![]() |
Cytuj:
Szybkość osobnika na 113 lvl bez BoH - 446 Niby sporo więcej, jednak możliwe że wspomniany EK miał po prostu pewną wredną odmianę laga - na tyle mały że go nie widać, jednak prawie stały, więc masz opóźnienie na każdej kratce (zakładając że poruszasz się strzałkami) @Asieks: poza tym co napisał Vil, burstami sobie własne FE zabijesz (bo podchodzą do knighta) :S |
offtop
palkiem na hlvlu sie fajnie pkuje z 2 fe ( dla niekumatych sorc Ci je zsummonuje ty je przejmiesz convierem ) no i 2 fe + power bolt + sd to powiem wam z wlasnego doswiadczenia ze boli ;> |
Odpowiedź jest jednoznaczna.
Nie da się odpowiedzieć na to pytanie Wszystko zależy od gracza i to co a placu walki się stanie czyli czynniki losowe.Także od tego czy np.mag ma lagi jeśli tak to knight może go dogonić w tedy mag może przegrać. |
Praca + ZawziĘtŚci = Sorc
Pomyślmy sorc to profesja dość trudna ale jak już wcześniej kilka osub powiedziało daje satysfakcie mam w tej chwili mam 25 lvl i 35 mlvl kiedy osiągne 40 mlvl ide z kumplem na exp teraz chodze na roty i robie runki (przeklęte soule) kiedy zrobie 30 lvl i 45 mlvl wybieram sie na gsy oczywiście z blokerem z kumplem z klasy więc ufam mu jak bratu sorc jest trudno profesjo ale kiedy rozwniesz się to będo cie szanować a ty będziesz czuł dume HAIL GALANA HAIL POLAND (-) NOOB (czyli bez nobów) :flaga_pl:
Dawa Wielki: :mag: LVL : 25 MLVL : 35 :cup: |
Cytuj:
Tzn. Że grasz w Tibie 3 dni, masz 6 level, jesteś na Rookgaardzie i wołasz Fri Itanz Plz Plx... Poszukajmy jakiegoś knighta z BOH'ami... chociażby Sezz from Calmera :p @topic: A knight ma nikłe szanse z sorckiem na tym samym levelu... na Test Server pojedynkowałem się z 42 elder... Wygrałem (ale tylko dlatego, że elder miał lagi). Ale jak ktoś się postara to może rozłożyć knightem sorcka/druida/paladyna nawet jeżeli ten ma wyższy lvl... |
A ja widzialem filmik... krecony przez knighta, ktory gonil sorca... mieli levele po ok: 50...za kazdym razem kiedy knightowi udalo sie podejsc, sorc rzucal utani gran hur i utamo vita...w koncu kiedy knight do niego podszedl, sorc rzucil ue+sd... knight już tego nie przezyl, ale moze dlatego z byl na zoltym hp :/
|
Cytuj:
Na żółtym hp i się nie uhał? Idiota. |
(w końcu walczy w zwarciu [a knighta na BoHach jeszcze nie widziałem]).
Brawo dla tego pana w swterku! nigdy nie widziec. a poza tym moze dogonic przez jakis lag lub cus i wtedy juz mag nie nadrobi straconego dystansu (chyba ze uzyje hastel lub cos) |
No cóż baaaardzo trudno rozstrzygnąć kto wygra najważniejsze jest czy sorc ewentualnie drut ma pacca (wiadomo UE i przyśpieszenie) no i oczywiście od skili co z tego że knight ma 50 lvl jeżeli ma skile do bani :) wiele zależy też od doświadczenia gracza. Doświadczony sorc/drut korzystając z czarów i run ma szansę wygrać z knightem. Wiadomo knight ma najwięcej żyć wśród profesji ale za to może korzystać tylko z niektórych run no i nie może atakować z dystansu. Hity są losowe a więc przy odrobinie szczęścia sorc UE SD SD i po knigcie (oczywiście jeżeli sorc wali z zaskoczenia i knight nie zdąży się UHnąć) co do palla to jest misrzem PK 50 lvl pall w sprawnych rękach z dorymi skilami wygra z każdą profesją- sorc, drut mają mało żyć pall nie dość że wali z dystansu to jeszcze może używać SD, a knight główną zaletą knighta jest to że do zadawania obrażeń nie jest mu nic potrzebne podobnie jest u pallów oni mają bolty ale są nie drogie i można mieć ich dużo przy sobie
|
Cytuj:
Jelis zaczął bys mie gonic nie złapal bys mnie Mam wiencej many na 50 lvl niz ty ;p zeby szczelac Strong hasty a watpie zeby kazdy knight nosil przy sobie T-ringi.Miał bys duze problemy w pokonaniu Sorca. |
Jest roznica - pokonac sorca a nie dac mu sie zabic. Udowadniam ci ze nie zdolasz mnie zabic - a taki jest twoj cel jako pk. Proste ?
