![]() |
Cytuj:
Topic: Powiem tak, nie popieram. Nie dalej e-sport będzie e-sportem. Skoro też mają medale, dyplomy, to nie zrobi to im żadnej różnicy. Z drugiej strony, np. gra w CS'a nie jest jedynie bieganie i strzelanie.. |
Widze, ze wszyscy uwazaja, ze sportowiem musi byc swietnie przygotowany fizycznie, przynajmniej raz na tydzien biegac w pol-maratonie i nie moze wygladac jak lamus?
To rozumiem, ze zawodnikow sumo nie mozna nazwac sportowcami? Otyli, ledwo sie ruszaja, ani razu nie podniosa sie na drazku a ich jedyny trenin opiera sie na zarciu. A co najsmieszniejsze, przed kazdym pojedynkiem modla sie do jakiegos smiesznego bozka. Rozumiem takze, ze zawodnik uprawiajacy lotnictow sportowe nie jest sportowcem? Przeciez on sie tam WOGOLE nie rusza;] Zero treningu fizycznego. A wszelkiego rodzaju sporty samochodowe? Formula 1 np? Jezeli trzeba tam myslec to nie wiecej niz na turnieju takiego CSa;] Jezeli uczestniczymy w jakims turnieju gry komputerowej to j Jezeli ludzie grajacy w zoske, chinczyka czy badmintona moga byc nazywani sportowcami dlaczego nie gracze CS i innych gier komputerowych? Tworzycie tutaj jakies smieszne steretypy, ze gracz nie moze byc sportowcem;] |
Dokladnie to co napisal Matek. Co rozni gracza komputerowego od szachisty? Obaj musza myslec, na biezaco analizowac ruchy przeciwnika, to naprawde nie jest latwe. Inna sprawa, ze 80% graczy gra w gry raczej bez jako takiego myslenia.
No i jeszcze denerwuja mnie ludzie (patrz, np. Dobo), ktorzy gracza/informatyka/czy kogos kto komputer traktuje jako hobby widza TYLKO jako lamusa w okularach. Otoz jednym z moich glownych zainteresowan jest komputer, ale nie przeszkadza mi to np. codziennie plywac, grac w kosza czy cwiczyc. Ogolem: LOL. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
a co do topicu, najbardziej mnie wkurza to, że np. majać 2 miejsce w wojewódzkim konkursie CS,a nie można iść z dyplomem do budy i dostać zato punkty do zachowania lub czegoś innego :) |
Niech e-sport pozostanie e-sportem, a sport sportem. Niech gracze CS'a pozostana e-sportowcami, a np. piłkarze sportowcami. IMHO nie powinno mieszać się świata wirtualnego do świata fizycznego.
|
80% osób wypowiadających sie w tym temacie nie przeczytało petycji.Autorowi petycji chodzi o to aby rząd wspomógł polski e sport tak jak się dzieje w wielu krajach zachodnio europejskich ,a nie zeby ludzie porównywali go z piłką nożną albo skokami narciarskimi.Gwarantuje wam że wymiatacze w cs star crafta częściej wychodzą na dwór od was...
|
Sport ma rozwijać, moim zdaniem.
Nazwanie pochylonego nad klawiaturą gościa, żywiącego się fast foodami, w grubych okularach sportowcem to dla mnie pomyłka. Powiedzmy szczerze- żeby coś osiągnąć w pro-gamingu trzeba spędzać przed komputerem kilka, kilkanaście godzin dziennie. A to na pewno nie rozwija :S |
Jak najbardziej popieram :)
Zastanawiam sie tylko, jak chca rozwiazac problem ewentualnej olimpiady w przyszlosci. Kto by decydowal jakie gry by sie wliczaly a jakie nie? :P @dobo: Jak ja lubie ludzi ktorzy popieraja swoje stereotypy gow.niana wiedza. :) Ktos kto chce byc pr0 gamerem nie moze jesc caly dzien fast foodow, popijajac je cola, bo by nie byl w stanie wystarczajaco sie skupic na turnieju, aby go wygrac. Profesjonalny gracze czesto uprawiaja jakies sporty i zdrowo sie odrzywiaja aby utrzymac swoj mozg w dobrej formie. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Jak juz wspomniano - e-sport to e-sport. 10 letni dzieciak katujacy cs'a kiedy tylko moze nie jest sportowcem i juz. Cytuj:
|
Cytuj:
BTW, na samym czytaniu i nauce (mowie o dziedzinach komputerowych) przy komputerze w roku szkolnym spedzam zwykle conajmniej 3 godzinki, co IMO wcale malo nie jest. Mimo to nie jestem sflaczaly, nie nosze na oczach denek od butelek, i nie jestem uposledzony fizycznie. Pozdro |
Cytuj:
Czy kazdego 10 latka kopiącego pilke nazwiecie pilkarzem? |
Cytuj:
2. Możliwe, że masz racje, ja jednak sądze że w Polsce zaowocuje to wiekszą ilością uzależniony od komputera dzieciaków mówiących o sobie "sportowiec". Pozatym już widze następną petycje - "CS na maturze", "Wychowanie Sportowe - klasyczny WF albo e-gaming, do wyboru" ;-) 3. Nie rysuj bani. @Styku Mówiłem tylko że nie jesteś uzależniony :-) |
Cytuj:
|
@Matek: amen ;)
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
vil ja na kompie mam baaardzo duzo koreaniskich vodow z sc moge dac ci linki ; ]
|
Cytuj:
A dieta? Wpieprzanie masy tluszczy i jeszcze wiekszej ilosci weglowodanow... to samobojstwo nie dieta;] Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:15. |