Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Skarbiec Imperatora Kazzo, Quest czy bójda? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=58969)

Didek Boys 30-12-2005 13:17

Moim zdaniem to nie bojdy

Po 1.Soft Bootsy byly do niedawna tez nie rozwiazana zagadka
Eternal Oblivion i jakis tam rookstayer maja soft bootsy
Po 2. Czy wszystkie zagdaki moga sie znajdowa cna mainie
My tylko sobie mowimy ze na mainie to moze byc a moze klucz do zagadki sie znajduja na rooku tak jak soft bootsy.
p.s:Moze klucz znajduje sie na rooku i na mainie?ten temat mi sie bardzo wkrecil :D 8o

Vil 30-12-2005 17:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Didek Boys
Po 1.Soft Bootsy byly do niedawna tez nie rozwiazana zagadka
Eternal Oblivion i jakis tam rookstayer maja soft bootsy

screen plx ?

z tego co wiem Sunrise tez nie udostepnia screenow ze swoim eq.

Norah 30-12-2005 17:44

A Ty wg. mnie masz nierówno pod sufitem. <_<

Morun Kous 30-12-2005 18:46

Według mnie te itemki śa tam tylko po to, że jak ktoś znajdzie w grze jakiś super bug lub coś podobnego to Cipsoft daje możliwość wybrania sobie jakiegoś itemku z tamtąd. W ten sposób "i wilk syty i owca cała" (tzn. mamy quest, ale niekzady może go wykonać...). Ale i tak to tylko moja teoria... .

Duch Guardi 31-12-2005 18:06

kiedyś skarby podobno szczegł stone golem (tak widziałem na ss ) ale teraz go niema
Prawdopodobnie CipSoft dał skarbiec inperatora dla ozdoby :)

Jack Varin 01-01-2006 00:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gtyk
Zacznijmy od tego, ze jezeli jakikolwiek quest na DSL istnieje, napewno nagrody nie bedzie mozna odebrac bezposrednio w skarbcu, a przynajmniej dostanie sie do niego nie jest zwiazane z zapadniami... dlaczego?

Z prostego powodu... Itemy leza na ziemii... Nie sa zamkniete w skrzyniach czy czymkolwiek innym, z czego mozna je wyciagnac tylko raz... Jesli wiec uzyskamy klucz do skarbca, po kazdym restarcie serwera moglibysmy brac legsy czy jakiekolwiek inne kosztownosci poraz kolejny, codziennie!

Hmm o ile wiem to coś co leży na ziemi zaras po resecie się tam respi. Np księgi w ab. A i jeszcze jedno jestem pewien ze to fake ale...

http://img481.imageshack.us/img481/7...mperor16ro.jpg
http://img503.imageshack.us/img503/6...emperor6nk.jpg

Tomeczek 01-01-2006 00:58

powiem tylko jedno - kiedyś byłem świadkiem wywiadu z GM na trimerze który powiedział że nic w tibii nie leży na pokaz (via royal helmet na darashii lub DSL w pokoju imperatora :) )

ziemniak1600 01-01-2006 15:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jack Varin
Hmm o ile wiem to coś co leży na ziemi zaras po resecie się tam respi. Np księgi w ab.

Gdyby to codziennie sie respilo to koles by sie tam wylogowal i mogl codziennie brac najlepsze itemki dopoki cap by sie nieskonczyl^^

Felux Zarius 01-01-2006 16:20

Co do tego to fake na 100% widac posklejone części
A ja myśle ze ten Quest nieistnieje.

Leito 03-01-2006 16:34

No więc bo mej długiej nieobecności powracam :>

Gdy pomagałem kilku osobom w Desert Queście, to mnie olśniło :D...
Wysnułem dwie nowe teorie:
1. Active Square aktywuja sie tylko gdy mamy odpowiednia prfoesje, i przy użyciu odpowiedzniego przedmiotu (niby oczywiste, a dopiero teraz na to uwagę zwróciłem)
2.Być moze ASQ aktywuja się jeżeli np postać na poziomie 77 stanie z 77 diamentami czy czymś tam czego jest 77 na odpowiednim ASQ

Tak więc zgodnie z moją obietnicą zamieszczam schematyczną mapkę skarbca, ponoć łatwiej się pracuje na prostym ;p, a i sam to potwierdzę :>
http://img268.imageshack.us/img268/7...quesmap1hi.jpg

Teoretycznie jest to możliwe, ponieważ quest przez to staje się trudniejszy... lecz jest jeszcze jeden problem... na niektórych polach są przedmioty o swej liczebności za małej jak na level na main landzie.. chyba,że gm pomoże tylko on może mieć 1 level.... później coś odnośnie bazyla napisze ;p a narazie chodze po tibii i zbieram ksiazki :D

P.s
Ban mi się już skończył :D
@re ss ze skarbcem:
Heh.. Fake ! Teleport się cyklicznie zmniejsza i zwiększa, małym prawdobodobieństwem jeż to, iżś uchwyciłeś na ss akurat dwa identyczne stany portalu.

