Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Smok cel pierwszego huntu. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=6794)

Szpila 22-07-2004 09:43

a moglby ktos umiescic mapke do tego miejsca z dragami pod thais (tam gdzie ten taras :] )??
bylbym wdzieczny

P.S: w wiosce elfow tez sa 2 draghi odzielnie, ale troche do dupy placowka bo malo miejsca

Almexian 27-07-2004 10:04

Gremlin napisal, ze aby isc na smoka magiem lub driudem trezba wziasc zaledwie tarcze i DRAGON NECLATE. Moge wiedziec co to jest bo zabardzo nie wiem. Pisalem to w innym temacie, ale nie moge tego tematu znalesc. Prosze odpowiedzcie.

_Saijan_ 27-07-2004 10:10

To taki naszyjnik (z hunterow wypada), ktory zmniejsza obrazenia od ognia o 10% (np. zamiast 100 zabiera 90 hp). 150 ladunkow.

Rooki 27-07-2004 12:32

A druid 22lvl 33mlvl jakie runki powinien wziąść na hunt na draga z dobrym blokerem?

_Saijan_ 27-07-2004 12:55

Bueh... jak z dobrym to klasyka: HMMy i UHy na wszelki wypadek :) SDki chyba mozna sobie darowac...

Viini 04-08-2004 00:15

Ja jak gralem druidem i 1 raz poszedlem na solo draga to poszlo mi 5 sd :) spodobalo mi sie to i poszedlem z bratem na elven bane i tam mnie smok uciulal :(

Zygfryd 04-08-2004 11:51

Ja bilem jakis czas temu smoczka (solo) i gdy zostalo mu hp na 1-2 dzidy to obrocil sie sqbany 3 wave (po 2 padlem :( ) Te smoki sa nieprzewidywalne :)
Moj qmpel poszedl z druzyna zrobic questa na (cut) . Squad mieli mniej wiecej taki: knight(on)60-65lvl (nie pamietam dokladnie), skille okolo 80/80, 30 ktorys knight (nie wiem po co, w pewnej chwili sie wepchal blokerowi i padl :P ), ee 90 pall 8o i jeszcze ktos ale juz nie pamietam, bo to bylo dawno. Moj qmpel wystepowal jako bloker oczywiscie (ten 60-65 knight). No i ida sobie, wszystko good, wzieli klucz i ida juz praktycznie do wyjscia. Zaczelo sie szeroko(na mapce) no i smoczki. Na poczatku 1 dl i chyba 1 smok ok poszedl latwo, potem mysleli, ze juz nie bedzie nic zlego, wyszli z waskiej sciezki i sie zaczelo: dl, potem 2 smoki, bloker zaczal uciekac dalej, 2 dl (!!!!!) zaczal uciekac w kolko, a zapomnialem dodac, ze w pechnej chwili mieli 6 smokow 8o Blokera otoczyl dl z 2 smokami chyba, wszyscy zaczeli go uhac (bo jakby on padl to nikt by stamtad nie wyszedl zywy :P (no chyba ze 90 pall, ale tez nie wiadomo), dobra, przy blokerze zabili smoka z sd, potem dl i smoka tez troche z sd, w miedzyczasie reszta, ktora byla rozproszona pozabijala reszte smokow i juz mysleli, ze po wszystkim. Potem ten 30ktorys knight pokusil sie, zeby pojsc dalej i pozabierac sobie z ziemi pewne.. hm... skarby :P i dl = dead i potem zabili tego dl (a co to teraz dla nich 8o )sobie wyszli przez teleport (bez tego knightcika :P ). Quest done, ale masakralnie duzo uhow poszlo :P (no i sd temu palkowi :D )

------
Edit by Gremlin

Gremlin 04-08-2004 20:53

re: Up
Zaraz chyba troche potne bo zalatuje quest spoiling.

