Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Paladyn - wprowadzenie. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=59770)

Hell Tokagero 24-02-2006 19:51

Fajny poradnik:D dostosuje sie do niego bo wlasnie robie se pala:D I narobiles mi jeszcze wiekszej checi na niego:D daje 10/10:D

Arir Nidinda 27-02-2006 15:53

pytanie

Poradnik fajny:) ale czary mi sie nie podobają:( , ale mam pytanie czy trenowac dist fighting na roku? Zamieszcze co według mnie w czarach powinno być zmienione

light healing- zupełna strata pieniędzy
antidote- kup natychmiast
greather light- zupełna strata pieniędzy
conjure arrows- kup natychmiast
food- kup
light magic missile- kup
posion arrow- kup
Explosive arrows- kup

Raul de Bar 28-02-2006 10:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arir Nidinda
Poradnik fajny:) ale czary mi sie nie podobają:( , ale mam pytanie czy trenowac dist fighting na roku? Zamieszcze co według mnie w czarach powinno być zmienione

food- kup
light magic missile- kup
posion arrow- kup
Explosive arrows- kup

Nie trenuj dista na rooku - rook jest jak wizyta u dentysty - przejść jak najszybciej i zapomnieć.
W kwestii czarów - Twoje podejście do światła jest charakterystyczne dla graczy uzywających light hacka - mnie się to nie podoba. Jak juz napisałem Greater Light jest rewelacyjnym czarem zapewniajacym paladynowi dostatek swiatła.
Supply spells ( poza conjure arrows) sa zupełnie niepotrzebne a zwłaszcza czar food - jest bardzo mało spawnów na których nie ma fooda - z reguły wyrzucam nadmiar aby mieć więcej capa.
EXplosive arrows - 3 strały za 290 many - za to możesz mieć HMMa.
LMM - kto to uzywa? czy ktos w ogóle to kupuje?

malkolm 28-02-2006 11:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul de Bar
EXplosive arrows - 3 strały za 290 many - za to możesz mieć HMMa.
LMM - kto to uzywa? czy ktos w ogóle to kupuje?

Burst arrowy ladnie sie sprzedaja. Warto.
LMM - uzywa, jak ghostowi zostaje 10hp to az zal strzelaz z hmm'a.

paladinek123 01-03-2006 11:05

na roku nie trenuje sie dysty :baby: to troche dziwne, ale po wyjściu z roka to powinien zcząć sie intensywny trening min do 50 skilla!! :] trenowac mozna jezeli ma sie cierpliwosc 8o w moim przypadku na 40 lv który mam, mój skill jest super i mogą mi pozazdrościć! >>>63 miejsce w skilach na zanerze :dance:
dysta 81 B)

balun 01-03-2006 14:59

jeden błąd czar levitate jest dla pacc
a tak to 9/10

wjskatecrew 04-03-2006 13:55

Cytuj:

food- kup
light magic missile- kup
posion arrow- kup
Explosive arrows- kup

lol gościu co Ty gadasz....

light healing - bardzo potrzebny np jeżeli goni Cie mumia lub vamp lub co kolwiek innego co paralizuje tow alisz sobie exurkei paraliz znika....

greather light- piekny spellik wieksze światlo i trwa dłużej a many duzo wiecej wcale nie zabiera..

posion arrow - zupełna strata kasy po to jest to pupy nic nikt tego nie kupi a samemu sie nie oplaca uzywać...

ale takto reszte napisałeś dobrze

co do traina na rooku - zupełna strata czasu bo skille które bedziesz trenił na rooku przez przypuscmy 1h to na mainie wytrenisz w 10 min( mniejwiecej)

o ile mi dobrze wiadomo hity chyba rosną równiez jeżeli jest wyższy lvl ale to jest chyba bardzo mała różnica... a szybkośc strzelania z boltów/strzał nie zmienia sie chociazby ja teo nie zauwazyłem

kubaub 05-03-2006 19:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez malkolm
Burst arrowy ladnie sie sprzedaja. Warto.
LMM - uzywa, jak ghostowi zostaje 10hp to az zal strzelaz z hmm'a.

Hmm... moze i bursty sie ladnie sprzedaja, ale hmmy lepiej, a sp idzie tak czy inaczej
a co do lmm - jesli na 90 lvlu zal ci kasy na jedno uzycie runki hmm, to jestes bardzo skąpy...

co do guardow - bicie ich na 15 lvlu nie jest samobojstwem.
warto natomiast znalesc ladna kopalnie, poznac ja, i ew. wynajac kogos, kto bloknie wam guardy czekajace na was na wejsciu (albo uzyc gfb).
A zysk z guardow jest jak na ten lvl oszalamiajacy (przy skillu przynajmniej 60+,
najlepiej 70)
co do dragow, to palkiem na 20 lvlu z 60 skillem i hmmami juz sie da, ale odradzam.

poradnik bardzo dobry.

