Cytuj:
Oryginalnie napisane przez prof.Toudi
(Post 977203)
Martwi mnie fakt, że 75.000 ludzi kupiło już PACC'a... rachunek nie jest trudny: zakładając, że każdy kupi 1,5 PACC'a, oni mają z tego (w zł) 75.000 x 100 x 1,5 = 10 milionów złotych. Oczywiście trzeba odjąc koszty utrzymania i zatrudnienia, ale ile kasy z tego już wyciosali to masakra...
|
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zephi
(Post 977664)
Kasy mają pełno... A czy im sie to nalezalo? Najlepszymi programistami to oni nie sa... Nie jestem pewien czy tak do konca im sie nalezy...
|
Cytat z Mr. Jediego & Smugglera:
"Tekst ten (jak i kilka innych komentarzy do tego newsa) sponsorowały literki
z.a.w.i.ś.ć."
PS. nie martwcie się, w Niemczech dzięki takim resentymentom podatki są gigantyczne, przez co Cipsoft nie jest tak bogaty jak wam się wydaje, więc możecie spać spokojnie
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xeradus
(Post 977746)
Gówno prawda, cipsoft to banda niemieckich, komercyjnych ścierw, którym gówno zależy na zadowoleniu graczy. Chodzi im jedynie o to żeby jak najwięcej zarobić. Ludzie nakupowali pacc'ów więc cipy sa zadowoleni i leżą do góry dupą, nic ich nie obchodzi to że dobre 1/3 ludzi ma takie lagi, że sie nie da grać. Oni już zarobili na tym updacie więc nie mają zamiaru więcej się wysialać aż do następnego.
|
Na wolnym rynku zadowolenie klientów i zyski firmy są ze sobą nierozłącznie związane, więc nie pier...l głupot. Gdyby ludzie byli niezadowoleni, nie kupowali by pacca, tak ciężko to zrozumieć? A skoro tylko 1/3 ludzi ma lagi, to jaka w nich wina Cipsotu? Gdyby lagi wynikały z niesprawnego działania serwera, to mieliby je
wszyscy grający na nim, nie sądzisz?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Prince Anubis
(Post 977822)
Nie podoba mi sie ze pacc kosztuje w polsce 100zeta w innych krajach pacca ksoztuje 20 euro ale dla nich to nic!!!załóżmy np.Taka Bruksele na głownym rynku nie spotkasz biedaka blagającego o pomoc a u nas bys znalazł:baby:wiem bo byłem niedawno:D
|
To zgłoś do Sejmu obywatelski projekt ustawy o refundacji pacca z budżetu państwa, bo jakoś nie widzę absolutnie żadnego powodu, dla którego Cipsoft miałby sprzedawać go taniej w Polsce niż w innych krajach (wasze widzimisię jakoś nie jest przekonującym argumentem).
Naprawdę dobijacie mnie ludzie. W postach takich jak zacytowane wyżej aż na kilometr zionie typowo polską mentalnością roszczeniową - "jak ktoś ma więcej ode mnie, to jest to wielka niesprawiedliwośc i trzeba go zgnoić, zniszczyć, zabrać mu wszystko". Wspomniałem wcześniej o niemałych niemieckich podatkach - w Polsce oczywiście wcale nie jest lepiej, ale gdyby Cipsoft miał u nas siedzibę, to pewnie na dodatek firma już dawno byłaby znacjonalizowana, a sprawiedliwy i solidarny społecznie rząd fundowałby wszystkim pacce "za darmo". "Za darmo" w cudzysłowie, bo oczywiście i tak trzeba by było płacić za grę, tyle że w formie podatków, ale to nie przeszkadzałoby przecież wciskać ludziom ciemnotę, że gra jest darmowa.