Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Sword czy Axe dla knighta? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=93543)

Vil 13-09-2006 14:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez babcia666 (Post 985681)
(2 hity i pada):P

ty czy on ?

Guriel 13-09-2006 15:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez babcia666 (Post 985681)
a ja was ludziska nie rozumie... ja wale z warhammer i uważam że jest NAJLEPSZY!!!!! plusy:
-tani
-duży atak
-z tego co słyszałem to dwu ręczne mają większą celność(ale nie jestem pewny)
minusy
-mały def
-2 ręczny!(nie masz tarczy)
wielu ludzi z pewnością powie że lepiej mieć tarcze i np. dragon hammer lub skull staf... ale chodze na beho, witch(oba wala z magi) i na zerki(2 hity i pada):P

Odrazu po twojej wypowiedzi pomyslalem sobie ze nigdy nie miales 20lvl'a ale sie pomylilem :D masz 24lvl ;] gratz! ale nie o to chodzi... chodzi o to ze jak wbijesz te 85/85 skills i pojdziesz na guardy i bedziesz walic ze swojego war hammer'a a twoj qmpel rowniez knight z takimi samymi skillami pojdzie z gs'em albo z dragon lance na guardy to porostu bedzie szybciej expic od ciebie :PP (bo gs ma wiecej attaku od W-H a D-L ma wiecej attaku od GS 'a ;] )

ps:nie mosza byc odrazu 85/85 ale dla przykladu podalem ;]

pozdro i papa

k0z4k 13-09-2006 15:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trzynasty (Post 975150)
Jaki typ broni jest lepszy dla knighta?
Fire axe ma więcej ataku niż bright sword (broń "na stałe"), a dragon lance ma więcej ataku niż giant sword (na "specjalne" okazje). Toporki są cięższe ale dla knighta to 20 oz. w tą czy w tą nie robi zbytniej różnicy...

P.S
Wydaje mi się, że taki temat już był ale wpisałem do "szukaj": "sword", "axe" i nie wyświetliło mi się nic na ten temat. Jednak jeżeli taki temat już istnieje to bardzo przepraszam wszytskich!

to wszstko zalezy:
od cen a serwie gdzie chcesz grac.
od teg czy chcesz potencialnie zadawac wieksze hity przy wiekszej stracie hp i na odwrot.

a tak wogule to polecam ci jednak swordy.
w porownaniu Fa z Bs to 14 (!) pkt. obrony wiecej kosztem 2 pkt. ataku mniej... wychodzi, ze Bs jest lepszy.

D lance A Gs jeden pkt. ataku wiecej posztem 6 pkt. obrony mniej.

jezeli chcesz w przyszlosci blokowac czesto to lepiej wez swordy ( do tego wiecej capa bedziesz mial na loota ;])

ja tez kiedys stalem przed wyborem aksa czy sworda i wybralem sworda.

a jak ci nie pasi to bierz cluba bo jest tani jak cholrea a potem sie bedziesz przezucal i juz ci bedzie zwisac co masz wziasc xD .

Fraxodin 13-09-2006 15:56

Zdecydowanie Axe.Polecam !!

Vil 13-09-2006 15:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez k0z4k (Post 985725)
a tak wogule to polecam ci jednak swordy.
w porownaniu Fa z Bs to 14 (!) pkt. obrony wiecej kosztem 2 pkt. ataku mniej... wychodzi, ze Bs jest lepszy.

A SS jest znacznie lzejszy, wychodzi ze jest lepszy od obu.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez k0z4k (Post 985725)
jezeli chcesz w przyszlosci blokowac czesto to lepiej wez swordy ( do tego wiecej capa bedziesz mial na loota ;])

Co ma def do blokowania i po co knightowi dodatkowe 20-30 capa ?

