Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Liga Mistrzów 2005/2006 :) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=66669)

Ville 26-02-2006 18:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul
W sytuacji, w której dostał czerwoną kartkę nie zasłużył na nią. Już prędzej bym zrozumiał gdyby ją dostał przy wcześniejszym faulu na Messjaszu gdy mu wjechał korkami w kolano (a nie dostał żadnej w tym przypadku).

Na dzień dzisiejszy największe szanse na zdobycie LM ma Barcelona, ale za tydzień będę trzymał kciuki za Chelsea. Real chyba lepiej gra rewanże (dwumecz Pucharu Króla z Saragossą) więc w awans wierzę. Arsenal wczoraj przegrał 1:0 z Bluckburn, więc uważam, że z Realem poprostu zagrali mecz życia, który się już nie powtórzy.

Gadasz ze Real z Realem Saragossą zagral lepiej niz w pierwszym meczu. Tak to prawda ale co z tego jak nie przeszedl dalej? :) Jak zagraja tak samo to moga np. wygrac ale w bilansie bramkowym miec gorszy stosunek anizeli Arsenal i niestety - pozegnaja sie z LM

EDIT:
nie musisz :P (tajemniczo brzmi nie? :>)

Raul 26-02-2006 19:14

@up
Tja, tylko, że w Londynie jakiekolwiek zwycięstwo Realu daje im awans do następnej rundy (tylko po wyniku 0:1 będzie dogrywka, ale w końcu wygranie meczu to również wygranie dogrywki). Wyniki 1:2, 2:3, 3:4, itd. dają awans Realowi. To już nie jest 5 bramek do odrobienia, ale tylko 1.
No cóż, najgorsze jest tylko to, że to Arsenal gra teraz u siebie. ;]

Tylko teraz Real przegrał z prawie ostatnią Mallorcą, więc już sam nie wiem o czym myśleć. ;]

ciemne dropsy 27-02-2006 20:24

Wiadomo czemu Raul tak wierzy w Real.... ;- )))

Szczerze mowiac nie lubie pilki: Angielskiej, Niemieckiej, Holenderskiej...

W ogole nie lubie silowego stylu gry, a taki prezentuje przede wszystkim pilka angielska. A co do tego, ze Milan mial rozjechac Liverpool, przypomnij sobie, ze byly karne. A karne to loteria.

Realu nie lubie, po prostu to zespol ktory sklada sie z podstarzalych i przereklamowanych gwiazdek...

Chelsea, przybyl wujek abramowicz i wydal kase, ot cala tajemnica sily zespolu, nakupowali sobie gwiazd i probuja rzadzic. A Jose Mourinho moze i jest wielkim trenerem ale udaje straszne niewiniatko.

Bayern, bo nie.

Barcelona, lubie ja, ale trzyma mnie bardziej za Milanem.

Ot moje wyjasnienie mojego typu ;)

Zrestza od bardzo dawna kibicuje Milanowi.

Krzesław 27-02-2006 21:09

Ojeju jeju, jak ja nie lubie Barcy :P Nie podoba mi sie ich styl gry ich koszulki mi sie nie podobają (te żółte takie obleśne) i wogóle... Postawiłem na Arsenal bo ładnie dokopał Realowi i ogólnie zawsze byli mocną drużyną. A szczerze wam powiem, że zawsze wolałem rozgrywki reprezentacji piłkarskich, a nie klubów ;)

P.S Nie zauwazyliście, że Messi jest podobny do tego gościa z Kabaretu Mumio?:D

Vekegi 27-02-2006 21:10

@ciemnie dropsy:
Jeżeli uważasz Asiera del Horno za 8 mln czy Lampard, Joe Cola których kupili za mniej niz 10 mln to przepraszam bardzo ale czy to były gwiazdy? Rozumiem że Essiena i SWP kupili napewno nie za cienką kase ale nie przesadzaj z tym gwiazdami. Jak nie lubisz Chelsea to powiedz prosto "Nie lubie Chelsea" a nie gadasz że Romek przyszedł i dopiero wtedy Chelsea stała się wielka.

Ja nadal wierze w Chelsea'e

PiXik 27-02-2006 21:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ciemne dropsy

Realu nie lubie, po prostu to zespol ktory sklada sie z podstarzalych i przereklamowanych gwiazdek...

Robinho,Baptista,Ramos,Casillas,Woodgate,Soldado,R aul,
żaden z nich nie ma więcej niż 30 lat z czego kilku po 20stce świeżo?a teraz milan wymienie starych byków;Stam,Cafu,Maldini,Seedorf,Dida,Alessandro Costacurta,Rui Costa,Serginho,Filippo Inzaghi,Vieri.z nich aż bije młodością

Duch Niespokojny 27-02-2006 21:29

Cytuj:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny
Nie miej pretensji do sędziego. Del Horno w stu procentach zasłużył sobie na czerwoną kartkę.

W sytuacji, w której dostał czerwoną kartkę nie zasłużył na nią. Już prędzej bym zrozumiał gdyby ją dostał przy wcześniejszym faulu na Messjaszu gdy mu wjechał korkami w kolano (a nie dostał żadnej w tym przypadku).

Zasłużył za całokształt. Za pierwszy faul powinien był dostać co najmniej żółtą kartkę, za drugi - żółtą lub upomnienie. Tym bardziej, że oba faule popełnił na tym samym piłkarzu, więc zachodzi bardzo uzasadnione podejrzenie, że jego zadaniem było sprawić, aby Messiemu odechciało się grać, co sędzia bardzo słusznie mu w miarę wcześnie uniemożliwił (aczkolwiek mógł wcześniej).

