakąś rade??

Maethi 28-06-2005 22:53

Podstawy : Naucz się Rolla - pomoże ci to później.
Nie skacz z murów 2m na początek. Pozatym trenuj szybki bieg, skoki wzwyż i w dal. No i próbuj zskakiwac z murków na róźne ciekawe sposoby.

Jackiew 29-06-2005 13:46

ja zacząłem ostatnio trenować, dużo się naczytałem... i stwierdzam że napoczątek próbować poprostu tego czego się chce, ja osobiście zaczynam od wallrun'a, pk roll'a i próbuje się tam wdrapywać na różne "obiekty" ;)
narazie robie 2-3 (3 malutkie) kroki w wallrunie muszę się pochwalić :D

Dolhor Knight 29-06-2005 21:12

No to racja, masz się czym chwalić.
Ja się moge pochwalić reavers vault'em z 1 metra

stealth knight 02-07-2005 12:01

ja też

ty dolhor czy ja cie z kądś nieznam???????
heheh
jasne przeciez razem cwiczymy
ja tak jak on umiem revers vaulta
ostatnio nawet żem zrobil monkey vaulta:)
salta mi nie wychodzą i fiflaki
tzn.: udają mi się ale są ciężko niedopracownae:\

stealth knight 02-07-2005 12:09

rady...

najlepiej nauczcie się najpierw rolla pożądnego
a potem zczynajcie one handed vaut bo jest łatwiejszy od monkey vaulta lub two handede vaulta i z nie większych wysokości jak 1.5m
no i to by było na temat a ten kto mówił że niema żądnych artykułów dla newbie traucerów to powiem ci żę na stronie www.le-parkour.pl jest dział newbie i tam se poczytaj
a i jeszce trzeba być umięśnionym troche żeby móc lepiej się wspinać itd. itp

Dolhor Knight 02-07-2005 18:31

Weź ty stealth nie gadaj bzdur o umięsnieniu bo wcale nie trzeba być aż tak umięśnionym. A poza tym wspinaczka i parkour to dwie inne dziedziny sportu.

ciemne dropsy 02-07-2005 20:18

Monkey vault jest najlepszy jak zachaczysz nogami o porecz,barierke, murek i ladujesz pyskiem w ziemi -.-

Ja zaczalem od nauczenia sie pozadnego rolla i jako takiego salta i two handed vaulta. Pozniej uczylem sie monkey i reverse i wychodzi jaco-taco :P

Ogolnie pk to fajowy sport.

cFaniak 02-07-2005 21:03

Wy mi tu jakies rolle gadacie, monkey cos a ja nic nie rozumiem ;p Mozecie opisac jakies podstawowe tricki? No i chyba trzeba miec jakies miesnie zeby tak skakac po wszystkim. Respekt dla panow...

Dolhor Knight 02-07-2005 21:34

Mięśni nie trzeba mieć aż takich dużych, bo tu liczy się refleks i siła woli i wiele innych, przy wielu trickach musisz się przełamać psychicznie a nie fizycznie.

ciemne dropsy 02-07-2005 21:38

Roll to taki popularny pad do przodu w naprzyklad Aikido, lecisz i przerzucasz cialo przez ramie.

Monkey vault to akie cso ze biegniesz na porecz lapiesz sie obiema rekami i nogami przeskakujesz nad porecza mieszczac je miedzy rekami.

A revers to taki przeskok barierki zamachem nog w tyl, ciezko to wytlumaczyc.

Slajt 03-07-2005 10:18

http://www.urbanfreeflow.com/fundame...ndamentals.htm

Pod tym linkiem znajdziesz wszystkie podstawowe triki. Dobrze wytłumaczone, krok po kroku. Endżoj ! ;)

stealth knight 03-07-2005 11:13

dolhor niezaśmiecaj mi tematu, a mięsnie są potrzebne żeby np.: się rozbiegnąć i wskoczyć na coś wysokiego np: murek, mądralo!!!

Dolhor Knight 03-07-2005 12:47

Ile już cwiczycie PK o ile wogóle ćwiczycie????????
Odpiszcie.

Kuna 12-07-2005 15:06

Heh dzisiaj zrobiłem Monkey Vault (wczoraj zacząłem), Roll,PK Roll, Tic Tac heh :-).

L^u^K 12-07-2005 15:26

Ja z kolegami sobie od pary dni skaczemy
Umiemy Rolla, Monkey vault i jeszcze jakies tam :P ale to sa narazie poczatki

Sokochłap 12-07-2005 20:08

No a co dalej po początkach ? Freestyle!!

Kinnison 14-08-2005 14:54

Nie mam z kim biegac...

Ludzie, szukam kogos z kim mozna poskakac po Wrocławiu, bo wlasnie tam mieszkam ;). Parkourem zainteresowalem sie jeszcze tej zimy, czyli przed boomem we wszystkich uwagach i extremach w TVN'ie Sam umiem jakies podstawy i za bardzo nie mam z kim i gdzie skakac. Póki co uczę się rolla, jakies podstawowe vaulty potrafie, musze jeszcze popracowac nad skocznością i mięśniami. Odzywać się na PW/PM.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:44.