Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki inne, niezwiązane z Tibią (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=210)
-   -   Tibia na TELEWIZORZE !!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=50237)

Recsio 06-12-2005 22:39

A czy istnieje możliwość podłączenia komputera do TV z chinchami? Ostatnio odwiedziłem ~5 sklepów i w ani jednym nie było przejściówki/kabla s-vhs/chinch. :S

[edit]
Ok, już znalazłem na allegro.

szymczak1992 03-01-2006 18:45

prośba o doradę

po pierwsze to chcialbym bardzo pozytywnie skomentowac ten artykul!! :)
po drugie to nmam kilka pytan.po pierwsze jaka karte graficzna poradzilbys kupic do komputera o nastepujacej konfiguracji :D
pentium celeron 128 mb ram 1.01 gigano i niestety karta graficzna nawet bez 3d.chcialbym uslyszec twoja opinie na ten temat.po drugie czy jak sie juz podlaczy taki telewizor do kompa to czy bedzie mozna nagrywac filmy z tv na twardy dysk?

Pasorzytek 04-01-2006 09:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez szymczak1992
po pierwsze to chcialbym bardzo pozytywnie skomentowac ten artykul!! :)
po drugie to nmam kilka pytan.po pierwsze jaka karte graficzna poradzilbys kupic do komputera o nastepujacej konfiguracji :D
pentium celeron 128 mb ram 1.01 gigano i niestety karta graficzna nawet bez 3d.chcialbym uslyszec twoja opinie na ten temat.po drugie czy jak sie juz podlaczy taki telewizor do kompa to czy bedzie mozna nagrywac filmy z tv na twardy dysk?

hmm radeon jakis np 9200 z 128mb na pokladzie :D i dorzuc mu jeszcze 128mb ramu koszt rzedu 50zl a zobaczysz różnice

SoBo 06-01-2006 16:10

rzuciłem tibie (ogólnie kompa ;) na 39 calowy TV i była kaszanka (obraz zbyt rozmazany, żeby przeczytać jakąkolwiek mniejszą trzcionkę :0 )

Lord Nikusus 09-01-2006 17:59

Poradnik dobry ale....

Ten poradnik jest niezły. Obrazki też są OK ale po co podłączać komp do telewizora żeby pograć sobie w Tibie. Na telewizorze który ma 21 cali nic nie zobaczysz. Już nic nie mówie o większych. Dla mnie jedyne zastosowania w podłączaniu telewizora do komptera to to, że mogę obejrzeć sobie filmy na większym ekranie i posłuchać muzyki, ponieważ mam dwa zajefajne głośniki, a nie chce mi się zgrywać tego na płytki. Nie widze innych zastosowań podłączania kompa do telewizora. Już lepiej pozbierać sobie kaske na PS2, które nie jest już takie drogie i możesz grać sobie w gierki na zarąbiste grafie. Co do wypowiedzi jednego z użykowników, który poweidział, że 11-latki nie umieliby podłączyć kompa do telewizora to się myli. To zależy np. od tego jakich masz rodziców. ja np. umaiłem to zrobić w wieku 10 lat bo jak chciałem obejrzeć film na telewizorze to nie było tak, że tata to zrobi i se obejrze. Miałem to zrobić razem z nim. I tak nauczyłem się wielu rzeczy. Więc nie gadaj, że jeżeli ktoś ma 11 lat to jest łamagą i nic nie umie zrobić. Według mnie to wszystko zależy od rodziców i własnego zaangażowania. Huh ale się rozpisałem.

Cossma 09-01-2006 19:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SoBo
rzuciłem tibie (ogólnie kompa ;) na 39 calowy TV i była kaszanka (obraz zbyt rozmazany, żeby przeczytać jakąkolwiek mniejszą trzcionkę :0 )

bo telewizory pracują z bardzo niską rozdzielczością ale zagraj w NFS MW, albo QUAKE 4 to napewno bedziesz grac na TV niz na monitorze !!!

Vonath 13-01-2006 13:47

Poradnik przedni, nic bym nie dodał, każdy "żółtodziub" sie połapie co i jak ; ) Hum... Ale u mnie sie to nie sprawdza.... Monitor 19' TV w moim pokoju 17' xD!
Co do tego o WinXP to why not... ; )

kodeker 17-01-2006 08:52

Poradnik naprawde dobże napisany.Ale ja raczej z niego nieskorzystam.
Niema jak to monitor 21 cali :p

Policja 18-01-2006 09:25

Ciekawe jak to bedzie wyglądało

Mam mały telewizor obok kompa i se tak zrobie hehehe ciekawe jak to bedzie. THX :crusader: :crusader: :crusader: :crusader:

Undead Corsair 23-01-2006 17:11

CO znacza ten pies i wilk??

Seru 23-01-2006 20:04

Zrobić to to można, ale grać to już nie warto. Takie rozwiązanie nadaje sie tylko (wg. mnie ofcoz) jak ktoś ma duży TV i nie ma do niego odtwarzacza dvix a ma dużo filmów w tymże formacie :D No może jeszcze do grania w konwersje z konsol, bo one to z założenia są na TV :)

Rutek Trans 28-01-2006 11:42

Jak grac w tibie na telewizorze

hmmm wiecie co jak naprawde ktos tego nie zrozumie to naprawde jest glupi, albo jest:baby: :D . sorry za wyrazenie ;(

Bredek 30-01-2006 10:47

według mnie zaawansowanego komputerowca, jest to lespze do oglądania filmów w zależności kto jakeigo ma kompa. do gier to jest badziewne

Turbo 02-02-2006 12:10

Ile mniej wiecej kosztuje taka najtansza karta graficzna z wyjsciem na TV razem z kablami i przejsciówką????????? :>

loony93 03-02-2006 11:50

Części

UWAGA !!!
Jeżeli ktoś nie ma kabla, potrzebuje przejściówki lub też potrzebuje odpowiedniej karty graficznej niech napisoze do mnie (e-mail: [email protected]). Udziele stosownej pomocy, a jak będzie trzeba zakupie potrzebne części - napewno się dogadamy !

Toldi the Rider 05-02-2006 19:39

Naprawde bardzo fajny poradnik. Już się nie mogę doczekać żeby zacząć popykać w tibie na televizorku.

Basenik Knight 13-02-2006 20:25

Bardzo fajny poradnik teraz moja siorka moze ogladac Tibie jako dobranocke:D

majlspower 06-03-2006 19:25

Good ale ja mam problem. Chodzi o to ze na karcie graficzne mam wyjście takie jak jest pokoazne na obrazku do tego kabelka wszystko mam tylko że obok tego wejśca mam napisane VIDEO i tylke czy tez na takim bedzie działac mam GF FX 5200 ???? plz o odpowiedz....

Pepit 10-03-2006 11:30

:d

fajny poradnik

Wrotek 20-03-2006 19:04

No niby fajny, ale chcialbym zauwazyc ze niektorzy maja tv-outa przez chinche, wtedy wystarczy zakupic przewod 2x chinch / euro i przejsciówke chinch / jack chinche od grafy podlaczamy do tv-outa a przejsciowke zalozyc na chinche od dzwieku i podlaczyc do wyjscia na glosniki

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:25.