Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Tiquanda! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=45282)

fajny palladynek 09-08-2005 23:56

pytanko

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
TTTTIIIIIQQQAAAAAAANNNNNDDDDDDAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! !!!!!!

Z tym okrzykiem na ustach właśnie w tej chwili ruszyły tysiące Tibijczyków, którzy z upragnieniem od ponad pół roku oczekiwali update Tibii! CipSoft o godzinie 15:45 rozpoczął implementacje update, która właśnie się zakończyła.

Tiquanda, Port Hope, Dark Cathedral, Soul Points, anty-luring system, nowe potwory, nowe przedmioty, nowe questy, małpy, Dworc’e, jaszczuro-ludzie… Ehz… Dużo tego żeby wymieniać. To z pewnością jeden z największych updatów w historii Tibii!

Na co czekasz?! Zasuwaj sprawdzać nowe tereny! PACC czy FACC, co za różnica? Do zwiedzania jest naprawdę wiele dla jednych i drugich!

Jeśli nie możesz pobrać klienta z auto-update, możesz go ściągnąć z:
Tibia.com download klienta 7.5
Tibia.pl download klienta 7.5
Tibia.pl mirror downloada klient 7.5

Tibia.pl życzy wszystkim owocnego zwiedzania i świetnej zabawy przy nowym update!
Nie zapomnijcie podzielić się swoimi odkryciami z resztą użytkowników. Wszelkie informacje prosimy pisać w tym dziale: Tiquanda Update

mam pytanie czemu niema pokazanych ani opisanych potworów na tibia.pl ;(
mam nadzieje ze to sie zmienie :D

Vedymin 10-08-2005 00:01

Katedra jest kolo PoH'u. Jak dojdziesz do Otlaw Camp to wzdłuż rzeczki w dół. Pózniej odbijasz troszeczkę w lewo. Jest tam czadzik jednym słowem. Na lvlu z Monkami robi się gorąco.Assasin całkiem niezły, znika i upija' :D Większe ilości robią całkiem niezłą zadymkę. Witche, Monki, Assasiny, mumie, wszystko naraz potrafi poobijać. Aaaa i steel helmet jest z Assasina. Pozdro all.

Xyrius 10-08-2005 00:03

haha... byłem tam w katedrze... no wypas po prostu ;) tego się nieda słowami opisac. Taki 72lvl mi bloczył wszystko :D
assasiny, smugglery, bandity, dark monki roolz !
Tylko ze sperami przesadzili, ja rozumiem - uniemozliwić trening AFK - ale oni mi wogóle gre jak narazie uniemozliwiają... 5sperów - 3 trole - 0 sperów :(

Millerus 10-08-2005 00:03

ja tam nie widze zadnych soul pointów

Pacek 10-08-2005 00:04

tibia.pl doada nowe wglądy potworów po pewnym czasie, zawsze tak było, poczekajcie z tydzien a wszystko bedzie gotowe, tak mi sie wydaje.
spostrzeżenie 1. 22:54 Humbertin Druid'Kiblosion: SELL BP OF HMM 5K, 22:53 Markbli Tholawedia: Selling fire sword (20k) (kosztował 10), blue robe 35K kosztowala 18; ceny powariowały,mam nadzieje że to tylko chwilowe, widziałem tez 7k za Bp uh [;
spostrzezenie 2. Soul points tak przywalone jak mi sie zdawało że będą, żegnajcie tanie runy, żegnajcie wolne expowiska, żeganjcie biedni rycerze, jestem daleki od żegnania sie z tibią ale jeśli to wariactwo ludzią nie przejdzie to trzeba bedzie sobie odpuścić na jakiś czas
spostrzeżenie 3. dragaon shield ma przywalony wygląd
spostrzeżenie 4. postawiłem 6 krzeseł na sobie ale to i tak wyglądało tak samo jak bym postawił 4

Dark Blondi 10-08-2005 00:12

ja juz smigalem po tarantulach,,malpach i mnie gonil Terror Bird ;)

Dejvo 10-08-2005 00:13

$vboptions[postminchars]

Talavdra 10-08-2005 00:20

Wszystko jest evul, ale moglibyscie juz zaktualizować mapy i potwory itp itd

BaRkuS_LuCeRa 10-08-2005 00:29

wszystko cool tylko nie wim gdzie som dwarcofce kurde kcialem se poexpic a tu nie wim gdzie som :D

stojak91 10-08-2005 00:34

Tiquanda !!!!!!

no fajnie fajnie warto bylo czekac choc juz zdazylem miec 8 razy red hp w monkey campie (dobze ze zabralem 4 bp uh:P)to jeszcze te nowe grafiki itemkuw
JAK JESTES FACC TO KUPUJ PACCA I PLYN NA NIEZWYKLY KONTYNENT BY PRZEZYC NIZWYKLA RZYGODE :)

