![]() |
Sign me in.
|
@eerion
chyba poczułam się pominięta :( @topic odnośnie Pixik'a to tak samo jakby zwykły film nazwać bajką lub książkę ludzie, którzy nie mają większego pojęcia na jakiś temat lubią się często wypowiadać i zdaje się im, że mają rację, choć tylko powierzchownie coś liznęli ^^ ale ale... może te 'bajki' to po prostu prowokacja? :> nie dajcie się zwieść! :D on może dążyć do spamu i zamknięcia topika! :D co do kawaii - jeśli artykuły powstały przy udziale osób zapoznanych z jakąś serią, to były dobre... innym razem totalnie sprzeczne z rzeczywistością i stronnicze :) w ten sposób przegapiłam pierwszy odcinek mojej ulubionej serii :( bo tak strasznie ją opisali i równie mocno wielbili tą komerchę Dragon Ball'a :/ całe szczęście, że serie były powtarzane w tv parę razy.. choć szkoda, że na nasz rynek swego czasu wpadały rzeczy poddane kilkudziesięciu cenzurom i obrzydliwej obróbce dźwięku - oppeningi, endingi i dubbing :/ teraz jest całe szczęście nieco lepiej :) ale hmn.. to raczej rozważania do waszego działu ;) więc nie będę wam spamować więcej ;) d.Taube |
jest duzo filmow ktore nazywam bajkami:matrix,batman i inne.Pozatym żartowałem,ale jak wiadomo nie wszyscy mogą żartować;d
ps.Dragon Ball to też manga albo anime czy coś podobnego;)? |
Pixik - jeżeli żartowałeś to niestety nikt w twoim żarcie nie wykrył niczego co by mogło nas do tego naprowadzić :P
Drabon Ball jako manga (na wasz - komiks xD) lub anime (czyli to co w TV można zobaczyć ;P) @Taube: Dlatego że powiedziałaś tyle na ten temat że nie miałem co dodawać ;) Nie przejmuj się nie spamujesz. Piszesz ciekawie, czyta się ciekawie, czemu chcesz przestać? :P |
@eerion
a ty to czasem się nie podlizujesz :P czemu chcę przestać..? bo jak się rozgadam, to zacznę rozwijać dziesięć wątków i powstanie totalny spam ;) @topic no bo sporo osób wie, że anime to dzieli się na anime i komerchę ;P czyli - coś do obejrzenia i coś do reklamy komercha ma za zadanie głównie rozreklamować jakiś produkt niż zwrócić na siebie jakąś większą uwagę i dociera do najszerszego i płytkiego grona odbiorców.. szkoda tylko, że tyle osób uważa, że wszystko co anime to komercha i przeznaczone dla owej szarej masy :/ nawet niektóre kultowe serie zawierają sporo tego.. a spora ilość właśnie przez komerchę podupadła.. czy muszę tu wymieniać? (wszak Dragon Ball, Naruto, Bleach - to są najbardziej znane w Polsce serie, które stały się komerchą, lecz się nią nie narodziły) niektórzy zaciekle bronią m&a, lecz należy wziąć pod uwagę, że anime to też czasem kicz - tak więc popadanie w którąś ze skrajności jest złeee ;) i bajka nie anime, lecz anime może być bajką, kicz nie anime, anime może być kiczem.. - to tak tu mówię, co by się nie rozwinęły dwa skrajne obozy, jedne przeciw, inne wielbiące w niebogłosy ;) tak więc jak anime porusza nawet te 'dorosłe' kwestie, to nikt nie zaprzeczy, że są takie, które robią papkę z mózgu ;) a ktoś starszy czuje się, po obejrzeniu czegoś takiego, jakby w środku czaszki miał galaretkę :) hmn.. zrobię mały konkurs – vel test :] kto go wygra dostanie ode mnie notkę ;) a jakie jest założenie? dwa słowa: Saint Seiya i zobaczymy, kto napisze z głowy, z własnej pamięci – bo fałsz łatwo rozpoznać :] i tych, którzy będą szybko szukali informacji na necie XD kto się pisze? ^^ d.Taube |
Już wysłałem podanie (nigdy nie byłem dobry w pisaniu takowych). Mam nadzieję, że zostanę pozytywnie rozpatrzony.