Tak pozatym to tak zle im poszlo bo zlurowali za duzo, mam kolege paladyna na 75 ktory tam normalnie expi :)

re: 2 down
A ja tylko wycielem nazwe miejsca do ktorego poszliscie :) (czerwone (cut) )

luzik 04-08-2004 21:40

JA MAM TAKIE PYTANKO

Probuje dobic do 30 lvl+ i skile cos kolo 62/62 (narazie 17 54/55 :P ) i moje pytanko brzmi na tych skilach wyzej jakie ciosy moge zadawac walczac solo z Guardian halberd???? beda wchodzily??? wezme duzo UH :P

Zygfryd 04-08-2004 22:14

@Gremlin
Staralem sie nie tlumaczyc questu, tylko opowiedziec, jak bylo :P Dlatego napisalem skarby, a nie rzeczy :P A napisalem tam chyba, ze bloker zamiast sie cofnac to poszedl dalej :)

re:2up :))
zauwazylem :P

Chomikvader 05-08-2004 11:54

-Bloker 65/65 min. 20lvl 4mlvl i za 1 razem BP Uhow, pozniej zobaczy ile mu schodzi, ew. +HMM
-Ty walisz tylko z HMM, SD mija sie z celem (chyba ze jak juz spadnie na red to go tym wykoncz ale juz lepiej Explozje)
-Bloker musi sie ustawic tak aby F-Wave szly w druga strone (smok musi byc pomiedzy wami)
-Jak drag spadnie na red to tak samo, bo jak zacznie uciekac to w twoim kierunku a wali za siebie wtedy

Najlepiej latajcie na tego w dziorze na polnocny wschod od Kaz

XX master 07-08-2004 12:30

Zacznijmy od tego ze kurwa nigdy z 1 smokiem nie uzywa sie sd w dodatku z blockerem nidgy nie slyszalem zeby z blockerem pojedynczego smoka pizgac sd.Blocker ma spoko eq ty tesz najgorszego nie masz;] Wal hmmy i nie sluchaj ich bo sie nie znaja!!!!

jestescie :baby:

Xellos 11-08-2004 18:09

Ja bez blokera na 21lev z 17mlev bez mana shielda bilem draga z jednym uhem wiec ty na 100%dasz rade

Xardas with osk 14-08-2004 00:17

Niedawno zachciało mi sie ubic draga :)! Mam tylko problem..bo nigdy nie bylem jeszcze i nie wiem czy sobie poradze z qmplami. Dokladniej sprawa wyglada tak....ja blocker 20lvl 4mlvl 58/58 k-axe k-armor dark helmet dragon shield p-legs....moi qmple pall na 22lvl 60/47 i drugi pall tez 22lvl 62/47. Wiec prosze o pomoc...czy bedzie trudno i czy damy rade ...marzy mi sie ubic smoka

szoz 14-08-2004 07:38

Z dużą ilością run nawet bedziesz mógł solować je . jak chcesz to obejżyj filmik jak palem soluje smoki z bełtami , EX , HMM http://members.lycos.co.uk/szoz/SMOK1.rec

http://members.lycos.co.uk/szoz/1.bmp

Na tej mapce są bardzo łątwe spawny smoka koło kaz . Niestety na resp się długo czeka :(

1.Tam jest smok , którego będzie twój bloker lurował i z hmm nawalał , a ty w tym czasie nawalaj go z HMM , EX , SD .

2.Bardzo łatwe miejsce na smoka
wchodzisz do jaskini , SD na smoka , wychodzisz - i tak w kółko .

Starkey 18-08-2004 10:40

Apropos dragonów, od jakiego lvl, skilli i z jakim eq można je opłacalnie( żeby się z małą nawiązką za amunicje zwróciło) solować/ polować z blokerem??

