Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Update TAK! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=43866)

Tahi 31-07-2005 21:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor
CipSoft chce doprowadzić do sytuacji, w której gracze nie będą mogli ani na chwilę odejść od komputera, ani nawet postać pod depo i porozmawiać z ludźmi, bo będą musieli cały czas bić jakieś roty, żeby móc robić runy.

X( To jest irytujące..... Ty chyba naprawde jesteś przygłupi, jak pare innych osób które umią czytać "niebardzo"...

Z http://forum.tibia.pl//showthread.ph...044#post452044 :

(...)Soul points będzie się zdobywać poprzez zabijanie potworów dających równa lub wiekszą ilośc punktów doświadczenia niż nasz poziom (n.p lvl 40 dostanie soul points tylko za zabicie rotworma lub czegoś mocniejszego).(...)

Wyraźnie jest napisane, że aby zdobyć sp (potrzebnego do robienia run) należy zabić potwora z którego exp jest równy lub wiekszy od twojego lvl !!!
A przykład z rotami jest jedynie ułatwieniem "zrozumienia" mechanizmu Soul points.

Chyba już jasne......

Jackal Silentdark 31-07-2005 21:23

to miał być temat Tak dla Update -.-

imho soul point's będą u tibii tydzien, a potem sprzeciw graczy zmusi CipSoft to cofnięcia niektórych zmian Update'u

poza tym, runy u npc ROX !

Bart92 31-07-2005 22:16

Ja sie SP nie przejmuje ponieważ ... zaczołem się bawić jako rookstayer xD
Zaczne sie przejmować jak na rooku beda czary xD a co gorsza runy ... xD
Wtedy kilku graczy nie bedzie moglo ich robic bo niema potworka dajacego wiecej nic 50 expa hehe

A co do spear to może to być uciążliwe, ale nie wiemy jak dosłownie CipSoft sobie wymyślił te "znikajace" speary xD Czy to będzie 10 czy 100 rzutów xD

Dj Fara0n 01-08-2005 09:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez morwi
bardzo latwy trening? a wiesz ze taki knajt dluzej stoi na trainie od palla?-.- a mi w szybki nabic 60 dista bez cheatow nic nei przeszkodzilo.....

Czas tu nie ma znaczenia.Chodzi o podnoszenie spearow.Paladyn musi non stop siedziec w tibi [jezeli nie treni na monku z macro] i podnoscic speary.Jesli uwazasz ze stanie z np. 2 dwarfami w kopalni i bicie je z knife jest trudne to n/c ...Knajtem trening jest dluzysz ale latwiejszy [zawsze w tym czasie mozna postowac na tibia.pl i zerkac co chwile :p ] .

morwi 01-08-2005 10:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dj Fara0n
Czas tu nie ma znaczenia.Chodzi o podnoszenie spearow.Paladyn musi non stop siedziec w tibi [jezeli nie treni na monku z macro] i podnoscic speary.Jesli uwazasz ze stanie z np. 2 dwarfami w kopalni i bicie je z knife jest trudne to n/c ...Knajtem trening jest dluzysz ale latwiejszy [zawsze w tym czasie mozna postowac na tibia.pl i zerkac co chwile :p ] .

amagad mi to nei sprawialo trudnosci.....ale jezeli ktos bez cheatow grac nie umie....

pawepek 01-08-2005 11:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Celastian Kight
1.) Tiquanda - rewelka! czegoś takiego brakowało w świecie tibiańskim. Niestety, JESZCZE nie mam PACCa :( , ale od razu jak go kupie (za jakieś pół roku) popędzę na wycieczkę do dżungli.
Ocena pomysłu: 10/10

2.) Znikające speary - nigdy nie grałem pallem, ale według mnie to dobry pomysł. Nie lubie cheaterów!!!
Ocena pomysłu: 9/10

3.) Ograniczenie lurowania - hmm... już kiedyś wypowiadałem sie na temat lurowania. Na ogół nie lubię tego, ale prawdą jest że dodaje to trochę emocji. Niestety, coraz częściej nieprzyjemnych... Nie poszedłbym do Venore nawet gdyby kolo sprzedawał tam bright sworda za 10k.
Ocena pomysłu: 8/10

4.) Kupowanie run w sklepie - hmm... Może okazać się przydatne, na przykład gdyby pall chciałby kupić jakąś rzadką runkę. Mam jednak nadzieję, że ceny będą dość wysokie i nie zagrozi to zarobkom magów czy droidów.
Ocena pomysłu: 9/10

5.) Przynęta - no nie wiem... zależy jak droga będzie. Ja dużo łowię. Z drugiej strony będzie to kolejna przeszkoda dla cheaterów, o których już się wypowiadałem...taaaak10)[/
Ocena pomysłu: 8/10 (jeśli będzie taniutka to 9)

6.) Soul Points - ;( ;( ten punkt niszczy całe moje dobre mniemanie o tym update. Co prawda kolejna przeszkoda dla cheatrów :evul: , ale mi się nie chce moim sorcem (11 lvl) expić, wolę robić i sprzedawać runki i dzięki temu kupować coraz to nowsze czary. No cóż, przynajmniej będę miał motywację do nabicia jeszcze kilku lvleli, np. do tworzenia explo czy do niewidzialności.
Może da się przyzwyczaić....
Ocena pomysłu: 4/10

7.) Przechodzenie po większej liczbie parceli - szczegóły...

