Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Bez PACCA (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=94429)

Cenarius 14-09-2006 18:15

taaaa właśnie chętenie też bym się doweidział, bo mam a planach zrobienie sorca ale w wiekszosci wypadków dostaje sorcem szału około 20 lvla bo te rot roty i dwarvy to już nimi rzy.... no wiecie :D

Stożek 14-09-2006 19:50

Na FACC area expic sorcem jest dosyc ciezko ale wg to powinno byc cos w tym stylu:
-trolle
-roty(Fibula, kopalnie-nie mowcie, ze tam jest tak tragicznie, bo nie ma duzo alternatywnych miejsc)
-slimy pod POH (dobre miejsce)
-slimy i roty w DC (ludzie troszke duzo)
-mintwail od 27 z monkiem/monkami robiac runy i taskajac lootbagi
-dragi z wanda +hmm +ds ewentualnie bloker (dzisiaj sa to raczej ekstremalne rozwiazanie)
-guardy i guardy ale tam najlepiej juz po 33-druidem natomiast spokojnie z volcanikiem

*Songo* 14-09-2006 19:53

Lol?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gallar (Post 985838)
@UP: ee co prosze?
Sugerujesz że autor tematu jest noobem?
Więc nie, nie jest. Mym skromnym zdaniem to on jest albo newbie, albo jest ciekaw opinii innych ludzi na ten temat.
Tematów na forum 'kto najlepszy' jest masa, więc czemu ten nie ?
I w sumie to to nawet dobry materiał do dyskusjii jest ; )

@Down: Ta? podaj Ty mnie jakies pomijając d lejra. Przyda sie szczerze mówiąc.

Nie sugeruje -.- mi o co innego chodzilo raczej nie przeczytales ze zrozumieniem =/ ...... najpierw przeczytaj pozniej oceniaj a nie...... =/ :lolo: :lolo: :lolo:

noobowaty mistrz 14-09-2006 20:19

Moze i jest ciezko sorcem bez pacca ale i tak expi sie szybciej od knighta :p

Stożek 14-09-2006 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 987286)
Moze i jest ciezko sorcem bez pacca ale i tak expi sie szybciej od knighta :p

Teraz owszem, lecz kto wie co cipka za rok strzeli do glowy? Kiedys nikt nie przypuszczalby, ze sorcem mozna w jeden dzien bez trudu zrobic 25lvl.

P.S Ten moj nowy avat okropnie zamazany, nawet skreta nie widac w gebie Mietka.

noobowaty mistrz 14-09-2006 21:23

@up
Za rok skille beda lecialy 2 razy wolniej.

Piotrek Marycha 14-09-2006 22:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 987416)
@up
Za rok skille beda lecialy 2 razy wolniej.

albo 2 szybciej :S

Stożek 14-09-2006 22:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 987493)
albo 2 szybciej :S

Albo usuna skile a od lvla benda zalezaly obrazenia. Wloza do gry 40 nowych broni kazdego rodzaju a ich sila bendzie wyrazona w procentach i rozna dla kazdego rodzaju potworow. Jakbym napisal rok temu, ze bendzie to co teraz to uznanoby to za zart primaaprilisowy.

noobowaty mistrz 14-09-2006 22:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stożek (Post 987511)
Albo usuna skile a od lvla benda zalezaly obrazenia. Wloza do gry 40 nowych broni kazdego rodzaju a ich sila bendzie wyrazona w procentach i rozna dla kazdego rodzaju potworow. Jakbym napisal rok temu, ze bendzie to co teraz to uznanoby to za zart primaaprilisowy.

Fajnie pomarzyc, co?

Stożek 14-09-2006 22:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 987516)
Fajnie pomarzyc, co?

Dzisiaj rano nie wiedzialem, ze ide na piwo z kumplami. Popoludniu zachcialo sie piwa... i co? Przyszli do mnie z browarkami! Marzenie sie spelniaja.

