Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Druid - Z nim huncić lepiej !!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=61631)

Lasooch 07-10-2006 22:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luk" (Post 1021688)
POXa za 600

Za dużo OTSa, bejbe.

A teksty typu 'zal.pl' są żałosne, wiesz?

~~

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luk" (Post 1021688)
Taki Hesperides... Wymiata, czemu? Bo gra druidem.

Taki Taifun... Wymiata, czemu? Bo gra sorcem.

Sorc też ma e-vis. Sorc ma wanda o większym zasięgu (imho gorszy rodzaj ataku i większy zasięg się równoważą). Prawda jest taka, że przy samodzielnym expie sorc jest lepszy (druid ma exura sio, ale sorc z exurą gran też dobrze jedzie, a na słabszych mobach bije z 2 kratek i się rzadko musi leczyć).

MlodyPL 07-10-2006 23:37

Sądze ze druid jest słabszy od sorca, ale mam nadzieje ze po kolejnym update sie to zmieni :)

ripper 07-10-2006 23:41

Cytuj:

Sądze ze druid jest słabszy od sorca
Sądzę, że noobowaty mistrz tu wpadnie i cię naprostuje.

Gruby15 08-10-2006 00:28

No a co powiecie że jeden druid ze wszystkich światów ma czar Exevo Gran Mas is !!!! :D8o

Luk" 08-10-2006 00:42

@Lasooch

Hesperides z poxa spokojnie 600 wali...
co do ots gralem tylko 2 razy na aurea-war

Ta 1 kratka wiecej w WOI naprawde duzo znaczy, wiekszosc potowrow jest odprna na ogien (potowory silniejze od DS'a, nie wliczajac hydry, i innych dupereli)

@post
Co do druidow, to ze maja mniej czarow ofensywnych to nie znaczy, ze maja przegrac z sorcem.

Vil 08-10-2006 01:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luk" (Post 1021849)

Druid poxem zada dokladnie takie same obrazenia jak scorp. Do pierwszej exany.

Rob Raider 08-10-2006 01:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Palek Demon (Post 665254)
Jak Wymiata to czemu grasz Knightem...

Druidem sie gra Very trudno moze dla ciebie lepiej gdy huncisz z druidem ale sorc ma spelle i gdy sobie hunci niejedzie tak na runach

Sorc RoX :p

chyba cie pogieło!! ja mam 2 konta... na jednym knighta 50 lvl a na drugim (mialem) druida 36 lvl... kupiłem pacc :) na druida oczywiście... teraz mam 43 lvl ... sio rulez, DRUID ROX!... a uhy dobrze sie sellują knightom :baby: łatwo i opłacalnie się nim gra

MlodyPL 08-10-2006 09:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1021801)
Sądzę, że noobowaty mistrz tu wpadnie i cię naprostuje.

?? :P.

Sorc ma WoI o zasiegu 2 kratek <pozwala to na bieganie w plate secie> i cenie 2-3k <2 bp of hmm lub 1 of gfb> dzieki temu nawet do 100 lvla moze siedziec na guardach.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dreggi (Post 1021910)
...
2) Proponuje ci expic na tombie (Pacc) albo wbić 33 level (WoI) i guardy....

Cycami też rzuca po scianach. Jeżeli chodzi o DSy - to syf ... przecierz nic z tego nie leci czasem guardian shield jak sie ma duze szczescie, ale ogólnie sie nie zwraca, no ale jeżeli juz bardzo chcesz bić dsy to masz cosmic energy <wiadomo z niewidka>. Podobnie jest z dragami <tylko bez nie widki>. Do tego chodza dobre czary offensywne Energy Wave <FACC>, UE <PACC>, Runki SD <Facc>. Inne czary taki jak 3 Exori ... <PACC>, Exura Vita i Gran, Standardowo HMM i GFB, EXPLOSION, Niewidzialność.

Driuid .... Humm co tu napisac xD, no wiec mamy wspanialego Templest Roda o zasiegu 1 kratki i cenie 10-15k <3-5bp of uh> Guardy? Oczywiscie, chyba z vocaliciem. Bijac templest rodem dostajemy zbyt duze obrazenia od guardów, sam aktualnie zaopatrzylem sie w lepszy strój, mimo iz mam kilka kombinacji ubrania to mój arm wynosi od 30-33 (bohy-crocodil, aol-platinum). Guardy mnie bija dosc mocno i w przeliczeniu ze guard pada ma 4 strzaly to prawie za kazdym razem musze uzywac średniego leczenia<facc> , ew. bije je z visa + roda, lecz to zalezy bardziej juz od mojej sily magicznej. Jednak nie watpliwie dostaje sie uderzenia, czasem nawet 50+. Cyce, no tak one sa fajne ale zeby na 50 lvlu znaleść odpowiednia liczbe cyców to juz chyba tylko na poh, ew. cyclopis <jeszcze nie zwiedzalem za bardzo wiec nie wiem>.
DSy? Dragi?<patrz jak u sorca tylko uzywaj templesta jak cos xD>. Czary jakie ma to podstawowy pakiet HMM, GFB i EXPLOSION, Niewidzialność, Exura Vita i Gran. No i to co najwazniejsze czyli UHy xD oraz zestaw for PACC czyli 3 exori ..., Exura sio <cool!>, Mass Healing <Mega cool!>

