Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Radio internetowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=65814)

Ryłek 18-02-2006 09:23

@Matek - i płacą, spore pieniądze. Słyszałem od gościa, który prowadzi sklep, że wytwórnie nieźle sobie za to płacić karzą...
Nawet taki Jimmy Jazz Records (swoją drogą to należy chyba do najdroższych).

Matek 18-02-2006 09:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryłek
@Matek - i płacą, spore pieniądze. Słyszałem od gościa, który prowadzi sklep, że wytwórnie nieźle sobie za to płacić karzą...
Nawet taki Jimmy Jazz Records (swoją drogą to należy chyba do najdroższych).

Fajnie;) U nasz w miescie na ~10 barow i jedna dyskoteke nikt nie placi:D I jakos jeszcze nikt tego nie kontrolowal. Polskie realia.

Ruwedanu 18-02-2006 10:33

Ja bym sie mogl na to pisac ;) Jak cos pisz na gg: 4790363

Btw. mialem juz swoje radio internetowe, ale takie bardziej dla picu i kto chcial z #tibia.pl to sobie posluchal :)

Gufat III 18-02-2006 10:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krzysztov
@Gufat
A czy nie bedzie mozna zrobic tak, ze np. przez pewien okreslony czas leci metal/rock/punk a kiedy indziej hh, techno i takie tam inne? I tak na zmiane. Przypuscmy w dany dzien leci od 20 do 21 metal, od 21 do 22 leci HH, a na dzien nastepny godziny sie przesuwaja? Byloby sprawiedliwie dla kazdego gatunku. Chyba

Oczywiście, tak jestem za tym. Ale to musi jeszcze prowadzić ktoś kompetentny, co by nie leciało gówno cały czas - Z hh Doniu a z metalu Nightwish.

Krzysztov 18-02-2006 11:24

@Up
No wlasnie. I po to chyba ten temat powstal zeby kogos poszukac. Taki casting jakby, chyba =p. Ale niektorzy naprzyklad lubia Nightwish'a. Ja tam mam jego 3 albumy, i czasem lubie posluchac. Chociaz i tak wole od nightwisha Within Tempation i Apocaliptyce =p.

Golden Eye 18-02-2006 12:44

@ Gufat
Masz coś do Nightwisha?

Gufat III 18-02-2006 13:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krzysztov
@Up
No wlasnie. I po to chyba ten temat powstal zeby kogos poszukac. Taki casting jakby, chyba =p. Ale niektorzy naprzyklad lubia Nightwish'a. Ja tam mam jego 3 albumy, i czasem lubie posluchac. Chociaz i tak wole od nightwisha Within Tempation i Apocaliptyce =p.

Donia też ludzie lubią słuchać. A Nightwish... Najsmutniejsze jest to, że ludzie uważają to za gothic metal :-( Bela Lugosi się w grobie przewraca.
@Golden Eye
Tak, mam.

Rethfing on Aldora 18-02-2006 14:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacek
No i nareszcie wszyscy doszliście do tego samego wniosku co ja na samym początku. Żeby zrobić profesjonalne radio trzeba opłacić licencjie a ta nie kosztuje kilka czy nawet kilkaset złotych.No oczywiście trzeba też mieć utwory z legalnych płyt a nie pościągane z kosmosu. No ale jeśli podejmujecie ryzyko to jestem ciekaw co z tego wyniknie.
do matek: każdy musi sie rozliczać, w polskim prawie jest zapisane że rozpowszechnianie utworów bez zgody autora to piractwo i przestępstwo.Dochodzi do takiej paranoi że mogą cie zgarnąć za to że puszczasz głośno muze w aucie tak że słuchają jej przechodzący ludzie.Niestety takiejest Polskie prawo.Inna sprawa że jeszcze nie słyszałem żeby komuś coś za to zrobili. No ale w necie działa tak dużo nielegalnych radji (jak sie to odmienia?) że może akurat do tego sie nie czepią.
powodzenia w kazdym razie

Aha, czyli jak kumple puszcząją muzyke na dystkotece w szkole bez licencji to powinni iść pod sąd??

@Gufat
Tylko nie wymyślaj, że Nightwish to nie gothic, skoro Ci się nie podoba to zachowaj to dla siebie, bo niektórzy mogą go lubić.

@Topic
O ile nic się nie zmieniło od wczoraj nocy to mamy 4 prezenterów: Ja, Radiowiec, Matek i Emily jak dobrze pamiętam. Więcej nam narazie nie potrzeba, więc nie próbójcie się wcisnąć tekstami, że macie super muze itd.

Dj Nekro 18-02-2006 15:02

No więc tak, ja moge być chętny często mam wolny czas na takie rzeczy, mam doświadczenie w obsłudze shoutcasta i zakładania radia.
Dane osobowe? :D
- 16 lat
- Najczesciej grywam HardStyle ale nie odchodze od klubowych audycji :)
- gg:3023961
- Na ja myśle że to jest fajny pomysł.

Wszystkiego dobrego...

Tibusiek 18-02-2006 15:16

widze ze narazie pomysl jest ale widze tez ze czekasz az ktos ci sam zrobi serwera i zacznie audycje a ty dostaniesz wszysko na zlotej tacy :)

Rethfing on Aldora 18-02-2006 17:52

Tibusiek, nie masz pojęcia o jego planach więc lepiej się w ogólen nie odzywaj. Już on dobrze wie co i jak.

Bambuko 02-03-2006 22:56

MOSUD. A Radio Tibia nie dał żadnych namiarów na siebie.

Kele 02-03-2006 23:30

Bardzo chętnie posłuchałbym takiego radia, tylko dajcie namiary jak skonczycie :)

Glacial Hero 03-03-2006 17:55

Ja nie jestem ani na tak, ani na nie. Jeśli radio będzie lipne to szybko upadnie. A kto wie, może coś z tego będzie. Moim skromnym zdaniem pomysł wypali wtedy i tylko wtedy ( <=> ) jesli jednym z prezenterów będzie DROM x))

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:51.