Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Która Profesja jest najlepsza ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=452)

Kosior 11-02-2004 17:29

Według mnie nie ma najlepszej ani najgorszej profesji kazdy gra taką postacią jaką mu sie podoba
ja np gram sorkiem .

Fruity Juice 11-02-2004 17:32

Cytuj:

Jak gramy druga postacia to lepszy jest rycerz poniewaz jak juz nabijemy ten 25-30 poziom to tez mozemy b. szybko expic na cyklopach/guardach (nawet szybciej niz paladyn bo nie musimy wracac po amunicje + mozemy isc do podziemi gdzie paladyn nie moze).
tarcza, speary i wszystkie guardy, soldy i takie tam moje, a gram pallkiem ;)

Cytuj:

Palladyn- Jest to stosunkowo łatwa postać do trenowania, ale trzeba jej trochę czasu poswięcić na trenowanie skili, jest onn najlepsza do polowań na otwartym terenie, bo w jaskini może mieć troszkę problemów jak go zaatakują z klku stron.
gfb?

//yours,

Majen 11-02-2004 18:43

Jak mam palkiem kupować gfb to ja dziekuje już lepiej kupić bp uh i pujść na gs. A nie męczyć się w jakiejś marnej jaskini i wywalać na potworki po kilka gfb.

Przemyslawek 11-02-2004 18:47

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Sarath
Zastanawiam się po ilu graczy zalicza się do każdej z 4 profesji ?

Mi sie gra najlepiej Druidem bo każdy druid to potęga sam mam druida na 23lvl i 30 lvl magicznym Pozdrawiam wszystkich

Norticus 12-02-2004 17:20

Paladyn. wszycsy koledzy moi tak mowia. ja tez tak uwazam juz na slabym lvl mozna chodzic na silne otwory jak cyce kiedy knight jeszcze musi trenowac. palek ma dobra czary a dobrze walczy. jest takim przejsciem pomiedzy knightem a sorcem/driudem. Ale wystarcza nawet male lagi by paladyn mogl zaliczyc deda. nie nosi zazwyczaj tarczy i jak go takie 2 cyce dopadna jak bedzie jeszcze dosc slaby to zegnaj paladynku. dlatego nie gram palkiem bo mam czasem lagi i to nieumozliwialoby mi gre.

Fruity Juice 13-02-2004 18:04

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Majen
Jak mam palkiem kupować gfb to ja dziekuje już lepiej kupić bp uh i pujść na gs. A nie męczyć się w jakiejś marnej jaskini i wywalać na potworki po kilka gfb.
Gfb sa tylko po to, zeby jak cos ubic zlurowane 5 guardow, bo samymi spearami ciezko :O
Odpowiednio chodzac sciagasz sobie po max 2 potworki i dobijasz je wloczniami, bez gfb :D

//Yours,

Gremlin 14-02-2004 09:10

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Fruity Juice
Odpowiednio chodzac sciagasz sobie po max 2 potworki i dobijasz je wloczniami, bez gfb :D
Przypomnij sobie wiecej jak 1 post do tylu.
Mowiles ze tez mozna paladynem do jaskin chodzic (i mowisz ze chodzisz czesto), co mi sie nie wydaje, praktycznie ciagle siedze u dwarfow i wiem ze na pelnym spawnie po 5 atakujacych cie to normalka, a GFB na guardy to rycerzem potrzebuje 5-6 strzalow, paladynem pewnie podobnie.

Fruity Juice 14-02-2004 10:01

po tym miejscu w ktorym expuje mozna chodzic tak, zeby max to byly 3 atakujace Cie naraz guardy... chyba ze sobie zlurujesz wiecej :D
moze polujesz w innym miejscu?

//Yours,

Thorinek 15-02-2004 18:51

Bzdura...

Lol ale ten diamentowe ostrze pier.....glupoty :P (bez obrazy) Jak masz skile 80/80 to palek bedzie mial zawsze wyzsze bo mu szybciej leci dist :] (shielda mniejszego)W penym momencie rzuci utani hur jak knight jeszcze tego niezrobi wczesniej oddali sie o kilka kratek zanim knight tez walnie hasta i tak moze uciekac ile chce :) po za tym moze jeszcze uzywac sd i innych runek,a jak juz jest sie na tak wysokim poziomie ze sie ma skile 80+ to bełtów masz miliardy po 1 robisz je po 2 kupujesz w sklepie bo masz duzo kasy.Uh palka wiecej ulecza niz knighta.Jak dobrze pujdzie knight prawie nie bedzie nic robil bo ledwo bedzie nas doganial :P Po drugie belty maja 50 atk a knight zeby nam dorownac bedzie musial wziasc bron two handed czyli dajmy na to gs. Jak bedziemy mu uciekac to walimy w niego za wiecej bo nie ma on tarczy(1 reczna bronia to nam duzo nie bedzie robil ) wiec sie zastanow. :P pozdro :]

Gremlin 15-02-2004 20:48

re: Thorinek
Zobacz sobie ile Notopek ma (zdaje sie gra na Isara), jesli paladyn duzo trenuje to mozna zrobic zeby mial takie same skille (nie bedzie latwo, ale mozna).

