Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   zarabianie na eq. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=52446)

K.Banan 06-11-2005 07:54

:p

no hyba niezbyt dobre eq bo ja mam terz p-sta ale dragon shield i knight axe :P a przedtem miałem d hemmer :D ja zarabiam tak:

sposub 1: jak kupujesz zeczy to jak najtaniej np ja kupiłem d hammer za 1k a pózniej jak ci sie "znudzi" to go drobo sprzedaj np ja sprzedałem za 1,8k :P

sposób 2: ja zaczołem niedawno lowic ryby i mam juz 30 fishing a jak złowie to te ryby sprzedaje :P

sposób 3: znajdz sobie miejsce do dobrego skillu i skiluj tam ja mam takie miejsce skilluje tam i łowie zarazem ryby :P

sek300i 06-11-2005 12:14

Jak nie masz kasy to ja bym na twoim miejscu zrobil 11 druida i robil bym nim uhy i sprzedawal je. Za cos takiego nawet duzo kasy sie zarabia :p

Andrew 06-11-2005 15:01

ja dostalem od kumpla postac po hacku na 37 lvl ze slabymi skillami i z eq: steel halmet, plate legs, scale armor, ancient shield, serpent sword. Z tym eq zarabilem w pierwzy dzien na fs na rotach an fibuli, potem na reszte eq, teram mam crusader helmet, golden armor, knight legs, britsh sword,vamp shield, steel boots, giant sword, platinum ammy i BOH(zadko uzywam). na to eq zarobiem w troch ponad tydzien, na poczatku ledwo w dzien 4k wyciagnelem, a teraz w normalny dzien po szkole spokojnie wyciagam 30k na katedrze. teraz zadko tam chodze kupuje setylko UHy i chodze na smoki. teraz zbieram kase na pacc mam 43 lvl

Maiky 06-11-2005 15:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrew
...teram mam crusader helmet, golden armor, knight legs, britsh sword,vamp shield, steel boots, giant sword, platinum ammy i BOH(zadko uzywam). na to eq zarobiem w troch ponad tydzien, na poczatku ledwo w dzien 4k wyciagnelem, a teraz w normalny dzien po szkole spokojnie wyciagam 30k na katedrze.

Taaa... podliczając to co ty uzbierałeś w ponad tydzień, napisałeś że w pierwsze dni mniej niż 5k a teraz 30k,
pozostałe dni zaokrągle
1 dzień = 5k
2 dzień = 10k
3 dzień = 15k
4 dzień = 20k
5 dzień = 25k
6 dzień = 30k
7 dzień = 30k
8 dzień = 30k
--------------
8 dni = 165k

tak wiec nie ściemniaj że w tydzień zarobiłeś na takie eq bo to jest niemożliwe, przynajmniej przy tym ze zarabiales na poczatku 4-5k a potem 30k na dzien... z tych rzeczy co wymieniles to jeden przedmiot kosztuje tyle ile Ty zarobiles przez ponad tydzien. Nawet jeżeli być zbierał kase 30k przez 2 tygodnie to byś nei uzbierał... byś miał 420 k a nie to MOŻE starzcy na to EQ
ale trzeba liczyć że nie zawsze wyniosłeś 30k...

taki wiec nie wkręcaj...

Vil 06-11-2005 18:30

.. nie wspominajac o tym ze chodzi na smoki ...

Osirax 15-04-2006 20:26

Zarabjają normalnie ido do venore na roty ja 2k przynosze bo wjecej capa nie mam :p ale po całym dniu expienia to moze z 10k by bylo (jak mało tam noobów) :)

Luki The Darknes 15-04-2006 20:59

Kazdy mówi o Minoskach kolo Kazordoon moglbym spytac sie ile tam tego jest i jakie rodzaje bo nigdy o tym nei slyszalem :))

Venderer 15-04-2006 21:07

Pacc Knightem nie mam... Ale poradze Ci o faccowym zarabianiu ;)
Zrobiłem skille 55 i z bpkiem IHów poszedłem na soldy (I tak IHy wogóle mi nie szły :P ale zawsze jakieś zabezpieczenie) Do 20 lvla miałem już P set, FSa i D shielda. Po desert queście dokupiłem sobie K armor i Warior helmet, oraz Uhy of course :P

Teraz mam 22 lv, eqip jak wyżej, do tego w depo 5k gp oraz ~7.5k w chainach i kuszach z soldów...

Dla statystyki na skillach 60/60 przez ok 1.5/2h huntu wbijam na soldach cały lv + ok 3/4k. Może porażające to to nie jest, ale mnie to wystarcza bo i tak powinienem poskillować, a nie expić. ;) Ale nie będe tracić świąt na siedzenie godzinami przed kompem :P

P.S.
Smacznego jajka ;)

Cebulak 15-04-2006 23:14

Mam pytanie Vil pisałeś że na około 4 h wyciągasz 30 k lota mógłbys mi napisac na pw albo tu gdzie expisz ile uh na godzine sklille itd

kasii 16-04-2006 02:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sek300i
Jak nie masz kasy to ja bym na twoim miejscu zrobil 11 druida i robil bym nim uhy i sprzedawal je. Za cos takiego nawet duzo kasy sie zarabia :p

ja chce widziec jak ty 11 drudem uh zrobisz
bez obrazy "geniuszu" ale req lev do klepania uh to 24
jak niema kasy to po prostu lecisz i do baga zbierasz all co da sie sprzedac potem to sprzedajesz i masz kase :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:55.