![]() |
Ja jeszcze coś dodam - oryginały kupuję tylko wtedy, kiedy wiem, że gra jest bardzo dobra i na pewno mi się spodoba.
|
Nie , nie kupuję oryinalnych płytek , narazie mnie na to nie stać.
|
Dupki, które ściągaja PIRATY z sieci są po prostu złodziejami i nie ma czego tutaj kryć. "Szanuję pracę programistów, ale co mi tam, jak ukrdne". Tylko gdy ktos okradnie taka osobe to zaraz jest obrazony na caly swiat i mowi jacy ci zlodzieje saa bee.
|
co prawda mam pare oryginalnych plytek ale w wiekszosci mam piraty gdyby oryginaly byly tanisze o 50% to niebylo by problemu ale ceny nowosci sa za duze jak na moj budzet :(
|
Ja kupuje orginał jak sie mi gra podoba i nikt jej na moim osiedlu niema:P
|
Mam rade!
Lepiej niebęde udzielał odpowiedzi bo jeszcze ktoś mnie namierzy i skonwiskuje płyty (Osobiście niegram w nic innego oprucz tibii :)) ) |
Ja ostanio nie kupuje bo gram w tibie! Ale kupowalem zanim nie mialem stlego loncza! Nie kupuj tego szajsu. Najczesciej sa tam trojany i inne swinstwa a czasami potrwaia cie ojebac! np kupilem matrixa i bulo 6 inych gier z 90 roku olej ten szajs i graj w tibie!
|
Ja nie kupuje piratów bo są za drogie :D. Często jakaś gra kosztuje 30-40 zeta, no czasem 25 a moge ją mieć za darmo (koszt blanki to jakieś 80 groszy :P). A muze i tak na mp3 trzymam, a wole orginał nawet jeśli kosztuje 50 zeta bo często są na takich płytach fajne rzeczy. Gier nie kupuje zazwyczaj, no teraz próbuje zdobyć warcrafta jedynke.
|
@Odswiezam
Ja kupuje orginaly tylko wtedy kiedy sie producentowi z to nalezy. Np. taka Tibia, sa w niej nooby, botterzy, bugi itd... Dlatego wlasnie gdyby tibie trzeba bylo kupowac to kupil bym pirata. Zas za gry dobre, starannie wykonane (np. FIFA 09, GTA 4) jestem wstanie zaplacic te 100 - 200zl bo producentowi sie to nalezy. @ Nie mowcie ze jestem archeologiem bo gdybym zalozyl o tym nowy temat (taki mialem zamiar) to zaczelo by sie pisanie "bylo", "search plx", a wiec prosze bardzo. |
Nie kupuję, gram czasem w tibię, kupiłem tylko raz, Steam z CS 1.6 i więcej gier nie jest mi potrzebnych. A nie mówiąc o grach to czasem kupuję orginalne płyty z muzyką.
|
jezeli kupuje gry to są one z Kolekcji Klasyki. gry z tej kolekcji mozna kupic za max 50 zł i sa one warte swojej ceny. pozatym kozacko wyglada kilkanascie takich pudelek na polce :)
|
Nie kupuję piratów.
|
Czy ten temat nie narusza jakiegoś punktu regulaminu?
|
Ściągam demo, później określam, czy gra jest warta kupna. Jeśli jestem niezdecydowany to ściągam pirata i ew. później kupuje oryginała.
|
nie kupuje oryginalow
piratow tez, wogole nie kupuje gier Xd |
Jak ściągam grę to mnie wyzywają od pirata, a jak kupie to od frajera:]
Ale i tak ściągam |
Nie, nie nie xDD
Jak ściągam to mnie nazywają złodziejem, a jak kupuję-frajerem :> Kupuje tylko te na które producent zasłużył, np. GTA 4, kupiłem jeszcze steama-23gry za 80zł a w tym: Cały Orange Box z team fortress 2, Wszystkie Half-life, Portal, Peagle Extreme, 3 Hitmany no i oczywiście Counter Strike;Source :> |
Ooops akurat bylem na stronie komendy policji i podesłałem ten link na ich forum pt "Thiefy11''. Oczywiscie 100% niechcacy ;].
A tak na poważnie - kiedyś ściągałem gry, kupowałem dużo piratów. Teraz jednak przestawiłem się na dobre i oryginalne gry. Na takie na które na prawdę można wydać kasę. Na przykład: w dniu premiery zamówiłem Gothica 3 oryginalnego, coz teraz chyba nawet bym tego shitu nie sciagnal, ale fakt spogladajac teraz na ladne oryginalne pudeleczko - nasuwa sie mysl ze moze jednak warto....chociaz Jowood nie szanuje graczy widac to m.in po dodaniu dodatku, zawierajacego taka sama zla optymalizacje silnika jak podstawka. Inny przykład: Stalker. Wiedzialem jak dlugo panowie z GSC Game World tworza tego ukrainskiego pomiote czasu. Przeczytalem w necie recenzje. Po dwoch tygodniach od premiery - zamowilem oryginalnego Stalker. I nie zaluje ani zadnej zlotowki...;]. |
Powiem tak... Polska niestety jest jeszcze zbyt biedna, zzarta przez chora wladze. Gdyby panstwo nie zabieralo 40% Pensji na autostrady kotre nie powstaja i za kazdy jeden cukierek ktory place ( no dobra vat przezyje ale podatek 40 % to niestety :/) Gdyby np gry typu GTA 4 czy SWAT czy counter strike source kosztowaly by na legalu do 30-40 zl wiekszosci ludzi nie kradla by... A co mam wybierac czy sobie kupic fajna bluze czy np myszke czy gre ktora bede gral z 2 miechy i mi sie znudzi i odstawie na polke? Niestety ale piractwo bedzie jeszcze dlugo ... ( no przynajmniej do 22 grudnia 2012r).
|
szkoda kasy na gry , wole sciagnac : )
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:25. |