Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Gothic (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=41084)

Taki siaki mag 10-07-2005 15:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawepek
Macie jakieś fajne mejsca w G1? Jakies fajne, ja np wychodząc z nowego obozu skręcilem w prawo. Doszedłem do miejsca gdzie Nowy Obóz (a dokładniej ludzie z Nowego Obozu) "wytwarzają" alkohol. :D

Gorzelnia, misja ta jest do otzrymania w obozie Bratctwa.

Bez imienny 10-07-2005 16:32

gratuluje

no gratuluje ci taki siaki magu widze ze jestes prawdziwym znawca gotica (tak jak ja ^^) hmm i mam do ciebie pytanko jakie jeszcze lubisz rpg ??

Taki siaki mag 10-07-2005 16:34

Chyba już żadnego, jedyne takie rulez RPG to Gothic, kiedyś w Morowinda pykałęm ale Gothic RULEZ MOROO SUX!!!

Nie chce żeby temat upadł, więc będe drążył, B) gdzie można znależć Sekstans dla Gildi Złodzieji?

Down:
Moi koledzy mówią, że to głupi i szalony pomyśl, ale ja mam ich gdzieś bo oni nigdy w Gothica nie grali. Dlatego jak tylko wyjdzie, biore 5 stów, kupuje Gothica 3 część oryginalnego, Napęd DVD i troche pamięci hehe!
A opowiedz więcej o tej grze oki?

Bez imienny 10-07-2005 16:40

:)

coz szkoda ze 3 czesc gotica ma sie ukazac w polsce dopiero zima 2006 :( jedyne co tera mozemy zrobic to uzbroic sie w szpon beliara oraz cierpliwosc. mozemy tez zaczac sie modlic jak to chce albo do innosa albo do beliara (polecam beliara ^^) a jak wam sie nudzi mozecie tez zaczac grac ragnaroka

Taki siaki mag 10-07-2005 16:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bez imienny
coz szkoda ze 3 czesc gotica ma sie ukazac w polsce dopiero zima 2006 :( jedyne co tera mozemy zrobic to uzbroic sie w szpon beliara oraz cierpliwosc. zaczac grac ragnaroka

Hehe a ja zamiast sie modlić bym wolał Pojechać do niemiec, NAWTYKAĆ I NATŁUC PIRANHA BYTES żeby sie pośpieszyli ,a i jak toś chce to terz może z pałą wystartować do Joowod HEHE (naszego dystrybutora).

LaresCotton 10-07-2005 17:56

@Bez imienny

Jesli nie wiesz ze sie POMYLILEM i niedoczytalem twego posta (sry) to prosze, nie nazywaj mnie idiota. Bo jesli wszystkiego nie wiesz i zaraz kogos wyzywasz, to przykro mi, ale na idiote wychodzisz wtedy wlasnie TY.

Da'blade 10-07-2005 18:08

Hmm ulubiony rozdział? CAŁY Gothic jest zaj**isty. Zdecydowanie najlepsza gra w jaką grałem. Mówią że Morrowind jest lepszy ale gówno prawda. Nie cierpie Morrowinda. Przeszedłem gothica 8 razy. A drugą część 6. Teraz przechodze 7 raz :D

Kredi 10-07-2005 22:43

Teraz tak co do Gotha, macie racje ta fabula itd itd ale... Goth 1 mial duzo bledow ktore mozna bylo wykorzystac na dobra szale gry. Nałgowcy bedę wiedzielei ze chodzi mi o Bugi z Pierscieniami i spadaniem. Do gotha nic nie mam bo mi sie nawet podoba ale i tak Morro Rox0r!

A wlasnie bym zapomnial duzop cytatow mi sie podoba :)

Teclis the Dragonslayer 11-07-2005 20:32

Jak dla mnie gothic jest glupia zrecznosciowka praktycznie bez fabuly idziesz bierzesz zadanie wysiekasz wszystko i na tym sie konczy zabawa ; d
Polecam Morrowinda, ze wzgledu na duza ilosc questow, przedmiotow, potworow, ras, klas a nie tak jak w gothicu ograniczasz sie do czlowieka bez imienia
Ja sam posiadam 75lvl wood elfa thiefa w morrowindzie :evul: takze wiem co to dobra sieka ; d

Yoh Asakura 11-07-2005 20:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taki siaki mag
Hehe a ja zamiast sie modlić bym wolał Pojechać do niemiec, NAWTYKAĆ I NATŁUC PIRANHA BYTES żeby sie pośpieszyli ,a i jak toś chce to terz może z pałą wystartować do Joowod HEHE (naszego dystrybutora).