Cytuj:

a jak juz jest sie na tak wysokim poziomie ze sie ma skile 80+ to beltów masz miliardy po 1 robisz je po 2 kupujesz w sklepie bo masz duzo kasy
1. Sa ludzie co ponizej 20 lvl maja skill ~80 poniewaz caly czas trenuaj (sa tez tacy co maja lvl 100+ i skille ponizej 80 - patrz Gottar).
2. NIKT rozsadny normalnie nie robi boltow, nawet jak juz cos to sie bardziej oplaca robic strzaly/HMM sprzedac i kupic bolty w sklepie.

Cytuj:

Po drugie belty maja 50 atk a knight zeby nam dorownac bedzie musial wziasc bron two handed czyli dajmy na to gs.
Po pierwsze bolty bolty bija slabiej niz GS (GS atk 46), bija tez slabiej niz Bright Sword (atk 36), czesciej trafiaja, ale ogolnie bron dystansowa inaczej sie liczy, wiec nie mozna powiedziec ze maja atak 50 to sa lepsze.
Po drugie GS ma tez defense w odroznieniu od crossbow, niby 22 to nie duzo, ale przy wyzszych skillach robi sie duzo.
Po trzecie rycerz oprucz pancerza nosi tylko i wylacznie UH (czasem troche HMM/GFB/Explosion/Mana fluidow), u paladyna wiekszosc zajmuja bolty
Po czwarte rycerza na 60+ poziomie praktycznie nie da sie zabic solo puki ma on UH, oczywiscie paladyn moze byc szybszy, ale co z tego jesli rycerz zalorzy tarcze, full defense i ma z 5 BP UH ze soba to paladyn na podobnym lvl i skillach bedzie potrzebowal z 30-60 minut na obicie rycerza dosc zeby skonczylo sie rycerzowi UH
- 30 minut ciaglej walki to raptem 900 boltow
- w 30 minut mozna przejsc z Venore do Thais i spowrotem 3-10 razy (zalerzy od lvl) - jesli jest zle rycerz po prostu pujdzie sobie do PZ
- Wciagu tych 30 minut paladyn ani razu nie moze utknac w ciasnym przejsciu/zablokowany przez innych w ktorym rycerz bedzie mu robil 3-4 razy takie obrazenia jak on rycerzowi (nadal zakladajac 1 reczna bron + tarcze, z GS paladyn bez tarczy wogole bedzie obiektem masakry).

Haker 17-02-2004 20:12

Hmm

Kwestia gustu.

Ryc jest dla niecierpliwych co chcą być szybko silni;

Pall jest dla cfaniaków co wolą zabijać bestie bez straty hp;

Sorka jest dobra dla ludzi kochających czary;

Drui nadaje sie do robienia uhów :P

Wszystke profesje są fajne :)

Kael'Thas 23-02-2004 22:17

Ja tam uważam że knajci są najlepsi przecież szybko zarabjajom a także exp zdobywają najszypciej a tak wogule to najsilniejszą postacią w grze to bubble (knajt oczywiście :D )

jachu^^ 28-02-2004 16:25

LoLq

KazDa profesja ma wady i zalety... Knajci wala zajebiscie z bliska, paladyni na odleglosc, a czarodzieje runki... :)

Palisanderos 28-02-2004 16:49

re Kael'Thas:
takiś mądry to choć na duela z moim magiem:P
Każda posatać ma wady i zalety:P

cankel 03-03-2004 19:47

Wszystkie postacie są jeednakowe, a wybur to już kwesta gustu. :D

Nohinute 04-03-2004 23:14

[???]

Nie da sie podwarzyc tego ktora profesja jest najlepsza i wybiera sie ta ktora komu pasuje.
Jak dla mnie pall ponad wszystko;p i doradzam go wszystkim!
Od razu po przyjsciu do maina nalezy szybko zrobic skille(knight,pall) mlvl (druid,sorc)i posc na jakies lepsze potforki radze do 10 lvla expac na potforach w zakresie obszaru miasta potem do 15 Folda a dalej to jak kto woli ja wybralem Carlin i do 30 bede koxal na Ghost Plain's i w kopalniach ---> knight spoczatku poki nie nabedzie dobrego miecza tarczy armorow itp nie moze sie za daleko ruszac. Magowie moga juz bardzo wczesiej ale potrzebuja solidnego przygotowania(runy)
A ja biorem 500+bolt/arrows kusze/luk kilka UH,MMow i mozna dzialac. Grajcie pallami naprafde warto...

Havash 06-03-2004 18:56

Dokładnie! Sorcerer jest najpotęzniejszą postacią. Co prawda początki grania tą postacią są bardzo trudne ale już około 20 leveleu, jednoznacznie odczuamy potęge naszych spellów. Abrakadabra, moc czarów i magia! :)

Wiewiur 07-03-2004 17:59

NIE chodzi o to kto jest najpoteżniejszy tylko kto jest ogólnie najlepszy :P
według mnie jest to palek bo moze wszystko:
ma czary
moze robic mieczem
ma łuk :]

Starkey 07-03-2004 19:08

Zależy pod jakim względem. Jeżeli zarobki i magia to zdecydowanie druid.
@Wiewiur: Nie zgadzam się z twoją opinią, że palek może ,,robić mieczem". Skille sworda rosną mu dużo wolniej niż knightowi. Pally powinien jak najwięcej używać dista.

Cerverius 07-03-2004 20:52

Każdy gra tym czym lubi

Ja jednak jestem za Paladynem :)
Pal RULZzzzzzzzzz

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:20.