Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Awans (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=66502)

Sozemego 22-02-2006 18:46

Ee tam wiek, wazne zeby ten ktos byl "pelny wiedzy", inteligentny, panowal nad swoimi emocjami i cierpliwy, druga sprawa, ze trudno znalesc kogos takiego mlodszego niz 16 ;]
Mnie sie zdaje, ze tooony osob z tego forum chca pozycji modka, zeby byc "lepszym", zeby miec "wladze", moc skasowac temat, upomniec czy inny modkowy duperel, ale stawiam dyche ze po tygodniu takiego szalenstwa zbrzydloby im i znudzilo ;]

$corcerer 22-02-2006 18:48

Cytuj:

jeśli zaś chodzi o noob'ów to krucjaty jak najbardziej
Tak, tylko granica między początkującymi a debilami jest cienka (zwłaszcza jeśli chodzi o słowo pisane) więc zawsze można się czepić.
Cytuj:

A ja ze swej strony chce ładnie przeprosić za offtopa...
Offtop też jest względny - imo tutaj po prostu dyskusja rozwinęła się w tym kierunku. Jak zatem rozróżniam offtop? Jeżeli jest jakaś argumentowana dyskusja, bez chamstwa, to nie jest to offtop. (to tylko przykład).
Cytuj:

I tu napewno sie zgadzam, ja zapamiętałem "dobrych" uzytkowników takich jak:

Dart Ryba
Walekifa
Knight Simon Dark Lord

A co do tematu, podsumowywując:
Użytkownik forum (np. Ja) nie posiadający zadnej zdolnosci (malowanie/itp.)
praktycznie nie ma szans na wyroznienie, chyba ze nie zaloze przez next 2,5 roku zadnego głupiego posta, i bede odpowiadał w kazdym temacie.
Ani jednego z nich zbytnio nie zauważyłem. jak dla mnie, to ci użytkownicy których ja pamiętam, jako "dobrych" to na przykład Khan, Gewof, Sesaj, Gonzo, Kald, Superman, Ghost, Gniew, Gangrel...

I co z tego że nie posiadasz zdolności plastycznych? Ja też nie.
Cytuj:

a może tak personalne wąty przeniesiecie na priv? bo to się robi monotematyczne, zdawało mi się, że każdy już powiedział to co miał do powiedzenia, gdyż teraz wszyscy tylko powtarzają wcześniejsze 'wątki' okraszone dodatkowo przytykami wobec innych osób
drążąc to jeszcze bardziej powstaje offtop i większe prawdopodobieństwo kłódki w tym temacie..
Kłótnie? gdzie? imo dyskusja się rozwinęła, może nie w tą stronę, w którą była kierunkowana, ale czy to od razu pozwala komuś skreślić temat?
Cytuj:

Nie chce mi się wchodzić na żadne grupy dyskusyjne ;) mam dużo więcej ciekawszych zajęć w rl :p Czemu tu tyle "noobów" "pół-idiotów"? Bo to forum o Tibii, a obydwoje wiemy jaka jest WIĘKSZOŚĆ (nie wszyscy, podkreślam to, żeby nie było że uważam wszystkich za noobów ;p) graczy w Tibii. Na tym forum niewiele jest osób, które potrafią tak ci dosrać, że nie wiesz czy to komplement czy cię właśnie "jadą" :p
Tak, uwielbiam wyjaśnienia w stylu "bo tutaj to jest tak i choćbyś stawał na głowie, to tego nie zmienisz". Super. To po ciul są moderatorzy? Mamy zostawić burdel takim, jaki jest? Toż to nawet jak zrobisz rozpiździel w sowim pokoju, to nie zostawaiasz wszystkiego jak jest, tylko starasz się to doprowadzić do jak najlepszego porządku. Dlaczego chcesz traktować forum inaczej? Tu też ktoś robi burdel, a co gorsza, niektórzy nie wiedzą nawet, co to jest porządek. Czy to znaczy że mamy to tak zostawić?