|
Tak jak inni napisali zależ od umijętności gracza od taktyki... ja Widziałem ja 30 knight zabil 60 pala... ;)
|
A dlamnie wogóle jest bezsensu powyższy spam (ci dwaj kolesie na górze powinni dostać urlop), oraz bezsensu jest wywodzenie która profesja silniejsza. O tyle jaki macie udźwig na uhy, tyle też sie liczą wasze umiejętności. Możesz być cały w uhah, a i tak niezdążyć i stracić potem te wszystkie bp. Tak w sumie jeżeli chodzi o to, że knightem nie dasz sie zabić od pk, chyba nie powiesz, że na codzień chodzisz z tymi 20 bp uhów idąc gdziekolwiek. O tyle jak jesteś paladynem skąd wiesz że nie spotkasz po drodze kogoś kto ciebie zatrzyma na sekundke-dwie, a potem natrafisz na las krzaków i dedniesz. PK to już sprawa losowości moim zdaniem, i chodx mówicie, że palkiem najlepiej bo z daleka, a co, knigtem źle? Podchodzisz do nic nie podejrzewającego gościa i zaczynasz go lać. Knight w zwarciu jest już nie do pokonania. Wychodzi na równo. Dla mnie wszystko zależy od losowości. Kiedyś nawet od rota dostałem hita 40 life [mam screenshot :P] i prawie dedłem bo akurat szukałem jedzenia aby sie uleczyć po DS. Kto jest najsilniejszy? Rzućmy kostkami...
|
Knajt na 80 lvl z Boszkami,Time ringiem i Haste ma predkosc 173 lvl....
Sorc/Druid na 50 lvl z Boszkami,Time ringiem i Strong haste ma predkosc 183 lvl...Wiec druid/sorc na 50 lcl ucieknie przed 80:D jak tak was to meczy |
To zalezy od gracza czy jest dobry w pvp czy ma lagi i od stanu konta czyli FACC i PACC. Jesli wiecie kto to byl Acko i Boski Zeus na Titania to sie przekonacie ze night jest dobry w pvp no oczywiscie od gracza... ;)
|
Oczywiście najważniejsze jest pvp gracza ...
Co do knighta to bardzo wielu nosi bohy ... A jeśli spotkaja sie juz dwaj dobrzy gracze (np Palladin i Knight ) to na wygranie wpływa rowniez ilosc runow ... skile ... m lvl ... eq ... Moze knight nie bedzie ci bil bardzo duzo ... ale za to knightom najlatwiej przetrwac na duelach czy na wojnach ;) Przecierz gdy inni gracze zrobia trapa to wiadomo ze najwieksze szanse na przetrwanie ma knight :] W sumie to knighta mozna porownac do czolgu. Jest w miare wolny ( nie zawsze ) ale za to trudno go zniszczyc i tez moze silno udezyc ... To oczywiscie jest moje zdanie :) ... nie musicie sie z nim zgadzac :p |
głównie to zalerzy od tego czy player ma :
-lagi -mysli 'strategicznie' -zwinnie si eporusza np.po lesie międzym krzaczkami i drzewkami -ile ma uhów -jakie skille knight |
SOrc,drut vs Knight
Knight nie ma szans ze sorckiem i drutem jezeli by mieli te same lvle.To tez zalezy od ilosci runek chodzby mieli bohy to sorc i drut maja "utani gran hur" i jak to wlacza to knight juz moze tylko uciekac :D XD plx coment
|
Adrianek416 knight zawsze ma szanse uciec jeżeli ma troche uh i umie zwinnie uciekać o ile dobrze licze to knight ma 815 hp na 50 lv i da rade przetrwac 2 sd na raz a puzniej sie uhnie a to zależy też od typa czy uhnie sie czy nie :)
A jeżeli sie nie uhnie to zależy po ile sd dostanie jak po 200 to nawet 4 sd przetrwa i sie uha :d |
Knight Wygra
Knight wygra poniewaz jesli sie obladuje pełnom iloscia UH na 50 lvl to mu sie troche tego zmiesci sam wiem bo mam knighta :D A sorc ma ma bardzo malo cap i nawet jak zalozy blue robe to mua az tyle nie da i nie moze zabrac za duzo run ;] No i jeszcze zalezy z czego knight bedzie walic i jakie skille .Ale pall mógłby go pokonac bo niektóre pallki nosza przy sobie tarcze i niektórzy maja nice shielding .Naprzykład koles pall ma 101 distance i 80 shielding sam sie zdziwiłem ale cóz ;]
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:03. |