Mhmh,to nie jest wina Joowod.Nasze wspaniałe polskie wydawnictwo prze***ało sprawe z niemieckimi twórcami i mamy za***iste opóźnienie =.="

Taki siaki mag 12-07-2005 12:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Teclis the Dragonslayer
Jak dla mnie gothic jest glupia zrecznosciowka praktycznie bez fabuly idziesz bierzesz zadanie wysiekasz wszystko i na tym sie konczy zabawa ; d
Polecam Morrowinda, ze wzgledu na duza ilosc questow, przedmiotow, potworow, ras, klas a nie tak jak w gothicu ograniczasz sie do czlowieka bez imienia
Ja sam posiadam 75lvl wood elfa thiefa w morrowindzie :evul: takze wiem co to dobra sieka ; d

Jeśli według ciebie Gothic nie ma Fabuły to żadna gra RPG jej nie ma W Morru tak samo chodzisz i zbierasz questy, W gothicu podobnie. Ale za to w Gothicu masz rozdziały,czasami wyprawe z przyjacielem itp. i dokładnie masz to Samo w Morru. Ja nie twierdze że Morro jest głupi bo nie ma fabuły, ale że ma po prostu głupią fabułe. Każdy ma swoje zdanie, więc ty szanuj moje a ja będe szanował twoje.

PS. Odpowie ktoś gdzie można sekstans znależć?

Seventh Son 12-07-2005 12:40

Sekstans znajdziesz w skarbcu ognistego smoka. Zdaje się, że jest gdzieś jeszcze jeden, ale możliwe, że to już w Nocy Kruka było:)

Dabek 12-07-2005 12:55

Aaa, Gothic. Ownująca gra, moja ulubiona. Obie części ukończone (najemnik/łowca smoków) i dodatek też. Szkoda tylko że GIII raczej na pewno już u mnie nie pójdzie =(
Odpowiadając na pytania z tego topicu:P
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jagoodek
No to zaczne-jaki jest wasz ulubiony rozdzial w gothicu 1?

Tak samo jak w dwójce - pierwszy, największa różnorodność, mnogość dróg do wyboru i zaskakujących zwrotów akcji:P
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vitihud
A i co zrobić, żeby oko innosa odzyskało swoją moc?

Mając przy sobie menzurke i smoczą krew użyć stoułu alchemicznego - pojawi się tam opcja "Naładuj ponownie Oko Innosa"
Cytuj:

PS niech ci najlepsi z fanow zgadna z ktorej czesci gothica jest moj podpis??

Z dwójki, jest to jeden z wersów kazania które wygłasza Vatras w Khorinis
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gohan-san
Wie ktoś jak w NK pomodlić sie do Beliara ?

Znaleść kapliczkę Beliara, jedna z nich jest na szczycie wieży Xardasa
Cytuj:

"gdzie mozna znalezc miecz Smocza Zguba"???

W drodze do czarnego trolla jest taka jaskinia, Smocza zguba lewituje tam w niebieskiem promieniu światła
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taliboy
coflem się pod stary obóz uzywając bugu wskoczylem przez brame i zarąbałem Gomeza...

A niepotrzebnie, można to zrobić bez bugów - bodajże w zaginionej wieży Xaradasa jest runa teleportująca Cię do magów ognia - możesz wtedy legalnie wyrżnąć cały Stary Obóz
Cytuj:

2.co to jest Chromanin??

Chromanin, człowiek który chciał pokanać zło ale sam padł jego ofiarą - quest który zaczyna sie i konczy w kopalni ze szkieletami w pobliżu plaży w Gothicu 1, polega na znalezieniu książek z kolejnymi rodziałami historii Chromanina
Cytuj:

"Mądry rybak próbuje czasem szczęścia po drugiej stronie jeziora."

