![]() |
Cytuj:
|
Post napisany przez SandMan'a
Mi sie rowniez podoba poradnik =) A jesli chcesz zachowac lootbaga, to ja mam kilka sztuczek ;) (jesli ci sie podoba, mozesz dodac do poradnika, Lig@ ;) ) 1. Ktos chce zakosic? To walimy na lootbaga FireField i czekamy, az sobie pojdzie, a wtedy DestroyField i jestesmy szczesliwi. :) 2. Niesiemy w bp pustego baga tego samego koloru co lootbag - gdy ktos sie zaczyna interesowac naszym zlomem rzucamy lootbaga za drzewo i wykladamy baga z bp przed siebie. UWAGA - teraz niektorzy mogli by juz sobie podarowac, a tu nie! Sprytny zlodziej domysli sie, ze pewnie wyekspediowalismy loot za ktores drzewo w poblizu, wiec bronimy tego pustego baga jak niepodleglosci i odbiegamy z nim pare ekranow dalej. Istotnie jest, zeby zlodziej nie mial za bardzo mozliwosci wnikniecia w ewentualna zawartosc pustego baga ;) PS: Niektorzy tu sie zala, ze Polak ich okradl, buuu, no jak!? rodak?! Nie wiem czy wy sie juz nauczyliscie czy nie, ale ja z doswiadczenia wiem, ze 85% Polakow to najwiekszi zlodzieje (i nie tylko) jakich mogliscie spotkac w tibii. Zauwazcie, ze gdy ktos wam ukradnie lootbaga to dialog wyglada mniej wiecej tak: -Give it back! Now! -spierd&%#@@! PS2: Oops, nie wiedzialem, ze moj cioteczny postanowil zalogowac sie na forum z mojego kompa :) Beztrosko napisalem posta, wyslalem, a tu ze przez Recsio ;D. IMHO, ie oplaca sie o to wielkiego dymu robic, ale jesli ktos ma cos do tego posta, to niech pisze "SandMan ty %@#$@!!!!!11", a nie "Recsio ty $$#%@@#!!!!1111" ;) |
aaa szkoda gadać
wczoraj wieczorem spotkałem kolesia <polaka> chciałem kupić fire sworda a on zaproponował mi giant sworda w cenie fs czułem że cos jest podejrzane ale po paru minutach zdecydowalem sie na kupno przecierz gs chodzi po wiele wiecej k niż fs najpierw były problemy z tym cancel potem znowu ja niemialem cap ściągnołem pancerz dałem do skrzynki i kupiłem mówił mi jeszcze o jakimś interesie z tym mieczem żebym mu dał jeszcze 5 k (wcześniej dałem mu 9 k za ten SUPER miecz) i że zarobie na tym jeszcze 30 k na czysto ale niewierzyłem w to bo sprawa z tanim gs byla podejrzana potem przyszedł brat: złaź z kompa! jestem umówiony na gg :/ musiałem sie szybko wylogować dzisiaj rano patrze a tu zamiast gs mam two-handet sword ;( spróbuje znaleść kolesia i odzyskać kase a tak na magrinesie: po ile chodzi two-handet sword ?? czy podać nick złodzieja ?? jeżeli chciecie ofiarować datki dla mnie prosze pisac :P |
zapomniałem dodać :
świetny poradnik |
@ Lord Maniek
1. use power of "Edytuj" 2. Cytuj:
- daj cos, ziom - masz (rzuca scale armor) - daj cos jsecze - nie mam - polakowi nie dasz rzydzie?!?!!?!?!11//1/1/1!!1/1/!?/?111 n/c plxor PS: 2hs w sklepie 450gp |
Według mnie ten żeby uchronic sie przed kradzieża skasujcie ten poradnik bo każdy polak co go przeczyta próboje tych tików i kradziesz sie szeży ze głowa mała zapytałem na harmoni 15 POLAKÓW którzy probowali trików i pytam sie ich skąd oni o tym iwedz odpowiadają prosto Poradnik na tibia.pl wieć pora się zastanowic komu ma słóżyć ten poradnik
|
He, he, he. Podszedles do tematu z troche innej strony :D Ale bez przesady, gdyby kazdy tak myslal jak ty to polowe poradnikow trzeba by usunac :p
BTW: Wedlug mnie spoko poradnik i juz wiem jakich kilku dodatkowych rzeczy unikac podczas handlu :) :D |
TO BYŁO PIĘKNE ! ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( Moje gratulacje ! POLECAM NEWIBIEM !
|
.
