Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Wewnętrzne Prawa Tibi (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=7570)

Elder Nagan 17-08-2007 12:56

trzeba tam kilka rzeczy pozmieniac i wtedy sie nada.chcesz wiedziec jakei to na pw napisz. koniecznie daj link.

tyle ze pl i tak tego nie beda perzstrzegac..

btw. to sie zwie player rules ;P

Depeszowiec92 20-08-2007 13:23

Czemu akurat Wojtek xD. Poradnik super napisany, mam nadzieje że przyda się początkującym

piotrek26111 20-08-2007 23:19

1.1 Zabijam potwora i biore loot o ile wypadlo cos uzytecznego a jak nie potrzebuje loota to go chowam zeby drugi koles tez nie wzial.
1.2 Wyrzucam lootbag do wody. (chyba ze to spike sword :D)
1.3 Biore wszystko co w dedzie jest o ile cap pozwala, reszte chowam tak zeby koleś nie znalazl jak wroci albo przychodze noob charami i biore.
1.4 Wchodze na jego expowisko i zabijam mu potwory az sobie pojdzie a jak nie to wchodze noob charami i go blokuje w kącie.
1.5 Nawet jak moge ominac to i tak przesuwam.

2.1 Nie strasze ale zabijam niskim lvlom potwory, trapuje ich i blokuje.
2.2 Ja i tak utrudniam gre niskim lvlom.
2.3 MAIN
2.4 MAIN
2.5 MAIN

3.1 Uzywam ng a jak sie komus nie podoba to niech zmieni gre.
3.2 Wtedy wlaczam opcje dance w ng i moze mi ssać pałke
3.3 MAIN
3.4 Stosuje wszystkie mozliwe sposoby zeby ukrasc kase niskim lvlom.

5.1 To niech mi daje bo jestem stary albo potwory moje.
5.2 Nie podoba sie to niech da ignore.
5.3 Jesli ktos sam zacznie to czemu nie?
5.4 MAIN
5.5 Ale ja chce potwory wiec niech sie wynosi.

6.1 Luruje mozliwie jak najwiecej zeby newbie padali.
6.2 Biegne z orkiem spermanem wprost na innych graczy zeby ich zabił.
6.3 Ty bloczysz a moj exp i loot.
6.4 Jak ktos biegnie i z luku bije to mu staje na drodze.
6.5 Dawaj kase albo zabije ci twoje potwory.

7.1 No i co z tego?
7.2 auto, ng i blackd sa czyste.
7.3 Bo co?

9.4 Pomoge ci w latwym dednieciu poprzez strapowanie, tudziez w dlugim wychodzeniu z rooka.

Albertus 30-10-2007 14:43

najlepiej jak by link do tego poradnika był na stronie głównej tibia.pl
dużymi literami żeby każdy klikną i zapoznał sie z prawami

kocica 30-10-2007 22:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 1719642)
najlepiej jak by link do tego poradnika był na stronie głównej tibia.pl
dużymi literami żeby każdy klikną i zapoznał sie z prawami

nom, racja, przydaloby sie dla niektorych (99%) pOLAKOW

Mardil 01-11-2007 13:55

poradnik dobry... Ale i tak prawdopodobnie noobki
a/nie przeczytają
b/i tak będą robic swoje...

@katrin758
jak dla ciebie jedyną przyjemnością jest niszczenie cudzej pracy i obrażanie innych to gratuluję >.<

Telewizor 06-11-2007 18:58

I tak tego nikt nie przestrzega a pozatym żaden n00b nawet tego nie przeczyta.

1.3 Śmierć innego gracza. Gdy gracz zginie traci backpack i czasami coś losowego z equipu. Nie okradaj ciała, wiadomo że pokusa może być duża, lecz gdy właściciel by się o tym dowiedział miałyś jeszcze większe kłopoty.

Jak dla mnie nielogiczne. Jak ktoś zginął to już jego problem i musi się liczyc z stratą.

1.4 Gdy gracz poluje na danym spawnie (terenie z potworami) i nie życzy sobie Twojego towarzystwa, to opuść to miejsce. Możesz się umówić, że po nim zajmiesz to miejsce z potworkami (spawna).
- W Dwarf Mines ludzie zostawiają kartki kolo dziur, z napisem żeby tam nie expować

Haha, już widzę jak ktoś to robi. Jeśli ktoś chce tam przebywac to tam może i NIKT(!) nie może mu tego zabronic. Jedynie nie powinien mu zabierac mobków.