Radosny~ 14-03-2006 23:16

mi sie osobiscie nie podoba;-) no ale sam nie pisze lepszych hahaha:D gratuluje i pozdrawiam!:P

Arir Nidinda 19-03-2006 11:08

poprawki

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wjskatecrew
lol gościu co Ty gadasz....

light healing - bardzo potrzebny np jeżeli goni Cie mumia lub vamp lub co kolwiek innego co paralizuje tow alisz sobie exurkei paraliz znika....

greather light- piekny spellik wieksze światlo i trwa dłużej a many duzo wiecej wcale nie zabiera..

posion arrow - zupełna strata kasy po to jest to pupy nic nikt tego nie kupi a samemu sie nie oplaca uzywać...

ale takto reszte napisałeś dobrze

co do traina na rooku - zupełna strata czasu bo skille które bedziesz trenił na rooku przez przypuscmy 1h to na mainie wytrenisz w 10 min( mniejwiecej)

o ile mi dobrze wiadomo hity chyba rosną równiez jeżeli jest wyższy lvl ale to jest chyba bardzo mała różnica... a szybkośc strzelania z boltów/strzał nie zmienia sie chociazby ja teo nie zauwazyłem

Light healing- Tak ci się wydaje że przed 11lvl bedziesz chodzić na mumie albo vampy:) to zalicz se deda:D
Greather light- wole light bo moje podejście do tego to: grether light zjada ci duzo many, a light mało. po light krócej se odnawiasz mane. i jeszcze to: CHCE CI SIE TRACIC 600gp NA TO BADZIEWIE GREATHER LIGHT??? I czy ja pytałem o to czy atk rośnie z lvl?

Arir Nidinda 19-03-2006 11:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kubaub
Hmm... moze i bursty sie ladnie sprzedaja, ale hmmy lepiej, a sp idzie tak czy inaczej
a co do lmm - jesli na 90 lvlu zal ci kasy na jedno uzycie runki hmm, to jestes bardzo skąpy...

co do guardow - bicie ich na 15 lvlu nie jest samobojstwem.
warto natomiast znalesc ladna kopalnie, poznac ja, i ew. wynajac kogos, kto bloknie wam guardy czekajace na was na wejsciu (albo uzyc gfb).
A zysk z guardow jest jak na ten lvl oszalamiajacy (przy skillu przynajmniej 60+,
najlepiej 70)
co do dragow, to palkiem na 20 lvlu z 60 skillem i hmmami juz sie da, ale odradzam.

poradnik bardzo dobry.

Rzeczywiści zysk z guardów na tym lvl jest OSZLAMIAJĄCY ale zamiast sie męczyć wystarczy wypić slime:D
Popieram malkolma

suchyxxx 19-03-2006 14:02

No poradnik dobry ale jest w nim odrobina brakujących informacji.Trzeba podkreślić że jak ma się 40 level i większy to już praktycznie chodzi się tylko z kuszą i bełtami.Trzeba też dać do zrozumienia że kusza ma silniejszy atak od łuku.Dodam tylko że nosząc kuszę na 30-40 levelu wcale nie tracimy na każdym huncie bo np. taki pacc pójdzie sobie do tombów i szybko wbije levele oraz zgarnie sporo kasy więc kusza i bełty to wcale nie taki wydatek.Druga sprawa to taka że power boltów nie używa się prawie wcale tzn. ewentualnie dla szpanu i test hitów:) Można je produkować i sprzedawać-zyski są całkiem pokaźne.Power bolty używa się głównie na cięższych questach np. na anihilatorze czy innych podobnych.Oczywiście każdy używa wg. uznania ale generalnie uzywa się ich bardzo żadko i na wysokich levelach.W dodatku trzeba dodać że warto chodzić na gobliny po wyjściu z roka gdyż wypadają kamienie a mam wrażenie że kamienie są bardziej wytrzymałe od spearów.Na wyższym poziomie np. na 15 gdy nadal trenimy na rotach ze spirów to roty umierają bardzo szybko i skil trudniej się trenuje,dlatego zachęcam zbierać kamienie bo mają mniejszy atak i nie zabijemy potwora tak szybko dzięki czemu będziemy lepiej wbijali skile.Co do obrony i tarczy-paladyn nawet bez tarczy z dobrym eq i dobrym skilem tarczy obrywa dosyć mało więc to że tarczy nie nosimy to nuie znaczy że zaraz umrzemy czy będziemy dlostawać hity jak sorc czy druid-zbroja też trochę daje tej obrony.Inna sprawa to sprawa shieldingu znowu-ponieważ na światach non-pvp trudno trenuje się skil shieldingu i nie da się atakować summonów innych ludzi to polecam nabicie sheildingu do 50.50 to taka podstawa i w razie śmierci gdy skill spadnie do 49,ponownie nabić go do 50 i dalej już tylko huncić.Distance fighting trenuję tylko do momkentu aż uzyskam 50 shielding czyli dystans będzie miał coś koło 60.Jak ma się takie skile 60/50 to można już śmiało tylko expić i nic pozatym-mowa o światach non-pvp.Skil dystansu nabija się dosyć dobrze mimo że tylko expimy.Widziałem ss'y paladyna z 100 levelem i miał on skile 93/45 i dobrze sobie radził-czyli expil tylko a o shielding nie dbał bo nie jest on tak strasznie potrzebny,no chyba że chcesz bloczyć potwory.Czyli widzicie że nawet jak trenujemy do 50./45 a potem tylko expimy to i tak będziemy nieźli.Kwestja wyboru-jeżeli ktoś chce mieć super skile niech je robi ale osobiście ja zanudziłbym się robieniem skila 80 w shieldingu.To tyle:)

