Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Exori Vis.Melee Fighting (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=75369)

Dragonit 05-05-2006 12:03

Z hotkeysa można szybciej rzucić czar niż walniesz z mele,wiec exori vis jest szybdszy jeśli masz wyczucie.

hide 05-05-2006 15:51

http://www.tibicams.tibianetwork.net/get/8671

Film na którym spalam 1k many na e-visy...
Teraz możecie wziąść stopery i policzyć.

Mój wynik to ~1.4 sekundy, ale może być troche niższy [na filmie widać, że momentami trace ułamki sekund przed e-visem, chyba coś z klawiaturą...]
W praktyce trzeba jeszcze celować czyli częstotliwość ataków spada, ale mag nadrabia to średnim dmg ciosów. Knighci mogą co prawda zadawać więcej obrażeń poszczególnymi ciosami, ale ich średnia jest zazwyczaj niższa.

Sprawdziłem też exhaust exury który wyniósł ~1 sec [troche offtopic ale co tam, może się przyda]

Lasooch 05-05-2006 16:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jaroslawbeczek
@1
No co ty nie powiesz... jakbys jeszcze niezauwazyl nie pisze maila ani listu, tylko wypowiadam krotkie wlasne zdanie na forum, i uwazam iz stosowanie tego jest w tym momencie rzecza najmniej istotna
@2
nie wysmiewam sie,tylko tlumacze, ze kazdy kto gra dana profesja stara sie jej bronic, a to byl przyklad, ze mniej doswiadczeni gracze staraja sie byc lepsi (mam wyzszy :) )
@3
coz, tu sie zgodze, ale czy to naprawde moja wina ze niektorzy rozumieja po jakims czasie?
@4
coz za wzdychanie, czyzbys probowal przez nie cos pokazac?

IMHO na forum powinno się zachowywać 'listowe' formy grzecznościowe. Co do wyśmiewania się - ja to tak odebrałem... i co do wzdychania, mówienie, iż inni mają za niski iloraz inteligencji, byś miał się wypowiadać, skomentowałem westchnięciem ze względu na to, że nie zasłużyło to na lepszy komentarz.

edit:

down: A racja...

jaroslawbeczek 05-05-2006 16:47

oj Lasooch, kazdy ma wlasne zdanie :)

Krum 05-05-2006 22:07

Nie wiem jak jest z sovem ale mierzylem czas na stoperze przy uzyciu utevo lux'a i wyszlo mi troche mniej niz 1,5 sek ( nie wiem czy to to ze patrzylem tu i tu i nie zdazylem przycisnoac ) ale wydaje mi sie ze sovem co 2 sek sie atakuje a z melee ~1 (tak mi sie wydaje) ale to nie dotyczy run!!!

Lasooch 05-05-2006 22:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krum
Nie wiem jak jest z sovem ale mierzylem czas na stoperze przy uzyciu utevo lux'a i wyszlo mi troche mniej niz 1,5 sek ( nie wiem czy to to ze patrzylem tu i tu i nie zdazylem przycisnoac ) ale wydaje mi sie ze sovem co 2 sek sie atakuje a z melee ~1 (tak mi sie wydaje) ale to nie dotyczy run!!!

SoV to właśnie melee >.>' chyba, że coś się zmieniło od mojego ostatniego kontaktu z angielskim (dzisiaj).

Chyba, że SoV to specyficzny rodzaj melee. To zwracam honor. Jednak nie sądzę, bo nikt by go nie używał (lepiej chyba 2 hity z GS'a niż 1 z SoV'a, zakładam, że tarcza nie jest akurat niezbędna).

jaroslawbeczek 05-05-2006 22:56

nom, Sov to meele :)
:baby:

Lasooch zawsze jest ze mną i mnie wspiera. =)

Duch Niespokojny 06-05-2006 09:34

Ludzie, po takiej ilości postów już dawno ktoś powinien był przeprowadzić testy (zresztą niektórzy to robili, ale i tak nikt ich nie słucha, bo każdy ma swoje "mądrości"), najlepiej nagrać je na tibicam i na zawsze wszelkie wątpliwości rozwiać.

Cadonis 06-05-2006 21:15

Hide nagrał swój test na TibiCAM. I tak go będą ludzie olewać...

Pietru 06-05-2006 22:32

Mnie sie wydaje ze Exori vis jest szybsze;)

Helixaw 07-05-2006 01:59

Skoro sprawa vis się wyjaśniła to niech teraz ktoś zrobi test na szybkość meele i porównamy wszystko.
Olać debili :P niech żyją w nieświadomości, kiedyś Ziemia przez takich jak oni była płaska ;)

xarxid 07-05-2006 11:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jaroslawbeczek
ludzie, no proste że vis jest szybsze!! po co ten temat?
smiesza mnie wypowiedzi, np goscia ktory ma w podpisie : 15 lvl knight, i co jest oczywiste, jest doswiadczony i broni swojej profesji: aa knight wali szybciej!
vis jest szybsze , trzeba dobrze wyczuc hotkeya, ale to jest latwe..

Jedna z intelignetnych osob w tym topicu... Ludzie... n/c

Nevermight 07-05-2006 12:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poisoner
Z dragon lancy na skilu 86 axa wale spokojnie za 200+ w draga. Exori vis wiecej?

Magcharadzdza wali pod 300 z exori vis, melee wiecej?

Nevermight ;)

Dragonit 07-05-2006 14:29

Up@ jaki maharagha?

PS-Ze stonecutera można na skilu 107 z axe ringiem można na odpowiednio wysokim lvl walnoć ponad 300. :P

Lasooch 07-05-2006 14:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragonit
Up@ jaki maharagha?

PS-Ze stonecutera można na skilu 107 z axe ringiem można na odpowiednio wysokim lvl walnoć ponad 300. :P

Level nic do tego nie ma.

Poza tym, na obrażenia fizyczne (SD, UE, miecze, topory, obuchowe) wpływa pancerz, zmniejszając obrażenia. Na exori vis nie. I - jak już było powiedziane - hity z exori vis są bliższe siebie, mniej zróżnicowane - co z tego, że używając stonecutter axe'a walniesz 300, jak potem walniesz 3x 15.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:05.