Kiedys chyba pokusze sie o napisanie powiesci SF "Odyseja tibijska wersji 9 i pol" a za 100 lat benda mowic "Stozek-laureat literackiej nagrody GM'a, juz 100 lat temu przewidzial co stanie sie z Tibia"

noobowaty mistrz 14-09-2006 22:40

Za 100 lat beda tylko sorce lataly po tibii.

Juz moge odebrac nagrode nobla?

Stożek 14-09-2006 22:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 987543)
Za 100 lat beda tylko sorce lataly po tibii.

Widzisz avata? Co mozna zrobic ze statuetka wazaca 2.5kg wykonana z metali kolorowych? Nie odbierzesz, bo juz na wino poszlo.

Vil 14-09-2006 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 987543)

Najwyzej Darwina..

Stożek 14-09-2006 23:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 987564)
Najwyzej Darwina..

Narazie nie zasluzylem jeszce aby zaslynac jako jej posiadacz-chyba. Wiec narazie tej tez mi nie odbierze.

Therus Mroczny 16-09-2006 00:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 985844)
Na guardach sie lootbagow nie robi, w ogole nie expi sie na guardach bo to scierwo. Nawet dla facc sa duzo lepsze expowiska.

Szansa doniesienia lootbaga z guardow do skrzynki z postmanem wynosi dokladnie 5,6%.
Szansa doniesienia lootbaga bez wykonanego postmana wynosi dokladnie 1,4%.

A np szansa doniesienia lootbagu w dowolnej tombie wynosi 94,3%.

Guardy sa po prostu zanubione do granic mozliwosci, sprobuj nie spotkac expiacego 13 druta. ;)

No prosze... Ja bez zadnych problemow donosilem lootbagi BEZ postmana moim pallem, lvl 30 w ciagu jakichs 4 dni~ i 80k z lootbagow. Zadnego koloryzowania, same fakty. Guardy = scierwo? Tjaaa...

Asthan 16-09-2006 00:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Therus Mroczny (Post 989044)
No prosze... Ja bez zadnych problemow donosilem lootbagi BEZ postmana moim pallem, lvl 30 w ciagu jakichs 4 dni~ i 80k z lootbagow. Zadnego koloryzowania, same fakty. Guardy = scierwo? Tjaaa...

Nieprzejmuj sie nim ja moim ryckiem dziennie moglem zarobic ponad 50k z lotu tracac z 3-4bp uhow

Therus Mroczny 16-09-2006 00:24

Wow! <erekcja>
No zablysnales kolego... "Rispekt, szacun"
Moge zarobic i 500k dziennie. Zauwaz ze loot jest bardzo losowy.
Btw, ostatnio na lizardach w jedna minute: Quaqmire rod, 4 halki, Sentinel Shield, Templar Scytheblade ;>

noobowaty mistrz 16-09-2006 09:21

Szacun dla worka :]

Mehh 17-09-2006 08:28

Druid . Dobry rod na 8 lvl - do expienia na trollach i rotach . Dobry Rod na 13 lvl - do expienia na cycach i orkach . EXTRA Rod na 19 lvl - Nim dobijamy do 40 i styka . Czary ? Vita , Adura Vita , Mana Shield , GFB , HMM , a pozatym sorcerer swoją najsilnieszą rune robi na dużo większym lvlu niż drut . SD sie niesprzedaje - coś jeszcze ?

Cenarius 17-09-2006 09:42

Lol

@Mehh
widać że się znasz sorc ma na początku sux wandy ale WoI rux wierz mi poza tym cena WoI to ok 2.5-4k na trade a templesta za tyle nie qpisz :p poza tym na wysokich lvlach i mlvl wavy sorca nie mają sobie równych e-wave albo choćby Great Energy Beam mogą nieźle przysolić. Runy sorc może robić praktycznie takie same poza uhani których qpienie w sklepie nie jest trudne SD nie potrzebne LooL? potrzebne i to badzo ale później dożo później np Demony Pk etc ;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:59.