Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Różdżki kontra laski (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=65851)

Wladek - Celesta 20-02-2006 20:04

Oczywiscie Tempest Rod
1.Wali z Najlepszego żywiołu ENEGRIA czyli moza zabic z tego Draga czy Gs'a
2.Jest Ladna ;)
3.Jest rzadka
4.Ma 1 Kratke zasiegu czyli rosnie Shielding.A inferno Ma 2 i potem wielu Sorców narzeka na Shielding.

Temepst jest 100 razy lepsza

Siegrfield 21-02-2006 15:09

nawet niezly poradnik :P troche nie sprawiedliwe ze tempest rod ma tylka 1 kratke zasiegu :(

hide 21-02-2006 15:23

Nie sądze żeby jakiś mag miał zamiar blokować GSa zabijając go z roda...
I kogo obchodzi shielding maga >.< ?

Black Wolf 21-02-2006 17:37

WoF czy TR

Bez ... powtarzam bezkonkurencyjnie wygrywa Wand of Inferno. A dlaczego?
1. Ma zasięg co się bardzo liczy dla sorców ( Tempestem w sumie blokujesz potwory )
Niestety ma również wady - moc ognia nie sprzyja zabijaniu kilku silniejszych potworów ale runy każdy ma więc NO PROBLEM :D

[Off-Topic] Bardzo ładnie wygląda ten poradnik powinni go modkowie przenieść :)

~~AnpeR~~ 21-02-2006 18:01

@up
oj uwierz mi ze nie powinni przeniesc -,- .Moze jest ladnie graficznie wykonany ale jest w nim masa bledow...Prawie kazdy wand/rod jest zle opisany(zasieg sqm).
Co do autora nastepnym razem jak piszesz posta staraj sie sprawdzac to co piszesz z tibianews... to by bylo na tyle :D

Sindbat 21-02-2006 18:37

sorry doublepost

Sindbat 21-02-2006 18:37

k.... tutaj też...

Sindbat 21-02-2006 18:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wladek - Celesta
Oczywiscie Tempest Rod
1.Wali z Najlepszego żywiołu ENEGRIA czyli moza zabic z tego Draga czy Gs'a
2.Jest Ladna ;)
3.Jest rzadka
4.Ma 1 Kratke zasiegu czyli rosnie Shielding.A inferno Ma 2 i potem wielu Sorców narzeka na Shielding.

Temepst jest 100 razy lepsza

Mówisz tak, bo jesteś drutem :cygaro: . Przecie jak wand ma 2 kratki zasięgu to nie znaczy, że nie można nim walczyć w zwarciu.
PS: ja osobiście wolę mieć mniejszy shielding niż słyszeć jak moje kość się miażdżą :) .

Wladek - Celesta 21-02-2006 18:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sindbat
Mówisz tak, bo jesteś drutem :cygaro: . Przecie jak wand ma 2 kratki zasięgu to nie znaczy, że nie można nim walczyć w zwarciu.
PS: ja osobiście wolę mieć mniejszy shielding niż słyszeć jak moje kość się miażdżą :) .

Nie mówie tak ,że jestem Druidem.nie mówie z inferno jest slaba .Jestes dobra ale Uwazam ze Tempest jes lepsze, Nawet gdybym byl sorcem tez bym tak uznał.

koniok 21-02-2006 20:09

Druids rox...
Lecz ta ich tempest to skrzaniona;/ 1 zasieg...to popsulo to rozdke jak cholera :[ energia swietna sprawa , nie to co sorkow ogien...ale zasieg :[ ZASIEG...
@x Up
shielding nikogo nie obchodzi (magow) a przynajmniej wiekszosci bo po co;/

No tak...ale tempest ma swiatelko dosyc duze... mzona zaoszczedzic na lmw i torchach jesli tkos sie przyzwyczai do tego :baby:

Galman 22-02-2006 09:00

Według mnie wand of inferno wymiata po:
1.Lepiej Wygląda
2.Że dla Sorca bo ja nim jestem^_^
3.Bo ma fajniejszy graficznie atak
4.(najmniej ważne^^)Ma wiekszy atak

