Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Pacc i rok szkolny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=92039)

morwi 30-08-2006 15:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xeradus (Post 963077)
@2x Up
Oczywiście, że jeśli obrałeś sobie taką droge życia to chemia ci się przydała, ale to był tylko przykład, bo naprzykład ja w liceum ide na profil informatyczny, na którym chemią bende mógł najwyżej się podetrzeć.

taa bo lepiej gowno wiedziec o substancjach otaczajacych nas niz chociaz troche cos o nich wiedziec, zreszta skad wiesz jaka on sobie droge obral ? zreszta podcieraj sie nia i innymi przedtmiotami i zycze ci zebys zostal w tej pierwszej klasie

Xeradus 30-08-2006 15:45

Cytuj:

zreszta skad wiesz jaka on sobie droge obral ?
Jeśli zamierza iśc tak jak ty do technikum chemicznego to bedzie sie uczył chemii, a za to zrezygnuje np z historii (nie całkowicie broń borze, ale ta trója mu wystarczy) Jeśli pujdzie w przyszłości na prawo to bedzie zakówał historie a odpuści chemie, przynajmniej ja bym tak zrobił, ale on zrobi co mu sie bedzie podobac,a my niemamy na to wpływu.

Cytuj:

taa bo lepiej gowno wiedziec o substancjach otaczajacych nas niz chociaz troche cos o nich wiedziec,
Żeby mieć wystarczającą ilość wiedzy o chemi wystarczy jedno półrocze, a nie sześć. Wystarczającą, tj. że wszystko składa sie z atomów, że atomy składają się neutronów,protonów i elektronów, żeby broń boże nie mieszać wodoru z powietrzrem..itp...itd...etc..
Moim zdaniem już w gimnazjum powinien byc jakiś profil do wyboru, poto żeby uczyc sie tylko tego co nam się kiedyś przyda. Ty akurat poszedłeś do technikum chemicznego (dobrze napisałem?) A inni, nawet najlepsi z chemii, którzy pójdą na studia hmmm..powiedzmy na prawo i tak zapomną większość tego z czego mieli bdb w gimnazjum i na co zmarnowali tyle swojego cennego czasu, który mogli poświęcić np. na granie w Tibie, granie w kosza, wyjście na piwo czy inne rozrywki.

Cytuj:

[..] i zycze ci zebys zostal w tej pierwszej klasie
Miło mi to słyszeć

Funosek 30-08-2006 16:07

Powiem ci jedno... chłopak sie pyta to mu odpowiadam.. na jego miejscu bym wybrał troche mniej wolnego czasu czy tam mniejszy lev w tibi niż miałbym zawalić rok...

btw. nie będe sie uczyć bo nie musze - słucham troche na lekcjach i dzięki temu ucze sie tylko do klasówek, a i tak nie do wszystkich (nie do każdego przedmiotu).

Dzięki temu mam ten czas, żeby wyjść na dwór/ na piwo etc. bo odrabianie lekcji zajmuje mi ok. 30 minut.. no chyba, że jest wypracowanie to wtedy nawet 2h sie zdarza :baby:

Xeradus 30-08-2006 16:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Funosek (Post 963140)
btw. nie będe sie uczyć bo nie musze - słucham troche na lekcjach i dzięki temu ucze sie tylko do klasówek, a i tak nie do wszystkich (nie do każdego przedmiotu).
Dzięki temu mam ten czas, żeby wyjść na dwór/ na piwo etc. bo odrabianie lekcji zajmuje mi ok. 30 minut.. no chyba, że jest wypracowanie to wtedy nawet 2h sie zdarza :baby:

Skoro tak to dlaczego pacca kupujesz tylko w wakacje?

Funosek 30-08-2006 16:13

Już pisałem - masz pacc'a to troche więcej myślisz o tibi - bardziej cie do niej ciągnie... Nie masz pacc - tibia staje sie troche nudniejsza i wtedy można troche posłuchać co mówi nauczyciel.
btw. w roku szkolnym wole wolny czas w większości poświęcić na spotkania z kumplami albo jakimiś fajnymi laskami -.-

Xeradus 30-08-2006 16:14

@Up
To jak masz problemy z koncentracją to kup sobie plusz -.-

Funosek 30-08-2006 16:17

To nie o koncentracje chodzi..
np. myślisz sobie - zrobie sobie troche sd, kupie pare bp manasów i pójde na hydry... a poźniej myślisz.. hmm a może jednak dragi i dle będą lepsze?? i tak można sobie zająć głowę na lekcji i nic później nie wiedzieć.. dodatkowo można zarobić pałe za to, że nie słuchasz B)

Xeradus 30-08-2006 16:20

@Up
Dziwne, że ja nie mam takich problemów. Może dlatego, że pije plusz:p

Funosek 30-08-2006 16:21

No to może i ja spróbuje..

Dobra koniec z offtopami -.-

Niech kupi jak tam chce 8o

Adrian! 30-08-2006 21:17

Zastanow sie najpierw...jak masz niski lev i albo chcesz potrenic skille to niema sensu pacca kupic, bo poco jak bedziesz trenił, ja naprzykład wogole pacca niemam zamiaru kupic bo niebęde wydawał kasy na gre w w którą gram max 2h dziennie i to jak mi sie chce.....bez przesady, na wakacje też chyba niema sensu bo wakacje przed kompem to głupota

Lirdej 30-08-2006 22:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xeradus (Post 963100)
Moim zdaniem już w gimnazjum powinien byc jakiś profil do wyboru, poto żeby uczyc sie tylko tego co nam się kiedyś przyda. Ty akurat poszedłeś do technikum chemicznego (dobrze napisałem?) A inni, nawet najlepsi z chemii, którzy pójdą na studia hmmm..powiedzmy na prawo i tak zapomną większość tego z czego mieli bdb w gimnazjum i na co zmarnowali tyle swojego cennego czasu, który mogli poświęcić np. na granie w Tibie, granie w kosza, wyjście na piwo czy inne rozrywki.

U nas jest niby profil czyli tak mat.-inf., humanistyczna klasa, sportowa a reszta to profil ogólny. A jeśli chodzi o tą koncentracje i nauke to też tak mam że wystarczy to co na lekcji a i tak jest luz. Poza tym w roku szkolnym mało tibią się zajmuje (mimo iż mam pacca) wole z kumplami gdzieś wyjść.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:09.