Aaa, Gothic. Ownująca gra, moja ulubiona. Obie części ukończone (najemnik/łowca smoków) i dodatek też. Szkoda tylko że GIII raczej na pewno już u mnie nie pójdzie =(
Odpowiadając na pytania z tego topicu:P
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jagoodek
No to zaczne-jaki jest wasz ulubiony rozdzial w gothicu 1?
|
Tak samo jak w dwójce - pierwszy, największa różnorodność, mnogość dróg do wyboru i zaskakujących zwrotów akcji:P
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vitihud
A i co zrobić, żeby oko innosa odzyskało swoją moc?
|
Mając przy sobie menzurke i smoczą krew użyć stoułu alchemicznego - pojawi się tam opcja "Naładuj ponownie Oko Innosa"
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bez imienny
PS niech ci najlepsi z fanow zgadna z ktorej czesci gothica jest moj podpis??
|
Z dwójki, jest to jeden z wersów kazania które wygłasza Vatras w Khorinis
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gohan-san
Wie ktoś jak w NK pomodlić sie do Beliara ?
|
Znaleść kapliczkę Beliara, jedna z nich jest na szczycie wieży Xardasa
Cytuj:
"gdzie mozna znalezc miecz Smocza Zguba"???
|
W drodze do czarnego trolla jest taka jaskinia, Smocza zguba lewituje tam w niebieskiem promieniu światła
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Taliboy
coflem się pod stary obóz uzywając bugu wskoczylem przez brame i zarąbałem Gomeza...
|
A niepotrzebnie, można to zrobić bez bugów - bodajże w zaginionej wieży Xaradasa jest runa teleportująca Cię do magów ognia - możesz wtedy legalnie wyrżnąć cały Stary Obóz
Cytuj:
2.co to jest Chromanin??
|
Chromanin, człowiek który chciał pokanać zło ale sam padł jego ofiarą - quest który zaczyna sie i konczy w kopalni ze szkieletami w pobliżu plaży w Gothicu 1, polega na znalezieniu książek z kolejnymi rodziałami historii Chromanina
Cytuj:
"Mądry rybak próbuje czasem szczęścia po drugiej stronie jeziora."
|
To jest chyba podpowiedź właśnie do questu z Chromaninem, za jeziorem koło Nowego Obozu znajduje się jedna z książek
Cytuj:
i takie dodatkowe dla zabawy w piramidzie jest skarb
|
W Gothicu 2? Orkowa Zguba, jednoręczny odpowiednik Smocznej Zguby
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Teclis the Dragonslayer
Jak dla mnie gothic jest glupia zrecznosciowka praktycznie bez fabuly idziesz bierzesz zadanie wysiekasz wszystko i na tym sie konczy zabawa ; d
|
O Morrowindzie można powiedzieć to samo, w kółko takie same/podobne misje. Nuda.
Jak ktoś jeszcze coś będzie chciał wiedzieć to walić śmiało:P