Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   I like when the red water comes out... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=44107)

Monte 01-08-2005 10:42

Mały offtop: Na tej stronie www.fat-pie.com znajduje się jeszcze sporo filmów tego typu.

Gonzo von Krenzel 01-08-2005 10:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gewof
Nudne? Nie zrobilo na mnie zdnego wrazenia, wrecz sie nudzilem ogladajac to... Milkman juz lepszy jest. Ogolnie, wydaje mi sie, ze przesadzacie z tymi komentami.

Obejrzałem szósty, pierwszy odcinek i początek drugiego.
Odczucie identyczne jak Krzysia.
Powiem tylko, że naprawdę uwielbiam prania mózgu i podobne, psychodeliczne materiały. Ale to "nie zrobilo na mnie zadnego wrazenia"...

Aval'yah 01-08-2005 11:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cebix
Hmm... Mi te flashe stylem rysowania i w ogóle przypominają taką kreskówkę 'Courage - The Cowardly Dog', polski tytuł bodajże 'tchórzliwy pies', lub coś w tym stylu... Widział to ktoś? I jeśli widział to widzi jakiekolwiek powiązania? Bo ja widzę dużo... Chociażby wygląd postaci i styl rysowania.

A co do tematu, to przyznaję, strach jakby 'inny', ale już gdzieś to widziałem... dla mnie to takie małe deja-vu. Może przez tą kreskówkę? :P

Pozdrawiam,
Cebix.

eee.. mi to zdecydowanie nie przypomina Chojraka. Klimat tej kreskówki też być może jest dziwny, ale wszystko razem raczej śmieszy. A Salad fingers wywołuje strach.

Pani K. 01-08-2005 11:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Przy ladowaniu? E...Tak nawiasem mowiac, ring calkiem straszny nie byl.

Ogólnie nie, ja się boję zawsze tylko tych momentów, przed główną akcją. Kocham mieć wszystko wcześniej zaplanowane - nienawidzę niespodzianek, niepokoju i niewiedzy. Może dlatego odczuwałam ten swoisty niepokój.

Pogromca pk 01-08-2005 11:51

Obejrzałem, potem zacząłem czytać komentarze, i odnoszę wrażenie że oglądałem coś innego niż reszta... Nie powiem żeby to nie wzbudzało żadnych emocji, ale na pewno nie sieje panicznego strachu. Wiadomo, nic nie jest straszne, kiedy z głośników słychać smerfne hity.

Lao Lee 01-08-2005 12:50

Flashe sa pierwsza klasa...cos w stylu Lovecrafta ;) Z fat-pie jestem od poczatku powstania strony, istnieja pogloski ze autor tych psychopatycznych flashy :p bedzie mial swoj program w TV. Z badan wynika, ze wiekszosc ludzi na calym globie przesiaduje dziennie po kilkanascie godzin przed swoimi odbiornikami, jesli plan Davida Firtha sie powiedzie...i to zostawiam juz waszej chorej wyobrazni :p

Luckq 01-08-2005 15:02

Na pierwszy rzut oka zapowiadało się jak każdy inny flash, dopiero po mocniejszym skupieniu się i wczuciu w atmosferę poczułem lekki strach (jak ktoś powiedział, strach przed chorym ludzkim umysłem). Jednak dla mnie to za mało.

Rankor 01-08-2005 15:25

Hmmm.... Szczerze mowiac po przeczytaniu komentow spodziewalem sie czegos jeszcze bardziej "strasznego"... To bylo tylko dziwne.... Niestety nic wiecej.

Thomisson 01-08-2005 15:45

Te filmy nie wywarły na mnie wrażenia. Za dziwne. ten to dopiero majstersztyk http://www.fat-pie.com/berries.htm

Cebix 01-08-2005 17:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aval'yah
eee.. mi to zdecydowanie nie przypomina Chojraka. Klimat tej kreskówki też być może jest dziwny, ale wszystko razem raczej śmieszy. A Salad fingers wywołuje strach.

No pewnie, że śmieszy, a nie straszy, bo tej kreskówki nigdy by nie pokazali :P. Ale musisz przyznać, że są 'pewne' podobieństwa...

Pozdrawiam,
Cebix.

Descartes 01-08-2005 17:13

Gdy wczoraj zobaczyłem 3 pierwsze odcinki (to znaczy 6, 1 i 2) to się wczułem w klimat - bałem się. Ale dzisiaj gdy oglądałem resztę części, wyglądało to jakoś inaczej, tak... nie potrafię ocenić tego uczucia, ale nie miałem już zadnych negatywnych odczuć. (Może dlatego, że wtedy noc pozwoliła mi się wczuć?) A Milkman nie wywarł już na mnie żadnego wrażenia - wszystko popsuły kolory i muzyka... ale koleś naprawdę ma zwaloną psychę. Szkoda mi go.

spider-bialystok 01-08-2005 17:53

Hmm dla mnie te flashe sa smutne.. Nie smiesza mnie ani nie wywieraja na mnie wiekszego wrazenia, sa po prostu smutne.