2.5 Każda postać może być chroniona przez wyższy level i jest to całkiem normalne.

Dla mnie jest normalne gdy tibijczyk sam sobie potrafi radzic a nie wyręcza się kumplami, jakby nie miał honoru i odwagi.

4.4 Częstym sposobem na uniknięcie polowania na Ciebie, jest poproszenie o wykupienie się z winy za pomocą pieniędzy. Jest to legalne

Wolę całkiem chara nic dac komuś radochę z debilstwa. Łapówka to nie jest rozwiązanie problemu i powinno byc zwalczone.

5.2 Wpuszczanie takiej samej wiadomości w krótkich odstępach czasowych. Jest uważane za spam. Jest to też karalne. Można uzyskać auto bana za uczynienie tego na kanale publicznym

Takie coś jest w depo;).

8.1 Każdy ma jakieś "plecy" i nie raz możesz się tym sparzyć, nie atakuj ludzi bo mogą mieć silnych kumpli i silną Tibijską rodzinke

Szłyszałem setki historii jak ,,potężny'' 20 lvl straszy kumplami i nigdy ich do pomocy nie wziął.

Artykuł nawet fajny ale z wieloma rzeczami się nie zgadzam. Fachowo przedstawiłeś ,,fakty'' i dam 7/10.

Telewizor 06-11-2007 18:59

I tak tego nikt nie przestrzega a pozatym żaden n00b nawet tego nie przeczyta.

1.3 Śmierć innego gracza. Gdy gracz zginie traci backpack i czasami coś losowego z equipu. Nie okradaj ciała, wiadomo że pokusa może być duża, lecz gdy właściciel by się o tym dowiedział miałyś jeszcze większe kłopoty.

Jak dla mnie nielogiczne. Jak ktoś zginął to już jego problem i musi się liczyc z stratą.

1.4 Gdy gracz poluje na danym spawnie (terenie z potworami) i nie życzy sobie Twojego towarzystwa, to opuść to miejsce. Możesz się umówić, że po nim zajmiesz to miejsce z potworkami (spawna).
- W Dwarf Mines ludzie zostawiają kartki kolo dziur, z napisem żeby tam nie expować

Haha, już widzę jak ktoś to robi. Jeśli ktoś chce tam przebywac to tam może i NIKT(!) nie może mu tego zabronic. Jedynie nie powinien mu zabierac mobków.

2.5 Każda postać może być chroniona przez wyższy level i jest to całkiem normalne.

Dla mnie jest normalne gdy tibijczyk sam sobie potrafi radzic a nie wyręcza się kumplami, jakby nie miał honoru i odwagi.

4.4 Częstym sposobem na uniknięcie polowania na Ciebie, jest poproszenie o wykupienie się z winy za pomocą pieniędzy. Jest to legalne

Wolę całkiem chara nic dac komuś radochę z debilstwa. Łapówka to nie jest rozwiązanie problemu i powinno byc zwalczone.

5.2 Wpuszczanie takiej samej wiadomości w krótkich odstępach czasowych. Jest uważane za spam. Jest to też karalne. Można uzyskać auto bana za uczynienie tego na kanale publicznym

Takie coś jest w depo;).

8.1 Każdy ma jakieś "plecy" i nie raz możesz się tym sparzyć, nie atakuj ludzi bo mogą mieć silnych kumpli i silną Tibijską rodzinke

Szłyszałem setki historii jak ,,potężny'' 20 lvl straszy kumplami i nigdy ich do pomocy nie wziął.

Artykuł nawet fajny ale z wieloma rzeczami się nie zgadzam. Fachowo przedstawiłeś ,,fakty'' i dam 7/10.

Mandarix 21-01-2008 23:20

;) świetne tylko wątpię żeby ktoś tego przestrzegał ;)

Miewro 23-02-2008 21:00

Wg. mnie FAjne ;) przeczytalem wszystkie hee;p Ojj gdyby tak kazdy przestrzegal tych praw... ^^ pzdr

rasialdo1 08-06-2008 11:36

Bardzo Dobry Poradnik!!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:11.