Pumba 10-08-2005 00:34

Update

Właśnie z hydry wypadła mi medusa shield :) . Idę dalej penetrować tereny :p

Fish3r 10-08-2005 00:39

Hiah... mi tam update się nawet podoba... niektóre potwory mają świetny outfit (osy, niedźwiedzie...) natomiast już robaki (bugi) mi się zupełnie nie podobają... nie wiem czemu... nowe drzewka też niezbyt mi do gustu przypadły... Natomiast papużki rządzą ;) Co do łowienia z przynętą... obawiałem się, że będzie gorzej... wystarczy tylko trzymać robaki (6 sztuk za 5 gp, czyli..., ale o tym zaraz :P) w plecaku i automatycznie będą "znikać", a nam w plecaku pojawi się ryba (1 robak = 1 fish..., czyli za 5 gp dostajemy 6 rybek...). Wiem, że to urealistycznia zabawe..., ale mi to niezbyt przypadło do gustu (mimo, że jestem maniakiem realizmu, ale OMG 8o nie w takich grach :o)... Na szczęście przed update złowiłem nieco ponad 200 rybek... Ogólnie update uważam za udany z pewnymi brakami (brak nowych outfitów...mimo, że i tak bym nie mógł z nich korzystać :o).

Dan_KL 10-08-2005 00:42

Fajne są nowe grafiki przedmiotów, szczególnie ładnie prezentuje się spike sword i legion helmet. Z tym drugim to fajnie, jakiś gościu kupił go oddeminie za 100gp, ze względu na jego wygład. Mam pytaniej jakie przedmioty mają nowe grafiki.
Potwory też są fajne bugi mi się podobaja.

Zargon Johny 10-08-2005 00:52

Update jest poprstu zaje....sty , bylem jzu an nowych ternach ale troche dostlem w ksoc od malpek i tych innych dziwnych rzecyz fajne tarantule , ale wypadlo mi plate armor , sprzedam i zwroci sie za uhy chociaz czesciowo :)

Lord Marjusz 10-08-2005 00:58

Po tym co widzialem moge powiedziec tylko jedno. Jesli nie macie pacca to zalujcie :p

Nosfer Revelmaar 10-08-2005 00:59

Phi co tam Tiquanda (jestem FACC)... Ważne że Cip-y wreszcie pomyśleli o rzeszy ludzi którzy nie mają PACC-a :D !

Geralt ze Spychowa 10-08-2005 01:02

huh? a co dla faccow przygotowali nowego??? :baby:

JOUU 10-08-2005 01:21

1
00:00 You lose 262 hitpoints due to an attack by a hydra.
00:00 You see a dead hydra (Vol:15).

2
00:03 You have found 2 elephant tusks. (kosc sloniowa)

3
23:43 You lose 9 hitpoints due to an attack by a lizard snakecharmer.
00:00 You see a dead lizard snakecharmer (Vol:7).

Misterio 10-08-2005 01:37

update taki sobie

fajnie wyglada dedniety niedzwiedzwasp jak osa spike sword do bani legion helmet masakrycznie fazowy i dragon shield po ludzku wyglada a nie jakis plaski tylko te robaki kicha wypadaja od 0 do 4 z ratow :P szkoda ze brak nowych ubraneq ;( a itemki nowe jakies sa?? jak tak to napiszcie jakie :(

Lord Slash 10-08-2005 01:49

Powiem tylko tyle - CIPowie spi******li bardzo dobrą gre jaką była Tibia.

00:12 Shade of Mort Myre: Selling Crusader Helmet 28k, Crown Armor 60k, Knight Legs 60k, Fire Sword 40k, Crown Shield 40k, and4 Bps of Uhs 3,5keach
00:13 Seph Valarius: Selling k legs..60k..demon shield..300k..c armor..60k..fire axe..55k..boh..160k...Crusader helmet 29k..msg me now
00:13 Pelasco'Sorcerer: seling boh 170k tower shield 38k and giant sword

Na serwerze na którym ceny przed update wynosiły:
K-legs(25k), FS(18k), C-shield(15k), C-arm(40k), Crus-helm(9k), demon shield(180k), f-axe(30k), bohy(70k), tower shield(15k), giant sword(60k)

Do tego cena DSM z niecałych 200k skoczyła na ponad 400(widziałem oferte 450k), a p sety chodzą po 6-8k. Ponadto dragon shieldy sprzedawane są po ponad 18k a opychało sie je po 8-9k.

I tak oto CIPowie doprowadzili Tibię do ruiny. Ceny run poszły w góre aby wyrównać się ze sklepowymi, przez co zdrożały hunty i ostatecznie itemki. Jeśli sytuacja nie zmieni się w kilku kolejnych dniach, mówię Tibii "Do niezobaczenia". X(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:07.