8.) Używanie liny na śmieciach - good.

9.) Meble w paczkach - co prawda nie mam PACCa, ale...good

10.) Działanie run leczniczych, gdy stoją 2 osoby na jednym polu - good

PODSUMOWANIE:

Średnia arytmetyczna ocen: 8,8/10
Hmm... z tego wynika TAK dla Update... Jednak niewątpliwie 2 jego najważniejsze punkty to Tiquanda i soul points. Temu pierwszemu dałem 10/10, ale jest on skierowny tylko do PACC, więc mnie nie dotyczy. Z tego wynika, że najważniejszemu dla mnie punktowi przyznałem 4/10....
Ale jednak mówie temu updatowi TAK

mówisz ze cieszysz sie ze znikajacych spirów, ale nie ejstes palkiem, (jestes sorcem) ale jak przychodzi do udupiania sorca to ocena pomysłu drastycznie spadła w dól... jak to rozumiec? to tyllko twoja opinia... wg mnie te znikajace sipry to zly pomysl... wole soul pointy, bo nie gram sorcem, tylko palkiem...

aigo 01-08-2005 11:14

Dla mnie te zmiany sa do kitu

Soul points-n/c
Znikajace potwory-lurowanie tez ma swuj urok i jest fajne a ja juz nigdy nie zobacze gsa pod db ani draga w am camp
nie bedzie juz nigdy trapów, o tez jest minusem, trapy tez sa spoko, nawet jesli sie w nich ginie, podchodze do tego jak do gry i nieprzejmuje sie jak wpadne w trap

Ja zdecydowanie muwie update NIE!!!

hide 01-08-2005 11:31

@ Aigo

Pomylił ci się chyba temet, tu piszą osoby którym się update [w dużej części] podoba

Ja oczywiście jestem na TAK ^^ [z SP też O.o]

Protector :) 01-08-2005 11:37

JESTEM NA TAK DLA NEW UP'DATE ;] B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B)

Spartakus 01-08-2005 11:49

Tak Dla Updatu

Uwazam ze sprawa lurowania bedzie sie tyczyc tylko niektorych potworow i jakiegos terenu np GS nie wyjdzie z PoH'u co wcale nie przeszkodzi pallom na ich huntowanie (bo oni nie uciekaja gdzies na most dwarfow zeby go wreszcie zabic.A np jesli sie to bedzie tyczyc wszystkich potworow to dadza np troche wilkow na jakies miejsce i nie myslcie ze jak potwor odejdzie 20 kratek od respa to zniknie (tego nie ma powiedziane).
Co do SP to nie znaczy zeby ciagle zabijac potwory tylko o to ze jesli zabijesz tam 100 rotow to pozniej bedziesz mogl zrobic sobie przed dp 2-3 bp UH dzieki temu nie bedzie drutow na 11lv z 50mlv...
A speary nie beda sie przeciez rozwalac po pierwszym uderzeniu wiec np jesli za 30 to zabierajac na trening 70 spearow zaatakujesz 2100 razy (to nie jest malo).
Jesli chodzi o obiekcje to mam tylko do ropowania...poniewaz jesli moze sie ropnac na smieciach to np kladziesz lootbaga na dziure-rope-pozniej rope lootbaga...wiec co sie stanie z czarem magic rope?

pawepek 01-08-2005 13:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kupoman
Jesli chodzi o obiekcje to mam tylko do ropowania...poniewaz jesli moze sie ropnac na smieciach to np kladziesz lootbaga na dziure-rope-pozniej rope lootbaga...wiec co sie stanie z czarem magic rope?

Wg mnie albo wszycy którzy maja magic rope to dostaną z powrotem swoją kasę.. Tak jak przy restarcie serwa, wykupiles czar, zrestartowali serwer i masz kase back...

Jackal Silentdark 01-08-2005 14:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawepek
Wg mnie albo wszycy którzy maja magic rope to dostaną z powrotem swoją kasę.. Tak jak przy restarcie serwa, wykupiles czar, zrestartowali serwer i masz kase back...

moge cie zapewnić ze kasa za magic rope nie wróci do twojego depo, choć czar ten moim zdaniem nadal będzie bardzo przydatny

mormakill 01-08-2005 16:01

Co do facc-ów

Jakby nie my ( tezjestem facc) gra znaczne była by uboższa.
Zobaczcie na premie ile tam jest ludzi.
Mam nadzieje zejednakkiedys cos zostanie dodanedla Facc

Pantikari 02-08-2005 16:33

Wlasnie teraz wszystkie dridzi i sorce wpruja na expowiska powinni dac jakies nowe miejscuwki dla faccuw a nie tyllko dla pacc. Ale zreszta moze nie bedzie tak zle jak na to wyglada :D

Agar 02-08-2005 16:35

Pomyśl ile osób przestanie grac więc nie martw sie o miejsca do expa :p

Rogue 02-08-2005 17:03

No a jeśli w ogólnym przeliczeniu soul ppintsy beda dawały wieksza ilosc run niz teraz mana ??

Sadamq 02-08-2005 17:06

Gome~... Sp potrzebujesz dodatkowo, do Many... Czyli mając 90 MP na Zrobienei Hmma, to msusiz miec dodatkowo, np. 5 SP :]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:06.