Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Segregacja DEPO (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=76893)

Fintex 22-07-2006 18:38

A to moje depo:
http://i24.photobucket.com/albums/c3...hers/depot.jpg
Np. jak w backpacku mam ringi to przed bp z ringami daje jakiegos ringa i tak ze wszystkim :)

Harry Xin 22-07-2006 18:57

Mój system jest bardzo prosty

Na wierzchu mam zawsze wszystkie wormy (na bieżąco zużywam) i backpacki zawierające backpacki runek i manasków oraz parcele (w środku każdego ładnie wszystko podzielone na następne parcele, w których na labelach mam wypisaną zawartość i ilość będących tam rzeczy na sell, które dodatkowo poukładane są w bagach :p). Zaś w środku depot mam kasę, własne eq i inne rzeczy ciągłego użytku (rope, shovel etc.). :)

Sir Pagon 22-07-2006 20:58

najklepszy system ukladania itemow w depo ?
Byle jak ... to jest dopiero frajda ... xD
wracasz szukasz czegos ... i co ? nagle znajduszesz 6 bs hmm i 2 bp sd ?
szykasz potemem tych runek znajudesz 1o k ... mowie wam milo sie szuka czegos w burdelu bo zawsze mozna cos innego (fajnijszego odtego coszukasz ) znalesc :P

Yuas 22-07-2006 21:04

Ja mam w depo porzadek , niechce mi sie pisac co i jak poukladane .
(CUT)

Ray: Bez reklam

Vision 22-07-2006 21:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Martinesz
lol, n/c, na przyszłość lepiej się nie wypowiadaj =]

8 lv ma niewiele w dp to wiesz.. nie dziw sie jemu :D

MiXer 23-07-2006 01:13

Ja zawsze robie tak:
Przed locker wywalam bp ze śmieciami (wędka kilof jakieś ozdóbki)
W lockerze SIWY bag z bp'kami run(bp'ki run pod kolor runek: niebieski uh fiolet hmm szary SD) kasa leży swobodnie w lockerze(jeżeli chowam to otwieram locker i już) A loot taki "grubszy" k set etc też wywalam swobodnie a cieńszy (p sety itp.) chowam do jakiegoś bp.

Frapper 23-07-2006 09:39

Metoda opisana powyżej. Na burdel. Szukałem bohów po dp i znalazłem 120k i nie wiem skąd ;O.

Harry Xin 23-07-2006 11:00

Farciarz

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper
Metoda opisana powyżej. Na burdel. Szukałem bohów po dp i znalazłem 120k i nie wiem skąd ;O.

Też chciałbym mieć takie szczęście.
@Topic
Chyba skorzystam z Waszych metod z kolorowymi backpackami i bagami oraz itemami przed containerami informującymi o zawartości. Dzięki za radę. ;)

matiiii 24-07-2006 13:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Pagon
najklepszy system ukladania itemow w depo ?
Byle jak ... to jest dopiero frajda ... xD
wracasz szukasz czegos ... i co ? nagle znajduszesz 6 bs hmm i 2 bp sd ?
szykasz potemem tych runek znajudesz 1o k ... mowie wam milo sie szuka czegos w burdelu bo zawsze mozna cos innego (fajnijszego odtego coszukasz ) znalesc :P

ja tak mam
kiedys nie wiem skad znalazlem 5k inego dnia fs i nie mialem pojecia kiedy to wlozyelm wogle zapomnialem o takich rzecyach.b

Vandoz 24-07-2006 13:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kacper077
Nie wiem czy ten temat już był ale troszkę szukałem i nic.
Otóż :
zaczynając grać w Tibię wszystkie rzeczy jakie znajdowałem wrzucałem na kupe do depo jak brakowało miejsca do Baga itd itp. ale po dłuższym graniu zrobił mi się taki śmietnik że nic nie mogłem znaleźć.
Pomysł mój był taki że rozdzielę wszystko Bagami z podpisem i kolor baga np. Zielony to wszystko dla Hardka albo w niebieskim strzały itd itp.
no i każdą torbę podpisywałem listem z parcela no na jakiś czas to się sprawdziło ale teraz też mam bałagan bo grając między miastami różnymi postaciami (druid - paladin) nie wiem już w ktorym bagu co bo nie pamietam
albo mieszają mi się ringi z amuletami a w inny mieście np. w takim samym bagu mam ringi i klucze o rany czy jest sposób żeby to jakoś posortować
bo zdarza się że szukam np. jakiejś zbroi na trade dość długo :(
Co robićie żeby nie pogubić się w śmieciach?

