Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Palladyn-Doradźcie coś jak wiecie... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=90776)

mysql 22-09-2006 08:26

A moje pytanie jest takie mam lvl 11(1 raz gram paladynem) skile 45/35 chce nabic 13 lvl sprzedawac strzaly i kupywac bolty i tera najważniejsze. Czy mam skilić więcej niż do 50 i dopiero nabić ten 13 lvl czy skilić jeszcze więcej?w sprawie paladyna jestem strasznie ciemny więc dlatego moje pytanie z góry dzięki za odpowiedź:cup:

Vil 22-09-2006 11:57

nabij 50 dista, nie sprzedawaj strzal tylko lec z nimi expic az sie skoncza. Bolty do 63-65 dista odpusc sobie, bo raczej nie beda sie zwracac, sa 1,5x drozsze od strzal a na niskim skillu niewiele silniejsze.

Pan stifi 22-09-2006 23:30

Po co BOHy

To prawda BOHY są dla pallka podstawą ekspienia !! Nieważne jaki masz lvl boszki sie przydadza zobaczysz uwazaj zebys ich nie stracił ;/ bo jak wieksze lvle zobaczą że masz bohy to cie bedeą HUNCIĆ ;/

Piotrek Marycha 23-09-2006 09:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan stifi (Post 999574)
To prawda BOHY są dla pallka podstawą ekspienia !! Nieważne jaki masz lvl boszki sie przydadza zobaczysz uwazaj zebys ich nie stracił ;/ bo jak wieksze lvle zobaczą że masz bohy to cie bedeą HUNCIĆ ;/

ta hunted 4ever bo ma troche wiecej kasy !! -.-

Cenarius 23-09-2006 19:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 999802)
ta hunted 4ever bo ma troche wiecej kasy !! -.-

a kto mówi o h-lvlach wystarczy byle lag/kick i możesz się pożegnać z bohami :p a już zwłaszcza na jakimś potworku który Cię rozgniecie [a nie uda się uciec bo np drzewo zablokowało droge :p] np na 10 lvlu bym bohów nigdy nie ubrał a na 30-40 to już tak bo wyskoki lvl to mniejsze prawdopodobieństwo deada

Vil 23-09-2006 20:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cenarius (Post 1000715)
na 30-40 to już tak bo wyskoki lvl to mniejsze prawdopodobieństwo deada

20 sek laga/ freeza na guardzie = kaplica, + 1 sek na kazde 5-6 leveli.

Jerkov Thundersword 24-09-2006 12:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zolwik_007 (Post 946612)
Siemka... Od niedawna gram palladynem na Xerenie, mam 13 lvl, 6 m lvl, 56 dist i 37 shielding. Zamierzam doskilowac do 60/40 ponieważ chce zużyć wszystkie Spear'y i Kamienie...
Słusznie??

Moje EQ: Dark Helmet, Plate Set...

Mam Bag Arrows i Bag Bolts , 60k w depo i różne pierdołki...
Na co wydalibyście 60k??
Myślę, ze na Boots of Haste (podstawa dla dobrego paladyna)
i Podstawowe Runy(UH,GFB,HMM...)
Mam Rację??

Gdzie Proponujecie expić z moim niskim levelem i dobrymi skillami?
Wybieram sie na Drag Hunt z kolegą (35 MS)

Czytałem Poradniki ale chciałbym sie dowiedziec czegos wiecej od doświadczonych palladynów!!

60k- boots of haste. Resztę eq może stanowić właściwie byle co. Ja osobiście noszę jak najlżejsze eq, żeby unieść jak najwięcej amunicji...
Run na huncie rzadko użwyam, przy moich skillach są zbędne. Jeżeli nie masz exury vity, nie radzę expić na dragach, nawet z 35 ms.
Jeżeli chodzi o boots of haste, używaj je od 20 poziomu, wtedy dopiero widać znaczną różnicę w chodzeniu, wcześniej dość łatwo je stracić.
Najlepiej kupuj plecaki bełtów.

Libex_90 24-09-2006 17:35

Bohy i blue robe dla pala to podstawa

Na twoim miejscu kupilbym na poczatek bohy i blue robe (sam je nosze)
Doskiluj do 65 dista i mozesz expic.Huncenie Dragow z 35 ms to nie jest zy pomysl tylko zalezy czy masz na mysli huntowanie dragow w Dragon Lair czy wypad na pojedynczego Draga.

Aroonia 24-09-2006 21:49

OK. Po 1 pisze sie PALADYN-1 "L" ;)

Padaly pytania; "po co boh?" szczerze mnie okolo 4 razy uratowaly du**. za za 1 razem mialem ok. 25 lvl i myslalem ze wielki jestem kozak, poszedlem na 3 huntery (naraz) te mnie zlaly w 4 sekundy do red HP uciekalem leczac sie. Zostalo 20HP, 0 many. czy myslicie ze bez boh ucieklbym im? Za 2 razem ide expic na DC po drodze parze; GS :] tylko serce mocniej zapoukalo, ja uciekajac leczylem sie of course. Dobieglem do Lobrasa gdzie gs zniknal miejac ok. 30HP, 0 many. Wystarczy ze puknął by mnie 1 raz wiecej. Bylo pozniej jeszce pare sytuacji w ktorych boh sprawdzily sie ;) (na 18 lvl padlem na 1 hunterze nie miejac BoH) tak wiec; radze kupic jak najszybciej :D (oczywiscie bez przesady, na 8-20 lvl sa zbedne :P)

Vil 24-09-2006 22:19

no to teraz pytanie: co wiecej kosztuje - bohy czy odrobienie 1 levelu na 25 ? poza tym wystarczylo zeby 1 hit byl silniejszy i bohy by nic nie pomogly.