Filpex 22-02-2006 15:36

ludzie czemu uwzieliscie sie na woi i tr przeciez zanim zdobedzie sie ten 30 ktorys lvl ma sie 8 , 13 , 19 20 ktorys a pomyscie dla 8 lvl wedlóg mnie jest lepszy wand no niestety :P na 13 tez wand :( ale zato na 19 juz rod bo z nia spokojnie pujde na dwarfy guardy i inne potwory na ktore z wop nie pujde a na 20 ktorys to qr ale niejestem tego pewien moze ma wiekszy zasieg ale to trucizna :/ z ktora nie pojde na lepsze potwory a co do tr i woi to sam niewiem moze i woi moze tr :) ale i tak robie sobie 2 postac druta :)

Pawciorek 22-02-2006 15:56

Po co się kłucicie która lepsza?? to nie są najlepsze rózdżki są jeszcze dla 40lv zapomnieliście? nie wiem jak się nazywają ale jedna z nich to loot z serpent spawna jak poszukacie w tibia spr to napewno znajdziecie :)

Amoresso 22-02-2006 17:25

dobrze, to tak, dla mnie lepszy jest oczywscie tempest bo duzo grałem druidem. Ale zauważmy, że druidom ten shielding jeszcze jakos idzie. Na 37lvl 24 shieldinga i vamp shield jechałem solo dragi tylko z tempesta i dobijam z HMM bo troche niezbezpiecznie, jeszcze czasami kumplom pomagałem dobijać DL :p . Zaś u sorców ten shielding słabo leci! dla nich bardziej sie liczą te 2sqm niż obrażenia od energii. Więc Cip'y tak stworzyly różdzki aby dla druida i sorca miały te zalety ktore im sie najbardziej przydadza. Ale najwiekszym minusem według mnie jest to że przy dobrym waleniu mana szybko waste.

Ziem Magic 16-03-2006 19:14

Różdżki o zasięgu 1

Współczuje drutowi...z taką tempest rod trzeba się napocić żeby ubić COKOLWIEK co tylko ma zamiar uciekać...bo to nie tak jak u knighta,tu żeby strzelić nie można cały czas biec, tylko trza się czasem zatrzymać:(

rage6 16-03-2006 19:55

Druid mówi :

A więc Tempest rod nie ma innego zastosowania aniżeli Smoki . Uważam , że nie dość iż Druid jest zdystansowany wobec maga w czarach atakujących to dostał laskę gorszą , z którą niskopoziomowy Druid ma problem nie będzie expił na guardach bo zadają spore obrażenia ,a z Wand of Inferno można je spokojnie huncić dla pieniędzy z loota. Co prawda powyżej poziomu 60 spokojnie można iść z tempestem na guardownie ale mimo to ok. 1500 mana tracisz na leczenie podczas 3godzinnego huntu , mag tej many zbędnej nie straci.

Helixaw 16-03-2006 20:09

gremlin, pominąłeś chyba wand of dragonbreath. Według mnie to właśnie ona jest najlepsza dla średnio lvl sorca. Świetnie spełnia swoją rolę w tombach z monkiem albo na necro. MA duży zasięg więc można spokojnie uciekać lub trzymać dystans od potwora, a many zżera nie tak dużo więc w międzyczasie można sie exurować i robić lmm na stalkery. NA razie jakoś niezbyt mi przypadła do gustu woi bo jednak zżera trochę tej many, a mam za mało capa, żeby tyle fluidków nosić :P Na razie tylko na pk ją biorę.
Wand of dragonbreath rox.

Aynahanir 10-08-2006 22:23

ja głosuję sorc-friendly. ale szczerze na levelu potrzebnym do użycia temp-roda/infer-wanda to są już czary ofensywne silniejsze od paru stuknięć z różdżki

Diego'Odin 10-08-2006 22:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
2. Wand of Inferno/tempest Rod (duzy damage za stosunkowo malo many)

STOSUNKOWO MALO MANY?
na 46(?) lev bez regeneracju many starczy ci na 100(?) hitow

moze i na twoim 110+ ed 13 many na hit to malo ale w granicach 33-55(?)
jest to duza ilosc

ripper 11-08-2006 02:14

Eh... Ale na 33 lvlu teraz ma się 30-35 mlvl, więc za 24 many mozemy zabrać 140~ hp, a przy pomocy exori vis tyle raczej nie wyciągniemy. W tym sensie jest to mało. Poza tym, jak się expi z WoI to używa się manasów.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:00.