Rzorek 03-01-2006 16:51

ja nawiaze jak narazie do chyba najciekawszej wskazowki:P "Muzyka jest kluczem do drzwi" przegladajac gdzies rar'y zoabczylem taka niebieska nutke nie wiem jak sie ona nazywa za bardzo:P ani nic ale to moze ona jest kluczem do drzwi a nie flety itp?;] jak znajde gdzies ss tej nutki to wam pokaze ale mysle iz wiekszosc widziala

Leito 03-01-2006 16:52

@up: ta nutka wypada z jednego z faraonów(nie pamiętam z którego)
więc kluczem jest muzyka ale w sensie instrumentów chyba ;p
widze,że temacik się rozwija :D tak 3mać !! :D

Rzorek 03-01-2006 17:31

nom ktos kiedys pisal juz ze znalazl ksiege w ktorej pisalo ze kluczem jest muzyka:P <duzo czytam na forum:P> da sie na tej nutce zagrac? jak tak to trzeba kombinowac moze to ona jest kluczem?

Asthan 03-01-2006 18:15

Czemu caly czas powstaja temty o podbnej tematyce skrbiec kazo, ghoul na roku... niemogles tego napisac juz w jakism istniejacym temacie tej swojej teori kiedys widzialem w wywiad ze wszystkie itemy mozna zdobyc albo bedzie mozna zdobyc co nieznaczy ze akurat z tego questu czytalem juz wiele teori propozycji jakos nikomu sie jeszczen nie udalo to jest kolejny temat na forum o tej samej tematyce skarbiec kazordoontylko ze tym razem jest nowa teorja jak go zrobic

Leito 03-01-2006 20:05

Słuchaj drogi 14 letni chłopcze.... Ten temat powstał tylko dla jednego celu. Jak chcesz to sobie huntuj ghule na rooku a nie zaśmiecaj mojego tematu, naprawdę będę wdzięczny. Staram się rozwiązać tą zagadkę, a jeżeli dojdziemy do pewnego momentu to jak mniemam TY drogi chłopcze będziesz chciał looknąć na podpowiedź, dotyczącą tego questa więc zastanów sięco piszesz...
Może i jestem marzycielem, może nie da się tego zrobić, lecz czytając tibijskie księgi i tłumacząc je, dowiaduje się więcej o samej grze, o historii... Lubię czytać książki fantasy, sam napisałem 2 RPGi dla kolegów i niektóre przdmioty zaczerpnąłem z tibii (np Helmet of Ancients<chyba dobrze ;p i dodanie do niego rubinu aby miał swoją pełną obronę).
Koniec offtopa.

PreKwu$ 03-01-2006 21:31

...

Może pochodźmy wszyscy po kazzo szukajac jakiś ksiąg gdzie są wzmianki o Skarbcu i może coś z nich skleimy ... :D marzenia :p

Co do tej muzyki też ją sciągłem z innego posta :p ale tutaj widać że cieszy się większą popularnością :D więc może coś z tego wyjdzie B)

Vanhelsen 03-01-2006 22:21

@Jack Varin: Te screny to fake... dowód? Prosze bardzo:
Trzecia kratka w górnym rzędzie od lewej.... tam jest... lampa Djina! A jak każdy wie, ów lampa jest od Ank update a jak się nie myle CS nie bawi się w edycje skarbca...

@Leito: Mam dziwne wrażenie, że zaczynasz przesadzać z tym kombinowaniem, jak z resztą większość osób tu piszących... Zobaczymy co będzie z tym tematem, czy nie zniknie w odmętach zapomnianych "gdybaczek" czasu ;)

Wordi 03-01-2006 22:35

CO do zdjecia Fake. Bylo Juz na Innej Stronie Podobne lecz bardziej prawdopodobniejsze do przyjecia lecz tez obalone. Co do samego skarbca i questu.

