Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Poprawiony system odzyskiwania kont (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=87207)

The Outlaw 28-07-2006 21:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AdAmSiK
Jaki jest w tym sens skoro byle jaki haker bedzie mogl zmienic moje dane i poprosic o przeslanie recka na jego adres? 0.o

Zmiana danych będzie trwać 30 dni. W chwili gdy haker zmieni dane personalizacji konta na Twój email zostanie wysłane powiadomienie, w którym to będziesz mogł skorzystać z anulacji zmian. Możesz to także zrobić w każdej chwili logując się na swoje konto (po odzyskaniu korzystająć z systemu odzyskiwania danych).

Poza tym: jaki haker zmieniłby dane konta na swoje własne? Dane będą dostępne dla właściciela konta więc wiedziałbyś kto cię zhakował.

--The Outlaw

Slimek 28-07-2006 21:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dabek
Update jest tuż za rogiem, i znacie już wiele z nowych atrakcji jakie ze sobą niesie. Poza tajemniczymi wyspami, piratami i nowymi outfitami tegoroczna letnia aktualizacja przyniesie też poprawiony system odzyskiwania kont.

Począwszy od tego udpate wszystkie dotychczasowe personalizacje zostaną anulowane. Zamiast tego będzie można zarejestrować swoje konto, co niesie za sobą wiele zalet: chociażby to, że w przeciwieństwie do dotychczasowych personalizacji podane dane będą mogły być zmienione aby zawsze pozostawały aktualne. Ponadto, rejestracja będzie dostępna wszystkim graczom, więc nawet ci nie posiadający premium account będą mogli otrzymać recovery key. Co najważniejsze, za małą opłatą (tak, w prawdziwych pieniądzach), właściciel zarejestrowanego konta będzie mógł zażądać wysłania mu na podany przy rejestracji adres nowego rec keya (prawdziwą pocztą). Nigdy więcej kopii paszportów, wysyłania listów do CipSoftu - ma być prościej i bezpieczniej.

Nowy system będzie dostępny po update. Jest BARDZO zalecane aby po udostępnieniu tej opcji jak najszybciej zarejestrować swoje konto. Pamiętajcie też o zapisaniu nowych recovery keyów które zostaną wyświetlone tylko raz - po rejestracji. Należy też podać prawdziwe i kompletne dane, aby w razie potrzeby móc otrzymać nowy rec key.
Listy zawierające kopie paszportów będą jeszcze akceptowane przez okres przejściowy 28 dni. Po 28 sierpnia nie będzie już można otrzymać nowego rec keya w stary sposób (czyżby ukryty podtekst ze update nastąpi 1 sierpnia?)

Wracajac do r keya!! Kupilem u was pacc.. i nie dostalem go !! nie moge nic zrobic, np sprzedac postaci..! Jak Ktos MOze TO niech Ktos z waszej ekipy napisze na gg 8505146!

Arte 28-07-2006 21:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MasterGos
Omg niesamowite coś dla facc Teraz moge cip'ą lizać buty ze szczęścia. No ku|/\|@. Do cholery a może dali by tak kilka kratek nowych terenów dla facc. Ale sorki po co ja to pisze skoro jestem tylko noobkiem z facc a jak kupie pacc to będę trząsł tibią. X( Coraz bardzej mi się mniej podoba taka polityka cipsoftu co do facc. Wielu zapomina chyba że gdyby nie facc to by niebyło tej gry!!!(przecież około ~50-60% graczy to facc) Naturalnie gdyby nie pacc to i facc tez by był historią. Wieć może zachowali by jakąś równowage i dali coś więcej dla Facc.

o dark catedrze też nic nie było mówione, a jednak Cipsoft zadbał o te tereny dla Facc, jak większośc narzekasz przed update nie wiedząc jeszcze jak to będzie...

Arte 28-07-2006 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slimek
Wracajac do r keya!! Kupilem u was pacc.. i nie dostalem go !! nie moge nic zrobic, np sprzedac postaci..!

człowieku, ty sobie spersonalizuj najpierw konto ... :/

Edit: chyba że minął tydzień i masz wała..

DJ_MATI 28-07-2006 21:18

Jedno jest pewne cip-y podpowiedziały nam kiedy będzie upek :cup: Już 1 mam cały dzień dla siebie zarezerwowany :p Teraz pytanie czy to kolejny dupny up ze strony cip czy też może dla facc-a będzie więcej niż rec kay :P dowiemy się już 1 :)

Suk Suk 28-07-2006 21:18

zaraz zaraz co resjrtujemy albomi vódka oczy zamuliła albo ja tego nie rzoumiem :P rejstrujemy konto bankowe? chybatak skoro trzeba jakąś kase wysyłąć...

MasterGos 28-07-2006 21:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arte
o dark catedrze też nic nie było mówione, a jednak Cipsoft zadbał o te tereny dla Facc, jak większośc narzekasz przed update nie wiedząc jeszcze jak to będzie...

Może i masz racje może przesadzam ale i tak jest to niepokojące >.< że co news tylko o Pacc słysze albo to że przez wielu Facc jest traktowany jako grupa "darmozjadów" a na takie teksty jest tylko jeden komentarz "ty też byłeś kiedyś Facc" watpię żeby był ktoś kto kupił pacc jak tylko zainstalował tą gre.

