Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Dwa nowe światy! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=5446)

Dr. Omader 14-05-2004 17:42

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Newbie
o bosh

"wpóścimy" - kto to pisał? ;(

Po drugie Ameryka to nie jest nazwa państwa tylko kontynentu ;]
Więc jeżeli jest już powiedziane "Niemcy" to niech będzie też "USA" - wbrew pozorom na kontynecie zwanym Ameryką nie występuje tylko jedno państwo :)
Więc radzę się douczyć osobie piszącej tego newsa.
Cytuj:

Aldora's server is located in Germany and Mythera's server is located in America.
Na straonie nie pisze że server znajduje sie w USA. Co prawda flaga przy wyborze servera jest Stanów Zjednoczonych, ale w newsie pisze "America" i tego sie bedziemy trzymac. Tlumaczenie nie jest co do slowa, ale chcialem dac troche wiecej informacji niz dali CIP'owie, co do tej kwestji postanowiłem napisać Ameryka.

Co do tego jednego błędu to przecież każdemu sie może zdażyć...

P.S. "Bosh" to taka firma. Jak juz masz zamiar wypominac bledy to spojz na siebie najpierw.

Tobie radze sprawdzic swoje info zanim cos napiszesz a potem sie czepiaj ze napisalem Ameryka a nie U.S.A.

marred 14-05-2004 18:52

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Realm
hehe jestem ciekaw co to da? tak czy siak i tak na innych serwach sie np.: o 18 nie zalogujemy :/
według mnie cip'y powinny regularnie zakładać nowe krainy! na każdy dzień przybywa wiele nowych graczy co utrudnia w znacznym stopniu gre 'zawodowcom'.
na mój gust to 24 serwy na dzień dzisiejszy to mało :O
cip'y dla dobra graczy powinni by już stwożyć minimum 30 krain chociarz i tak nie sądze aby to pomogło abyśmy nie widzieli napisu "too many players online".
Dobrze by było aby na karzdym serwie w godzinach szczytu było max 800 osób ale to sie wiąże z dużą ilością serwów.
Popatrz. Zakladamy, ze w Tibie w godzinach szczytu CHCE grac 20000 osob, ale MOZE tylko 16000. Cipowie stawiaja 10 nowych serwerow za jednym zamachem. Po krotkim czasie moze juz grac az 24500 osob, a chce tylko 20000.W zwiazku z tym na serwerze jest ~700 osob. Czyli odpadaja dwa glowne powody kupowania pacca:
-Too many players
- Dostep do Edron i Daramy
W zwiazku z tym mniej zyskow z gry - mniejsze pensje dla Cipow i mniej pieniedzy na nowe serwery. I trzeba bylo by czekac, na zapelnienie serwerow, a np. koszty utrzymania nowych serwerow caly czas bylyby ponoszone.

335999 14-05-2004 20:49

Ciemkie są.

Znowu zrobili jakis nowy tiiiiiiiiiiiiiit Świat.

Ettercap 14-05-2004 21:05

extra pomysł z tymi światami jak lagów nie będzie :/
może wreszcie po h szczytu wejdę na swoją hiberne :]

Taki sobie Sebek 15-05-2004 09:07

Kto powiedzial ze na Solerze jest full graczy ?@!

Ten kto to powiedzia powinien się puknąć w główke (napewno pustą) i zalożyć sobie postać na Solce ja sie loguje za pierwszym razem o 18:30 :D:D:D:D:D:D:D

Gangrel 15-05-2004 13:04

Bardzo dobrze!!! Może na mojej ulubionej isarze się troche miejsca zwolni...:D:D:D:D Ciesz się ludu expujący!!!!!!

djkuter 15-05-2004 18:06

Fajnie

Dobrze , że powstały nowe światy choć dziś na Amere nie mogłem wejść o 13:00 ;( . Powinii stworzyć (według mnie) drugi rookgard miedzy którymi można byłoby się przemieszczać za ileś kasy. Depo na Rooku (tylko do przechowania kasy). I powiększyć tibię czyli zrobić drugi kontynent i nowe miasta bo jak właże do Northporta (czy jakoś tak) to nic tam ciekawego nie ma :( i powinni lepiej rozplanować expowiska bo koleś szedł (mówiłem jak ma iść) skręcił 10 sek. póżniej to dostał się na Valkirię i go zabiła a było to blisko Carlin!!! ;)

To moja Tibia marzeń :]

Newbie 15-05-2004 19:32

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Dr. Omader
Co do tego jednego błędu to przecież każdemu sie może zdażyć...

P.S. "Bosh" to taka firma. Jak juz masz zamiar wypominac bledy to spojz na siebie najpierw.

Gwoli ścisłości - firma nazywa się Bosch ;]
Ale ja z natury czepialski jestem więc wybacz ;]

Garden Strider 15-05-2004 21:10

X( Szkoda, że chwilowo tylko dla PACC. Wszedłbym, i bym chciał się postarać o jednego z tych dobrych (no wiecie, zacząć od początku... wszyscy jakiś 5lvl a tu przychodzi mistrzu z 8lvl) ;(

Roces Graal 16-05-2004 08:50

Mi sie podoba w tych swiatach tylko to ze sie zwolni miejsce na innych :D Rzadziej TOO MANY PLAYERS ONLINE dla FAAC'ów :D

Pasorzytek 16-05-2004 09:18

narzekacie ;p lepiej by bylo robic po dwa serwery na swiat ;) ale inne pytanei co ci potym jak z rooka wydjziesz jako pierwszy jak dobrego stuffu szybko niezdobedziesz ?? bo nawet niebedzie od kogo kupic a jak juz to ceny drakonsko wysokie

marred 16-05-2004 11:09

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Pasorzytek
narzekacie ;p lepiej by bylo robic po dwa serwery na swiat ;) ale inne pytanei co ci potym jak z rooka wydjziesz jako pierwszy jak dobrego stuffu szybko niezdobedziesz ?? bo nawet niebedzie od kogo kupic a jak juz to ceny drakonsko wysokie
Dlatego czesto przenosza sie cale gildie i robia wspolprace. Maja kilka paladynow, ktorzy wyciagna po dark helmecie z cyca, g-shieldzie z dsa oraz k-set dla ryckow z gsow. Potem z rycerzami huntuja na silne stworki i zdobywaja lepszy eq. Do tego magowie i druidzi robia im runy.

Gonzo von Krenzel 16-05-2004 11:43

A ja walne taki ontopic:
Ja już nie gram w tibię, ale ciesze się, że powstały nowe serwery. Może niedługo kupię PACCa i zacznę znowu grać...? ;) Jeśli Amera będzie mało "użytkowana" to jest to nieuniknione :).

limenu 16-05-2004 18:31

a moze by dodali nowe zabawki zamiast swiatów? :baby:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:15.