![]() |
jak zrobic filmik WMV??
X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
Kto mi pomoze? Chcem stworzyc filmik wmv??,, ale niewiem jak plx o pomoc!!! ;( ;( ;( ;( moje gg 9945638<<<<<<plssssssss :baby: I Tak wiem ze tu nikt niezaglada haha 8o :evul: :evul: |
Mam Pytanko a mianowicie :
Mam filmik np w rec i chce kawałęk filmu włożyć do WMV jak to zrobić i jakiego Programu urzyć ? |
Mam jedno pytanko.
Jak zrobić film o tibi w formacie TibiaMovie? |
Wszystko spoko poradnik fajny tylko powiedz mi jak sie obsluguje tego frapsa
bo z tego co rozumiem ten progra slurzy do tego zeby poszczegulne momenty z filmikow z tibinagrac na ten program ?? a jak tak to powiedz mi jak to zrobic zeby zagrac te poszczedulne momenty bo janiewiem jak ;/ |
Wszystko spoko poradnik fajny tylko powiedz mi jak sie obsluguje tego frapsa
bo z tego co rozumiem ten progra slurzy do tego zeby poszczegulne momenty z filmikow z tibinagrac na ten program ?? a jak tak to powiedz mi jak to zrobic zeby zagrac te poszczedulne momenty bo janiewiem jak ;/ a zreszta napisz mi an gg plx moj nr to 3000933 prosze stary pomuz:D |
jezeli sadzicie ze bede pomagac takim idiotom jak ten powyzej to sie grubo mylicie
|
mam pytanko jak moge dodac plik "rec" ( filmik nagrywany zapomoca tibiacam) bo ja niemoge a chcilbym zrobi wmv filmik z tibia + jakas muzyczka.Czy mozna to jakos zrobic aha i jescze jedno jaies rozdzielczosci powninny byc ss zeby je bylo wyraznie widac bo u mnie sa niezbyt widoczne nic niewidac prawie ???
|
Help
Witam was :) ja mam win 98 moglbym nagrac film wmv ? jesli tak to jakim programem ?
|
elo wam. przychodze z malym pytaniem :< mianowicie dlaczego jak wstawiam kilka zdjec do filmu w wmm , dodaje muze itd (reszte robie tak jak bylo napisane w poradniku , czyli jak to zapisac itd) , to dlaczego jezeli otwiera, ten film jakosc tego filmu (obrazu) wyglada jak pikseloza? :(
plx halp lol :P |
Poradnik spoko, tylko jakbys mógł przybliżyć obsługe Frapsa, albo podać jakieś programy zastępcze :)
|
obsluga Frapsa, jesli chodzi o tibie, w przyblizeniu ogranicza sie do odpalenia tibii, nastepnie frapsa, ustawienia rozdzielczosci we frapsie oraz ilosci klatek na sekunde, ustawieniu w tibii full screena oraz odpowiedniej rozdzielczosci i wcisnieciu hotkeya odpowiedzialnego za nagrywanie we frapsie. calkiem proste. pozostaje problem nagrywania tylko czesci ekranu, ktora chcemy (w filmach wmv z tibii nie sa pokazywane okna ekwipunku, battle list itp.) na gorze ekranu widnieje takze wkurzajacy adres strony internetowej frapsa ;)
ssciagnalem i zainstalowalem jakis inny program do zgrywania sekwencji video, jak go rozgryze i okaze sie lepszy to dopisze cos wiecej. |
poradnik ładny lecz fraps jest dobry do kręcenia filmów z gier takich jak GTA: SA czy COD bo to Tibi to jednak najlepsza jest Tibia Cam ;)
|
no wiec Hoomik podal linka do tego programu: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=913&t=76
jest to program lepszy od Frapsa, ma mozliwosc zaznaczenia interesujacego nas obszaru jaki chcemy zgrac, wspolpracuje z Tibia bez zadnego kombinowania. Po zainstalowaniu wersji 30dniowej uruchamiamy program, wybieramy opcje "Region" (gdy chcemy zgrac sam ekran gry) nastepnie klikamy na strzalke przy "Capture" (duzy czerwony przycisk) i wybieramy opcje Video, potem majac pod oknem programu otwarte okno Tibii klikamy w programie na przycisk "Capture", pojawi nam sie okno Tibii, czekamy az kursor zmieni ksztalt i zaznaczamy interesujacy nas obszar okna, nastepnie klikamy "Start" w malym oknie programu ktore otworzy sie po wybraniu obszaru nagrywania... gdy nagramy to co chcielismy z paska zadan otwieramy to samo male okienko klikajac dwa razy na ikone kamerki i naciskamy "Stop". Pozostaje juz tylko zapisac nagranie i kliknac "Done". To tyle A dla tych ktorzy mieli problem z jakoscia nagrania w WMM polecam przy zapisie wybrac opcje Others->Video for broadband film content (1500kbps total) - jakosc jest wtedy calkiem znosna i rozmiar pliku akceptowalny... a jak komus nie odpowiada to niech kombinuje z innymi opcjami zapisu filmu. GL&HF |
hiho hoomik :D
nie znacie może jakiś innych programów typu MS Movie Maker ? byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie informacje a link do programu był by sowicie nagradzany ;) :] btw. HSL Power :cup: |
a jak moze z ss zrobic filmik z wmv prosze o pomoc mam duzo ciekawych ss i chcialbym z teg ozrobic filmik
|
Poradnik jest za malo arozbudowany ale nie najgorszy pogles odrazu pokazac jak sie daje efekty i itp
|
mam pytanie w sprawie jakosci filmu
ciagle mam bardzo slaba jakosc filmu nawet jak ustawie przy zapisywaniu filmu DV-AVI PAL (25Mb/s) co musze zrobic zeb y jakosc filmu byla dobra?? |
Ja mam pytanko;)
jak zrobic z film przez Windows move maker z tibi bo niedokonca umiem chyba ze jest jakis inny program do tego jak tak to jaki?? PLX odp fast :D :P:P:P |
Dzieki, wreszcie zmusilem sie do naukania obslugi frapsa, choc jest tak banalna, ze zapamientac hotkeya...:p
:) |
Siemka poradnik nawet niezly ale moim zdaniem lepiej by go napisall Toowreck ......
I jeszcze jedno pytanie zadawalo go juz kilku uzytkownikow ale nie widzialem odpowiedzi;/// Czy jak mam fajne filmy nagrywane za pomoca tibiaCam (rec.) to mozna je wzucic do Windows Movie Maker ??? bo probowalem i nic z tego ;/ jak sie nie da to prosze o podanie jakiegos innego programu przy pomocy ktorego bede mogl zmontowac film z fragmentami z tibiaCam.czekam na odpowiec. Pozdrawiam |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:12. |