Cytuj:

Arsenal wczoraj przegrał 1:0 z Bluckburn, więc uważam, że z Realem poprostu zagrali mecz życia, który się już nie powtórzy.

Zdziwisz się

@down
Pewnie zasłużyłby, gdyby połamał Messiemu obie nogi, ja jednak jestem wdzięczny sędziemu, że nie czekał tak długo...

*Ryspeht* 27-02-2006 23:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny
Zasłużył za całokształt. Za pierwszy faul powinien był dostać co najmniej żółtą kartkę, za drugi - żółtą lub upomnienie. Tym bardziej, że oba faule popełnił na tym samym piłkarzu, więc zachodzi bardzo uzasadnione podejrzenie, że jego zadaniem było sprawić, aby Messiemu odechciało się grać, co sędzia bardzo słusznie mu w miarę wcześnie uniemożliwił (aczkolwiek mógł wcześniej).

Pierwszego faulu nie było bo sędzia go nie odgwizdał ;)
A co do drugiego faulu to chyba nawet sąsiedzi 2 piętra nade mną słyszeli, że z czerwoną kartką się nie zgadzam (według mnie zasłużył ale tylko i wyłącznie na żóltą kartkę).. :confused:
Zostaje czekać na rewanż ;]
A co do meczu Arsenal - Real będe za Realem bo raz nigdy nie lubiałem Arsenalu, a 2 kibice Realu też `delikatnie` nie lubią Barcelony i to mi się w nich podoba ;]

PiXik 08-03-2006 23:01

no no.Milan w pięknym stylu wszedł.Real odpadł w nienajgorszym.Chelsa to samo co Real.Liverpool za burtą<zdziwko>dużo niespodzianek.na dzisiejszy dzień lm wygra Milan wg mnie.grają pięknie:)

Raul 08-03-2006 23:05

Ligę Mistrzów wygra Barcelona.

Dzięki Ronaldo za dzisiejszy piękny mecz. -.-'

Ville 09-03-2006 00:03

@Raul
i po co marnowales ta sytuacje uderzajac pilke w slupek? ;)

@topic
Zdania nie zmieniam, wygra Barca

Raul 09-03-2006 07:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ville Vallo
@Raul
i po co marnowales ta sytuacje uderzajac pilke w slupek? ;)

Jeszcze ten pierwszy strzał w słupek to rozumiem, ale żeby nie strzelić dobitki do praktycznie pustej bramki, to kompromitacja.
W sumie to był mecz nie wykorzystanych sytuacji przez obie drużyny.

Gromnjir 09-03-2006 10:23

Chociaż bez bramek, to mecz i tak był świetny. Poprzeczka i Casillas w wypadku Arsenalu, słupek i Lehmann w wypadku Realu - to zawazylo na wyniku ;)

Tak czy inaczej, ciesze sie, ze Barca, Juve i Arsenal grają dalej.

*Ryspeht* 09-03-2006 11:01

Ehhh... dla mnie emocje z Ligą Mistrzów już się w tym sezonie skończyły :(
Oglądać oczywiście będe, ale to już nie bedzie to samo. Teraz kibicować będe Benifce i Lyonowi, oraz każdej drużynie grającej przeciwko barcy <evul> ;)

Thomisson 09-03-2006 14:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ville Vallo
@topic
Zdania nie zmieniam, wygra Barca

Ja tez nie zmieniam wygra lyon ;)

Rybzor 09-03-2006 19:22

Jutro o 12 losowanie par 1/4 finału :) ciekawe jak sie dobiorą panowie, Benfica ładnie rozgromila Liverpool ;o

PiXik 09-03-2006 20:47

Cytuj:

Jeszcze ten pierwszy strzał w słupek to rozumiem, ale żeby nie strzelić dobitki do praktycznie pustej bramki, to kompromitacja.
W sumie to był mecz nie wykorzystanych sytuacji przez obie drużyny.

widzialem tą sytuację i szczerze?to była normalna dobitka nie spartolona ale po prostu nie fart;/

Rybzor 10-03-2006 17:29

Ale sie dobrali, szkoda benfici bo z Barcą za duzych szans nie ma

Wolek 10-03-2006 21:37

Do finału dojdzie barca i ac milan. Jak dojdzie do tego spodkania to dopiero będzie mecz ze pała mięknie. Eto'o and Rolek and Melisa and Larek. Z tych ziomków jest paka jak jeszcze sie zrgajł to wszystko rozniosą.

Palladyn Zawisza 10-03-2006 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba
Manchester - Buahahaha, nawet z grupy nie wyszli, a mieli dosc latwych przeciwnikow (o ile pamietam Villarreal, Lille i Benfice), po ostatnich meczach w lidze zal mi ich, to juz nie ten sam ManU i mozemy powoli o nich zapomniec ;D

Sam jestes buhahahah . Jestes kolejnym kibicem , ktory lubi tylko te kluby ktore wygrywaja LM . Niech zgadne teraz kochasz barce ?? . A ja o MANU nigdy niezapomne bo jest to klub o ogromncyh preferencjach i ZOBACZYCIE MAN UTD SIE ODRODZI !!!!!!!!!!!!!

GLORY GLORY MAN UTD !!!!!!!!!!!!!!!!!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:28.