Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Non-PVP vs PVP (a może ePVP) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=40042)

LarvaExotech 01-07-2005 14:30

Teoretycznie.

W praktyce musisz się nauczyć kraść, zabierać stworów, kosić loota, oszukiwać, wyzywać i grozić huntem na mainie.

Ice Paladyn 02-07-2005 10:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Angel of Death
Odradzalbym Ci rozpoczynanie gry na pvp enforced, niestety tak jak ktos wyzej powiedzial grac tam do 20 lvl to koszmar ... a jeżeli dopiero zaczynasz grać w Tibię to jeszcze gorzej, radzilbym ci grać na zwyklym pvp ;)

Ja rozpoczołem gre na Non PvP.Potem grałem i gram do dziś :D na normalnym PvP .Na PvP enforced nie grywam ;( ;( ;(.

Taki siaki mag 02-07-2005 11:06

NON PvP
Wady :
- jak ci jakis n00bek zakosi lot, nic mu nie zrobisz
- thiefy
- wielkie lurowanie
- kradzież potworków
Zalet
- nie ma PK
- nie ma zastraszanie, characzy itp.

PvP
Wady:
- PK
- lurowanie jest ale już nie tak duże
Zalety :
- możliwość zabijania graczy ze skullem ( bez niego też ;) )
- możliwość zabicia gracza, ktury ci walnie lootbaga

PvP e
Wady :
- potrzeba jakiegoś kumpla na H lvl
- szybkie zrookowanie
- trzeba mieć mocne nerwy
- możliwość wygonienie cie z expowiska
Zalety :
- Pierwsza i najważniejsza, możliwość pujscia przed Depo i walnięcia UE

Jeśli jest coś jeszcze to dopiszcze.

Sephiroth93 03-07-2005 19:45

Pvp enforced

Siema wam wiecie co chcialem sie dowiedziec co to jest pvp enforced co to daje itp :o Siema

Marcin of shadow 03-07-2005 19:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sephiroth93
Siema wam wiecie co chcialem sie dowiedziec co to jest pvp enforced co to daje itp :o Siema

To jest takie cos jak pvp tylko nawet za zabicie 99999 graczy nie dostaniesz skulla (bo ich nie ma)

@topic

non-pvp jest do du.. sam gram na aserze i zapewniam ze jest nuuuuda a co wazniejsze 60 % graczy to zlodzieje jest u mnie na serverze typ ktory na 12 lev (cos kolo tego) ma rh, g-arm, itp wszystko ukradl!!!!!!

PiXik 03-07-2005 20:16

a teraz coś odemnie:Grałem na początku na pvp server hiberna nie wiedziałem co to pa bo expiłem w publicznych miejsach lvl naibty 24.potem zaczeła się harmonia,całkiem przyjemna po postmanie czasem tylko załamania że nie można zabić ludzi.zagrałem na arcanii,nabiłem przyzwoity lvl i zaczeło się piekło wyjdź z minosów powiedział 20lvl knight(ja miałem 30+)musiałem wyjść bo miał kumpli.dołączyłem do odpowiedniej gildii wygraliśmy wojnę i mogłem grać(ale quitnałem arcanie).Potem to już totalne piekło:najpierw selena,totalny koszmat vidfamne z cruios zaczeły sobie rządzić,za rozmawianie jak z kimś równym dostałem i odeszłem z servera.Następny server berylia z kolegami,jak z deszczu pod rynnę a dokładniej pod dt,bidowanie domku hunted etc,pomyśleliśmy a źle trafiliśmy.następny server nebula.Najgorszy koszmar jaki przeżyłem(20lvl wyganiał mnie z rotów,20k płacenia że się stawiałem przez 5 minut)nie wytrzymałem zabiłem go;]gram na guardii.Jaki morał z tego wszystkiego:na cztery servery pvp udało mi się na jednym.oczywiśćie możesz co serva mieć nowych przyjaciół wstępować do najsilniejszych żeby cię chronili ale to nie zabawa żyjesz w stresie kiedy cię wykopią.

Erixin 03-07-2005 22:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LarvaExotech
Teoretycznie.

W praktyce musisz się nauczyć kraść, zabierać stworów, kosić loota, oszukiwać, wyzywać i grozić huntem na mainie.

Hmm? A potem wychodzi z kogos taki noobek, ktory kradnie, zabija, kosi loota, oszukuje... No grozic huntem na mainie, to chyba jeszcze ujdzie ;]

LarvaExotech 04-07-2005 16:03

Zwłaszcza na Securze :]

Enforced PVP jest to specjalny typ serwera w którym:

* Można atakować innych graczy
* Nie ma systemu czaszek, jedynie plock
* Nie ma przerw w używaniu run (you are exhausted)
* Gracze otrzymują doświadzenie za zabicie gracza na poziomie maksymalnie o 10% niższym ogólnym doświadczeniu od killera

Emol 04-07-2005 17:47

ja postanowilem grac na non-pvp.... gralem na pvp i sobie skille trenie a tu pk i C**j zgon i to kilka razy a nic nikomu nie zrobilem eh. tak bywa gralem sobie na eterni moim knightem skille nabilem 80/80 ale tak wyszlo ze nie gralem i dla kumpla oddalem chara a nie wiem co on z nim zrobil a potem to juz... inna bajka no i gram na guardi pisze tego posta treniac skille przyznam troche noobki wnerwiaja ale do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic :) tak jak powiedzial jeden koles wszystko ma swe zalety i wady..

