Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Audycja o Tibii. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73846)

mp91 21-04-2006 20:20

Tibia-moze uzalezniac ale nie musi

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ~Druid~
Z tego artykułu - 2. Pytać, czemu tak dużo czasu dziecko spędza przed monitorem.
Dla mnie to oczywiste - dla zabicia czasu... jak mi mama nie pozwala chodzić na mecze które są raptem 4 km od domu (rowerem bym pojechał), chodzić do kolegów, pochodzić po mieście... to kurde co ja mam robić w domu, sam ze sobą nie pogram w noge X( a w domu sobie mogę chociaż w Tibie pograć... jedyna rozrywka w domu...

3. Dużo rozmawiać, interesować się dzieckiem. Być może nie jest zaspokojony jego kontakt z rodzicami i potrzeby emocjonalne.

Potrzeby emocjonalne... mam 12 lat więc chyba wiadomo co jest dla mnie potrzebą i nie tylko moją... kontakt fizyczny z taką jedną dziewczyną z klasy co mi sie podoba... :]

Dobre dobre....zwłaszcza to-
mam 12 lat więc chyba wiadomo co jest dla mnie potrzebą i nie tylko moją... kontakt fizyczny z taką jedną dziewczyną z klasy co mi sie podoba... :]
Fajowe:D

A tak pozatym to tibia faktycznie może uzależnić ale jak się gra z umiarem (jak ja) to luzik...

Sindbat 21-04-2006 20:28

Trzeba uważać kiedy rodzice wchodzą do pokoju. SZybo minimalizować Tibię...

MarCynks 21-04-2006 20:29

lol

oooo lool news dodany o 18 : 40 kiedy za 20 minut audycja sie konczy... bez komentarza... powinno być dzień temu napiasne... i to ejst supported funsite... patrząc an ten news (gdyby mi ktoś go np. mailem przesłał) pomyślałbym że to z jakiejś badziewnej strony pewnie na jakimś dziwdowskim servie = 0 php 0 css asm text 0 ladnego wygladu.... bez komentarza...)

Tahrus 21-04-2006 20:30

ja tak powiem:

Co oni mają do tibi niech się przyczepią do Lineage albo jakiś gier takich jak.Gta, Nfs itd. Przecież większość kupuje orginały i płacom. The Godfather to kosztuje ponad 150zł i tam jest żeźnia!! A sie doczepiają do gry 2d X( X(

Antyhak 21-04-2006 20:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duke Dran
lol3 zrobią z tej tibi narkotyk komputerowy :V

Tibia to jest nakrotyk.Ludzie siedza po parenascie godzin przed komputerem.Jak mama mowi idz na dwor to moze i idziesz bez jękniecia,ale myslisz ciagle o niej..."a moze kupie sobie c secika teraz....a nie po co golden armor lepiej wyglada"...taka jest prawda.Nie ma co sie oszukiwać.I nie piszcie ze bez problemu mozecie skonczyc z ta gra,ot tak.Jesli macie sile na to,zrobcie to w tym momencie, ale jezeli powiecie sobie:"ee piepszą glupoty znowu,pier.dole to, nudno jest,nie ma nic do nauki,wbic skila trzeba" wlacza wam się sygnał-"o k.urwa zabladzilem"....ale wy go jeszcze nie dostrzegacie...

Pozdrawiam

Mazuri 21-04-2006 20:33

Boże, nawet nożyczki moga służyć jako narzędzie zbrodni, winem można się upić a od komputera zepsuć wzrok. Chodzi mi o to, że wszystko wykorzystane niewłaściwie jest złe, czyli jednym słowem: Ch** w dupe całej tej anty-tibijskiej propagandzie, i tak się nie damy, będziemy dalej expic, walczyć na wojnach i spędzać godziny przed komputerem, nie ich problem.

Pacek 21-04-2006 20:34

eeee tam nie ma sie czym podniecać dziennikaże po prostu nie mają o czym chwilowo pisać i szukają taniej sensacji, ile to już takich nagonek było. Z 7 lat temu nie było wiadomości żeby czegoś nie wspomnieli o satanistach i o tym że coraz więcej młodych ludzi wyznaje szatana. Reportaże sensacjie i rozmowy z tak zwanymi specjalistami trwały przez jakiś miesiąc a potem sie urwało, teraz po prostu czepiają sie tibi, nie ździwie sie jeśli niedługo usłyszymy w Radiu M o naszej grze, że zła, że nie dobra, że deprawuje młodzież (bo gra w tibie miast do kościoła chodzić), że kase na pacc dzieci by mogły wysyłać ojcu redaktorowi i tak dalej. Ale spoko przejdzie im. Wątpie jednak żeby z tego jakiś większy szum powstał. Wy sobie dalej spokojnie grajcie w tibie marnujcie czas przed kompem ale prosze was nie bijcie swoich mam krzesłem, łańcuchem od roweru czy co tam macie pod rękom bo jeszcze do was interwencjia albo ci z nie dowiary zapukają.

