Rethfing on Aldora |
18-02-2006 14:53 |
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pacek
No i nareszcie wszyscy doszliście do tego samego wniosku co ja na samym początku. Żeby zrobić profesjonalne radio trzeba opłacić licencjie a ta nie kosztuje kilka czy nawet kilkaset złotych.No oczywiście trzeba też mieć utwory z legalnych płyt a nie pościągane z kosmosu. No ale jeśli podejmujecie ryzyko to jestem ciekaw co z tego wyniknie.
do matek: każdy musi sie rozliczać, w polskim prawie jest zapisane że rozpowszechnianie utworów bez zgody autora to piractwo i przestępstwo.Dochodzi do takiej paranoi że mogą cie zgarnąć za to że puszczasz głośno muze w aucie tak że słuchają jej przechodzący ludzie.Niestety takiejest Polskie prawo.Inna sprawa że jeszcze nie słyszałem żeby komuś coś za to zrobili. No ale w necie działa tak dużo nielegalnych radji (jak sie to odmienia?) że może akurat do tego sie nie czepią.
powodzenia w kazdym razie
|
Aha, czyli jak kumple puszcząją muzyke na dystkotece w szkole bez licencji to powinni iść pod sąd??
@Gufat
Tylko nie wymyślaj, że Nightwish to nie gothic, skoro Ci się nie podoba to zachowaj to dla siebie, bo niektórzy mogą go lubić.
@Topic
O ile nic się nie zmieniło od wczoraj nocy to mamy 4 prezenterów: Ja, Radiowiec, Matek i Emily jak dobrze pamiętam. Więcej nam narazie nie potrzeba, więc nie próbójcie się wcisnąć tekstami, że macie super muze itd.
|