Lovah 13-09-2006 16:10

Cytuj:

A SS jest znacznie lzejszy, wychodzi ze jest lepszy od obu.
Knajt nie ma tyle samo capa, co sorc/drójt :p

Cytuj:

Co ma def do blokowania i po co knightowi dodatkowe 20-30 capa ?
Co ma def do blokowania? To co atk do atakowania :D

Xardasus 13-09-2006 16:21

Mowicie że topory lepsze są a pokażcie mi toporem hit większy niż 500 ;] Bo ice rapierem da sie zrobić i jest on swietny do pvp. Knight jest po to aby blokować wniosek lepiej mieć więcej defa w swordzie niz ten 1-2 punkty ataku w toporze :] wogóle to durne są te tematy każdy niech wali czym chce..

Freezy Eddie 13-09-2006 16:26

Cytuj:

Co ma def do blokowania? To co atk do atakowania
Większość potworów, oprócz GSa i paru wyjątków uderza magicznie, więc def nam nie pomoże.

Cytuj:

Mowicie że topory lepsze są a pokażcie mi toporem hit większy niż 500 ;] Bo ice rapierem da sie zrobić i jest on swietny do pvp. Knight jest po to aby blokować wniosek lepiej mieć więcej defa w swordzie niz ten 1-2 punkty ataku w toporze wogóle to durne są te tematy każdy niech wali czym chce.
Załóż jeszcze wniosek, że możesz zadać śmieszny hit w granicach 50- albo nie zadać go wcale. A koszty Ice Rapiera nie są małe. Pewnie nigdy nie trzymałeś w rękach Ice Rapiera...

Vil 13-09-2006 18:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xardasus (Post 985839)
Mowicie że topory lepsze są a pokażcie mi toporem hit większy niż 500 ;] Bo ice rapierem da sie zrobić i jest on swietny do pvp.

Jest jeden problem: rapier moze trafic co drugi/ trzeci hit, moze rzadziej, do tego obrazenia w czlowieka sa o polowe mniejsze i wcale nie jest pewne ze wydajac 5-10k na rapiery zadasz obrazenia ktorych przeciwnik nie wyleczy jednym uhem.

Xardasus 13-09-2006 19:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Freezy Eddie (Post 985850)
Załóż jeszcze wniosek, że możesz zadać śmieszny hit w granicach 50- albo nie zadać go wcale. A koszty Ice Rapiera nie są małe. Pewnie nigdy nie trzymałeś w rękach Ice Rapiera...

Tak strasznie drogi jest ani razu go nie mialem bo mnie nie bylo stac mialem dylemat czy kupic dsm czy ice rapier wybralem to pierwsze :/ wiec sory ze sie wypowiadam... no i co sie uczepiliscie ze ice rapiery sie rozwalaja ja po prostu mowie moje zdanie...

papik1992 13-09-2006 20:10

Ja mysle ze axe na poczatku latwo o zdobycie dobrego a potem stonecutter :) 50 atk i 1 reczny

Tahrus 13-09-2006 20:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lovah (Post 985817)

Co ma def do blokowania? To co atk do atakowania :D

Lol. Jak Blokujesz komuś potwora to jego udeżenia idą na tarcze. Chyba że używasz broni 2-ręcznej.

Piotrek Marycha 13-09-2006 20:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez papik1992 (Post 986149)
Ja mysle ze axe na poczatku latwo o zdobycie dobrego a potem stonecutter :) 50 atk i 1 reczny

nie wiesz? to stfu ! latwo o zdobycie dobrego? czyli co, tluc sie niewiadomo ile lvli z k axem az uzbierasz iles tam kasy na F axa (na nowych serwach 35-40k, w porownaniu do BSa- 15-20), to samo 2 handed, GSy walaja sie juz od poczatku na serwach i ich ceny nie przekraczaja 35k nawet an najnowszych serwach, w porownaniu do D lancy - 50k conajmniej

Gilu90 13-09-2006 21:38

SWORDY, the best xD poniewaz mają Ice Rapier xD więcej nie musze mówic

Jochny 14-09-2006 16:21

Ice rapier to wielkie gówno! Może ma te 100 atk, ale rozwala się po pierwszym ciosie. Poza tym wcale nie jest taki tani (przynajmniej na moim świecie). Jednym słowem szajs.