Zrob tak (podaje przyklad, bp moga byc inne):
Zielony bp- food
czerwony - uzbrojenie, zbroje
niebieski- runki
zolty- jakies tam smieci
filoletowy- amunicja

Jesli bdezie ci braklo w bpo miejsca, wkladaj w jakis bp inny bp.

Weel 24-07-2006 14:15

Ja tam bym niesegregował kolorami tylko wzioł label z parcela włożył do backpacka i napisał np."Zbroje" i następny bp i label i np."Bronie" itd. :)

Rozqu 24-07-2006 17:49

Mam pomysl nie wrzucaj bez uzytecznych przedmiotow do dp?;>
Loot? zawsze wrzucalem na kupe w bagi a potem odkladalem do duzego np do thais w kilka i slalem.. nie wiem jak mozna miec takie problemy -.-

Dziundzior 24-07-2006 18:07

Ja śmieci (np. jakieś wandy czy denne ringi) zostawiam w dp a reszte (itemy) wkładam do domku odpowiednio porządkując

malas menilan 24-07-2006 22:24

Najlepszy porządek w dp to tzw. OTSowe układanie.

w depocie trzymasz tylko parcele ktore wysyłasz plecaki z lootem itd. w skrzynce masz wszystko posegregowane.

przed bp z kasa kładziesz 1 gold coin. przed bp z jedzeniem 1 meat. przed bp z ozdobami np 1 scarab coin i tak mozna podrozowac do samego końca (zawsze kładąc najmniej wartą rzecz) np power ring przed bp z ringami. podobnie mam ułorzony bp. głowny bp (ten co jest w polu z eq) a w nim bp z posegregowanymi runami manasami ringami amuletami w ten sposob.

(nie wiem cyz to było wcześniej ;) )
moim zdaniem to najlepszy sposób układania rzeczy. jak ktos nie wykminił o co biega to moge mu podesłać na prv screen'a albo cuś

pozdrawiam :)

M4r3X 24-07-2006 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Samelo
JESLI CHCESZ MIEC CZYSCIUTKI DEPO NOS WSZYSTKO ZE SOBA :P
TO NAWIEKSZA PRAWDA:cup:

Jesli chcesz miec czyste depo...wyslij mi passa i acca na mejla, wysprzątam je w niecałe 5min ;)

egg 25-07-2006 00:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rethfing on Aldora
Od początków grania w Tibie nie miałem z tym problemów. Zbieraj kolorowe bpki, a potem do każdego wrzucaj rozdzielone przedmioty, np. ja mam w jednym zielonym części uzbrojenia (ten bp mam na samym końcu); w jakimś zielonym bagu trzymam kase; w szarym jakieś pierdołki. itd.

szkoda ze na poczatku nie bylo kolorowych backpack'ow
moze nie mialbym problemow ;s

Kaczmen 25-07-2006 00:54

A co za różnica jak jak się ma poukładane rzeczy w dp... Trzeba zrobić tak, żeby nam było wygodnie. Na pewno nie można na siłę używać czyjegoś sposobu. To jest tylko kwestia przyzwyczajenia. Ja np. najpotrzebniejsze rzeczy mam przed lockerem, a tam resztę w miarę poukładaną, żeby w razie czego nie szukać kilkadziesiąt minut potrzebnego przedmiotu.

demonek9 25-07-2006 01:19

ee

ja mam wszystko ladnie po ukladane kase w szkrzynce itemy w paczkach listy i paczki w szkrzynkach i wszystko znajduje ::):p

Aynahanir 21-08-2006 10:08

ja na razie mam po prostu burdel w depo. 4 bagów zwykłych i carliński bp. z bagami się nie mogę połapać.
bp - kasa i żarcie z wysp lodowych
bag1 - 6 zużytych parceli (do zbierania rzeczy z dachów, a jak wezmą parcele, to mam zapasowe)
bag2 - pare rzeczy, jedne przydatne inne nie (rzadka niebieska róża, notebook z questu na rooku który znalazłem na podłodze depo(wiadomo którego, ja nie powiem bo to by było qs), kluczyk do trolli w carlin, nieuzywany list, rune LMM i PF od kumpla (nieuzyte, raz upuszczone :P) i wolf tooth chain tez od qmpla)
bag3 - drugie pare rzeczy (wedka, silver amulet z rooka, bronze amulet nieuzywany, nieuzyty power ring, zuzyta lampa i xiega czarow)
bag4 - narzedzia (maczeta, kilof, lopata, zegarek, zapasowa lina)
niezły składzik jak na 8lvlowca, prawda?

Pirate Cutthroats 21-08-2006 11:05

ja mam zawsze burdel ;p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:56.