Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Kompendium Druida by Emok (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=96268)

Emok 08-10-2006 02:50

Jaka? ;]
@edit
Dodałem SSy o Dragach.

Galeon 08-10-2006 08:10

Poradniczek cudeńko! Jetsem całkowicie za przeniesieniem! Pomogłeś mi bo nie wiedziałem na kim expić ;) pozdro 4 u

Darkfault 08-10-2006 15:49

No, tego było trzeba. Akurat ostatnio zainteresowałem się druidem, a poradników dla niego jak na lekarstwo ;o

Poradnik bardzo ładny.

Emok 08-10-2006 16:57

Dziękuję za wszystkie pozytywy. Jeszcze na nim popracuję ;)

ripper 08-10-2006 19:42

Cytuj:

Z powodu niezbyt wielkiej liczby punktów życia, jest postacią bardzo trudną w rozwoju. Łącząc punkty many i życia, Druid tworzy największą ilość punktów żywotności.
Dodaj "Jednak" przed "łącząc" i druid (po co wielka litera?) jest pod tym względem taki sam, jak sorcerer (niby nie jest to poradnik o sorcu, ale nie jest prawdą, że druid ma najwięcej hp+mp).
Cytuj:

Najlepszą runą, którą może tworzyć Druid są Uhy.
Napisz, dlaczego jest to najlepsza runa.
Cytuj:

30lvl 35-40 Mlv | 40lvl 45 mlv
Zupełnie chybione. To nie te czasy, kiedy trenuje się mlvl na pałę. Większość PGerów wbija 45 mlvl gdzieś koło 60 lvla (żeby nie było - znam takich osobiście).
Cytuj:

[light]Ocena: Kup
Po co? Manę można spalać za pomocą tańszej Exiv'y, a light hack jest wbudowany w clienta. + brak oceny przy czarach dla pacc.
Cytuj:

8-13lvl
Trolle, Frost Trolle, Rotwormy
Larvy, Gobliny... Expowisk dla pacc mi tu brakuje. To samo tyczy się w sumie reszty.
Cytuj:

Przybiże wam podstawy huntu na hydrach.
Literówka + zmieniłbym "przybliżę" na "pokażę" lub "objaśnię".
Cytuj:

Sd na DLe~~
A po co? Można się śmiało obejść bez nich.
Cytuj:

Hmm na dragi~~
Dopisz, że jeśli ktoś ma albo kure*skiego farta, albo dużo kasy.
Cytuj:

Summony na BK~~
IMO kiepski pomysł. Lepiej z e-mort.

Poza tym - stanowczo za dużo emotek.
---
Podsumowując:
Poradnik dość dobry, ale powinieneś się bardziej przyłożyć do poprawności językowej itd.

NicNIeWiedzący 10-10-2006 19:32

powiem tak nie znalazłem żadnych poważniejzych błędów i kilka uwag
mlv: każdy treni jak chce jedni wolą expić i mlv mają w dupie zaprzeprozeniem a innie(np ja) wolą bić mlv a lv jest im hu* warty
eq: eq zależy od osoby jest skąpa i pesymistyczna nie weźmie c legów(np bo wiadomo ded) i nie kupi żadnego good eq i będzie wolała biegać z p etem a inny przypadek to że osoby mają kase i chcą mieć good eq t tylko gdy ich tać kupuja zajebiste eq więc podsumowując eq jest dobrowolne k legi/c legi co za różnica ?(wiem że jest cenowa i minimalnie capowa ale szczegół)

ale ogólnie jest wporządku poradnik jakby co potem editne xd

Progmaniak 15-10-2006 08:44

Te dragi opisales fatalnie

"2dsy i jedziesz"

no - podjade a drag sie na mnie rzuci :/
Powinienes to opisac troche z bardziej laikowej strony bo np. ja nie wiem jak zrobic zeby tak draga zablokowac (nei expie na dragach?)