Teraz tak ogólnie podsumuje ...

Druid na poczatku z expem idzie w miare równo z sorcem, potem ma uhy ;P, czyli inaczej mówiac kase. Dzieki kasie kupuje wiecej run/mf's do expienia/huncenia których uzyje srednio po 35lvlu.

Sorc tez na poczatku expi w miare równo, gdy druid zrobi juz kilka Uhów chwyta za WoI i szoruje na guardy doklepujac do czasu gdy bedzie mógl robic sdki czasem nawet dluzej.

Wychodzi ze Druid ma okolo 40 lvl, dosc duzo kasy a Sorc 50lvl i mniej kasy.
Mlvle sa takze w podobnym stanie, druid ma go z uhów a sorc z manasków.

Sorc zuzywa mniej run bo mocniej bije, a druid wiecej run na które zarobil wczesniej.

Tutaj pojawia sie kolejny problem, gdzie zuzyc te runki ?? Podobno nie chcą druidów na hunty, cos tak zrozumialem ;P albo my nie chcemy, ale :
-Hydry <Pacc>
-GS <no niech beda>
-Dragi <chyba massowo>

A moze te wczesniej wspomniane ?

-Hero <szkoda ze nie mozna energia uderzyc>
-Vampy, Necro?

Podsumuje podsumowanie xD

Druid bez pacca jest ... Słabszy od Sorca ...

Autor tematu napisal "Druid - Z nim huncić lepiej !!!" a ja dodam; jak ma pacca.

dreggi 08-10-2006 10:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sowa (Post 665696)
sam miałem elder druida 30 lvl na Furorze i to jest nudne jak nie chodzi sei an zadne hunty.

A ktos ci na hunty zabrania chodzić? Knightem/palem/sorkiem też bez huntów jest nudno, a bicie knightem nons top guardów wogule już...
Cytuj:

po za tym drudno dostać sd ktore w sklepie są zadrogie :p a uhy w sklepie to jeszce ujdzie .
drudno? xD a tak na poważnie- na wyzszych levelach sorkiem też kupujesz sd w sklepie (ewentualnie od low leveli- 45 lv sorków). Myslisz że 85+ sorki na każdy demon hunt robia sobie sami sd? A własnie większość knightów kupuje UHy od druidów...
Cytuj:

Moim zdaniem Rządzi Knight mozna nim chodzic w nieznajome dziury itp ^^ KNIGHT ROX :P.
Nom, zrobie sobie knighta żeby wchodzić w nieznane dziury... (to mnie rozbroiło xD)
Knight na 40 lv ma 665 hp + 195 many na energy ringu (lol) wiec razem 860 "życia", a 40 druid 345 hp i 995 many na utamo więc w sumie 1340 "życia". Kim lepiej zwiedzać "nieznane" dziury xD

kamilszczep 08-10-2006 11:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elvis (Post 665586)
Druidy śmeirdza... druid jest tylko po to żeby robił uhy bo do niczego innego sie nienadaje

Jakby ci taki "śmierdzący UHmaker" zarąbał z SD to ciekawe co byś powiedział...

Lasooch 08-10-2006 12:00

Cytuj:

@Lasooch

co do ots gralem tylko 2 razy na aurea-war

I wyniosłeś stamtąd błędną wiedzę.

Cytuj:

Ta 1 kratka wiecej w WOI naprawde duzo znaczy, wiekszosc potowrow jest odprna na ogien (potowory silniejze od DS'a, nie wliczajac hydry, i innych dupereli)

A hydry to miodny exp. 4*DS + 2*WoI + bloker...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MlodyPL (Post 1022016)
Druid na poczatku z expem idzie w miare równo z sorcem, potem ma uhy ;P, czyli inaczej mówiac kase. Dzieki kasie kupuje wiecej run/mf's do expienia/huncenia których uzyje srednio po 35lvlu.