MrSosoo 05-07-2005 16:11

Sam nie wiem.

Ja sie dalej zastanawiam nad wyborem swiata. Interesuje mnie PvP, ale NoN-Pvp tez zapowiada sie ciekawie. Pomozcie plz. Mam cicha nadzieje ze wypowiedza sie tylko zaawansowani gracze ktorzy maja doswiadczenie z obu typow swiatow.

Kuryca 05-07-2005 16:16

@ MrSosoo
Na PvP można cię zabić, za to na non PvP można kraść ile wlezie i wyzywać, więc na tych światach jest plaga n00bów. Na non-pvp praktycznie nie można trenić na ludziach ani summonach, ale jest taki jeden sposób. Podobno na non-pvp wolniej skille skaczą.
Ja gram na pvp, ponieważ są wojny i można się prać ile wlezie :D

Darki Jovski 05-07-2005 16:17

Zalezy od naszych nerwow i wytrfalosci. Jesli mamy silne nerwy i potrafimy sie pogodzic ze smiercia to swiat PvP jest dla ciebie.e-PvP zalecany jest dla osob które lubie Pkowac i maja w tym wprawe . natomiast jesli lubisz spokojna gre , bez stresu i pelna zarozumialych ludzi to non-pvp ci przypasuje.Ja gram na non PvP i choć nooby mi przeszkadzaja to zawsze w jakis sposob mozna sobie z nimi poradzic ( lure ) i wtedy nie mósimy sie obawiac ze jego kolega bedzie nas huntowac...

Tom@k 05-07-2005 17:37

ja grałem na pvp jakis czas ale miałem totalny pech ciagle mnie zabijali
chcialem sie wyzyc grłem chwile na e pvp ale tam to masakra totalna zabijac no OK mogłem ale głuwnie to byłem zabijany czasami kogos co dopiero z rooka wyszedł lub kogos słabego zabiłem teraz gram na non pvp i wcale nie jest tak zle. noobki sa ale nie jest ich tak pełno jak nie którzy mówią najgorsze jest dla mnie to ze knightów jest pełno treniacych na fajnych expowiskach przynoci ci taki knight cos do blokowaniepotworków zeby go nie waliły wszystkie na raz i nie da sie expic

MrSosoo 05-07-2005 19:23

Thx 4 all.

Dzieki za odpowiedzi, ale wynika z tego ze na NoN-PvP jest wiecej nÓbow ktorych nie trawie. Czyli lepszy bylby PvP? A jesli tak to czy knight bylby odpowiednim wyborem na ten swiat ?

LarvaExotech 06-07-2005 11:56

Tak, ponieważ można trenować z człowiekiem, co jest bardzo przydatne na wyższych skillach.

Quake-v-Lightning 07-11-2007 17:11

najlepsze zwykle PvP

Tethi 07-11-2007 18:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quake-v-Lightning (Post 1734411)
najlepsze zwykle PvP

je***y archeolog
co to za plaga ostatnio?

Arlash 08-11-2007 20:33

Gram na non-pvp od 3 lat.
Gralem tez poltora roku na pvp.
Obydwa maja swoje zalety i wady oraz klimacik.

Mimo to wole chwilami PvP bo wkurzaja mnie nooby
A Non-PvP wole jak padne na PvP :D

Na ePvP gralem dla zabawy moja kariera trwala 4h wbilem 20 lev i narka

Athelas 08-11-2007 21:55

"Normalny" PvP

Wg mnie to najlepsze są światy PvP, ale "normalne".

Normalny PvP - to świat na którym zabija się tylko n00bów, złodzieji, lurelów itp. szczeże mówiąc nie grałem na takim świecie. grałem za to na:

Chamski PvP - PK czekają na 8lvl przed świątynią, lub przed innym miejscem, PK, PK, i jeszcze raz PK. Panuje CLZ (czysta ludzka złośliwość) na takim servie grałem nie raz.

Moje pytanie: zna ktoś "Normalny PvP"? jak tak to podajcie. chętnie bym na takim zagrał.

KrEmAs KAc 09-11-2007 19:36

Uwielbiam ePvP:
+ Po nabiciu 30lvl żadna banda noobów nas nie ruszy
+ Mało ludzi więc jest dużo wolnych expowisk
+ Exp za zabicie Playera
+ Zawsze się coś dzieje przed Depo
+ Nikt nas nie w*****a bo wie ,że zaliczy pierwszą wyspę

- Ciężko coś sprzedać tylko djin
- Mało polskich Gildi
- Trudno kupić od gracza jakiekolwiek runy

Nie ma to jak "mega bomb" :evul::cup::cup::evul::evul::cup:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:20.