Wniosek:Jeśli cip soft niezacznie dbać choć tak ja w połowie o pacc to straci potencjalnych klientów(to tak z czysto ekonomicznego punktu widzenia).

Rinnaroc 28-07-2006 21:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez coconut
nie podniecajcie sie tak bo tam pisze "za drobna oplata" :) wiec nic za darmo

Za drobną czyli pewnie z 10 euro :P

Czy ktoś mi może coś wytłumaczyć ? Jeżeli miałem chara spersonalizowane dane na mnie, został sprzedany. Koleś gra już coś rok zrobił ładny lvl - czy po update on spersonalizuje dane na siebie ? Bo jak tak no to już go sobie nigdy nie hakne ;(

Scroopy 28-07-2006 21:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Suk Suk
zaraz zaraz co resjrtujemy albomi vódka oczy zamuliła albo ja tego nie rzoumiem :P rejstrujemy konto bankowe? chybatak skoro trzeba jakąś kase wysyłąć...

zal.... personalizujesz sobie konto zeby dostac rec keya co bylo mozliwe tylko dla PACC a po update i dla FACC...

J0hny 28-07-2006 21:32

Nareszcie jakaś zmiana, bo wysyłanie kopi było bardzo kłopotliwe i nieporęczne...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dabek
Listy zawierające kopie paszportów będą jeszcze akceptowane przez okres przejściowy 28 dni. Po 28 sierpnia nie będzie już można otrzymać nowego rec keya w stary sposób (czyżby ukryty podtekst ze update nastąpi 1 sierpnia?)

Jeżeli tak to moje przypuszczenia będą trafne :D

amti304 28-07-2006 21:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Guardian anubite
Prosze o odpowiedz na PW kogos doswiadczonego bo jeżeli jest taka sytuacja mam recka i wlasnie mialem prosić o zmiane bo nie powołana osoba go ma. ale ok przeczytalem ten news i czy teraz jak wykonam to co wprowadzą bendzie nowy reck czy stary zostanie?! pozdro

Przecież jest napisane, że stare nie będą działać, o maaaatko...

coconut 28-07-2006 21:41

NO NIEE... dowiedzielismy sie,ze (prawdopodobnie) upek bedzie 1... a ja mam bana do 3 za <ironia>kupowanie itemow<ironia>
mam super fartaxD (po angielsku bąka\pierdniecie)

Clevis 28-07-2006 21:41

uu..bardzo sympatyczna opcja..GZ CIPy!:cup:

The Outlaw 28-07-2006 21:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rinnaroc
Czy ktoś mi może coś wytłumaczyć ? Jeżeli miałem chara spersonalizowane dane na mnie, został sprzedany. Koleś gra już coś rok zrobił ładny lvl - czy po update on spersonalizuje dane na siebie ? Bo jak tak no to już go sobie nigdy nie hakne ;(

Jesteś bardzo cudowną osobą. Niech cie trąd dotknie.

--The Outlaw

Rothes 28-07-2006 21:48

Tutorzy wiedzieli o tym od dawna, bo CipSoft musiał nas przygotować do odpowiadania na pytania dotyczące nowego systemu, więc dla niektórych z nas to żadna nowość :P.

A co do samego systemu - wydaje się o niebo lepszy od poprzedniego, ale jak to będzie wyglądało w praktyce, okaże się w przyszłości.

Nynon 28-07-2006 21:50

Rinnaroc powinien za ten komentarz dostac bana -.-

Ard Carraigh 28-07-2006 21:53

:)

Skoro nie będzie personalizacji konta, to jak będzie z możliwością zostani tutorem ? Bo właśnie spersonalizowane konto było potrzebne by przystąpić do egzaminu ... teraz niby każdy będzie mógł być tutorem ?? Kosmos ... choć mały plus dla bezieczeństwa graczy, znajac życie wiekszość i tak nie będzie tego robić ;) I nadal będą "fri itemz plx i`am hacked" :P

DRoN 28-07-2006 22:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ari2423
spoko :), wrescie moje konto bedzie ciut bezpieczniejsze :)

ale mogliby wprowadzić taki system jak w bankach, polega to na :

masz wpisać haslo ale tylko wyznaczone X liter :

http://liloj2423.w.interia.pl/newpasss.PNG

Albo dostajesz "klawiaturę", na której wstukujesz myszką hasło po literze (klawiatura ma losowe rozstawienie klawiszy). I by hacków było tyle, co na www.zalogujsietodostanieszpacca.xxx.org

Co do r-keya, to właśnie jak to będzie ze zmianą danych?
Bo jeśli w dowolnej chwili, to ktoś nas hacknie, kupi r-keya i po końcie.

Dabek 28-07-2006 22:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ard Carraigh
Skoro nie będzie personalizacji konta, to jak będzie z możliwością zostani tutorem ?

Teraz wymagane będzie po prostu 'posiadanie pacc chociaż raz w historii konta'.

DaniaStone 28-07-2006 22:20

na 100% nie bedzie 1 sierpnia uptade, poniewaz musieli by juz wlaczac test serwera. Wiec watpie w to
Rec key good pomysl!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:14.