Axe są lepsze, ponieważ mają więcej ataku a def jest zbędny, bo ciosy idą na tarcze. Może i są trochę droższe, ale z nimi się szybciej expi. Dragon lanca ma o 1 punkt większy atak, co oznacza hit mocniejszy o 2-4 hp wydaje się mało, ale wystarczy pomnożyć ten wynik przez 1000 dragonów a wynik okaże się dość duży. Natomiast walcząc giant, swordem który ma o 6pkt. Więcej defa nie zauważyłem ŻADNEJ różnicy. Dodam, że obaj knajci mieli takie same skile mianowicie 72/71

k0z4k 14-09-2006 17:41

Cytuj:

Co ma def do blokowania
no chyba potwor bedzie zadawal mniejsze obrazenia (przynajmnij jak walnie z "lapki")a juz wiemy na co to sie przeklada\przelicza

Vil 14-09-2006 22:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez k0z4k (Post 987013)
no chyba potwor bedzie zadawal mniejsze obrazenia (przynajmnij jak walnie z "lapki")a juz wiemy na co to sie przeklada\przelicza

no wlasnie, chyba..

Poza tym 90% mobow ktore knight blokuje kompletnie ignoruje zarowno shielding, jak i parametry ekwipunku. Chyba ze sie komus blokuje guardy albo blokuje sie kogos w korytarzu...

emilok 15-09-2006 10:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 987569)
no wlasnie, chyba..

Lepsze chyba niż nic.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 987569)
Poza tym 90% mobow ktore knight blokuje kompletnie ignoruje zarowno shielding, jak i parametry ekwipunku. Chyba ze sie komus blokuje guardy albo blokuje sie kogos w korytarzu...

Pozostaje także grono mobów na których taki knight expi a które zadają obrażenia 'z łapki'.
ps. prócz Demona, Warlocka, DLa, boss monsterów cała reszta bandy (bk, hero, hydra, gs, behemot, ryby pod wodą) bije z łapki.

A temat w stylu o wyższości świąt bożego narodzenia nad świętami wielkanocy.

Vil 15-09-2006 11:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez emilok (Post 987772)
Pozostaje także grono mobów na których taki knight expi a które zadają obrażenia 'z łapki'.
ps. prócz Demona, Warlocka, DLa, boss monsterów cała reszta bandy (bk, hero, hydra, gs, behemot, ryby pod wodą) bije z łapki.

Przyznaj z czystym sercem, kto inteligentny hunci gsy z blokerem ? Hydra z lapy ? Behe - na tyle silny ze nawet przy duzych skillach wiecej dostajemy niz blokujemy. Ryby - nie mam pojecia.

Expienie a def - w kolko wszyscy powtarzaja, ze def oplaca sie zeby byc lepszym blokerem a do expienia lepsze sa axy ;o

emilok 15-09-2006 11:28

Przyznaję z czystym sercem że wielu ludzi hunci GSy z blokerem. Tak Hydra z łapy, każdy średniorozgarnięty człowiek blokując hydrę dostaje tylko z łapy oraz z paraliżu. Behe to masz rację, na rybach raz byłem i prawie najgrubszy bił po 200-300 mnie, a naj to łohohoho.

Ja tam nie wiem, ale jak w kólko powtarzają to co mówisz to takich tematów oraz dyskusji związanych z nimi powinno nie być (albo rzadko) a jest dużo i często.

Dla mnie osobiście taki temat i gdybacje nie mają sensu. Jedyną różnicą jest to że jedne mają ice rapiera a drugie go nie mają oraz to że każdy szanujący się barbarzynśki morderca niewinnych dziwic, oraz ten który pożera wnętrzności i to mu sprawia przyjemność (czyli LOBO) musi używać siekier :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:30.