Msr. Dragoon 19-08-2004 21:15

Powiem wam jedno: NIE BLOKUJCIE DRAGA NA 21lvl :P hehehe --->
16.06.2004 12:47:35 CET Killed at Level 21 by a dragon :D
Posluchajcie mojej histori pt. My 1st Dragoon:
A wiec pewnego pieknego poranka gdy bylem jeszcze bardzo MALO doswiadczonym graczem gdyz moj 21 Najcik nie za ciekawie sie prezentowal kolo kumpli 60 z gildii :P (tera mam prawie 28 wiec nie jest lepiej ale ok:)) postanowilem sie wybrac z 2 kumplami [22 Sorcek i 21 Drut] na Draga.
Jak wiekszosci Dragon Slayerom wiadomo sa 2 Drag Spawny kolo KazZ. 1 w kanionie ktorego nie polecam a drugi w podziemnej jaskini po drodze do Amazon Campa z Ab abo Carlin[fajne miejsce na solo]. Jak wiecie w tym miejscach jest STRRRASZNIE WOLNY respawn! STRRRASZNIE WOLNY! wiec w 3 czekalismy na Draga w jaskini (stalismy obok jaskini) i stala sie rzecz bardzo nie pozadana :P zlapal mnie LAG a kiedy LAG puscil bylem na redzie hehehe a Drag walil z GFBkow, szybko sie UHnolem i zaczolem uciekac (nikogo nie bylo kolo mnie), bylem w ogromnym stresie! wiec pomyslalem zeby schronic sie w jaskini nieopodal wchodze a tam DRUGI Drag... Wyszedlem i ze stresu nie pomyslalem ze moge uciec na most ktory jest nie daleko, i zaczolem walczyc z tym zielonym stworem... ladnie, pieknie i Drag mial yellow tylko ze wtedy jeszcze nie wiedzialem ze zeby nie otrzymac F-wave trzeba stac na skos i otrzymalem piekne Combo ktore wystarczylo zeby obodzic sie w Carlin'skiej swiatyni :) Stracilem wtedy eq za 20k, lvl i co najgorsze 4 mlvl!!! ale wszystko nadrobilem a eq mi oddali. Aha zapomnialem powiedziec ze moi kumple nie chcaco zlurowali Draga z kanionu i uciekli, dlatego zginolem. Tak ze TRZEBA uwazac :)

Matko ale nowela :) hehehe ciekawe kto to przeczyta... ale i tak zycze milej lektury.

BEWARE OF THE DRAGON!!!

Heinrich 29-08-2004 16:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
8. Na smoka oplaca sie z summonow tylko DS albo leadera, zadnego z tych dwuch nie mozesz jeszcze summonowac.

9. NIE LICZCIE NA DOBRY LOOT, mi z 800+ smokow do tej pory wypadly 4 dragon shieldy, 2 serpent swordy, 2 Dragon hammery i moze z 5 plate legs.

Lepiej dsa na mniejszym lvl, poniewaz leader wali slabo i trzeba duzo strzelac z hmm, a jak sie nie zadaje lepszego dmg, to wtedy waste run jest ;p

btw miales bardzo duzego pecha z tymi smokami, bo ja wczoraj siedzac na edron zebralem w ciagu 2 godzin takiego expienia 3x p-legs/1x d-hammer/life crystal ;p

Ozon18 30-08-2004 17:10

A ja napiszę jedno. Bicie dragów tak po 1 jest nieopłacalne chyba że chcesz sprawdzić swoje umiejętności. Kanion koło kazo jest jednym z najlepszych respów dla palka, ale jest to tak wolny spawn że pożal się boże.
W sprawie lootu... Po updacie dragi dają jeszcze rzadziej jakiegoś sensownego loota niż przed. Po updacie ubiłem jakieś ~80 dragów z czego 25 - 30 solo i loot najlepszy to broadsword i steel helmet -.-
Za to przed upem co kilka dragów wyleciał serpent czy coś takiego...

Tolo 30-08-2004 18:58

Dlaczego piszecie ze pod zadnym pozorem nie bic draga z SD? To jest piekna runa ktorej mozna uzywac zeby go zsolowac sorcem. Jeden hmm to 70 many a SD to trzy razy tyle, i ma tak samo 3 razy wieksze obrazenia niz hmm. Wiec SD jest bardziej oplacalne, bo nie trzeba bedzie sie uhac bo szybciej mozna zabic draga. Mojego pierwszego smoka zsolowalem 5 SDkami i bez zadnych uhow, nawet bez straty hp.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:40.