Caer 22-02-2006 19:05

@Up:
Nie widziałeś mojego pokoju ;) Chcesz to walcz z "noobami" i prowadź swoje krucjaty przeciwko nim. Nic w ten sposób nie zdziałasz, gdyż jest to forum o grze. Zawsze będą pojawiali się nowi userzy, którzy będą zadawali debilne pytania i pisali jeszcze debilniejsze posty. Inteligencji nie da się nauczyć. Niektórym tej inteligencji brak, nic na to nie poradzisz.

kaczi 22-02-2006 19:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa
Modkowie są dobrze dobrani ,i więcej ich nie potrzeba. Oczywiście modkiem zostać trudno,bo wkońcu nie jest to byle kto. To tak samo jak wybrać prezydenta .Na niego zwala się dużo obowiązków, i odpowiedzialności. Dlatego nie może to być byle Zenek z ulicy. A co do podpisów,one są tylko dla modków.ty tam wstawiasz Parapsychol,czy Siatkarz.

Wtf?
Czemu zcytowałeś mnie ( tak zrozumiałem "up")
i co to ma wspólnego z moim komentarzem?
Napisałem, że modkowie maja przechlapane, i można to porównać do polityki.
A ty mi piszesz, że modkiem nie może zostać byle kto..

A co do podpisu, to o tym doskane wiem..
Zaznacz sobie calą moją wiadomość, to zauważysz ( nie tą, tą wyżej ).

PS:
Coraz szybciej tracisz w moich oczach..

hoomik 22-02-2006 19:26

ej bez jaj, tyle postow i nie ma chocby jednego zdania o 13-latkach dojrzalszych od 18-latkow? Uuuu... zawiodlem sie.

Jak widzicie moderatorzy sa jacy sa, jak na razie jakos im to moderowanie wychodzi, na wybor nowych sie nie zanosi, wiec o co cala ta dyskusja?

A swoja droga, nie rezygnujcie z tematu elyty, on fajny jest! ;] Elyta, agresja, agresja, elyyytaaa!

Walekifa 22-02-2006 19:28

@ UP

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kaczi
W polityce myślisz, że do władzy wpuszczają ludzi których nikt nie zna?

A skoro wiesz,to po co zadajesz takie pytania? ;) każdy by chciał podpisek.Więc albo wszysy,albo nikt.

Taube 22-02-2006 19:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez $corcerer
Kłótnie? gdzie? imo dyskusja się rozwinęła, może nie w tą stronę, w którą była kierunkowana, ale czy to od razu pozwala komuś skreślić temat?

eee???
o jakich kłótniach ty mówisz? O.o
bo coś musiało mi naprawdę z posta chyba zniknąć XD
pisałam o prywatnych wątach, z których to powodu został zamkinięty nie jeden temat - pisałam o wstrzymaniu rozwoju topika w tę stronę, aby temat nie został skreślony
dyskusja.. no nie za bardzo dobra tematycznie, gdyż widuję już ją po raz kolejny
nie rozumiem tego co napisałeś O.o.. nie rozumiem dlatego iż nie znam przekazu tego czegoś i jak to się ma do mojej wypowiedzi
jeśli 'przykładowa przyszłość tematu, w razie rozwoju w stronę nie tą gdzie trzeba' jest skreśleniem.. :confused:
ja to nazywam przestrogą

d.Taube

Thorin-Debowa Tarcza 22-02-2006 20:50

@Caerlionne
Co do pokoju to chyba była przenośnia, albo cos w tym rodzaju.
A co do banowania denerwujących ludzi:
Mowisz ze bez sensu, i tak byli,sa i będą.Owszem, ale gdyby ich nie banowali, ostrzegali, usuwali tematów to nie daloby się korzystać z forum bo był by śmietnik. Lepiej zeby było duzo noobów, niz zeby zawładneły forum.