Shin Cron 21-04-2006 20:51

Nagrał ktoś co ten koleś fandzolił w tym radiu??

Xzonixek 21-04-2006 20:53

Nawiązując do artykułu 'Metra'...

Ehh będziemy grać godzinami jak ja.... Wczoraj przynieśli do szkoły 'Metro' i sie do mnie doczepili że jako jedyny z klasy gram 5-6h w czasie dni lekcyjnych a w weakendy 12h... Inni mogą grać w CS'a po 8h lub w Warcrafta III na BattleNet, a ja nie moge w swojej tibi posiedzieć tych 12h?? A oceny mam wporządku. A w klasie mam 7 os co gra w Tibie i oni siedzą po 3h max, a jeden może pół h w ciągu dnia.

Może ten chłopak, co matke krzesłem bił był jednym z użytkowników naszego wspaniałego forum?? Może jest Moderatorem?? Może to admin?? (PRZYPUSZCZENIA!!!) Może chłopak padł na jakimś Dragon Lordzie lub demku i sie ostro wkurzył bo spadło mu coś wartościowego...?? Nie wiem, ja też mam często takie dziwne zachowania jak starsza przyjdzie i mi gada o wujku jakimś czy co kupiła w ciucholandzie...:D :D :D Dużo osób ma takie tiki nerwowe. mój brat cioteczny też... Wiele osób jest nafazowanych...Wczoraj mój ziomek troche anfy złapał, odwaliło mu i grał w Tibie do 6...Wiele osób może brać narkotyki i grać w tibie lub też pod wpływem alkoholu szaleć w wirtualnym świecie.

Nie można powiedzieć o tym chłopaku że jest zły, odwaliło mu czy coś...Mógł poprostu 'coś' wziąć i mu mogło coś nie kliknąć w bańce, i tak jak Magik mógł wypikować...Uważam że ta chinka też była nafazowana ostro, bo znam takie zachowania jak człowiek sam sobie tworzy grób, trumne, miejsce na cmentarzu...Tak jak Misiek z Łodzi kilkanaście dni grał nafazowany i mało jadł, przycichł, zamknoł się w sobie, a pewnego dnia skoczył z okna na ślubie kuzyna-małe dzieci to widziały- i później w jego mieszkaniu znaleziono rachunek za trumne...Grał w TibieX(

Wedłóg mnie każda z osób które były przedstawione w artykule 'Metra' musiały być nafazowane lub w inny sposób niepoczytalne (alkohol itd.)

coo84 21-04-2006 21:06

Za co?

Nie wiem dlaczego ci ludzie wypowiadają się o Tibi nie znając jej....jeśli już jadą ją z góry do dołu to niech mają powód(np. za długo grali i ich wywalili z roboty;) ) a nie mówią o czymś czego nie znają....to tak jakbym ja powiedział, że nie lubię spirytusu, a go nie piłem(przykład wzięty z powietrza;) ). Olejmy tych....bałwanów?....i grajmy dalej!:D

Lady'Dex 21-04-2006 21:08

:)

ja gram, nie padlem ani nic ale siedze na gg i mi sie Tibi wlaczyc nie chce bo mi sie juz nudzi ;) mam 25 lvl, a od 20 lvl Tibia mi sie ciagle nudzi :) Wole w pilke pograc;p

Seele 21-04-2006 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MarCynks
oooo lool news dodany o 18 : 40 kiedy za 20 minut audycja sie konczy... bez komentarza...

rusz tym pustym baniakiem i zobacz iż nieprzestawiłęs sobie strafy czasowej w opcjach -.-

