Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Rp online... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=72169)

dap-galothij 09-05-2006 16:56

Zasadniczo to jest to podobne do tibii z wyglądu, bo tak chciał Kawior.
Ale we wszystkim staramy się od tibii odchodzić. A to, że naprawdę trudno wymyśleć coś, czego nigdzie nie było, a co jest ciekawe, to już trudno :P
Pisane jest chyba w delphi.

Zapraszam na fansite'a http://rponline.glt.pl/

Anthriell 09-05-2006 18:15

amatorszczyzna...

Rideh 09-05-2006 20:54

Nie żebym się czepiał, ale powinniście zatrudnić jakiegoś doradce do spraw angielskiego, bo na tych screenach moje sokole oko wypatrzyło parę błędów. ;)

Tak w ogóle to jest OK! Życzę wam, żebyście nie zaprzestawali w dążeniu do celu:P

btw. Ile czasu już nad tym pracujecie?

Aval'yah 09-05-2006 21:41

Przyznam, że na początku byłem sceptycznie nastawiony do tego projektu. Teraz to wszystko zaczyna mi się podobać ^.^
Klimat RPG.. hmm.. może być ciekawie. Jeszcze jak trochę dopracujecie grafike.. w sumie na stronie pisze, że macie nowy silnik graficzny, więc nie będe narzekał. Czekam na testserver czy cuś w tym stylu.

Ogólnie to jest całym sercem z wami chłopaki :p

Ziven 09-05-2006 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Squaess'me
Nie badz taki hop do przodu. Jezeli nie widzisz interface/grafiki, to wytrzeszcz patrzaly albo lec dalej popisywac sie przed kolegami.

Ekhem... Jakbys nie zauwarzyl to pytam sie o plany na przyszlosc.. Nie mowie ze maja to robic ino sie pytam czy wogole cos takiego bedzie (chocby za 10 lat :P). Pozatym co? Zabronisz mi mej ciekawosci do projektu?

Dark_Magician 09-05-2006 22:15

Może coś z tego będzie .Ale mam pytanie czemu programujecie w Delphi 5 ??? Delphi 5 juz stare troche jest :P

Squaess'me 09-05-2006 22:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ziven
Ekhem... Jakbys nie zauwarzyl to pytam sie o plany na przyszlosc.. Nie mowie ze maja to robic ino sie pytam czy wogole cos takiego bedzie (chocby za 10 lat :P). Pozatym co? Zabronisz mi mej ciekawosci do projektu?

sorry, Ziven. tak glupio wyszlo. moj post mial na celu obrazenie Vomusu ;D

Anthriell 09-05-2006 22:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark_Magician
Może coś z tego będzie .Ale mam pytanie czemu programujecie w Delphi 5 ??? Delphi 5 juz stare troche jest :P

Wiesz, dobrą grę to można napisać w turbo pascalu w 13h (i bynajmniej nie chodzi o 13 godzin ;) ). Wystarczy czas, umiejętności i dobre chęci.

Illuvatarys 09-05-2006 23:11

Jak będzie online to napewno w nią zagram ! Dajcie znać jak będzie online :P

Avager 09-05-2006 23:20

Baron (Nie moge sie przyzwyczaic do twojego Avatara):

Daj te pomysly ktore sa zerzniete, a ja dam te ktore nie sa, i porownamy ilosc i czy to jakis szczegol czy jakis ogol ktory raczje nie TYLKO Cipsoft uzyl.

EDIT:

Co do Test Serwa...nie podniecajcie sie... Klient bedzie dostepny raczej dla osob uzywajacych forum i teamerow.. ze wzgledu na to ze duza czesc osob moze sie odstraszyc wczesnymi fazami gry ;p (malo narazie w nie jest gotowego - z tego co widze ).

No ale staramy sie jak tylko mozemy :) .

EDIT2:
Czyli najlepiej zagladajcie na forum i piszcie takze cos... tak bedziecie mieli wieksze szanse na info odnosnie klienta - narazie ...raczej...em...kilka osob go ma.. (2-3) .

Kulikos 10-05-2006 07:55

Kto ma ten ma ;]

Ziven 10-05-2006 16:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Squaess'me
sorry, Ziven. tak glupio wyszlo. moj post mial na celu obrazenie Vomusu ;D

Ah to spoko. Ale nadal nikt nie odpowiedzial na moje pytanie...

