![]() |
Pewnie wielu z was sklamało w tej sądzie B) ja przyznaje byłem uzależniony zrywałem się z lekcji zeby grac bo chocialem byc lepszy niz kumple z rl ale od roku gram w tibie 2-3 gdzoiny max dziennie. Kupcie sobie rower (BMX) to odciaga jak niewiem :D albo na kosza 8o Moze i tak 2-3 godziny to dużo bo powinno sie grac 2 godziny dziennie max przy kompie jak mówi moja BABCIA :D Ale w każdym momencie moge oderwać się od kompa np teraz :D Chrzan** skillowanie :D ide na dwór po kumpla i gramy w kosza CYA
|
Nie, nie jestem uzależniony zreszta widać było ostatnio jak mi sie Tibia znudziła to wogóle przestałem grać ale teraz powracam, ale nie gram nałogowo.
|
Ja nie jestem uzależniony w kazdej chwili moge przestać grać. Tak w ogóle to gram okresowo np. pogram 3 miesiące i potem 1 miesiąc przerwyB)
|
Ja bylem uzalezniony , ale udalo mi sie zerwać z tym, teraz gram w inne gry.Gry zmieniam codzienie praktycznie ,wciaz siedze na tym forum dlatego ze tu zawsze sa informacje o innych grach.Chyba dzieki temu forum zerwałem z tibia bo zainteresowały mnie inne gry pokazywane w Owionie i RPG.Teraz gdy tibia ma taka "slawe" w szkole udzielam porad mlodym tibijczyką,poniewaz o tibi wiem wiecej niz normalny gracz(Dzieki forum).
|
ja moze bym potrafił nie grac w tibie ale z myśleniem o niej byłby problem bo w szkole mam kumpli ktorzy graja w tibie i normalnie gadamy na jej temat jakby co moja klasa składa sie z 29 chłopów wiec sie nieda niemyslec o tibi bo zawsze sie znajdzie jakis temat :D
TIBIA 4ever:cup: |
Ale lol. Prawda jest taka ze 99% tibijczykow jest uzaleznionych. Twierdzisz ze nie? To skasuj swoje konto i usun klienta na zawsze. Jezeli nie jestes uzalezniony to nie sprawi Ci to wielkiego problemu. Jezeli twierdzisz ze nie grales przez tydzien to nie jestes uzalezniony to jestes w bledzie. Przeczytaj sobie wiec to co jest nalog.
Powiem teraz o sobie. Nie gralem w tibie 5 miesiecy, zadko gram codziennie, znajduje wiele innych zajec ale JESTEM UZALEZNIONY!!! Nie wyobrazam sobie nie pohuncic od czasu do czasu bo tibia jest poprostu piekna. Moje zdanie jest takie: Tibia uzaleznia juz po kilku godzinach gry ale jest dobrym nalogiem ;) ( o ile stosowana z umiarem). Wiec nie ma co sie na sie wypierac ze nie jestesmy nalogowcami. Pozdrawiam wszystkich ktorzy udzieli szczerej odpowiedzi. Mr.Ofca. |
Ja jestem uzależniony od tego forum!!!! ;( Wogóle od tej stronki... A w tibię prawie wogóle nie gram...
|
Ja nie jestem uzależniony od Tibii, chyba kiedyś byłem na początku. Ale teraz to wogole nie gram i nie mam ochoty, a jak ide expić to po 30min mam dosyć i wyłaczam Tibie :p.
Btw Gratuluje tym którzy umieją się przyznać do nałogu :). |
Ja juz przestałem grać a jak wy chcecie przestać zrubcie red skulla weżcie caly najlepszy eq i pelno runek i idzcie na dragi/dle i padnijcie samo sie odechce grac xd
|
Kiedys siedziałem po 15 godzin... teraz już nie jestem uzaleziony :)
|
Kiedyś grałem nałogowo...teraz już raczej nie;) Chociaż z nudów potrafie siedzieć długo nad Tibią.:p
|
Jak mogę być uzależniony, kiedy wogóle nie gram.
|
Stanowczo nie...:)
|
Nie
Ja nie gram nalogowo tylko jak mi sie zechce ale mam kolege co gra maniacko po 20h na dobe :o Zrezygnowal ze wszystkiego dla Tibi nawet z laski :confused:
|
Stare dobre czasy...kiedy sie noobcharem na Pandorii grało...
22lvl...high lvl, setki downgrade'ów, setki godzin na skillowaniu a potem tracenie ich przez dedy...to był nałóg. Teraz bardziej jestem uzależniony od kasy jaką czerpie z tej prostej i dosyć wciągającej gry...ale szczerze mówiąc to powoli mi się odechciewa. |
Hmm, czy jestem uzależniony? To trzeba ocenić. Na tygodniu szkolnym gram tylko w środę około 2h. W czasie weekendów i ferii itd., potrafię grać i 7h dziennie. Jeśli jest okazja by pograć w piłkę, wyjść gdzieś, czy jest coś ciekawszego do robienia to idę to robić. W szkole mówi się w większości o Tibii. Są tacy gracze, którzy widząc kogoś kto gra dużo nazywają go "przypałem" itd., choć może nie jest to związane z czasem gry, lecz z tym, że poprostu zazdrości się komuś dobrej postaci. Wyjeżdżając gdzieś wcale nie tęsknie maniakalnie za Tibią i nie myślę o niej godzinami. Myślę, że nie jestem uzależniony, choć na pewno gra mnie wciągnęła. Hail Refugia :):evul:
|
Jestem ciekaw, ile z osób odpowiadających w tym temacie napisało prawdę... Ja sam jestem uzależniony, wprawdzie mniej niż kiedyś, ale jestem.
|
Tak, uważam że jestem...
|
Nie, nie jestem uzależniony. Zawsze moge skończyc, potrafie powiedziec nie.
|
Jestem uzalezniony jak już totalnie nie ma co robić albo mam ochote pogadać z kumplami ^^ ale ogolnie wole w RL
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:04. |