To jest chyba podpowiedź właśnie do questu z Chromaninem, za jeziorem koło Nowego Obozu znajduje się jedna z książek
Cytuj:

i takie dodatkowe dla zabawy w piramidzie jest skarb

W Gothicu 2? Orkowa Zguba, jednoręczny odpowiednik Smocznej Zguby
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Teclis the Dragonslayer

O Morrowindzie można powiedzieć to samo, w kółko takie same/podobne misje. Nuda.

Jak ktoś jeszcze coś będzie chciał wiedzieć to walić śmiało:P

Gracz z Trimery 12-07-2005 13:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jagoodek
No to zaczne-jaki jest wasz ulubiony rozdzial w gothicu 1?

Hmm.. myśle podobnie jak Dabek 1 roździał jest najlepszy w każdej części, najwięcej zadań i oczywiście zdobywasz swoją pierwszą zbroję z jednej z gildii. B)

Bez imienny 12-07-2005 14:07

wow

kurna dabek jestes genialny widac ze znasz sie na dobrych grach gratuluje ci wiedzy naprawde jestem zaskoczony twoja wiedza ej jak bedziesz mial czas napisz jakie jeszcze rpg lubisz albo grales...:)

pozdro dla wszystkich fanow gotica :evul:

Taki siaki mag 12-07-2005 15:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seventh Son
Sekstans znajdziesz w skarbcu ognistego smoka. Zdaje się, że jest gdzieś jeszcze jeden, ale możliwe, że to już w Nocy Kruka było:)

Kolejny Fan roku eh. Sekstans jest w skarbach kammiennego smoka ;).
Następne pytanie na którre mogą odp. tylko najlepsi. Otuż jaka jest nagroda za wykonanie questa z Chromaninem, a może jej nie ma :evul: ?

Yoh Asakura 12-07-2005 20:20

Taki siaki mag...otóż sekstans można także ukraść z któregoś z domów Górnym Mieście ^^" .Nie powiem gdzie bo to QS ;)

Gracz Tibii 12-07-2005 20:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taki siaki mag
Kolejny Fan roku eh. Sekstans jest w skarbach kammiennego smoka ;).
Następne pytanie na którre mogą odp. tylko najlepsi. Otuż jaka jest nagroda za wykonanie questa z Chromaninem, a może jej nie ma :evul: ?

Dawno w to niegrałem i troche pozapominałem (między innymi powodem był jakże przykry wypadek: zarysowanie płyty nr. 3 oryginalnego Gothica 2) ale chyba to była niezła sieczka tzn. szkielety i demonek i inne złe istoty po otwarciu "Zwłok". A jeśli chodzi o rozdział to 5 bo jak zaczołem grać bez kodów (ależ ja se zepsułem gre) wybiłem wszystko śmiertelne co się ruszało pełzało atakowało. A teraz pytanie:
Jak się otrzymuje zadanie na materiały od orka na Ulu- Mulu pajawiają się 3 trolle gdzie one są?

Arthus Drag'Tail 12-07-2005 21:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dabek
O Morrowindzie można powiedzieć to samo, w kółko takie same/podobne misje. Nuda

Tutaj sie zgadzam. Gralem w niego troche, lecz bardzo szybko mi sie znudzil.

Odnosnie wchodzenia do Starego Obozu po jego zamknieciu -Mozna sie tam takze dostac przechodzac pod brama w postaci chrząszcza.

vizjereia 12-07-2005 23:58

@Dabek
Napisales ze smocza zguba jest w miejscu gdzie jest czarny troll czy jakos tak .Hmmm wedlug mnie to jest bardzo malo dokladny opis moze lepszy by byl taki "idzesz do mysliwego ktory bedzie chcial polowac na zebacze w poblizu czarnego trola , rozgladasz sie dookola az zobaczysz "luk" skalny pod nim znajdzesz bandytow oczywiscie ich zabijasz potem idzesz prawa strona az wchodzisz do jaskini w jaskini spotkasz chyba 1-3 szkielety i 2 czarnych rycerzy (czy jakos tak nie pamietam jak sie nazywaja ale w kazdym razie nie sa slabi wiec radze uwazac" jak zabijesz straznikow miecza to mozesz wziasc nagrode czyli MIecz z najlepszym widzanym dmg w grze oraz troche innych drogich *******ek".

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:58.