Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Terra World (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=56990)

Sir Tibiak 26-12-2005 20:15

Ja kiedyś w ta gierke grałem ale przestałem bo nie widziałem jak się atakuje :D teraz ją zasysam mam 23 HP jestem magiem i mam pytanko bo ja wpisalem swoje cechy inne niż mam np. wiedze dałem na max a mam standardowo 20 1 13 1 20 na stronce pisze ze sa najlpesze to moze każdy teraz tak ma. I jeszcze jedno skad wziaść krysztalki na n00b island bo ja jeszcze tam a juz chce czarowac B) I czy na n00b islandzie mozna kupic jakies czary czy dopiero na mainie? (w terra mam wspaniałe eq mam aż staffa! xD). To chyba tyle, teraz siedze na slimach i mszue 100 gp uzbierac na wedke i trenowac fishing :p

Glacial Hero 26-12-2005 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Tibiak
Ja kiedyś w ta gierke grałem ale przestałem bo nie widziałem jak się atakuje :D teraz ją zasysam mam 23 HP jestem magiem i mam pytanko bo ja wpisalem swoje cechy inne niż mam np. wiedze dałem na max a mam standardowo 20 1 13 1 20 na stronce pisze ze sa najlpesze to moze każdy teraz tak ma. I jeszcze jedno skad wziaść krysztalki na n00b island bo ja jeszcze tam a juz chce czarowac B) I czy na n00b islandzie mozna kupic jakies czary czy dopiero na mainie? (w terra mam wspaniałe eq mam aż staffa! xD). To chyba tyle, teraz siedze na slimach i mszue 100 gp uzbierac na wedke i trenowac fishing :p

Umiejętności zawsze są ustawiane przez server, kryształki na rooku można uzyskać z kopalni, a czary się kupuje dopiero na mainie.

-//Dekalis\\- 26-12-2005 20:23

dzienki coś ledwo czaje ale sprubuje

kołbaś 26-12-2005 20:27

proponuje wejsc na ta polsko strone o terra world i poczytaj o noobisland

Virding 26-12-2005 21:37

You have to enter your Start Code first to log on. If you don't know your Start Code click "Mail activation code" at the logon screen.
To mi sie wyswietla jak chce sie polaczyc :(
Gdzie mam wpisac ten Start Code? ;(
Pomóżcie plssss

Zalgadis 26-12-2005 23:43

LUDZIE MAM BARDZO ALE TO BARDZO DUZY PROBLEM
MAM JUZ CHARA MAM NIM 50 HP ALE!!!
ZAPOMNIALEM JAKIEGO MAM NA NIEGO EMAILA
A NIECHCACY KLIKNOLEM COS W PASSACH I TERAZ NIEZNAM PASSOW
NIEWIEM JAK ZROBIC ZEBY SE E-MAILA PRZYPOMNIEC :(
JAKBY CO MUJ NICK TO
Rahemos
@up
na samym dole jest costam costam start code
skasuj to cale i tam wpsiz start coda

Harven 27-12-2005 10:28

@re up: z e-mailem to może być problem :/ passy się da ale o mailu nic nie wiem.

Proponuje aby każdy dał tutaj swój nick w grze aby było łatwiej się porozumiewać :) Ja mam nick taki jak tutaj na forum czyli: Harven.
edit: a i może mi ktoś powiedzieć gdzie jest ta głupia frakcja magów?? :/ jakby co jestem w Escher.

Glacial Hero 27-12-2005 11:15

@Harven
Aby dojść do frakcji magów musisz mieć zrobionego questa na Reet.
Mage faction:
Znajduje sie: od Reet respawn idź w lewo 5, góra 1, lewo 3, dół 1, lewo 1, dół 1, lewo 1, dół 1

Glacial Hero 27-12-2005 11:45

@Harven
Aby dojść do frakcji magów musisz mieć zrobionego questa na Reet.
Mage faction:
Znajduje sie: od Reet respawn idź w lewo 5, góra 1, lewo 3, dół 1, lewo 1, dół 1, lewo 1, dół 1

Harven 27-12-2005 14:17

wiem, już mam. A teraz next pytanie: gdzie znajde mage faction hideout, obok którego jest przejście do healing springs. Albo jak dostać się do healing springs.