@$corcerer
Ty akurat wiem ze nie posiadasz umiejętnosci plastycznych
Ale powiedz, jak zostales modem? ;]

@Sozemego
Wiesz...owszem chcialbym miec grubszą czcionką nic/podpis/zostac modem
ale nie poto zeby żucać banami na prawo... :D Tylko poto zeby sie jakos liczyc i udzielac w forum...

Sozemego 22-02-2006 21:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thorin-Debowa Tarcza
@Sozemego
ale nie poto zeby żucać banami na prawo... :D Tylko poto zeby sie jakos liczyc i udzielac w forum...

Tak jak mowie, stawiam dyche :D
A udzielac i liczyc sie mozesz i bez tego, chciec to móc.

Shanhaevel 22-02-2006 21:37

Cytuj:

@Sozemego
ale nie poto zeby żucać banami na prawo... Tylko poto zeby sie jakos liczyc i udzielac w forum...
Ty, a wiesz, że możesz być szanowanym BEZ moda? Tylko że na to, podobnie jak na moda trzeba sobie zapracować...

Gufat III 22-02-2006 22:00

@Caerlionne
Nie znam zbyt dużo użytkowników forum, ale z tego co widzę są to w zdecydowanej większości osoby niezbyt dorosłe do tej funkcji. Jeśli osoby dorosłej nie ma, to mówi się trudno. Paru dobrych moderatorów tu jest.
Cytuj:

Gdzie jest formularz składania wymówienia?

Użyj opcji szukaj. Niby moderator, a bajzel robi swoimi postami... ;-)

A na serio, na pewno potrafisz niekiedy zachowac choć trochę obiektywności, jeśli nie, to nie wiem co robisz na tym stanowisku, przykro mi :-)))
Cytuj:

Wybacz, ale na grupach dyskusyjnych tak jest, i, o dziwo, to się sprawdza. Idioci i półdebile są w mniejszości, a normalne wiadomości użytkowników są na porządku dziennym. Polecam przeczytać http://rtfm.killfile.pl (sekcja o zwracaniu uwagi itp) oraz zapraszam na jakąkolwiek grupę dyskusyjną - chociażby pl.comp.os.linux.sieci . Poczytaj troche, poczekaj az jakis debil zalozy glupiego posta (o ile się doczekasz), zobaczysz ile z niego zostanie.

Zwracaniu uwagi debilom, mówię stanowcze tak. Jednak nie w takiej formie, jakie proponuje to forum, a raczej to kółeczko wzajemnej adoracji które tu rządzi ;-) Utarło się że debil = ban, poszedł won, a jak wróci to na ip leci. Gdzież się podziały te szlachetne ideały nawracania userów na dobrą stronę? Bez nich, zapewne nie istniało by połowę (jeśli nie więcej) obecnego składu tego forum, a także innych for.

$corcerer 22-02-2006 22:27

Wolałbym chyba takie małe, kameralne, spokojne forum z KWA niż wielkie z masą bachorów, których trzeba przewijać bo do klopa nie potrafią dojść i na nim usiąść.

Caer 22-02-2006 22:46

@Up:
Wolałbyś aby to było "małe, kameralne forum"? A nie zapomniałes czasem o tym, że jest to forum o Tibii, gdzie masa ludzi poszukuje informacji na temat gry? Siłą rzeczy nie może być to "małe kameralne forum".

@Gufat:
Całkowicie się z tobą zgadzam. Mało jest na tym forum osobników, którzy pasują na moda =p. Według mnie cały obecny skład moderatorski jest dobry.

Ashlon 22-02-2006 23:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gufat III
Gdzież się podziały te szlachetne ideały nawracania userów na dobrą stronę? Bez nich, zapewne nie istniało by połowę (jeśli nie więcej) obecnego składu tego forum, a także innych for.