Kulikos 10-05-2006 18:48

Ziven, mamy nadzieje jak najbardziej odbiedz od tibii. To nie ma byc gra w stlu tibii, czyli " hO zaexpic ziom!!!11 Plix fri itams im nup!!!11 Light hAK PLOX!1111", tutaj chcemy zachowac klimat. Bycmoze bedzie crafting, jestesmy otwarci na takie pomysly ;)
Tylko nie spodziewaj sie niczego superanckiego w pierwszych wersjach gry ;p napewno wielu ludzi zrazi sie grafika i odejdzie, ale jestesmy na to gotowi, gdyby gralo nawet kilka osob ktore potrafia zachowac klimat, bedzie dobrze. Zapraszam na forum http://www.rponline.pun.pl/ tam jest wiecej informacji ;p

Marchewki 12-05-2006 03:14

Jak potrzebne wam pomysły to ja mam taki, w grze na początek można dac gotowanie, drwalstwo :), czyli zabijesz jakieś zwierze i możesz zabrać z niego jedzenie a żeby się dało zjeść to trzeba ugotować, nieugotowane wolniej dodaje Energie i mniej dodaje, Im wiekszy skill tym mniej spalamy jedzenie, i ścinanie drewna , potrzebne do wyrobu krzeseł i inych rzeczy do domku a także narzędzi nie zbędnych do pracy i wiele innych :)

Avager 12-05-2006 09:37

w0w ale super pomyshl !!!11
Nie wiem czy wiesz...ale ten pomyslbyl poruszany setki razy (moze bys przeczytal poprzednia strone ??)

Aval'yah 12-05-2006 16:20

W sumie to pisałem o tym na waszym forum ale nikt nie odpowiedział.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Portaknus Minusbus-farmer
Pisze to ogłoszenie ponieważ poszukujemy map designera, drugiego programisty oraz scenarzysty

To wciąż aktualne? Bym coś mógł naskrobać ewentualnie.

sazuki san 12-05-2006 17:40

ale...... ale kiedy bedzie ten download?? bo gierka ladnie sie zapowiada ;] nie lubie tibia za bardzo uzaleznia wiec czekam na rp ;]

Van Rebeliant 12-05-2006 18:35

Gra sie zapowiada superrrr, z tego co widziałem w starej wersji jest naprawde najs, duzo jeszcze jest do zrobienia, np mapa ktora ma byc robiona za pomoca edytora map ktory jeszcze nie istnieje ale mozolnie wychodzi spod moich rak, ale w takim czasie taki efekt to jest naprawde dobrze

Marchewki 13-05-2006 00:40

w grze przydało by się coś takiego, jak podkradanie się do przeciwnika żeby nie zostać zauwazonym coś jak w ultimie jak zatakujemy to już nas widzi a tak, i skill okradania ale nie z domków bo to przesada by była, ale np. afkuje trzyma coś w bp i żebyśmy mogli otworzyć jego bp i zabierac np. rzecz ważącą mało na małych skillach i nie zawsze się to udaje a jak nam się nie uda to mamy coś takiego jak PK albo jeszcze inaczej goni nas npc coś takiego jak policja za kradzież, że normalnie zostajemy w pace na np. 7 dni w grze. :) Wymyśle jeszce jakis fajniejszy skill bo ten za bardzo nie podoba mi się ale jakbyście go przerobili jakoś może by cos z tego wyszło :P

Thchuridam 14-05-2006 02:22

Rp , a Tibia

Boshe dobrzee sie zapowiada tyle ze nie robcie jakigos gotowanego miesa czy qrwa jakeigos Dwarlstfa , nie kmincie za duzo . Poprawcie grafike i wescie cos od normalnej Tibi to nie zaden wstyd, jestes kozak i mowisz ze zerznal all od Cipek ? to dawaj zrob to co oni kozaku -.- . Chcialbym tylko zeby nie bylo jakiego Agility , Strengt czy cos takiego ;/ w skill wystarczy jak w obojetnie jakej grze : magic,sword,axe,club,axe . I nic innego nie dodawajcie bo po co ? Mam nadzieje ze nie zjebiecie gry a TestServer wyjdzie jak najpredzej.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:25.