Fivapo 27-12-2005 15:37

need help

Zassalem gre ajk chce zalonczyc to mi jakies *******y wyskakujom potems ie zalancza. Zrobilem sie konto i wybralem Fighter ustawilem all satty i potem automatycznie mis ei zmienily lol?

Kilka pytan co do gry?

1. Gdzie moge kupic bron lepszom
2. jak sie bije potworka
3.jak sie psize do ludzi albo cos?

Msg me help pls

Glacial Hero 27-12-2005 19:32

Ale co to jest healing springs, to potrzebne do jakiegoś questa? Powiedz o co ci dokładniej chodzi.

UP:
Atakuje się na TAB
Lepszą broń kupisz w Edgewood (na razie bij slimy, aż uzbierasz 100 gp na wędke)
Do ludzi się pisze normalnie jak w tibi, tylko, że nie widac tego co napisaleś nad twoją głową, a jesli chcesz do kogoś PM wyslać, to klikasz na sent Instate Msg, tam nick gracza i tekst.

Fivapo 27-12-2005 20:20

THX FOR HELP ? A poco mi wendka? i gdzie mozna jom kupic :O

kołbaś 28-12-2005 04:16

radze ci wejdz na ta strone polska o terra world i tam pocztaj o noobisland to sie dowiesz

Sir Tibiak 28-12-2005 07:58

Dobra ja już wszytko wiem gra suuper mam chain seta i wogóle, ale huncąc na orcach zniszczył mi się ten wpsaniały( :D ) chain helmet. Czytałem na stronie, że trzeba wykopać jakiś kamień i dalej nie wiem co zrobić. Właśnie trenuje mining i mam różne kryształki oraz kamienie (iron itp.) i w związku z tym moje pytanie brzmi: jak naparwić helmet czy jakąś inną część uzbrojenia?

Glacial Hero 28-12-2005 10:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fivapo
THX FOR HELP ? A poco mi wendka? i gdzie mozna jom kupic :O

Kupisz ją w dokach (od karmiel przez cały czas na lewo), a potrzebna ci będzie do zarabiania kasy (wedkowania to najlepszy sposób na zarobienie dużej na rooku kasy ;p).

UP:
W Edgewood jest taki sklep a w nim kowadło. Od NPC w nim kupisz "chunk of iron" (100gp) i blaks(coś tam)mith hammer (za 300-400gp) jeśli chcesz coś naprawiać, to musisz do ręki wziąść ten B.hammer a w bagu miec zepsuta zbroje/miecz/helm i hunk of iron. Podchodzi do kowadła, klikasz na sepsutą rzecz i klikasz "smith". B.hammer jest bardzo przydatny, więc opłaca się go miec każdemu, a chunk of iron musisz kupowac do każdej jednej zepsutej rzeczy rzeczy.

DOWN:
Send Instant MSG

Thek Umerunught 28-12-2005 12:03

Moze mi ktos powiedziec jak sie zdobywa eq?? :D bo ja latam z tym sztylecikiem i caly czas dedam aha i jak sie ludzi msguje :D

@down

czyli mam z tego sztyleta zabijac te slimy i wolfy??

kołbaś 28-12-2005 15:12

jak wypadnie cos to wypadnie najlepiej uzbieraj te 100 gp i kup wedke i bendziesz mógł potem kupic sobie leprze eq

Mlaan 28-12-2005 19:38

Yeah mam już 45 HP :D:D ... Wymiatam ;) ... hehe ... ale mam pytanie : Jak sie naprawia rzeczy na n00b island? :D ... z góry dziękuje :)

@Edit: Już wiem :D

Harven 28-12-2005 22:43

@Up: musisz wykopać/kupić odpowiedni minerał i dorwać młotek kowala(do nabycia w edgewood) kiedy masz wszystko podchodzisz do jakiegoś kowadła, klikasz na uszkodzony item i klikasz smith albo fix. Nie pamiętam dokładnie

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glacial Hero
Ale co to jest healing springs, to potrzebne do jakiegoś questa? Powiedz o co ci dokładniej chodzi.

Odsyłam tutaj: http://dhost.info/sirkamil/phpBB2/viewtopic.php?t=431

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:28.