Cip y zrobili takie miejsca gdyz wiedzieli ze nie predko lub tez wogole te lub wiekszosc z tych itemow-rarow nie bedzie dostepna NIGDY, lub tez beda dostepne za specjalne zaslugi. Za tem po co robic grafike i bron jesli wogole nie mozna jej nigdzie nawet nie tyle ponosic ile zobaczyc ?? Przeciesz Cip y nie mogli wiedziec ze powstana OTS na ktorych jest mozliwosc zlookania wszystkiego co w tibi. Piszecie ze jakis GM pisal ze wszystko w tibi co lerzy jest do zdobycia. I mial racje. Wykryjesz jakiegos Buga moze i dostaniesz Golden Bootsy czy DSL przeciesz za takie tylko zaslogi sie dostaje (wedle mnie) takie rare. Bo one nie zmieniaja az tak istotnie szarego gracza na 150 lev w niepokonanego 150 lev. Dodaja najczesciej 1 - 2 punkty ataku obrony itp... i nic iwecej , a sory no przedewszystkim ciesza OKO !!. Tak jak tzn. "Buty do chodzenia po wodzie". Jak wy sobie to wyobrazacie ?? jedne takie buty zrojnowaly by dany swiat kompletnie, a juz w szczegolnosci swiat PVP, a ju znie daj boze by pojawily sie takie na Antice. Jade kolesia np jakiegos 200 lev ( wiem wiem ale to teoria wiec ciii) sam mam 150 lev i jak on mnie goni np. on jest ryckiem a ja sorcem, to jak juz mnie prawie ma chop i wskakuje "do" wody i daje noge na np. rooka. Wiem mozna powiedziez ze Cip y zablokuja wejscie do rooka lub nawet zblizenie sie do niego. Ale fakt faktem mozna by bylo w czystej teori oczywiscie oddalic sie po wodzie i miec spokoj do nastepnego zwidzenia sie z osoba lub nawet jakiegos potworka jechac na odleglosc.

Ogolnie mowiac takie Miejsca Jak Skarbiec lub Spocony Cyklop albo IofK-Katakumby sa po to by nacieszyc oko nam szarym gracza i uswiadomic ze niektore ow rare sa juz dostepne-ktos otrzymal za zaslugi w tibi, a niektore czekaja dopiero na swego "wladce".

Jezeli moja teoria jesy bledna, a bardzo bym chcial ja za taka uwazac, bo sam ubustwiam wszystko co zadkie i uwazane za rare-jestem kolekcjonerem, to zycze wam zebyscie to wlasnie wy odnalezli sedno tych rare i byc moze roziwazanie do questu jesli istnieje ;d

N(ic)k 04-01-2006 04:49

A moze klucz jest za drzwiami na 999 lvl na tiquandzie ?? ;]
za tymi drzwiami moze byc bazyl (boss serpent spawnow? ) i gdy zabijemy gada ze skrzyki moze wypasc piekny kluczyk ;]

emilok 04-01-2006 09:16

bazyliszek smialiszek, a moze to mino mag na rooku ma klucz o.0
albo ten nooo, no wiem, ten go ma, hmmm, oraszapal :D
albo gin gong mega malpa :P, lub trzeba na miotle przez dziurke od klucza przeleciec:P, lub przeleciec wyde i ona da:P, beholder pewnie tez cos wie, oni zawsze wiedza, niemowiac juz o steel soulu :P

naprawde fajnie sie stwarza rozne historyjki, ale nie bede ukrywal, chyba te lokacje itemy czy npcki juz zrobily co do nich nalezalo:P
Cytuj:

2)A czy sa slady do WSZYSTKICH questow?(Aninhilator(dobrze napisalem?),Vocation quest,Amazon camp quest...

i tym skrinie to przeciez chyba nie mieliscie nawet jednej mysli ze moglby byc prwdziwy??

a co powiecie na banshee quest, albo paradox quest?
ten ostatni jest cholernie zakrecony i trudny, ale ktos go rozwiazal i w niedlugim czasie fama poszla w swiat i juz jest banalnie latwy, niezapominajcie, ze dawnej byly mega aole, wiec ludzie szli nie patrzac na smiercie,

peace out, i jesli mnie wyprosisz z twojego tmatu to whatever, ale nie widze nigdzie twoich © ani tm ;D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:39.