Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Religia w szkołach. Dobrze czy źle? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=44892)

Bakura 09-08-2005 14:38

Według mnie religie powinni znieść ze szkół.Zamiast niej mogli by dać jeszcze jeden polski,matme,angielski...przecież to przez religie niektórzy mają złe stopnie ,bo muszą się uczyć do jakichś durnych sprawdzianów z reldy ,a potem nie mają czasu na polski lub coś im się myli.

PRECZ Z RELIGIĄ!

Matek 10-08-2005 13:32

@up:
Tak. A potem zacofance co nie chodzili ani na rweligie ani do kosciola maja czelnosc pieprzyc glupoty, ze ksieza sa bogaci, nic nie robia i ogolnie sa slugami szatana.

Bez obrazy, ale wiekszosc was zyje w katolickich rodzinach. Nie chcecie chodzic na religie - karteczka od rodzicow. Nie daja - przekonajcie ich. Nie mozecie ich przkonac - nie dorosliscie jeszcze do tego, zeby decydowac calkowicie samodzielnie o sobie. Bolesna prawda.

Black Warior 10-08-2005 14:01

A według mnie religia musi zostać ja też kiedyś nażekałem ale po śmierci naszego papieża zmieniłem zdanie wcześniej do kościoła chodziłem 1 lub 2 razy na miesiąc a od kwietnia jeszcze ani razu nieopuściłem żadnej niedzelnej mszy świętej :) .Nawed pojechałem na kolonie parafialne gdzie dzinnie czeba był chodzić do kościoła :) a głowy nieurywa chodzenie do kościoła.

Pramus 10-08-2005 16:48

@UP
Też miałem coś w tym stylu po śmierci papieża, ale zmieniłem z powrotem zdanie. Wiesz dlaczego? Bo wszyscy gadają, że kościól jest taki świety itd. A słyszeliście o tym (to było z miesiąc temu może trochę dłużej), że w Afrykańskim KATOLICKIM kościele zamordowali w kościele na oczach wiernych zakonnicę, bo księża uważali, że jest ona diabłem wcielony, że jest opętana itd.

@DOWN
To nie są bzdury... Wystarczy oglądać wiadomości przynajmniej raz na dwa dni ablo przejrzec gazetę, a będzie się na bierząco ;/

Matek 10-08-2005 17:11

Zrodlo prosze! A nie bez dowodow gadasz bzdury

Sorcerer Maciek 10-08-2005 22:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adi Olsztyn
zmieniłem z powrotem zdanie. Wiesz dlaczego? Bo wszyscy gadają, że kościól jest taki świety itd.

Kościół nie jest swiety sam z siebie. To organizacja grzeszników. Jezus Chrystus uświęca swoja obecnoscią wiernych zgromadzonych w Jego Ciele Mistycznym.

>>A słyszeliście o tym (to było z miesiąc temu może trochę dłużej), że w Afrykańskim KATOLICKIM kościele zamordowali w kościele na oczach wiernych zakonnicę, bo księża uważali, że jest ona diabłem wcielony, że jest opętana itd.

No i co z tego? Dlatego że gdzies w kraju trzeciego swiata ktos kogos zabil, czlowiek ma zwatpic w Kosciol? Gratuluje. Jak niemiec czeskiego pochodzenia zabije fina, to kogo zaczniemy nie lubić? Niemcow czy czechów? Oto jest pytanie!

Get a life. To co czynia czlonkowie Kosciola, nie rzutuje na jego istote i olbrzymia ilosc zaslug. Ale nie, wszystko co katolickie jest be.

Pramus 11-08-2005 17:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sorcerer Maciek
Kościół nie jest swiety sam z siebie. To organizacja grzeszników. Jezus Chrystus uświęca swoja obecnoscią wiernych zgromadzonych w Jego Ciele Mistycznym.

>>A słyszeliście o tym (to było z miesiąc temu może trochę dłużej), że w Afrykańskim KATOLICKIM kościele zamordowali w kościele na oczach wiernych zakonnicę, bo księża uważali, że jest ona diabłem wcielony, że jest opętana itd.

No i co z tego? Dlatego że gdzies w kraju trzeciego swiata ktos kogos zabil, czlowiek ma zwatpic w Kosciol? Gratuluje. Jak niemiec czeskiego pochodzenia zabije fina, to kogo zaczniemy nie lubić? Niemcow czy czechów? Oto jest pytanie!

Get a life. To co czynia czlonkowie Kosciola, nie rzutuje na jego istote i olbrzymia ilosc zaslug. Ale nie, wszystko co katolickie jest be.

Ej ja tak nie powiedzialem.... Chodzi o to, ze jesli kosciol i wszystkie osoby w nim zrzeszone osoby (nie chodzi o wiernych tylko o ksiezy, papiezy, kardynalow itd.) sa nasladowca,i Chrystusa to nie byloby przypadkow morderstw tego typu i ksiezy pedofilow. Oczywiscie we wszystkim sa jakeis wyjatki, ale kosciol nie uczynil jakis porzadnych krakow, by cos z tym zrobic. Czy ksiadz Pedfil czy oskarzony o jazde po pijanemu przestaje nim byc po udowodnieniu winy? nie bardzo...

Matek 11-08-2005 17:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adi Olsztyn
@DOWN
To nie są bzdury... Wystarczy oglądać wiadomości przynajmniej raz na dwa dni ablo przejrzec gazetę, a będzie się na bierząco ;/

Daj linka. Osobiscie codziennie siedze na onecie, wp i gazeta.p od 7:30 do 15:30. Kosciolem interesuje sie bardzo i czytam artykuly na jego temat.

Wiadomosci ogladam raz dziennie zazwyczaj.

Wiec podaj dowod bo wezme cie za kolejnego pacana, ktory obraza kosciol bez najmniejszgo powodu od tak tylko, zeby byc cool i trendy.

Cytuj:

Czy ksiadz Pedfil czy oskarzony o jazde po pijanemu przestaje nim byc po udowodnieniu winy? nie bardzo...
jasne, ze przestaje pelnic posluge kaplanska. Jesli UDOWODNI mu sie jego wine. Bywa przeciez nie raz, ze jak tylko pojawia sie jakies pogloski ksiadz zostaje 'zawieszony' do czasu wyjasnienia sprawy.

Bakura 11-08-2005 19:15

Tak tak tak...Ja nie uważam ,że księża są bogaci.Do kościoła chodze tylko na wielkanoc ,bo starsza wypycha ze święconką:/Wogóle to jest jakieś popierdzielone...był sobie koleś...napisali o nim troche za dużo nadciągniętych historyjek i teraz każdy się nim podnieca.Uwierze w Boga i wogóle w to wszystko jak go zobacze.

Pogromca pk 11-08-2005 19:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bakura
Uwierze w Boga i wogóle w to wszystko jak go zobacze.

Wtedy juz bedziesz wiedział, a nie wierzył. Na tym to polega. Grawitacji też jakos nie widać, a wierzysz ze cie przyciąga...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:12.