Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Jak uniknac smierci po wyjściu z Rooka ??? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=95373)

shoq 23-09-2006 17:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xetasi (Post 1000410)
ale mi rady... Rada typu "graj na non pvp" wydaje mi sie bezsensu... Kiedy chlopak zaczął grać na pvp niech gra, a najlepszym sposobem jest zeby odeskortował Cie jakis dobry kumpel wprost do depo

Jasne, i będzie eskortował aż nabije jakiś sensowny level?
Sam nie widzę najmniejszego sensu zabijania 8 leva. Może i ma trochę kasy (choć nie zawsze) ale kto go zabije? 10 lvl żądny 300 gp? w mieście? Myślę że prędzej padł by agresor niż zabijany... Nie czytałem całego tematu, więc jak coś już było napisane, to wybaczcie.

Napisałeś coś w stylu "Czy zaznaczasz i patrzysz czy wybierasz ciosy?"
Zdecydowanie "zaznaczasz i patrzysz" ;] Chociaż może też nie do końca. Twoja nadzieja na, jak powiedziałeś "combo" jest raczej złudna, gdyż knighci nie mają raczej wysokiego mleva i nie biją mocno z magii. Więc "combo" jest optymistyczną nazwą tego, co możesz zrobić. ;]

Tak więc - wychodź na maina, nie bój się i prosto do depo ;p

breathe 24-09-2006 10:41

Juz ostatnie pytanie.
Szukalem na forum czegos o tym, ale nie moglem znalesc (pewno gdzies jest), mianowicie czy jak wyjde juz na Main, to bede mogl wracac ta postacia do Rooka?
Pozdro i dzieki za odpowiedzi!

Skrzacik 24-09-2006 11:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez breathe (Post 1001550)
Juz ostatnie pytanie.
Szukalem na forum czegos o tym, ale nie moglem znalesc (pewno gdzies jest), mianowicie czy jak wyjde juz na Main, to bede mogl wracac ta postacia do Rooka?
Pozdro i dzieki za odpowiedzi!

Teorytycznie nie ale praktycznie tak! Jeśli ludzie(potworki) zabiją cię do lvl 5 to automatycznie wracasz na rooka ale wracasz tak jakbys dopiero zaczynal czyli bez profesji z 1 lvl ze skilami po 10 i z ekwipunkiem tym co startowales :/ wiec jesli chcesz sie cofnac na rooka to tylko po to aby zmienic profesje :) ale to co zostaje ci w depo na mainie dalej w depo masz :D wiec jak znowu wyjdziesz to bedziesz miec te rzeczy ktore w depo miales :)

breathe 24-09-2006 11:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Skrzacik (Post 1001603)
Teorytycznie nie ale praktycznie tak! Jeśli ludzie(potworki) zabiją cię do lvl 5 to automatycznie wracasz na rooka ale wracasz tak jakbys dopiero zaczynal czyli bez profesji z 1 lvl ze skilami po 10 i z ekwipunkiem tym co startowales :/ wiec jesli chcesz sie cofnac na rooka to tylko po to aby zmienic profesje :) ale to co zostaje ci w depo na mainie dalej w depo masz :D wiec jak znowu wyjdziesz to bedziesz miec te rzeczy ktore w depo miales :)

Ale ja widzialem ludkow, ktorzy na rooku skupowali np. piora i sprzedawali na mainie, to chyba musieli jakos wracac?
Hmmm, myslalem ze mozesz wrocic kiedy chcesz na rook i isc spowrotemm na main bez rzadnej straty lvl i itemow :/
Pozdro

Skrzacik 25-09-2006 13:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez breathe (Post 1001643)
Ale ja widzialem ludkow, ktorzy na rooku skupowali np. piora i sprzedawali na mainie, to chyba musieli jakos wracac?
Hmmm, myslalem ze mozesz wrocic kiedy chcesz na rook i isc spowrotemm na main bez rzadnej straty lvl i itemow :/
Pozdro

Tak ludzie na skiskch lvl tworza nowe postacie kupuja na rooku zdobywaja 8 lvl i daja te piorka swojemu 2 harowi ;) lub kupuja kupuja kupuja jak maja duzo ida na main i daja piorka roba pk i wracaja na rooka :) bo na rooku piorka schodza po 30 a na mainie po 100gp :) niby troche pezsensowne ale jak ci sie nie chce zdobywac lvl to tak robisz :d

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:02.