Aroonia 24-09-2006 22:23

Nom masz racje w sumie to nie padlem z czystego farta. Boh'ow nie kupowalem po to zeby nie pasc na 25 lvl, ale postawilem sobie cel, ze chce miec BoH ktory spelnilem juz na 25 lvl(Była to dla mnie satysfakcja). A pozatym kto powiedzial ze jakbym padl w tych sytuacjach spadlyby akurat boh'y? :>

haha Sozemego jak to sie stalo ze na to samo wpadlismy? xD

Sozemego 24-09-2006 22:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1002825)
no to teraz pytanie: co wiecej kosztuje - bohy czy odrobienie 1 levelu na 25 ? poza tym wystarczylo zeby 1 hit byl silniejszy i bohy by nic nie pomogly.

A teraz nastepne pytanie: jaka jest szansa, ze to akurat bohy wypadna ?
Oczywiscie nie zaprzeczam, ze bohy na niskim lvlu sa nie potrzebne i wcale nie przyspiesza cie bardziej, ale...jest jeszcze jedna rzecz, ktora nie jest z ekonomicznego punktu widzenia...z bohami jest po prostu wygodniej i szybciej, przynajmniej ja jestem zawsze przyzwyczajony do bohow na nogach i nie wyobrazam sobie chodzenia bez nich.

Jerkov Thundersword 24-09-2006 22:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aroonia (Post 1002778)
OK. Po 1 pisze sie PALADYN-1 "L" ;)

Padaly pytania; "po co boh?" szczerze mnie okolo 4 razy uratowaly du**. za za 1 razem mialem ok. 25 lvl i myslalem ze wielki jestem kozak, poszedlem na 3 huntery (naraz) te mnie zlaly w 4 sekundy do red HP uciekalem leczac sie. Zostalo 20HP, 0 many. czy myslicie ze bez boh ucieklbym im? Za 2 razem ide expic na DC po drodze parze; GS :] tylko serce mocniej zapoukalo, ja uciekajac leczylem sie of course. Dobieglem do Lobrasa gdzie gs zniknal miejac ok. 30HP, 0 many. Wystarczy ze puknął by mnie 1 raz wiecej. Bylo pozniej jeszce pare sytuacji w ktorych boh sprawdzily sie ;) (na 18 lvl padlem na 1 hunterze nie miejac BoH) tak wiec; radze kupic jak najszybciej :D (oczywiscie bez przesady, na 8-20 lvl sa zbedne :P)

No cóż, nie każdy ma takie zdolności do umierania na hunterach, a na 25 lvl bez boots of haste uciekniesz hunterom bez najmniejszego problemu. Co do GSa, padłem na 30 lvl poprzez zlurowanego gs (to bylo w tamtym roku hrhrhrh), co z tego, że miałem boots of haste, skoro blokowało mnie 3 lurerów a droga ucieczki była bardzo długa... Od ratowania życia nosi się UH, jedzenie i czasami też manafluidy. Boots of haste przydatne są do polowań na większe liczby stworów albo na szybkie stwory.

Vil 24-09-2006 22:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sozemego (Post 1002834)
A teraz nastepne pytanie: jaka jest szansa, ze to akurat bohy wypadna ?

Nie chodzi o to czy wypadna tylko czy oplaca sie wydawac 60k zeby zwiekszyc minimalnie i tak mizerna szanse przezycia.

Sozemego 25-09-2006 02:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1002890)
Nie chodzi o to czy wypadna tylko czy oplaca sie wydawac 60k zeby zwiekszyc minimalnie i tak mizerna szanse przezycia.

Nie, akurat z tego powodu nie oplaca sie kupowac bohow, co nie oznacza, ze nie oplaca sie ich kupowac wcale.

Anzirus 29-09-2006 08:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1002890)

To zależy gdzie się expi. Na dwarfach guardach przyda mu się ta przwaga dystansowa np. w czasie laga. A bohy nie na każdym serwerze są takie drogie, u mnie chodzą po 37 k ;]

Azerd0 01-10-2006 14:01

A ja mam takie pytanie, mam 11lvl skille 50 dyst PACC gdzie moge expic (jakie tomby?)?

Szaryy 01-10-2006 14:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Azerd0 (Post 1012250)
A ja mam takie pytanie, mam 11lvl skille 50 dyst PACC gdzie moge expic (jakie tomby?)?

Tu masz wszystko o tombach-><<klick>>

Qrys 01-10-2006 14:37

Ja różnice po założeniu bohów czułem dopiero na 40 lv. Moim zdaniem wcześniej nie potrzebne bo do czego, dragów ani gs raczej huntować nie bedziesz. A w jaskiniach z guardami i tak sie chodzi wolniej. Na pirwszych piętrach tombów nie ma szybkich potworów.

Lord Wardi 01-10-2006 14:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zolwik_007 (Post 946612)
Mam Bag Arrows i Bag Bolts , 60k w depo i różne pierdołki...
Na co wydalibyście 60k??

Czlowieku,skad masz 60k?
Jest pelno poradnikow, poczytaj ;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:14.