kamperos55 21-04-2006 21:16

Na audycję się nie załapałem a szkoda :( gdyby był tak ktoś uprzejmy (jeśli był ktoś kto nagrał ) schostował i umieścił np. tutaj albo w miejscu wskazanym przez moderatora . A teraz do konkretu : Myślę że ów Pioter przesadził (i to ostro tym krzesłem matkę) (@up) jednak nic nie usprawiedliwia go do takiego czynu jak w ogóle bicie rodzica (/@up) . W mojej klasie kilka osób gra w tibię i to w dodatku takie osoby (jak ja) które opuszcząją lekcje aby uczestniczać w libacjach , ale to tak btw. Myślę że osoby które grają w tibie nie uczą się gorzej (w każdym razie nie wyróżniają się mocno na tle innych) , niektórzy uczą się nawet lepiej ponieważ przyobiecano im np. pacca za dobre oceny na koniec roku ;) . Co do jedzenia to może jestem wyjątkiem a może nie , w każdym razie u mnie sytuacja wygląda w taki sposób że jestem w stanie rzucić klawiaturę i przynieść sobie szamanko ^^ . Ofc nie na respie dragów ale gdzieś na uboczu porzucę postać i pójdę rozkoszować się jedzeniem :evul: . To tyle chyba że coś znowu wymyślę 8o

Pozdro For All

Thorin-Debowa Tarcza 21-04-2006 21:21

Po pierwsze:
@Do kogos na samym początku
Cytuj:

Jesli twierdzisz ze tibia uzaleznia to poco siedzisz na forum?
Uważam ze tibia cholernie uzaleznia, nigdy nie gralem tak dlugo w gre jak w tibie (5 lat). A co do forum, to staram sie pomagać dobrą radą newbie, którzy jeszcze nie wyszli z tibii.

A co do tego radia
JEŚLI KTOŚ NAGRAŁ TO NIECH DA TUTAJ LINKA !
Bo niestety przeczytałem newsa o 20:15..... A bardzo bym chciał odsłuchać.

Sir Stas 21-04-2006 21:30

Re:

Dla mnie to juz jest smieszna szukaja jakiegos glupiego tematu do plotek zaraz bedzie chodzilo po miescie ze ktos zabil kogos za tibie bo mu zaslonil palcem 1pixel monitora :f niech popatrz na narkomanow i osoby ktore lykaja narkotyki w tibi nic sie nie dzieje powarznego nikt nie umiera byla smierc ale nie przed tibia !

A to ze matka zostala pobita to juz raczej jej wina mogla lepiej wychowac dzieciaka a pozatym tego chlopaka powinni zlinczowac ! Pobic wlasna matke nigdy ! 1st to kobieta 2nd to matka twoja !

Pozdrawiam

P.S. Rowniez prosze o linka z tej audycji

Gniew Mroku 21-04-2006 21:34

Mam nagrany kawałek, jak znajde kabelek to może zamieszcze.

Bardzo mi się podobał początek rozmowy, kiedy drom przekonywał pytającego, że nie jest adminem tibii :D Albo dyskusja na temat brutalności w tibii. Ach te walki....

Pozatym jestem załamany, dwa razy przegrałem z przedstawicielem radia w warcaby. ;(

kazik1 21-04-2006 21:47

Sorry że tak powiem ale oni sa je****ci mnie tibia nie kreci ale gram bo sie nudze... Jest fajna nawet ale te gazety i ty wygrzebia kazde gó**o z niczego.
Zabic kogoś za wirtualny miecz ?... Głubstwo ,debilizm.... Omg xd 8o
Nie wiem jak mozna sie uzaleznic od tibi ? może niektorzy tylko dla tego ze nie maja kolegow i graja po 12 h dziennie .. Kiedyś tez tak mialem moj 1 net tez tibia 5h dziennie... Naprawde Tv I radio robia zamieszanie z byle czego,czemu sie Counter Strike nie czpili w to tez gra tysiace polakow i cala europa -.-

Aggro 21-04-2006 21:49

Ten gościu co matkę zakatował to musiaj byc jakimś idiotą. Tylko niech ludzie nie przestają grać w Tibię z tego powodu. LUDZIE!! Nie traćcie rozumu przez Tibię!

extremepatrick 21-04-2006 21:50

Audycja

Jak ktos ma juz nagrana audycje to niech zamiesci link... najlepiej z megaupload.com albo z czegos innego bo juz mam limit na rapid przekroczony -.-

Vrael 21-04-2006 21:57

Najbardziej mi sie nie podoba, ze pokazuja tibie w swietle jakichs niezrownowazonych psychicznie ludzi lub jakichs glupkow co mowia reporterowi ze kupil plejt armora i potem na allegro sprzeda. LOL! Ja nic nie sprzedaje, nie gram dla pieniedzy, owszem jestem uzalezniony ale tylko przez grywalnosc i mozliwosc rozmawiania i poznawania nowych osob. Jesli bedzie jeszcze glosniej to wlasciwie wiele polskich tibijczykow powie "papa" bo rodzice na pewno odrazu zakaza... Moi pewnie tez.. : |

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:29.