Poradnik wymaga dopracowania
Brak mi miejsc dla paccow (larvy,tomby)

Drzamich 15-10-2006 17:00

Bardzo dobry, profesjonalnie zrobiony poradnik.
Zawiera wszystko co potrzeba.
10/10

Emok 15-10-2006 17:08

@2 up
Chyba masz SSa z dragiem - jak stać itp ....

Leothyr 15-10-2006 17:45

Na draga spokojnie wystarczy

1ds + vis + tempest
1ds + hmm
lub
1 ds + rod

@ dsy to zbyt duży waste expa.

Np.
@ dsy to 300-400 expa na draga, 1 ds to 500-600 expa. jest różnica. poza tym mógłbyś opisać pacc spawny dragów (ankh ^^) i dragon lair.
to wszystko
pozdro.

Emok 17-10-2006 09:35

Cytuj:

dsy to zbyt duży waste expa.
Mhm to pojdz na 28 lv na draga bez DS :D

Progmaniak 22-10-2006 12:01

mam pytanko co do mint dla druida

oplaca sie wogole tam chodzic? zanim dojdziesz to fire debile trza pokonac, potem komitet powitalny i juz tracisz sporo runek =/

Rosi 22-10-2006 16:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emok The Brood (Post 1004985)
[19-26lvl]
Crown Helmet, Blue Robe, Plate Legs, Leather Boots, Volcanic Rod, Dragon Shield

FRI ITAMS PLX :D
Blue robe ? lolz ?
A po co takie eq ? na 27 możemy się w takie uzbroić jak ktoś gra na światach pvp to tym bardziej.. Dednie ktoś i już kasa do tyłu więc tak na 30 lvl powiniśmy mieć takie eq.

Bo na 19 lvl to nie możliwe, chyba, że bym ojebał chatke Eternala Obliviona ; d

27 lvl takie eq.

No w reszcie nie widzę zastrzeżeń, dobry ciekawy "Poradnik"(?).

Emok 22-10-2006 16:49

@up
Blue Robe od 20 lvl to podstawa :D

ripper 22-10-2006 22:09

Tak, jeśli ktoś gra na Antice i nie ma na co kilku k wydać. Od 4-5 dni gram sorcem (pacc) i mimo nabicia 25 lvla nie odczuwam ani trochę potrzeby kupienia blue robe, a już napewno uważam, że są inne, ważniejsze, rzeczy do kupienia.

Luthi 23-10-2006 07:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emok The Brood (Post 1042944)
@up
Blue Robe od 20 lvl to podstawa :D

LOL... Synu ty jestes jakis nie powazny.
Ja swoim druidem do 30+ latałem w scale armorze, nie było kasy na b robe :|.
Skoro chcesz na hunta mfy, hmmy itd.
Stary glosisz zle nawyki, bardzo zle. Na 20 lvl nie pojdziesz na cyclopoliss albo na tomb za tp chyba nie? a niby po co innego b robe sie przydaje? zeby zmniejszyć dmg i powiekszyć capa :| LOL!

Emok 23-10-2006 13:08

@2up
To o druidzie

@up
To nie wiem jak wy gracie. Ja na 15 lvlu Druidem miałem 20k z IHów...

Koter 23-10-2006 13:29

Kasa z IHów to jedno ale na desert/vocation quest to nie łaska iść? ceny B-Robe wachaja się od 12 do 20k, (na najnowszych światach trochę drożej) więc zdobycie tech powiedzmy nawet 10k na Ihach to max 2 dni robienia run jeżeli komuś się już naprawdę nie chce to trzy. B Robe na wyrzszych lvlech bardzo się przydaje. Bo lepiej mieć te kilka bp run więcej, żeby dłużej expić zamiast latać do miasta?

Emok 23-10-2006 14:10

Zgadzam się z Koterem. Cap na ~20 lvl się bardzo przydaje do noszenia manafluidów - mlv rośnie szybko.

ripper 25-10-2006 08:25

Ty zarabiasz 10k na robieniu IHów, a ja w tym czasie zarabiam 2-3k na larvach, mam taki sam wzrost mlvla + do tego 3-4, albo i 5 lvli więcej. I jest sens?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:49.