Kumpel robił swojego czasu jako najemnik. Miał sprzątnąć gościa 21lvl Soc. Zrobił to, ale nie bylo łatwo. Wyleciało z niego 6k :] no to oczywiscie wzial :D - w koncu zleceniodawca zaplacił TYLKO za smierc :) . Nastepnego dnia:
Zleceniodawca - hej! widzialem, ze gostek trup. swietna robota. Najemnik - ... Z - ale co z jego rzeczami? N - wzialem (szczere :p ) Z - Dawaj! N - Sp********! Zaplaciles z gory! O loocie mowy nie bylo! Z - ( fireball ) Zaczeli sie nawalac. Oczywiscie kumpel najemnik wygral. Nie ma to jak skille. Oczywiscie zabral z trupa, co ma zabrac :p Uwaga na najemnych zabojcow! |
Cytuj:
|
Cytuj:
ide sobie do depo patrze woła mnie jakis typ (9lv druid) muwi "hey stop" stanełem i on mi pokazał k-axe to ja sie odsuwam pare krokuw i kłade na ziemie muj bs ale wtedy gdy go połozyłem to puścił fire fielda na mego bs ja spanikowany chcialem cos zrobic to on podbiegł uzył destroy fielda wzioł bs'a i uciekł do depo X( noi 20k poszło sie ****** X( Topic@ fajny poradnik dla newbie ;) |
Ja osobiście spotkałem się ze sposobem kradzieży podobnym do tego z labelem, z tym że złodziej użył FF a potem DF. Straciłem plate armor;(
|
Thiefy na 100 lvl.
Ostatnio chcialem kupic se k legi na Hibernie i sie odzywa brazylec na 106 lvl'u.Tylko ze jest na hunt-cie i bede musial dluuugo czekac albo wysle kase do jego "trading gay'a" jeszcze napisal cos ze latwo jest zostac bogatym (jesli sie kradnie to pewnie ze latwo;)) i nawet zaoferowal mi pomoc na przyszlosc i prezent jak wroci z demon hunta. Kumple z guildi powiedzieli zebym nie wysylal, najwyzej kupie sobie 2k drozej;/ za chwile sie odzywa chyba tez brazylec na 100 lvl i ta sama gadka tylko mniej subtelny bo jak odmowilem to on hunted do mnie 8o
|
ludzie błagam nei mówcie o tym jak was okradli bo to tylko słóży innym jak mają kraść a z kążdym dniem tych ludzi jest jeze większa liczba nie mówcie o tym bo to tylko słóży złodziejom
tu dam zasady bronienia sie przed kradzieżą: 1. nigdy eni wysyłaj przesyłki parcelem choćby koleś był nei wiem jak miły 2. Nigdy nei kłac ekwipunku na Ziemi nigdy!!! jak koles chce zobaczyc to pokazujcie mu na trade albo w dpeo na stoliku. 3. jak ktos chce was okras raportujcie ich nie miecie wyrzutów sumienia bo oni tez nie mają. A potem kązdy sie dziwi dlaczego polakó nei lubią dlaczego ?? bo kradną!!!!!!!!!! |
Metoda odtylna
Z autopsji:
Robisz runy - sprzedajesz. Przychodzi hlvl i mówi ze kupi, ustalacie cenę i robicie trade. Accept - Accept, wtedy gość mówi, że brakuje 4 runek. Dyskutujecie ale gosc to hlvl a Ty nie jestes pewny czy dales mu bp pełny czy dopiero ładowany... Straciłem cztery uh'y czyli 600gp bo nie zwróciłem uwagi co mam w swoim bagu głupie ale prawdziwe. Wniosek: sprawdzać i upewniac sie co by potem nie bylo niejasnosci. |
Witam wszystkich w moim 1 poście
(tak wiem ,ze glupi nick) Ja stracilem serpent sworda przez kladzenie na podlodze:/ Ale widze ze nikt nie opisal sposbu kradziezy/oszustwa na hmm's kupujesz bp hmm ale nie chce ci sie sprawdzac czy sa pelne (x5) po chwili orintujesz sie ze kupiles bp z hmm x1 ktory warty jest jakis 200 gp |
UWAGA WAZNE! POSTARAJCIE SIE TO DODAC DO PORADNIKA!
Ja sie dalem zrobic w sposób z 'Pokaż Dragon Hammera", pokazałem, on przyrzucił labelai tak zeby zniknął. Ja oczywiście dobrze wiedząc o co łazi zaczołem odrzucac znaczki na jego połówke depo i z rozpędu rzuciłem mu... Dragon Hammera, 4 k poszło w piz.... Jezeli ktos moze edytowac poradnik niech dopisze bo skuteczny pomysł na robienie ludzi w bu... |
Gratz!!!
Zajefajny poradnik!! Dawać go na forum !!!!!
Naprade dobre dla nowych graczy ktorzy jeszcze nie czają tibi. |
identyczny poradnik napisalem ja "jak nie dac sie oszukac"
jest tam podane chyba 15 sposobow w jakie gracze oszukuja innych jest takze w poradnikach -.- |
Niezły ten poradnik niepowiem że nie.Ale troche dziwne dać się oszukać na trade :o Mi jedynie jak byłem jeszcze noobem na roocku zawalili chain armora bo gościu chciał zobaczyć moją zbroję :( Hehe dobrze że to się nie zdarzyło jak miałem na mainie k-armora hehe
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:48. |