Sorc tez na poczatku expi w miare równo, gdy druid zrobi juz kilka Uhów chwyta za WoI i szoruje na guardy doklepujac do czasu gdy bedzie mógl robic sdki czasem nawet dluzej.

Wychodzi ze Druid ma okolo 40 lvl, dosc duzo kasy a Sorc 50lvl i mniej kasy.
Mlvle sa takze w podobnym stanie, druid ma go z uhów a sorc z manasków.

Rotfl, run się nie robi, bo się nie opłaca - ani sorcem, ani druidem. Odsyłam do tematu 'Magic level', w którym już o tym pisałem.

Eru 09-10-2006 15:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 665928)
@up
Chodziło mu że masz leczenie za jednego manafluida a nie runę UH.
@topic
Jasne, na hero to się może sprawdzić, ale spróbuj na demonie albo chociażby DLu z jakimś druidem jako JEDYNYM shooterem. Na takich potworach które nie mają dużego combo jak ww Hero, jest to dobre. Niestety nie sądze żeby przydawało się na potworach z dużym dmg z melee i magii.

Druid na 100+ jest naprawde bardzo mocny, z wlasnego doswiadczenia wiem ze wyrabiam z leczeniem rycka ktory blokuje 4 behe - bite w miedzyczasie przez drugiego druida z mort!

ripper 09-10-2006 17:38

@up
To jeszcze raz przeczytaj mojego posta. Tym razem powoli i myśląc.

<<<Kiemi>>> 09-10-2006 17:53

Troche dziwny temat :confused: , ale mnie nie zacheciles do gry druidem...gralem i dla mnie jest tak troszke dziwnie nim grac...wole sorka (nie wiem czemu...przeciez to podobne profesje :D). Gralem Druidem miesiac i tak mi sie znudzil, ze nie mam ochoty teraz wogole w tibie grac.. :(

MlodyPL 09-10-2006 22:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 1022224)
A hydry to miodny exp. 4*DS + 2*WoI + bloker...

I slaby loot po update i bedziecie doplacac do uhów dla blokera, buheheheheeheh

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 1022224)
Rotfl, run się nie robi, bo się nie opłaca - ani sorcem, ani druidem. Odsyłam do tematu 'Magic level', w którym już o tym pisałem.

Lolz? eeee, tak to jest jak sie gra na otsach i kupuje bp of sd za 10 gp -.-

Vil 10-10-2006 00:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MlodyPL (Post 1024913)

powiedz jeszcze na co chcesz z tymi sdkami chodzic.

Rajman 10-10-2006 03:01

sporo osob tu uwarza ze druid to albo uhmaker albo lekarz knighta na huntach ,a nie wiem czy zauwazyliscie ale teraz coraz mniej druidow chodzi na hunty...
taka moja historia :
moj kolega 39ek mowi do mnie "ej chodz ze mna na scaraby ,bedziesz mnie sio" i wywnioskowalem ze knighci traktuja drutow jak jakihs niewlonikow ( :D ) to leczenia

ripper 10-10-2006 09:22

Cytuj:

moj kolega 39ek mowi do mnie "ej chodz ze mna na scaraby ,bedziesz mnie sio" i wywnioskowalem ze knighci traktuja drutow jak jakihs niewlonikow ( ) to leczenia
Jeżeli druid nie jest frajerem, to może nawet na tym dobrze wyjść. Zamiast mana sittować pod depo idzie leczyć jakieś 70~ek na dragi. Oczywiście on daje mu mana fluidy, więc mana jest spalana efektywniej.

Lasooch 10-10-2006 15:15

Cytuj:

I slaby loot po update i bedziecie doplacac do uhów dla blokera, buheheheheeheh

Po update nie byłem.

Cytuj:

Głupiś. Schowaj się gdzieś głęboko i wyjdź dopiero jak poczujesz, że zmądrzałeś.

Nie będę pisał, że jak już się expi z runami, to człowieka na nie stać. Nie będę też pisać, że nawet na rotach szybciej zarobisz na runy niż zrobisz tą samą ilość run. Za dużo razy już o tym było.

Cashtan 10-10-2006 16:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper
Jasne, na hero to się może sprawdzić, ale spróbuj na demonie albo chociażby DLu z jakimś druidem jako JEDYNYM shooterem. Na takich potworach które nie mają dużego combo jak ww Hero, jest to dobre. Niestety nie sądze żeby przydawało się na potworach z dużym dmg z melee i magii.

Byl filmik jak Mateusz dragon wielki leczy jakiegos 170+ ek na demonach na goromie i byl jedynym shooterem

Gowno z tego ze ma 200+, wazne ze to druid.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:44.