Sir-Hatton 19-03-2006 16:06

Cytuj:

Rzeczywiści zysk z guardów na tym lvl jest OSZLAMIAJĄCY ale zamiast sie męczyć wystarczy wypić slime
Popieram malkolma
Jest taka runa UH ^^ I tak zeby bylo wiadomo:exura naprawde moze sie wiele razy przydac nie tylko do paralyze ale takze do trenowania...Na poczatku jak trenicie na rotach to moga wam duzo ciagnac dlatego warto wlasnie tak zrobic ^^ Poradnik ogolnie dobry ale nie ma zadnych expowisk wypisanych ani tomb ani cyclo ani guardow ani d-lairow ani nic -.-
8/10 daje :) A vorith gdyby nie deady to by mial pewnie z 25 mlv jak nie wiekszy :)

Arir Nidinda 20-03-2006 18:18

Świetny text

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir-Hatton
Jest taka runa UH ^^ I tak zeby bylo wiadomo:exura naprawde moze sie wiele razy przydac nie tylko do paralyze ale takze do trenowania...Na poczatku jak trenicie na rotach to moga wam duzo ciagnac dlatego warto wlasnie tak zrobic ^^ Poradnik ogolnie dobry ale nie ma zadnych expowisk wypisanych ani tomb ani cyclo ani guardow ani d-lairow ani nic -.-
8/10 daje :) A vorith gdyby nie deady to by mial pewnie z 25 mlv jak nie wiekszy :)

Exura niezbyt się przydaje bo jest taki czar Intense healing:D ,,Na początku jak
trenicie na rotach..." Dosłownie napisałeś " Jak TRENICIE na rotach" na początek wole trolle, ale jak ci chce się marnować kasę na speary twój wybór...
exura b. się przydaje do trenowania :D że jak: rzucasz czar i sam sie bijesz:D czy jak? "jest taka runa UH" są takie słowa "zamknij się" :D :D :D chyba chodziło ci o czar "antidote"

Dream Angel 24-03-2006 17:01

Powiem jedno - pięknie! Bardzo ładny poradnik, widać że się starałeś i to doceniam. Życze powodzenie w dalszych poradnikach!
Pozdrawiam

RaHak 28-03-2006 13:36

hehe poradnik 10/10 :) aczkolwiek ten update jest baaardzo upierdliwy (znikajaca bron miotana)

vasilij 04-04-2006 21:37

Dzięki, niebawem będę robił na saphirze pala. Mam tu druta na 22 lvl.
Palka robie bo mi sie ten voc spodobal, a Twoj poradnik mi na pewno pomoże. Dobra robota 10/10:] :D

Henis Kario 15-04-2006 10:04

SpoX poradnik. Dzięki niemu zrobiłem juz pala i spisuje się bardzo dobrze.
Ludzie, róbcie Paladynów! The Bext Vocation! (PS. uh`maker tez sie przyda ;P)

KoKo$ 20-04-2006 17:33

=)

POradnik bardzo fajny ja sam gram palkiem ale mam kolegow na servie i tearz jak najszybciej wbije 70 dist i z blokerem na dragiB) widac ze znasz sie na poradnikach 10/10

wjskatecrew 20-04-2006 18:15

Cytuj:

Light healing- Tak ci się wydaje że przed 11lvl bedziesz chodzić na mumie albo vampy:) to zalicz se deda:D
Greather light- wole light bo moje podejście do tego to: grether light zjada ci duzo many, a light mało. po light krócej se odnawiasz mane. i jeszcze to: CHCE CI SIE TRACIC 600gp NA TO BADZIEWIE GREATHER LIGHT??? I czy ja pytałem o to czy atk rośnie z lvl?

a czy ja gdzies tam napisałem że to do Ciebie o tym atk ?? wydaje mi ie że ktoś wcześniej pytał to odpisałem...

a co do lighta to mana jak trzasniesz greather light idealnie Ci sie odnwi jak bedziesz potrzebował użyć tegospellu na nowo... no i poza tymdaje większe pole widzenia niz zwykłe light...

co do healing to wydaje mi sie że kązdy kto wychodzi z rooka pierwsze co robi to kpuje light i healing...

ale to jest kwestia gustu a jak wiadomoo gustach sie nie dyskutuje...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:02.