Wiesz, gdybym byl adminem, dalbym ci moda na tydzien tylko po to, zebys w ciagu 1 dnia odpowiadal na 200 PW od uzytkownikow, ktorzy :
-nie czytaja regulaminu
-piszom o ruznyh zeczah, zakladajom nofe tematy, ale prafie takie zame sa 2 miejs1ca wyrzej
-zalacych sie, ze forum sie czasami sypnie
-z wielkimi skargami, ze "w pkt 12873918 na mapce nie uwzgledniono rata!"
-zalazcych sie w stylu "dostalem bana za nic"
-proszacych o pomoc "Tibia mi nie dziala, mam windowsa, myszke i procesor PIV! HELB BLX!"

Gufat III 22-02-2006 23:24

Cytuj:

Wolałbym chyba takie małe, kameralne, spokojne forum z KWA niż wielkie z masą bachorów, których trzeba przewijać bo do klopa nie potrafią dojść i na nim usiąść.

LOL, to powinieneś siedzieć wśród gnijących dziadów na gery, a nie tu wśród półdebili i kilku normalnych userów ;-)
@Nekromanta
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Wiesz, gdybym byl adminem, dalbym ci moda na tydzien tylko po to, zebys w ciagu 1 dnia odpowiadal na 200 PW od uzytkownikow, ktorzy :
-nie czytaja regulaminu
-piszom o ruznyh zeczah, zakladajom nofe tematy, ale prafie takie zame sa 2 miejs1ca wyrzej
-zalacych sie, ze forum sie czasami sypnie
-z wielkimi skargami, ze "w pkt 12873918 na mapce nie uwzgledniono rata!"
-zalazcych sie w stylu "dostalem bana za nic"
-proszacych o pomoc "Tibia mi nie dziala, mam windowsa, myszke i procesor PIV! HELB BLX!"

No problemo, z kopyta bym wykasował te 200 wiadomości. Widocznie spali na lekcjach polskiego, bo w tytule PW powinno się podać w czym tkwi problem. Jeśli to pierdoła - niech wy*******a, nie mam dla takich czasu.
Tak oto rozwiązałem 200 problemów, nie będąc modem. A jeśli gryzie się to z jakimś kodeksem moda, trudno. Widocznie nie powinienem nim być, może kiedyś się nauczą tytułować pisma.
Poza tym, wątpię czy każdy moderator dostaje po 200PW. To forum nie ma tylu userów i tylu problemów. A moda i tak bym nie przyjął, nie mam zwykle czasu nawet na odpowiedzenie we wszystkich tematach, co dopiero PW. Za mało czasu poświęcam ostatnio internetowi, co wychodzi mi na zdrowie.

Dobranoc.

Buc 22-02-2006 23:32

Gufat III fajny masz avatar ale czy to oznacza, że mam nie patrzeć ?? wogle :( :D:D :>

Gufat III 22-02-2006 23:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Buc
Gufat III fajny masz avatar ale czy to oznacza, że mam nie patrzeć ?? wogle :( :D:D :>

Możesz się popatrzeć na moją sygnaturę :-))))))

Mar Cin 22-02-2006 23:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gufat III
Utarło się że debil = ban, poszedł won, a jak wróci to na ip leci. Gdzież się podziały te szlachetne ideały nawracania userów na dobrą stronę? Bez nich, zapewne nie istniało by połowę (jeśli nie więcej) obecnego składu tego forum, a także innych for.

Debilizm jest nieuleczalny. Jak ktoś dostanie bana/ostrzega to się nauczy, że tak nie wolno i tyle, a jak się nie nauczy to ban i jest spokój. Ja np. dostałem ostrzega za pewne przewinienie i już wiem że trzeba dokładniej czytać pierwszy post. :D
A tak właściwie to imho i tak debile są na tym forum traktowani zbyt pobłażliwie. Jak ktoś np. zakłada temat mimo, że jest o tym temat przyklejony, to powinien być ban z miejsca i wywalenie tematu, a nie że jeszcze mu 10 osób odpowie a temat zostaje zamknięty ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:27.