|
@Up:
Muszę stanać w obronie bleacha. Anime to nie wrzuciło fillerów (komerchy) byleby były. Czytam magę, oglądam anime i anieme zbyt szybko zbliżało się do mangi - a przegonienie jej jest niemożliwe. Dodatkowo widze że filler ten próbuje zmodyfikować niektórze rzeczy z mangi i podpasować pod siebie :P No i ostatnia rzecz - mozna zauważyć, że w przeciwieństwie do naruto twórcy fillerów od Bleacha się przykładają - nie ma aż tak koszmarnych sytuacji i spadku jakości. Ja wiem że w anime może być kicz, ale szczerze wbrew temu co mówi spora liczba osób? Nawet pokemony nie są kiczem. Pokemony, itd. są to czyste dzieła do młodszego odbiorcy. Kolorowe, dość monotonne, mało atrakcyjne i często niedopracowane - ale są idealne dla młodego odbiorcy. Ale kciz jako kicz też się trafia xD To jest oczywiste Cytuj:
ja po NGE miałem chaos na bańce Po obejrzeniu Excel Sagi czy 2*2=shinobuden miałem genialny nastrój. Grunt to stworzyć coś tak głupiego, aby miało sens ^^ Saint Seiya? Rycerze Zodiaku - kiedyś o tym w Kawaii czytałem. Kumpel ma na DVD - obejrze dopiero po maturze bo troche draństwo obszerne, a ja nie mam czasu na długie serie obecnie. |
Ja tam jestem fanem dragon balla, więcej nie mam czasu ściągać :(
Dlatego żaden ze mnie fan.... |
eheheh
:DCZESC wiiem ze wiecie(chyba)ale nie zawsze hentai łączy sie z mangom(bardziej z animwe jak na hyper (jezeli nadal jest ;(1.5 odebrano mi ten kanal;(i niema.)lub bardziej konczy sie na pół nagich scenach w mange mam nadzieje ze rozumiecie mnie i nie uznacie ze niewiem o czym pisze tez czytam rózne mangi ( i nie tylko heheh:D)(p.s nic mi nieróbcie)
|
@up:
dobre ! |
Fajny podpis czy to buło domnie co??:confused:
|
No to złożyłem podanie (dlaczego takie krótkie można pisać?):p . Mam nadzieję, że zostanie pozytywnie rozpatrzone.
|
huh ! zarabiscie ... :] ale mam nadzieje ze bedzie cos oprocz hentai ?;>
|
Raczej tak bo drom zabroni "hentajuf"
|
@Up:
Myślisz ze się ktoś dromem przejmuje? Obecnie jednymi z najpopularniejszych tematów są np. o Bible Black: New Testament (nowa seria BB :P)+ czy Mei Kingu - który zajmuje 3 miejsce (po BB:NT i Slayersach) Oczywiscie wszystko z linkami do gigeshare i rapidshare (osobiście uploadowałem i działa :P) - wiec to żaden problem, bo shin sam mi pomaga robić tematy o hentajach, a reszta modó olewa fora prywatne. No, ale opczywiscie motywy z anime są (jnormalnym) tak jak mandze. Niedługo troche poszerzymy tematykę :P |
Hmm.. A czemu nie macie rangi? ;)
|
Cytuj:
|
@up:
Pojechał :P Prośba o rangę do droma poszła 28 sierpnia (tak jak i opis grupy) czekamy nadal... |
Count me in!
|
Pixik Powiedziała co wiedziała czyli nic moi starzy mówią na wszystko co oglądam "bajka" bo u nich wtedy sie tak mówiło ....chyba??
B) (mozecie uznać ze stare post był itp) 8o Jak moge sie zapisać |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:30. |