Slagolash 01-08-2005 18:40

@up: Myślę, że filmiki miały (przynajmniej częściowo) wywołać u widza poczucie żalu. Cała szarość, brzydota postaci i dziwność ich zachowań mogą przynajmniej część osób prowadzić do takich odczuć.
Nie zmienia to jednak faktu że niektóre sceny NIE SĄ normalne i nie wywołują żalu, tylko ten szczególny rodzaj strachu, o którym wszyscy się tutaj wypowiadali.

Shweppes 01-08-2005 20:33

Nie wiem jak to możliwe, ale strach autora jest prawie namacalny. Czuć go wszędzie. W sobie. W otoczeniu. W swoim kochanym piesku. Kiedy obejrzałem "6" miałem dziwne uczucie. Mieszankę strachu i... współczucia. Ale kiedy dziś rano obejrzałem "1", akurat kiedy skończyłem miałem gdzies jechać rowerem. Mało nie wpadłem pod samochów ; p cały czas o tym myśląc. Nadal o tym myślę. Współczuję autorowi, który pokazał nam swój świat, swój strach i obawy...

Thero 01-08-2005 20:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shweppes
Nie wiem jak to możliwe, ale strach autora jest prawie namacalny. Czuć go wszędzie. W sobie. W otoczeniu. W swoim kochanym piesku. Kiedy obejrzałem "6" miałem dziwne uczucie. Mieszankę strachu i... współczucia. Ale kiedy dziś rano obejrzałem "1", akurat kiedy skończyłem miałem gdzies jechać rowerem. Mało nie wpadłem pod samochów ; p cały czas o tym myśląc. Nadal o tym myślę. Współczuję autorowi, który pokazał nam swój świat, swój strach i obawy...

Myślisz, że te flashe mają na celu wołanie o pomoc i zrozumienie? Ja myślę, że tak, i dlatego są specyficzne i jedyne w swoim rodzaju. Siebie obstawił w roli kogoś nienormalnego, tzn. kogoś kto myśli normalnie, jest przyjazny, miły itd.; ale otoczenie sprawia, że się boi, że płacze, trzęsie się ze strachu, nie może tego znieść, ale dalej jest przyjazny, choć jego umysł jest chory. Idzie odkrywać Francję, myśli jak... hmmm, jak dziecko. Każdy powinien to obejrzeć i wczuć się w przedstawiony obraz, a nie potem wypowiadać się w stylu "nie wywołało to na mnie wrażnia". To świadczy tylko o tym, że ktoś nie potrafi odczuć tego co autor nam przekazuje i nie potrafi wczuć się w atmosferę wszędzie panującego strachu.

@Topic
Obejrzałem to wszystko 2 razy, może lubię czuć smutek; to jest takie mocne, że gdyby ktoś chciał bez problemu można się przy tym wypłakać; pokazałem te flashe kumplowi (nie, nie 10 latkowi. 22 latkowi) i po 2 filmach powiedział, że ma dosy na dzisiaj, ja czekam niecierpliwie na kolejne części, myślę, że nie tylko ja..

Sozemego 01-08-2005 21:25

widzialem to juz... musze przyznac ze jedne z lepszych flashowych animacji [jak nie najlepsze] jakie widzialem ;]

Stefan12341 01-08-2005 21:27

NIe mam newrow obejrzalem wszytkie cudem. Rzeczywiscie inny rodzaj strachu...napoczatku niby nic sie nei dzieje ale i tak sie boisz. NIe chcial bnym spotkac goscia ktory to stworzyl...ma chyba nierowno pod sufitem

Hawki 01-08-2005 23:03

Obejrzalem te flashe i jakos nie wywarly na mnie wiekszego wplywu no moze taki leciutki strach.Mozliwe ze to dlatego ze najpierw przeczytalem wasze posty is spodziewalem sie czegos o wiele gorszego.

Aztec900 02-08-2005 17:49

shizowane te flashe i ja przy oglądaniu czułem jakiś rodzaj strachu między przerażeniem i obrzydzeniem ale najbardziej przerażał mnie świat w ukazany w tych flashach

ciemne dropsy 02-08-2005 18:08

Niezle... Ogladam to pierwszy raz, ale wdizialem kiedys link do tego na cda w dziale uwaga uwaga -.- HUMOR...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:07.